Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, czy któraś z Was brała w czasie ciąży heparynę? A jeśli tak, to czy po porodzie też brałyście i jak długo? Dopiero za tydzień mam wizytę popołogową, a tak mnie wzięło na rozkminę po kiego czorta nadal się kłuję...zostało mi jeszcze że 30 zastrzyków przepisanych przy wypisie a od porodu minęło 6 tyg. 🤔🤔🤔
-
Hej dziewczyny witam się z nocnego karmienia Oliwcia jest taka przekochana że nie mogę uwierzyć że kolejna córcia daje mi w nocy pospać Znów Adusia nadal chora , dziś ostatnia dawka antybiotyku a ona nadal kaszle , choć katar już nie leci ale ten kaszel jest straszny przed północą aż zwymiotowała z tego kaszlenia. Dziś tzn już wczoraj w 8 dobie odpadł Oliwci kikut U mnie gdyby nie karmienie to bym nie odczuła że mam noworodka Ada chciałaby coraz częściej być przy małej ale przez ten kaszel musimy pilnować żeby nie zbliżała się do niej , ale nawet nie wiecie jak mnie rozczula jak Adusia daje paluszka Oliwce a ona zaciska go i tak sobie chwilkę stoi i patrzy na nią
Mini89, lipa, Vella83 lubią tę wiadomość
-
My tez juz mamy prawie rytm dnia. Kapie ją o różnych porach, czasem co drugi dzień i butle je o 21. Odbijam, klade do lozeczka, ja sie klade na lozku, po cichu ogladam tv a ona sama lezy do zasniecia, schodzi jej się z tym godzine zazwyczaj ale grunt że nie musze jej nosić. Kolejne karmienie 2-3 i pozniej juz rano 6-7. W ciagu dnia daje mi często zajac sie i synem. Licze po cichu że bedzie taka moj syncio mając 2,5 miesiąca jadl o 20 a kolejne karmienie bylo o 5
lipa lubi tę wiadomość
-
Brzmi obiecująco Ewi28.
U mnie jak wczoraj poszedł o 19:15 spać, to obudził się o 23:40@@ i miał mokro, przemokla pielucha,spioszki,gdyby nie to może by jeszcze spał.. Kto wie.. W nocy chyba karmilam hehe, i jak zaczął marudzić to pomyślałam :boże przecież jest noc, co ty robisz maluchu..look na zegarek a tu miłe zaskoczenie:6:00 -
No a ja mam w sumie miękkie piersi cały czas, jak jest ta przerwa 4 godzinna to nie czuje dyskomfortu, karmie z jednej, zasypia i za jakiś czas druga czyli może być nawet 6 godz przerwy i jest ok, czuję przyjemność i ulgę potem ale nie tak żebym chciała budzić. Przybiera elegancko.. Więc nie panikuje.
abbigal lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:No a ja mam w sumie miękkie piersi cały czas, jak jest ta przerwa 4 godzinna to nie czuje dyskomfortu, karmie z jednej, zasypia i za jakiś czas druga czyli może być nawet 6 godz przerwy i jest ok, czuję przyjemność i ulgę potem ale nie tak żebym chciała budzić. Przybiera elegancko.. Więc nie panikuje.
To chyba znaczy, ze już Ci się ustabilizowała laktacjalipa lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Ja myślę co zrobic żeby po jedzeniu zasypiala a nie je o 21 a zasypia 22-23. Czyli spi te 4 godz a nie je 6 godzin. Krótko wychodzi spanie nasze...
Wydaje mi się, że niektóre dzieci tak mają. Starszy syn też do 3 m-ca zasypiał 22/23 nieważne o której jadł i o której go kładliśmy. Po 3 miesiącu była to 21 i z biegiem czasu coraz wcześniej. W okolicy 8 miesiąca była to 19. Ale wtedy niestety budził się o 5Ewi28, sasquacz lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
nick nieaktualnyabbigal wrote:Hej, czy któraś z Was brała w czasie ciąży heparynę? A jeśli tak, to czy po porodzie też brałyście i jak długo? Dopiero za tydzień mam wizytę popołogową, a tak mnie wzięło na rozkminę po kiego czorta nadal się kłuję...zostało mi jeszcze że 30 zastrzyków przepisanych przy wypisie a od porodu minęło 6 tyg. 🤔🤔🤔
-
abbigal wrote:Hej, czy któraś z Was brała w czasie ciąży heparynę? A jeśli tak, to czy po porodzie też brałyście i jak długo? Dopiero za tydzień mam wizytę popołogową, a tak mnie wzięło na rozkminę po kiego czorta nadal się kłuję...zostało mi jeszcze że 30 zastrzyków przepisanych przy wypisie a od porodu minęło 6 tyg. 🤔🤔🤔
-
Moja mala raczej śpi w nocy. Zje butelkę chwilę ja mąż ponosi i kladsie że mną. Ja jej mówię że jest noc że śpimy i gładze po głowie. Nie wiem ile z tego kuma ale działania he he. Z tym że jak sobie pójdę to jest afera. W dzień albo trochę śpi albo marudzi. Trochę też jest spokojna 6o wtedy albo coś jej pokazuje albo leży na macie. Choć raczej jeszcze jej nie interesuje patrzy się w dal trochę mnie to niepokoi. I się robi obzartuch już jej nie wystarcza 3 miarki coraz częściej wola czwarta.
-
nick nieaktualnySovi wrote:W ogóle zaczęłam jej czytać wierszyki. Patrzy się śmiesznie na mnie jak intonuje he he
Mu nas też czasami patrzy się w dal, wydaje mi się że teraz jest to jeszcze normalne -
Słuchajcie, moje dziecko mnie zaskakuje. Zasnął kolo 20:00,pierwsza pobudka 00:40.nastepna 3:20. Potem 4:50 i 7:30. Tylko karmienienie i ładnie zasypia. Od paru dni wysypiam się.
Już na pewno misiek wie ze noc to noc, nawet jak przebieram i się rozbudziła to szybko zasypia.. Pewnie przy nast skoku wszystko się popsuje ale póki co uwielbiam.. :*sasquacz, ppieguskaa, Sovi, dana222 lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Do mnie tez ma przyjsc dzoewczyna i mnie nauczyc
Sluchaj ty dajesz swojemu dziecku mleko bebilon pepti? Pomogło? Jakie miało objawy przed?Ewi28 lubi tę wiadomość
-
W ogóle byłam u ginekologa wszytsko ok. Zapraszał z kolejnym dzidziusiem. Mówił że co prawda mnie pesel nie goni to żebym poczekala rok z za chodzeniem w ciążę jakbym chciała. Ale ze teraz są takie metody ciecia i szycia że jak kogoś ciśnie to odstęp 1 roku między cc jest już w miarę bezpieczny więc teoretycznie 3 meisiace po porodzie można działać