X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Niski sód zdarza się bardzo rzadko ponoć, bo trudno w żywności z nim nie przesadzać. Coś mi świta, że to może mieć związek z hormonami stresu. Sama kiedyś do nidoboru dobiłam - paradoksalnie, bo solę na potęgę. Wtedy mnie straszne skurcze w stopach brały, normalnie mnie wykręcało. Ale jak mam niskie ciśnienie to od razu ochotę na coś słonego. Jak mnie ciągnie do ogórasów kiszonych na tony, to coś na rzeczy zwykle jest ;)

Edek: No i teraz muszę zjeść ogórka kiszonego. Nie ma zmiłuj ;)
    Przy niskim ciśnieniu może być ochota na słone i skórcze mięśni? To ciekawe... Ja to wiecznie mam niskie ciśnienie
    A tak wogóle to hejka :-)

ojejku lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:40

• emaj Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:12

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Quasha, Ojejku,Ania odpoczywać i uważać na siebie proszę. Ja na groby nie jadę jutro,pojadę w weekend jak nie będzie tyle ludzi.

Quasha widzę,że już kupiłaś detektor,ja mam właśnie angelsound i jest dobry,szybko znajduję nim małego,dla porównania sprawdziłam raz jak bije moje serce i na brzuchu jeszcze mojego nie słyszałam ;-)

Camille super,że wszystko ok. dajesz nadzieję na córę i u mnie bo lekarka przez brzuch też widziała coś odstającego ale dowcipnie nie sprawdzała ;-)

Moje dziecko latało po bloku i zbierało cukierasy :-)

Zkręcona ja na podobne wyniki tarczycy dostałam już Euthyrox ale ja miałam prolaktynę w dolnej granicy ;-) Masz rację w klinice Was ogarną :-) Trzymam kciuki.

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Qasha, z takim cukrem, to Ty powinnaś być pod opieką poradni diabetologicznej. Jeśli masz np. hipoglikemię reaktywną (co sugerują niskie poziomy glukozy po jedzeniu, a nie na czczo), to często taki stan poprzedza cukrzycę. Mnie ze względu na cukrzycę w rodzinie i tendencję do hipoglikemii właśnie, wrzucili na wstępny test glukozowy już w 10tc, mimo że na czczo mam zawsze takie piękne wyniki jak Twoje. I faktycznie w ciąży od razu zaczęło się to wszystko rozjeżdżać. Od początku miałam napady słabnięcia, muszę jeść właściwie co 2h. Teraz mam i spadki i wzrosty, a jak się nie poprawi, to za 2 tygodnie czeka mnie leczenie już nie tylko samą dietą. Przy tendencji do hipoglikemii powinnaś być na diecie cukrzycowej, nawet profilaktycznie. Im szybciej się za to zabierzesz, tym większe szanse, że ustabilizujesz cukier i Twój bąbel do końca ciąży będzie miał tam w środku święty spokój :) Jak Ty masz hipo, to on też głodny. A jak człowiek głodny, to się zaczyna niecierpliwić ;)

Edek1: Czekolada za długo się wchłania. Noś przy sobie sok owocowy albo twarde cukierki typu landrynki. Nie wiem, czy w Pl też coś takiego dostaniesz, ale u mnie w każdym markecie są dostępne specjalne cukierki dla cukrzyków na wypadek hipoglikemii (tzw. tabletki glukozowe).

Edek2: Szybkim sposobem na podniesienie poziomu cukru są kolorowe napoje gazowane. Jeśli masz ochotę na colę, to hipoglikemia jest rewelacyjną wymówką :D

Byłam po tych epizodach normalnie badania i nic w nich nie wyszło :) W normalny dzień mój cukier jest książkowy i to i po jedzeniu i przed. Dlatego nazwali to "epizodami cukrowymi" i stwierdzili, że to "taka moja uroda". Ogólnie rzadko mi się to zdarza, przez ostatni rok ani razu (aż do teoretycznie dzisiaj), więc to olałam. Ja ogólnie lubię słodycze, dlatego cukieraski wszelkiej maści można znaleźć w mojej torebce :)
    Ale pogadam o tym z moją gin, może zleci jakieś dodatkowe badania ze względu na ciążę :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:

Camille super,że wszystko ok. dajesz nadzieję na córę i u mnie bo lekarka przez brzuch też widziała coś odstającego ale dowcipnie nie sprawdzała

O widzisz :-) to trzymam kciuki za dziewczynkę, a Ty robilas test z sody? :P

• Demsik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha jak dzisiaj wyglada sytuacja?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Quasha jak dzisiaj wyglada sytuacja?

Brzusio pobolewa tak samo jak przez ostatnie 3 dni, ale podwozie czyste. Tzn są jakieś resztki brudu, ale wyłazi jakiś strzępek raz na jakiś czas.
    Chyba jestem w terminie @ mniej więcej.
    Czekam już na wtorek i wizytę. Dopytam moją gin o skutki uboczne nospy i czy w moim przypadku można ją zamienić na magnez.

Dalej czuję się osłabiona :( Gdzie moja energia z weekendu?! Proszę o zwrot.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    O widzisz :-) to trzymam kciuki za dziewczynkę, a Ty robilas test z sody? :P

Z sody dziewczynka ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Z sody dziewczynka ;-)

Mi tez :-) a kiedy masz nastepna wizyte?

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u gin,trzymajcie proszę kciuki! Mam mieć wynik z cytologii.

Arwi, Morwa, Camille87, Demsik lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Jutro mam wizytę u gin,trzymajcie proszę kciuki! Mam mieć wynik z cytologii.
    Trzymam mocno kciuki :*:*

Luz Maria lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Mi tez :-) a kiedy masz nastepna wizyte?

24.11 to jeszcze sporo.

Ania trzymam kciuki.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki!!
    Kjopa to fakt jeszcze długo ale mysle ze ti bedzie decydujaca wizyta pod wzgledem plci ;-)

A ja od jutra zaczynam blogie lenistwo! :D dziec do zlobka, maz do pracy a ja poleze w koncu :D

Ania-nowa lubi tę wiadomość

• kate55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wyleniłam przez te dwa dni :) Dziś tylko minimum - wyskoczyliśmy na szybki obiad do teściów i popołudniu na cmentarz. Przez większość dnia leżałam na kanapie <3 Tak mi tego trzeba było.. I dzięki temu czuję się dużo lepiej, te skurcze odpuściły prawie całkowicie.

Ania-nowa, Demsik, Corcula, Impresja lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate znam to uczucie ❤. Od soboty spie do 9-10. Potem blogie nic nie robienie. Dzisiaj wybralismy sie na dobry obiad i deser. Bylam pelna az do teraz i mam mega ochote na ogorki kiszone i jeszcze wiekszego lenia bo nie chce mi sie schodzic do kuchni ;D

kate55, Impresja lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula :) Dokładnie!
    Ale powiem Ci, że na dłuższą metę bym się zanudziła :D Także nawet się cieszę, że jutro już do pracy :)

Corcula lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Corcula :) Dokładnie!
    Ale powiem Ci, że na dłuższą metę bym się zanudziła :D Także nawet się cieszę, że jutro już do pracy :)

Zdecydowanie!! W niedziele zaczelam wpadac w stan ktorego nienawidze czyli "nie mam sily nie miec na nic sily" lub "nie chce mi sie nic nie chciec". Czyli stan ogolnej beznadzieji :D. Ale udalo mi sie rozruszac. Ba! Wstalam nawet po ogorki ;D

kate55, Arwi lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Kate znam to uczucie ❤. Od soboty spie do 9-10. Potem blogie nic nie robienie. Dzisiaj wybralismy sie na dobry obiad i deser. Bylam pelna az do teraz i mam mega ochote na ogorki kiszone i jeszcze wiekszego lenia bo nie chce mi sie schodzic do kuchni ;D

Ja dzis pol sloika korniszinow zjadlam :P

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Zdecydowanie!! W niedziele zaczelam wpadac w stan ktorego nienawidze czyli "nie mam sily nie miec na nic sily" lub "nie chce mi sie nic nie chciec". Czyli stan ogolnej beznadzieji :D. Ale udalo mi sie rozruszac. Ba! Wstalam nawet po ogorki ;D
    Ja wczoraj wieczór miałam napad ''zjadłabym ale nie wiem co". Najpierw jabłko, potem sama szynka, jednak szynka siadła to kanapeczka, a jednak do kanapeczki przydałby się keczup, potem jogurcik, a jeszcze ''nie wiem co'' nie zostało zaspokojone :-) Dziwie się, że nie spawałam, bo mój żoładek nigdy nie tolerował mieszania

Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ