X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:40

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, tak, chodzę na nfz.

• She86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Ania to masz mieć odstęp 2 miechy między usg?! Dla mnie nie do przyjęcia, raz czekałam 6 tygodni i dla mnie to było za długo. A to pierwsze usg 'genetyczne' kiedy w takim razie będziesz miała ? Z tego co kojarzę, wykonuje się je między 11 a 14 tyg.

Edit: dopiero zobaczyłam drugi post. 18 tydzień to już raczej na połówkowe :P

Dla mnie USG co miesiąc to było za mało :D Najchętniej chodziłabym co dwa tygodnie :D Ja bym chyba padła na zawal jak bym miała czekać 2 miesiące, bo po prostu się bałam czy wszystko jest ok.

Od 18 tc można wykonywać drugie badania prenatalne, w drugim trymestrze ciaży. Pierwsze są do końca 14 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 18:33

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:41

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, też się boję, zwłaszcza gdy mam niepokojące mnie objawy... no ale nic nie poradzę, że tak to wygląda:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tymi usg na nfz to zalezy od lekarza, moj - gdy przyjmowal na fundusz - robil kolezance usg na kazdej wizycie...
    Ania masz cierpliwość :-( ja tydzien dwa po wizycie jestem spokojna a potem zaczynam schizowac nie wytrzymałabym tak dlugo bez usg ;-(

Qasha widzisz Ty masz zakaz seksu a ja nie mam ochoty :( maz mnie podchodzi a u mnie libido zerowe :-/ szkoda mi go bo odkad jestem w ciąży seks niemal zerowy ... ma tez tak ktoras z was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 18:51

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille u mnie odwrotna sytuacja, ja mam częściej ochotę niż mąż. Może teraz to się zmieni jak wie, że możemy. Chociaż przed ciąża było podobnie. No ciężki przypadek mi się trafił ech:p

• kate55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Wizyty mam, co chwilę. Albo gin co 3 tyg, albo poradnia cukrzycowa, ciągle coś, ale jednak bez usg, za to z krwi testy genetyczne na przykład. Licznik nabiłam na początku, bo do 10tc miałam 5 USG. Równowaga w przyrodzie zachowana ;)

Przyszedł do mnie rachunek za test Harmony. Oryginalna cena tutaj to $3590 O.o

Miałam na myśli usg. Ale za to masz pewność, że dzieciaczek zdrowy dzięki temu testowi :)

Ja miałam też pełno usg w szpitalu na początku :/ Teraz jednak co 4 tygodnie to odpowiednia częstotliwość dla mnie.

Camille, ja libido mam lekko słabsze niż przed ciążą, ale nie ma dużej różnicy. Za to orgazmy są ogromne i jakoś szybciej je osiągam, aż czasem za szybko :D To chyba kwestia większego ukrwienia ;)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, Ty mieszkasz w Polsce?

Strasznie mi to przypomina nasz system. Ja bede miała usg pod koniec stycznia, a przez cała ciąże nir zobaczę gina na oczy :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Qasha widzisz Ty masz zakaz seksu a ja nie mam ochoty :( maz mnie podchodzi a u mnie libido zerowe :-/ szkoda mi go bo odkad jestem w ciąży seks niemal zerowy ... ma tez tak ktoras z was?
    Też nie mam ochoty. Jak będzie tak jak w poprzedniej ciąży to ochota przyjdzie na końcówce, gdzie sex był z przerwami na siku. Jak bym nie miała lutki to pewnie byłby ten sex, a ona mnie strasznie podrażnia.

Ja jeszcze ruchów nie czuję. Liczyłam, że po cc czuć wcześniej, ale widać nie ma tak łatwo. Brzuch mi za to wywaliło. Dziś przeszywałam guziki w płaszczu bo się nie dopina. Za miesiąc trzeba będzie iść na lumpki poszukać czegoś, bo zimowy namiot ciążowy jeszcze za duży.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:

Camille, ja libido mam lekko słabsze niż przed ciążą, ale nie ma dużej różnicy. Za to orgazmy są ogromne i jakoś szybciej je osiągam, aż czasem za szybko :D To chyba kwestia większego ukrwienia ;)

Ja z orgazmem tez nigdy nie mialam problemu ;-) najgorsze to ulec mezowi bo wtedy to już z gorki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Bierze któraś z Was metforminę w ciąży?
    Dobre efekty przynosi?
    Jakieś uboczne rewelacje funduje?
    ja biorę, a raczej powoli odstawiam, wraz z rozpoczęciem 2 trymestru
    Za nifty płaciłam chyba 2400, harmony 2600 - ale też jest tak, że nie mam żadnej refundacji, płacę naprawde kosmiczne wysokości składek na nfz, a skorzystałam w ostatnim roku 1)w szpitalu 3-dniowy pobyt z podaniem cytotecu 2)w poniedziałek jak mnie pogotowie zabrało i badania krwi w szpitalu + usg. Wciąż nie mogę pogodzić się z tym, że płacę takie horrendalne wysokości składek, a nie należy mi się nic, jeśli chcę skorzystać z nifty np, stomatologa, czy ortodonty, oczekiwałabym jakiejkolwiek refundacji tego, czego mi w danym roku potrzeba.
    A! i luteinę biorę refundowaną ;)

a za wyprawkę zabieram się w styczniu jakoś, około początku 3 trymestru :)
    na razie mam kilka sztuk, ciesza oko, ale resztę kupimy w 2017 już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha faktycznie suwaki mamy te same :D
    Zmieniamy w grudniu na zimowe? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kate55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego suwaka od Morwy nie ruszam :D Zrobiła mi go na szczęście w owocnym cyklu ;)

ojejku, Impresja, Corcula, Morwa lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Co tu taka cisza?
    Maz spi po nocce, synek juz w zlobku ja leze i mysle co z czasem zrobic :P
    Ogarne mieszkanko i lece vhyba do siostry tez siedzi w domu bo jest w ciazy :D
    Milego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie snieg pada :D traedia

ojejku, She86, Corcula lubią tę wiadomość

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ