Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sovi te 50 g to za dużo dla twojej położnej? Ile powinno maleństwo przybierać dziennie? Tak teraz o tym myślę bo moja mała właśnie była ważona i od wczoraj przybrała 60 g , położna mówi że ładnie przybiera i że moje cyce mają moc hihi takze chyba nie ma powodu do niepokoju tylko trzeba się cieszyć
-
Justi2019 wrote:Sovi te 50 g to za dużo dla twojej położnej? Ile powinno maleństwo przybierać dziennie? Tak teraz o tym myślę bo moja mała właśnie była ważona i od wczoraj przybrała 60 g , położna mówi że ładnie przybiera i że moje cyce mają moc hihi takze chyba nie ma powodu do niepokoju tylko trzeba się cieszyć
-
Sovi wrote:A jak przyrosty masy? Ja kurcze chyba też muszę przejść na takie mniejsze porcje a częściej nie wiem jak spowolnić te jej tycie. Dziś próbowałam co 2 h dać 60 ml to afera była nie z tej ziemi
Sovi nic się nie martw. Teraz dzieci szybko przybieraja ale później przystopuja. Z synem to przechodzilam. W książeczce zdrowia wszedzie gdzie byla waga to miałam na czerwone zaznaczane że ponad norme ale glodzic nie mialam zamiaru dziecka. Skonczyl pol roku i juz nie przybywal spokojnie mamy poprostu dzieci pulchniutkieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 08:04
-
Poza tym dzieci rosną skokowo. każdy poradnik czy artykuł mówi, że nie powinno się ważyć dzieci codziennie. Dziś i jutro przybierze po to, a może za 2 dni 20. Póki.centylowo.jwat w normie i mniej więcej utrzymuje się wciąż.w tym samym centylu,.to bym się nie przejmowała.
Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Sovi wrote:A jak przyrosty masy? Ja kurcze chyba też muszę przejść na takie mniejsze porcje a częściej nie wiem jak spowolnić te jej tycie. Dziś próbowałam co 2 h dać 60 ml to afera była nie z tej ziemi
-
My to do tyłu będziemy bo na brzuchu leży tylko u mnie bo z szyna nie ma jak... Ale główkę już pięknie trzyma kontrola słuchu wyszła super. Eh jeszcze 2tyg i mam nadzieję, że jej to sciagna. Wodzi wzrokiem za zabawkami ale szybko się rozprasza i wkoncu zmiana pampersa i kąpiel zaczynaja być bez wrzasku :p
-
Dziewczyny, które karmią butelka. Czy karmiąc dziecko do jednej porcji dodajecie i delicol j Espumisan?
Ja podjęłam dziś decyzję o zakończeniu kp. Mamy okropne problemy z brzuszkiem, prawie wogole nie sypiam, męczymy się wszyscy, łącznie z mężem i córeczka. Dłużej tak nie pociągniemy. Może butelka nie rozwiąże całkiem problemu, ale trochę ułatwi funkcjonowanie. A póki co ściągam pokarm. Mam nadzieję, że szybko zaniknie, bo na to tez nie ma czasu. -
lipa wrote:Dziewczyny, które karmią butelka. Czy karmiąc dziecko do jednej porcji dodajecie i delicol j Espumisan?
Ja podjęłam dziś decyzję o zakończeniu kp. Mamy okropne problemy z brzuszkiem, prawie wogole nie sypiam, męczymy się wszyscy, łącznie z mężem i córeczka. Dłużej tak nie pociągniemy. Może butelka nie rozwiąże całkiem problemu, ale trochę ułatwi funkcjonowanie. A póki co ściągam pokarm. Mam nadzieję, że szybko zaniknie, bo na to tez nie ma czasu. -
Sovi u nas ta sama historia z waga mały na moim mleku a tyje jak nie wiem... wyszliśmy ze szpitala z waga 2640 a po miesiącu mały ważył 4 kg... pediatra sie tylko śmiała ze sporo ale ze tym razem mu daruje... jesteśmy nadal na moim mleku je co 3 h z butli po 100 - próba podania mniej kończy sie wrzaskiem... jestem u rodziców i nie wzięłam jego wagi ale po zważeniu siebie z Piotrusiem na rękach i ponownemu ważeniu bez Piotrusia wychodzi 5600 kg w pieluszce i ubranku 😳 czyli 1,6 kg w niespełna dwa tyg... czuje ze dostane zrype teraz od lekarza... tzn liczę ze ta waga jest niedokładna poprostu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:38
Nasz mały cudzie trwaj...
-
lipa wrote:Dziewczyny, które karmią butelka. Czy karmiąc dziecko do jednej porcji dodajecie i delicol j Espumisan?
Kropeczka1986 wrote:Sovi u nas ta sama historia z waga mały na moim mleku a tyje jak nie wiem... wyszliśmy ze szpitala z waga 2640 a po miesiącu mały ważył 4 kg... pediatra sie tylko śmiała ze sporo ale ze tym razem mu daruje... jesteśmy nadal na moim mleku je co 3 h z butli po 100 - próba podania więcej kończy sie wrzaskiem... jestem u rodziców i nie wzięłam jego wagi ale po zważeniu siebie z Piotrusiem na rękach i ponownemu ważeniu bez Piotrusia wychodzi 5600 kg w pieluszce i ubranku 😳 czyli 1,6 kg w niespełna dwa tyg... czuje ze dostane zrype teraz od lekarza... tzn liczę ze ta waga jest niedokładna poprostu...
Sovi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kp wy nie macie się o co martwić. Nawet jak pediatra coś powie to olać. Chodzi o to że na cycku nawet jak dziecko łapie masę to nie tworzą się trwałe komórki tłuszczowe. Co wiecej karmienie piersią wręcz chroni przed otyłością. Jednak mm to coś innego. Ale liczę że nic jej nie jest i że zwolni. No i nie oszukujmy się ona urodziła się mała bo ja miałam cukrzycę i łożysko do dupy.i ja i mąż to duże osoby to nie będziemy mieć przecież małego dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 16:26
-
My po usg bioderek, wszystko ok. I dziś po pierwszym szczepieniu. Zdecydowałam się na 6w1,platną. Poszło szybko,płacz byl:( byłam w aptece po paracetamol w razie gorączki, póki co misiek śpi, trochę marudny ale co się dziwić..
Waga u nas 4900 na KP czyli super, reszta bez zastrzeżeń.
Chyba jesteśmy po skoku rozwojowym, jest spokojniej, Jasiek jest zainteresowany otoczeniem, patrzy i się dziwuje tym co go otacza, zlapalismy z mężem dwa, trzy uśmiechy.. Byle do przodu👍sasquacz lubi tę wiadomość
-
Moja to przybiera ze 150-250 g na kp zależy od tygodnia. Pierś się goi, drugą mi poszarpala. Mocno i lapczywie ssie. Jest mega silna i energiczna. Kładę ją pomalu na brzuszek. Przełoży głowę z boku na bok i zadyma że uhuhuhu. Dziś wolała jeść pieluche flanelowa. Noce przesypia pięknie dostaje o 22 mm i cichosza s tak kp co 2 h. Baki ja męczą straszne. Ale to tak 17-23 potem spokój i rano też.
-
Mnie dziś polozne zjechały, że głupio robię chcąc go odstawić do piersi. Że skoro mammduzo pokarmu, a on tak ładnie przybiera, to znaczy że się najada. Że wiszenie na piersi jest normalne na początku, że jak ma kolki to na mm lepiej nie będzie. Wodę z.mozgu mi zrobiły.
Vella to jak ty funkcjonujesz po tych nieprzespanych nocach? Bo na już chodzę jak zombie. Córeczka w tym czasie budziła się w nocy 2-3 razy na karmienie i sLa spać dalej, może.dlatego teraz jestem taka zszokowana i rozbita.Celia89 lubi tę wiadomość