X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne objawy w szczesciwym cyklu-dziewczyny podzielcie sie info:)
Odpowiedz

objawy w szczesciwym cyklu-dziewczyny podzielcie sie info:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja2015 wrote:
    Cześć dziewczynki :) jestem nowa na tym forum, mimo że podczytuję Was od czasu do czasu.. Proszę Was o radę. Pierwszy raz w życiu spóźnia mi się okres 5 dni. Zwykle moje cykle trwają 28-30 dni. Na tydzień przed spodziewaną miesiączką kochałam się se swoim mężem bez zabezpieczenia. Zrobiliśmy to tak spontanicznie! Byłam przekonana, że dziecka z tego nie będzie. Gdyby jednak się pojawiło - bylibyśmy szczęśliwi, bo planujemy to w ciągu najbliższych miesięcy. Jak już wspomniałam - okresu brak! Piersi mnie nie bolą, nie mam mdłości. Miewam czasami lekkie zawroty głowy oraz od 3 dni mam ogromne wzdęcia, gazy i jak nigdy, 2 a nawet 3 razy dziennie latam do WC (bubu). Zrobiłam dwa testy ciążowe, Jeden wczoraj po południu - negatywny. Drugi dziś rano - negatywny. Jeżeli byłaby to ciąża, to zapłodnienie nastąpiło 4 września (dziś mija 13 dni od zapłodnienia). Dodam, że 6 września złapało mnie przeziębienie (leczyłam się naturalnymi środkami) - a czytałam, że po zapłodnieniu dziewczyny często są chore. Czy jest możliwe, że to ciąża, a mimo to 2 testy dały negatywne wyniki? Bardzo Was proszę o pomoc!

Zrób sobie betę hcg, test z krwi :) wtedy będziesz wiedziała na 100% :) Do zapłodnienia mogło dojść później, bo plemniki mogą przeżyć jeszcze kilka dni po stosunku ;) Więc może być tak, że test jeszcze nie wykrył. Chociaż w dniu spodziewanej miesiączki już powinien, ale różne są przypadki a do zapłodnienia mogło dojść później ;) Pozdrawiam :)

• Kreskakropka Debiutantka

Wysłany: 19 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja najlepiej zrób betę, będziesz miała pewność. Testy różnie wychodzą. U mnie pierwszy, który zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki też był negatywny, a już dzień później była delikatna kreseczka :)
    A z tymi objawami u mnie było tak, że zbliżał się moment okresu, a objawów typowych przed okresowych nie było. Potem zaczęły się bóle piersi i zawroty głowy. Nudności też ale na szczęście krótko tylko jakieś dwa tygodnie :)

Dum spiro spero
    Tabvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży, której się kompletnie nie spodziewałam bo starania trwały juz 3,5 roku nie miałam żadnych objawów. Spóźniał mi się okres ale u mnie to była normalka, coś mnie tknęło żeby zrobić test i baam II kreski, myślałam, że to sen. W drugiej ciąży normalne objawy jak na @ nie zawsze je miałam ale zdarzało się. Przeokropny ból piersi jak nigdy + ból jak na @ + kłucie w jajnikach, zawsze też bardzo lubiłam zapach lakieru do paznokci a wtedy jakoś dziwnie nie mogłam go znieść na początku nie wiedziałam dlaczego, dopiero po zrobieniu testu się dowiedziałam a zrobiłam go od tak sobie bo też nie podejrzewałam, że mogłam akurat wtedy zajść ;P

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienawidziłam zapachu ryb z octu... ale dzień przed testowaniem na klatce schodowej jak poczułam ten zapach to mi ślinka pociekła :D i miałam ochotę zapukać i poprosić o jeden kawałek haha...

pamiętam ten metaliczny smak w ustach i poczułam zapach własnego moczu ....

tydzień przed testowaniem to się zaczeło. No i wzieło mnie straszne przeziębienie, gorączka, katar, ból gardła...

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszym objawem mojej c. było paskudne przeziębienie na parę dni przed terminem @. Dopiero później był metaliczny posmak w ustach i zachcianki jedzeniowe.

• Lusija Debiutantka

Wysłany: 27 września 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży w szczęśliwym cyklu wydawało mi się, że cykl jest stracony, bo śluz miałam po owulacji biało rozciągliwy, piersi zaczęły mnie boleć po owulacji tak po boku, a potem przed planowanym okresem przestały i były miękkie. W zasadzie nie miałam żadnych typowych objawów ciąży. Może tylko powiększone żyłki na piersiach i dekolcie. Po tej owulacji (a zawsze tuż przed okresem) miałam niesłychaną ochotę na czekoladę i to mnie tylko zastanowiło. Test wykonałam 16 dpo po południu i wyszły 2 grube kreski :)

W drugiej ciąży miałam ten sam śluz biało rozciągliwy po owulacji tak jak przy pierwszej ciąży. Jakby i płodny i niepłodny. Po owulacji było mi ciągle zimno mimo, że jadłam tyle samo i tak samo ciepło się ubierałam. No i wyskoczyła mi na twarzy tuż po owulacji taka boląca krosta, a tak zazwyczaj miałam 1 lub 2 dni przed okresem i to mnie zastanowiło. Miałam zadyszkę jak niosłam zakupy z warzywniaka i pchałam wózek, co nigdy wcześniej nie miało miejsca i to też mnie zastanowiło. Test wyszedł pozytywny 13 dpo ledwo widoczna, cienka jak włos, kreska, ale wykonany po południu o czułości 10 jednostek (większość testów ma czułość 25 jednostek). Następnego dnia 14 dpo z rana test wyszedł już z dobrze widoczną kreską (beta w tym dniu 132) no i kolejnego dnia okresu oczywiście nie dostałam :) Dodam, że zaszłam w ciążę karmiąc piersią i dostałam tylko 1 okres. Mam PCO i polecam Inofolic jest rewelacyjny. Uważam, że dzięki niemu dostałam okres i zaszłam w ciążę, bo dziecko karmiłam częściej w 12 miesiącu niż np. w 9 a tu taka niespodzianka. A myślałam, że starania o drugie dziecko będą trwały parę lat, jak przy pierwszym. To dopiero jest szczęście - tak szybko się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 00:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się podzielę tak w skrócie jak to wyglądało u mnie zaraz po owulacji. Ja co miesiąc miałam objawy jak na ciążę dlatego opiszę tylko te, które były dla mnie zupełnie nowe gdy doszło do zapłodnienia ;)
    Pierwsza ciąża (poroniona w 7 tyg) :
    * Żadnych objawów prócz tego, że czułam się bardziej senna niż zwykle (anemia) i wzmożona nerwowość
    * A no zapomniałam najważniejsze. Na 3 dni przed testowaniem, siostra mojego męża przyszła ze świeżo pomalowanymi paznokciami. Zawsze lubiłam zapach lakieru a w tamtym momencie był tak silny, że kazałam jej wyjść ;)
    Druga ciąża :
    * Bardzo napuchnięte i bolesne piersi (ok tydzień przed spodziewaną @ )
    * Ból brzucha jak na @ i jajników ( na 3 dni przed @ )
    * Senność
    I teraz trzecia ciąża. Pierwszy cykl i udało się ;) troszkę inna niż poprzednie :
    * Od dnia owulacji dzień w dzień ból jajników ( jeszcze większy w nocy )
    * Okropny ból pleców i stres od 5dpo
    * Wzrost libido od 6dpo
    * Pojedyńczy spadek temperatury w 6dpo i tej nocy masakryczny ból jajników
    * Gazy od 7dpo
    * Mdłości i bóle żołądka od 9dpo
    * Pojedyńcza zgaga, której nie miewam i potrzeba rozpłakania się by poczuć się lepiej w 10dpo
    * Mokrość , ból jak na @ , rozpulchniona macica, odrzuciło mnie od zapachu gotowanych ziemniaków 11dpo
    I 12dpo test pozytywny ;)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ