Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Robak wrote:Kupy robi jedna lub dwie dziennie, luźne, położna mówiła że w normie. To nie wygląda na zaparcie.
Chyba nie robi tak jakby przełykała.
Spróbujemy ten kolzym, jak macie jeszcze jakieś rady chętnie skorzystamKlio86 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Robak wrote:Poradźcie coś, u nas ciągle się pręży i robi czerwona i ryczy, jakby bolał ją brzuch. Lekarz i położna mówią, że wszystko ok, a mi już uszy odpadają i sąsiadom pewnie też. Karmimy mm jak wytrzyma to co 3h, profutura i probiotyk z Lactobacillus rhamnosus GG.
Dodatkowo jeszcze męczą nas czkawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 19:09
SusieOne, Veira lubią tę wiadomość
-
Mój przechodzi skok rozwojowy i ledwo żyje (ja i mąż) płacze, marudzi jest nieodkladalny to znów bywa zevo 18:00 okazuje się mega pogodny i czuwa, ogląda.. No kota już dostaje. Nie płacze tylko się drze.. Gosh, noce bez zmian co dwie godz KP, z czego gdy zapadnie w sen to stęka, kwęka, mruczy więc ja mam po spaniu. Tej nocy miałam wrażenie że udało mi się moze na godz przysnac.
-
Moja dzis od 20 do 2 noe spała !!!!!zasnela a o 4 pobudka na butle znów.. Wylam nad nią juz z niemocy i zmęczenia co noc coraz gorzej chyba... jakos bardzo Noe płakała ale stekala, wyginala się, cos ją jakby wybudzalo i denerwowalo... az sie boję co dalej, ja ledwo żywa jestem. Juz jie pamietam kiedy spałam wiecej niz 3-4 godziny na dobę. To są kolki? Jak one wyglądają?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 09:28
-
Hej dziewczyny, wreszcie mam chwilę wolnego żeby zrobić update tu na forum.
8 stycznia po 2 dobach wywołania porodu w 36+4 urodzili się Daniel i Oskar. Pod koniec akcji przy pełnym rozwarciu przodujacy bliźniak zaczął źle reagować na skurcze więc ordynator zdecydowała o przyspieszeniu akcji próżnociagiem i chwytem ala Kristeller (mimo że obie metody odrzuciłam w planie porodu). Daniel trafił na 5 dni na oddział noworodkowy z niedokrwistoscia ale już jest zdrowy i silny. Oskar urodził się 3 minuty później, mimo że główka w kanale rodnym była źle ustawiona. Także poród słodko gorzki.
Teraz jesteśmy w domu i uczmy się siebie.
Waga 2650 i 2800, dl. po 50cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 09:36
ppieguskaa, Vella83, SusieOne, abbigal, Klio86, dana222, I_1985, Robak, iriiska, Kropeczka1986, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Ewi28 ja wczoraj mówię do meza:zalecają spać około 8 godzin a ja od ponad mca przespałam max 2 godziny może raz, tak to 1,5 godz lub godzinę. Mama da radę. U mnie dziś co dwie godz pobudki, ale spalam z dzieckiem, dawałam cyca przez sen więc jakoś nawet daje rade. Poszłam spać 21:30co też dało mi trochę odpoczynku.
Jak czytam forum, to częste więc jest to dla mnie pocieszenie że nie jestem w tym sama. -
Ewi i vella współczuję tych nie przespanych nocy kurcze ciekawe jak będzie u mnie . Vella i super że się wyrwiesz do fryzjera niema to jak wyskoczyć i odciąć się choć na chwilkę od rzeczywistości
Rudylis gratulacje super słodziaki i jaką ładną wagę mieli super , jak sobie radzisz z dwójką maluszków ?RudyLis, Vella83 lubią tę wiadomość
-
Rudy lis cudowni są chłopcy nawet nie patrzę na czym polegają te zabiegi ale myślę że dobrze, akurat plan porodu nie jest wiążący lecz orientacyjny...
RudyLis lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Na razie pomaga mi mama, mąż w lutym i marcu będzie na tacierzynskim a potem zostaje sama, wtedy będę się martwić najgorsze są noce, musze chłopców karmić co 2h żeby dobrze przybierali, a odpompowywanie, 2x przewijanie, 2x karmienie z butli, mycie i sterylizacja butelek trwają dokładnie 2h czyli na sen nie pozostaje prawie czasu. W międzyczasie podaje pierś żeby nie zapomnieli jak się ssie. Śpie między 5 a 8 rano jedynie. Ale warto, chłopcy są przekochani i na razie jakoś się nawzajem nie wybudzaja.
Kryzys pewnie jeszcze przede mnaSusieOne lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Moja dzis od 20 do 2 noe spała !!!!!zasnela a o 4 pobudka na butle znów.. Wylam nad nią juz z niemocy i zmęczenia co noc coraz gorzej chyba... jakos bardzo Noe płakała ale stekala, wyginala się, cos ją jakby wybudzalo i denerwowalo... az sie boję co dalej, ja ledwo żywa jestem. Juz jie pamietam kiedy spałam wiecej niz 3-4 godziny na dobę. To są kolki? Jak one wyglądają?
-
RudyLis wrote:Hej dziewczyny, wreszcie mam chwilę wolnego żeby zrobić update tu na forum.
8 stycznia po 2 dobach wywołania porodu w 36+4 urodzili się Daniel i Oskar. Pod koniec akcji przy pełnym rozwarciu przodujacy bliźniak zaczął źle reagować na skurcze więc ordynator zdecydowała o przyspieszeniu akcji próżnociagiem i chwytem ala Kristeller (mimo że obie metody odrzuciłam w planie porodu). Daniel trafił na 5 dni na oddział noworodkowy z niedokrwistoscia ale już jest zdrowy i silny. Oskar urodził się 3 minuty później, mimo że główka w kanale rodnym była źle ustawiona. Także poród słodko gorzki.
Teraz jesteśmy w domu i uczmy się siebie.
Waga 2650 i 2800, dl. po 50cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2020, 17:13
-
Mini89 wrote:U nas zlamana noga. Z niczego.. Chyba za mocno przytulilam bo pielęgnacja delikatna. Mam dość
Angelius Provita