X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was brała w czasie ciąży heparynę? A jeśli tak, to czy po porodzie też brałyście i jak długo? Dopiero za tydzień mam wizytę popołogową, a tak mnie wzięło na rozkminę po kiego czorta nadal się kłuję...zostało mi jeszcze że 30 zastrzyków przepisanych przy wypisie a od porodu minęło 6 tyg. 🤔🤔🤔

age.png

age.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z nocnego karmienia :) Oliwcia jest taka przekochana że nie mogę uwierzyć że kolejna córcia daje mi w nocy pospać :) Znów Adusia nadal chora , dziś ostatnia dawka antybiotyku a ona nadal kaszle , choć katar już nie leci ale ten kaszel jest straszny przed północą aż zwymiotowała z tego kaszlenia. Dziś tzn już wczoraj w 8 dobie odpadł Oliwci kikut :) U mnie gdyby nie karmienie to bym nie odczuła że mam noworodka :) Ada chciałaby coraz częściej być przy małej ale przez ten kaszel musimy pilnować żeby nie zbliżała się do niej , ale nawet nie wiecie jak mnie rozczula jak Adusia daje paluszka Oliwce a ona zaciska go i tak sobie chwilkę stoi i patrzy na nią :)

Mini89, lipa, Vella83 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz mamy prawie rytm dnia. Kapie ją o różnych porach, czasem co drugi dzień i butle je o 21. Odbijam, klade do lozeczka, ja sie klade na lozku, po cichu ogladam tv a ona sama lezy do zasniecia, schodzi jej się z tym godzine zazwyczaj ale grunt że nie musze jej nosić. Kolejne karmienie 2-3 i pozniej juz rano 6-7. W ciagu dnia daje mi często zajac sie i synem. Licze po cichu że bedzie taka moj syncio mając 2,5 miesiąca jadl o 20 a kolejne karmienie bylo o 5 ;)

lipa lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi obiecująco Ewi28.

U mnie jak wczoraj poszedł o 19:15 spać, to obudził się o 23:40@@ i miał mokro, przemokla pielucha,spioszki,gdyby nie to może by jeszcze spał.. Kto wie.. W nocy chyba karmilam hehe, i jak zaczął marudzić to pomyślałam :boże przecież jest noc, co ty robisz maluchu..look na zegarek a tu miłe zaskoczenie:6:00

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wczoraj poszła spać o 21 i ok 2:30 ja obudziłam bo myślałam ze mi cycek eksploduje ;) potem już niestety były pobudki co 1,5-2h.. ale taka jedna przerwa napawa nadzieja... ;)

Vella83 lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej w dzień żebym coś zrobiła w domu, gdy śpi to pewnie wtedy i obiad zrobię, posprzątam etc ale jak nie śpi a to zdarza się coraz częściej to już pozamiatane...

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam w sumie miękkie piersi cały czas, jak jest ta przerwa 4 godzinna to nie czuje dyskomfortu, karmie z jednej, zasypia i za jakiś czas druga czyli może być nawet 6 godz przerwy i jest ok, czuję przyjemność i ulgę potem ale nie tak żebym chciała budzić. Przybiera elegancko.. Więc nie panikuje.

abbigal lubi tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    No a ja mam w sumie miękkie piersi cały czas, jak jest ta przerwa 4 godzinna to nie czuje dyskomfortu, karmie z jednej, zasypia i za jakiś czas druga czyli może być nawet 6 godz przerwy i jest ok, czuję przyjemność i ulgę potem ale nie tak żebym chciała budzić. Przybiera elegancko.. Więc nie panikuje.

To chyba znaczy, ze już Ci się ustabilizowała laktacja :)

lipa lubi tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę co zrobic żeby po jedzeniu zasypiala a nie je o 21 a zasypia 22-23. Czyli spi te 4 godz a nie je 6 godzin. Krótko wychodzi spanie nasze...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja myślę co zrobic żeby po jedzeniu zasypiala a nie je o 21 a zasypia 22-23. Czyli spi te 4 godz a nie je 6 godzin. Krótko wychodzi spanie nasze...

Wydaje mi się, że niektóre dzieci tak mają. Starszy syn też do 3 m-ca zasypiał 22/23 nieważne o której jadł i o której go kładliśmy. Po 3 miesiącu była to 21 i z biegiem czasu coraz wcześniej. W okolicy 8 miesiąca była to 19. Ale wtedy niestety budził się o 5 XD

Ewi28, sasquacz lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Hej, czy któraś z Was brała w czasie ciąży heparynę? A jeśli tak, to czy po porodzie też brałyście i jak długo? Dopiero za tydzień mam wizytę popołogową, a tak mnie wzięło na rozkminę po kiego czorta nadal się kłuję...zostało mi jeszcze że 30 zastrzyków przepisanych przy wypisie a od porodu minęło 6 tyg. 🤔🤔🤔
    Ja brałam, w szpitalu po wyjściu przepisali mi 30 i tyle miałam brać i po tym koniec;)

• Sovi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal wrote:
    Mi nie kazali bo ja nie mam zdiagnozowanej żadnej choroby tylko na podstawie wywiadu poloznkxzefo mi przypisali. W każdym razie z reguły okres połogu to max.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala raczej śpi w nocy. Zje butelkę chwilę ja mąż ponosi i kladsie że mną. Ja jej mówię że jest noc że śpimy i gładze po głowie. Nie wiem ile z tego kuma ale działania he he. Z tym że jak sobie pójdę to jest afera. W dzień albo trochę śpi albo marudzi. Trochę też jest spokojna 6o wtedy albo coś jej pokazuje albo leży na macie. Choć raczej jeszcze jej nie interesuje patrzy się w dal trochę mnie to niepokoi. I się robi obzartuch już jej nie wystarcza 3 miarki coraz częściej wola czwarta.

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zaczęłam jej czytać wierszyki. Patrzy się śmiesznie na mnie jak intonuje he he

km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    W ogóle zaczęłam jej czytać wierszyki. Patrzy się śmiesznie na mnie jak intonuje he he
    Czytanie jest super :) My czytamy od powrotu ze szpitala ;p ogólnie to co miesiąc kupuje nowe książeczki przeznaczyłam sobie na to 40 zł miesięcznie ;p
    Mu nas też czasami patrzy się w dal, wydaje mi się że teraz jest to jeszcze normalne ;)

• dana222 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizytę doradczyni laktacyjnej. Mam nadzieje ze mi pomoze byc tylko kp. Do tego jeszcze będę miała szkolenie z wiazania chusty

sasquacz lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Dzisiaj mam wizytę doradczyni laktacyjnej. Mam nadzieje ze mi pomoze byc tylko kp. Do tego jeszcze będę miała szkolenie z wiazania chusty
    Do mnie tez ma przyjsc dzoewczyna i mnie nauczyc :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, moje dziecko mnie zaskakuje. Zasnął kolo 20:00,pierwsza pobudka 00:40.nastepna 3:20. Potem 4:50 i 7:30. Tylko karmienienie i ładnie zasypia. Od paru dni wysypiam się.

Już na pewno misiek wie ze noc to noc, nawet jak przebieram i się rozbudziła to szybko zasypia.. Pewnie przy nast skoku wszystko się popsuje ale póki co uwielbiam.. :*

sasquacz, ppieguskaa, Sovi, dana222 lubią tę wiadomość

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Do mnie tez ma przyjsc dzoewczyna i mnie nauczyc :)
    U mnie juz była polecam. Mała fajnie w niej śpi ręce wolne. Co prawda nie mam odwagi w niej np smażyć czy sprzątać bo boję się by małej nie poparzyc albo uderzyć ale mogę sobie zrobić kanapki zjeść itd. Mały minus: moje dziecko dba o moją formę i nie daje mi w chuscie posiedzidc muszę chodzić i ja kolysac
    Sluchaj ty dajesz swojemu dziecku mleko bebilon pepti? Pomogło? Jakie miało objawy przed?

Ewi28 lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle byłam u ginekologa wszytsko ok. Zapraszał z kolejnym dzidziusiem. Mówił że co prawda mnie pesel nie goni to żebym poczekala rok z za chodzeniem w ciążę jakbym chciała. Ale ze teraz są takie metody ciecia i szycia że jak kogoś ciśnie to odstęp 1 roku między cc jest już w miarę bezpieczny więc teoretycznie 3 meisiace po porodzie można działać :)

km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ