Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze czytałam, że nie zawsze zmieniacie pampersa w nocy-tylko jak jest kupa :D

I takie głupie pytanie :D jak to sprawdzacie?:P Bo jak już ściągnę tą piżamę i sprawdzę to i tak 90% roboty za mną :P A w sumie chętnie bym tego nie robiła. Ale mamy odparzenie lekkie, więc lepiej żeby nie leżał w kupie :P

Czy macie jakiś lepszy sposób może? :)

Październik 2017 synek <3
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na zapach no i w nocy słyszę jak robi, mama ma sen czujny. Przebiera co drugie karmienie ostatnio czyli dwa razy między 24 a 6 rano. O 6/6:30 już jest trzecie przebranie

malwa88, Mini89 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przebieram za każdym razem bo tak ma delikatną dupcie że inaczej nie usnie :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa witaj w klubie! U mnie tez dzis histerie... ja juz nie mam pomysłu na niego... u meza na rękach wogole nie chciał byc... tylko do cyca i dawaj - najchętniej by siedział cała dobę przy cycku... ale cóż z tego jak i tak nie chce mu sie jeść tylko sie bawi wiec ściągać musze... tylko kiedy jak on teraz stał sie nieodkladalnym dzieckiem... ale za to obdarzył mnie dzis 3 pięknymi usmiechami i mu wybaczyłam wszystkie nerwy 😍😍😍 No rozpłynęłam sie :)

lipa, abbigal, Celia89, sasquacz lubią tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ze złości miażdży mi brodawki ostatnio. Najw się przysypia a jak chcę jeh zabrać rozciaga je jak gume do żucia i tnie działami. Po bakach nie to samo dziecko. Sypala usniechy i ogladala tv i sufit. A właśnie jak te pierwsze łzy mają wyglądać ? Cieknie łza czy się zbierają w kacikach ?

ug378rib3ih251jk.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w kącikach sie zbierają

Celia89 lubi tę wiadomość

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    U nas w kącikach sie zbierają
    Aaaa czyli może jestem po skoku rozwojowym. Dziś moje dziecko wreszcie grzeczne, je tylko i śpi, aż się zastanawiam, czy chora jakaś czy co. Zero darcia jak opętana, jak ją wrzucę w bujak albo w kołyskę i odpalę karuzelkę to sama posiedzi popodziwia i uśnie... :D albo planuje mi zafundować noc życia.

ug378rib3ih251jk.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie walczę. Starsza już śpi, a ten ani myśli.

age.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też o 16:30 zaczęła się batalia xd czyli nie popsulo mi się dziecko.

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni rytm dnia się ustala a szczególnie pasuje mi pora spania. Jesteśmy już na pewno po pierwszym skoku, są uśmiechy, póki coś dość powsciagliwy jest ale coś ruszyło..
    Od 18 już marudzi i jakoś muszę przetrzymać go do 18:45,jest kąpiel i idzie spać, do 19:30 śpi w łóżeczku i to oznacza że jestem wolna i cala dla syna i córki. Potrafi spać po kąpieli nawet 4 godziny!! Więc w porywach koło 24 jest pierwsza pobudka. Jestem tym zachwycona. Te 4 godz oznaczaja:kolacje w ludzkich warunkach, kąpiel, przypilnowanie dzieci,poczytanie na dobranoc, relaks, poprasowanie i milion innych rzeczy które mogę zrobić bez bobasa przy sobie:)
    Raz spróbowałam go przeciągnąć zeby np zasnął o 21 wtedy może by w nocy dłużej dał mi pospać, ale porażka, nerwy, dzieci niedopilnowane a ja nic nie miałam z wieczoru.
    No i w sumie kolejna ważna rzecz. 6:30 wstaje żeby wyprawic dzieci a misiek wtedy spi:)))jak nie śpi to jest radosny i pogodny i we dwójkę wszystko szykujemy.

lipa, sasquacz lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 5 cycek i ani mysli spac. Popoludnia i wieczory sa straszne

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella naprawdę dajesz nadzieję, że się to wmoncu unormuje. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć, jak to było z córeczką, kiedy wpadliśmy w tę cudowną wieczorna rutynę.

Dana, Celia, skoro u nas wszystkich te wieczory są takie kiepskie, to znaczy, że to.norma i że wkrótce przejdziemy do etapu Velli 😅 i tej wersji będę się trzymać!

Celia89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy budzi się na karmienie, ale w sumie już chyba przywykłam. Te 3 czy 4 razy już nie robią na mnie wrażenia. Szybko przystawiam leżąc z nim w łóżku, zasypiam karmiąc i git. Wysyłam pozytywne fluidu dla wszystkich niewyspanych, zachęcając do drzemek w ciągu dnia. Robię JE codziennie, dziś 20 mim drzemki było cudne!

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwa88 wrote:
    U nas już mamy skończone 4 tygodnie więc chyba już niemowlak? :D Póki co jeszcze budzę go do jedzenia, bo mieliśmy słabsze przyrosty, ale juz jest lepiej, więc chyba niedługo zrezygnuje.

Mamy kp-ile razy na dobę karmicie mniej więcej swoje dzieci, które są już w 2 miesiącu?

Ogólnie moje dziecko do godziny 16 jest do ogarnięcia-śpi, marudzi w normie ale od 16 do 20 (czyli do kiedy nie położę się z nim na wieczornego cyca) jest masakra. Non stop ręce, cyc, płacz, bąki. Nie wiem czy to kolki czy po prostu odreagowuje dzień.

Później koło 21 zasypia i śpi do 7. W nocy 3 przerwy na karmienie.

Ja karmie jakieś 12x na dobę...w dzień chce jeść co 1-2h, a w nocy różnie, najczęściej są 3 pobudki, czasem się zdazy przerwa 4godzinna. Liczę na to ze zacznie przesypiać noce ;) gdy musiałam ja budzic na karmienie to chciała spać i 6h, a jak już nie trzeba było to sama zaczęła się budzic ;)

klz9tv735sof9ei2.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella o tak drzemki w ciągu dnia to jest to :) dziś mój mąż wziął małą do chusty i ponad godzinę chodził po mieszkaniu a ja w tym czasie spałam 🤩

U nas tez popołudnia i wieczory są najcięższe. W nocy jeszcze nie umiem jej karmić na leżąco, wiec jest cała akcja z układaniem jej na poduszce do karmienia itp..

Dziewczyny czy Wasze maluszki zaczynaja trzymać same glowke?

klz9tv735sof9ei2.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, twój maluszek ma zaledwie 3 tyg, rytm zaczął się ustalać u nas od tygodnia może? Od początku przed 19 miał kąpiel, szedł od razu spać, ale pobudki były co dwie godziny plus czuwanie nocne i to była masakra. W zasadzie w okolicach skoku coś drgnelo,

Pamiętam że jakaś nerwowa byłam strasznie przy córce i synu, byle szybko usunęli, byle miec czas dla siebie. Przy jasku w ogóle mi o siebie nie chodziło więc może mnie nagrodzil tym czasem hihi..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie popołudnia to marudzenie straszne, potrafi być na rękach/cycu 1.5 h od 17 i buczeć, mruczeć, nic się nie podoba..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasquacz, u mnie Jasiek trzyma głowę kilka/kilkanascie sek, potem mu leci, ale jest chętny i ćwiczy bardzo dużo, dużo też brzuszkujemy i wtedy ćwiczy

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie buczenie cały dzień... Poza momentami przy cycu I gdy śpi...

ex2buay3h02dl23a.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Sasquacz, u mnie Jasiek trzyma głowę kilka/kilkanascie sek, potem mu leci, ale jest chętny i ćwiczy bardzo dużo, dużo też brzuszkujemy i wtedy ćwiczy

Moja Tereska jeszcze nie lubi leżeć na brzuszku, prostuje wtedy nogi zamiast mieć ładnie pupę u góry..zastanawiam się czy nie za często wygina się w tył, nie jestem tez mistrzem w tej tzw przyjaznej pielęgnacji i pewnie popełniam mnóstwo błędów przy podnoszeniu, odkładaniu itp

klz9tv735sof9ei2.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ