Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Justi2019 wrote:Ewi i vella współczuję tych nie przespanych nocy kurcze ciekawe jak będzie u mnie . Vella i super że się wyrwiesz do fryzjera niema to jak wyskoczyć i odciąć się choć na chwilkę od rzeczywistości
Rudylis gratulacje super słodziaki i jaką ładną wagę mieli super , jak sobie radzisz z dwójką maluszków ?
Czytałam u mam z listopada grudnia i nawet z września ze dzieci cały czas się budzą i to często co dwie godz, czasem wypada jedno karmienie, nieliczni przesypiaja całe noce..
Mogę dziecko dziś dało radę beze mnie, nie byli mnie 3 godz, z butli pięknie zjadło. Ja załatwiłam fryzjera, kawkę na mieście, Lidla i jeszcze sprawę w pracy. Super!! Takie wyjścia są super -
Biedna Mini ❤️ Będzie dobrze! To tylko wypadek.. radzisz sobie i tak
świetnie !!
U nas tez jest trochę płaczu ostatnio. Ale ja wiem ze to powietrze. Piers podaje często a mały łapczywie je. Staram się nosić na ramieniu żeby odbił ale nie zawsze wychodzi. Pręży się i puszcza bączki.
Dziś w nocy ma zmianę z dwulatka się wybudzali.
Marze o kawie na mieście..albo drinku..albo 8 😩
RudyLis podziwiam.
-
Vella powiedz czy mąż zadowolony z metamorfozy u fryzjera ? Super że dzidzia dała radę bez Ciebie , my też musimy znaleźć czas tylko dla siebie , po porodzie też planuje fryzjera ale tylko obcięcie włosów , jak Ada miała tydzień to musiałam z nią iść do fryzjera bo nie miałam z kim zostawić i dobrze że mam starszą córkę to ją woziła w wózku przed salonem
Mini kochana przytulasy dla Ciebie i dzidzi żeby nóżka szybko się zrosla , co robią w takiej sytuacji i takiego maluszka ? Chyba gips nie?
Ja jutro rano jadę ze starszą córką do ortodonty 45 km odemnie , mąż wziął wolne zostanie z Adą i później na 12 idę do diabetologa także mąż jutro zostaje nianią i ma zrobić obiad hehe zobaczymy jak sobie poradzi -
W końcu i ja się pochwalę 😁 W dniu 12.01 przyszła na świat Liliana ♥️ 2830g 55cm 37tydz 4 d . Poród SN zakończony kleszczowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 04:13
Ewi28, Mini89, Vella83, SusieOne, dana222, I_1985, RudyLis, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Czytałam u mam z listopada grudnia i nawet z września ze dzieci cały czas się budzą i to często co dwie godz, czasem wypada jedno karmienie, nieliczni przesypiaja całe noce..
Mogę dziecko dziś dało radę beze mnie, nie byli mnie 3 godz, z butli pięknie zjadło. Ja załatwiłam fryzjera, kawkę na mieście, Lidla i jeszcze sprawę w pracy. Super!! Takie wyjścia są super
Ja sama sie farbuje ale przed Wielkanocą zafunduje sobie extra farbowanie i na paznokcie sie umowilam. Przez dwa lata mialam żele a przed porodem zdjelam. Teraz przejde na hybryde chyba. I jeszcze tydzień i ruszam z cwiczeniami bo wkurza mnie ten galaretkowaty brzuch. No bede ćwiczyć jak nie padne na twarz bo tych ciężkich nocach. Myślę jak zmianą mleka małej. Coś lzejszego, może jakieś antyalergiczne lub może to skaza? -
Justi2019,nie robiłam rewolucji na głowie. Odrost i podcięcie wiec jest przewidywalnie heh. Najważniejsze że ja jestem happy, bo wyglądałam jak 7 nieszczęść. Teraz na 6 tyg spokój i od razu lepiej się czuje. Było to moje pierwsze wyjście, babcia pyta kiedy kolejne hihi.
-
Lipa, przez 4 tyg kupy byly żółte i jak jajeczniczka z grudkami. Pojawiały się przy każdej zmianie pieluchy, prawie po każdym karmieniu. Nagle w zeszłym tyg przez dwa dni brak kupy co mnie zaniepokoilo. Potem kupa się pojawiła, żółta płynna i na całą pieluchę. Zapach kwaśny, tamte pachniały ładniej. Heh.. Teraz kupy rzadko, płynne i wsiakaja w pieluche
Klio86 lubi tę wiadomość
-
Mój synek na razie w miarę grzeczny chociaż chyba nie powinnam tego mówić, bo każdy kto o to pyta reaguje na odpowiedź jakby był rozczarowany i potem słyszę,że jak skończy miesiąc to będę mówiła co innego szczególnie ze pierwsza córka to aniolek, więc wszyscy oczekiwali przrciwienstwa. na razie mały budzi się w nocy 3-4 razy na cyca, je ok 15 min i usypia. Taki tryb bardziej senny ma między 22 a 9, w dzień mniej śpi i więcej wisi na cycu, ale tragedii nie ma.
-
Justi ha pozostaje w dwupaku...Ale nie wiem jak dlugo🙉
Dziś oddziela się czop, brunatna galaretka...I od 18 mam skurcze jak na okres, ale mocniejsze i trzymające do 40sek. Co 13 minut🤯🤯
Nawet się spakowalam tak się zmobilizowalam!
Moi jestem lekko przerazona -
1:40 zawyla swym głosem Wiktoria. Akcja szybka była, bo na IP trafiłam o 1:00 z rozwarcia 5-6cm, moi poszło.
Miałam 2h młoda do tulenia i jedzenia, przed 4 ja zabrali na noworodkowy, żebym mogła pospać. Udało się 1.5h, bo tabletka puszcza i czuje jak obkurcza się macica:(
Czekam jeszcze z 15min i biore kolejna porcje
W każdym razie my już PO😍Ewi28, Klio86, Mini89, Kropeczka1986, dana222, sasquacz lubią tę wiadomość