Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kate55 wrote:Ania to masz mieć odstęp 2 miechy między usg?! Dla mnie nie do przyjęcia, raz czekałam 6 tygodni i dla mnie to było za długo. A to pierwsze usg 'genetyczne' kiedy w takim razie będziesz miała ? Z tego co kojarzę, wykonuje się je między 11 a 14 tyg.
Edit: dopiero zobaczyłam drugi post. 18 tydzień to już raczej na połówkowe
Dla mnie USG co miesiąc to było za małoNajchętniej chodziłabym co dwa tygodnie
Ja bym chyba padła na zawal jak bym miała czekać 2 miesiące, bo po prostu się bałam czy wszystko jest ok.
Od 18 tc można wykonywać drugie badania prenatalne, w drugim trymestrze ciaży. Pierwsze są do końca 14 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 18:33
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie co z tymi usg na nfz to zalezy od lekarza, moj - gdy przyjmowal na fundusz - robil kolezance usg na kazdej wizycie...
Ania masz cierpliwośćja tydzien dwa po wizycie jestem spokojna a potem zaczynam schizowac nie wytrzymałabym tak dlugo bez usg ;-(
Qasha widzisz Ty masz zakaz seksu a ja nie mam ochotymaz mnie podchodzi a u mnie libido zerowe
szkoda mi go bo odkad jestem w ciąży seks niemal zerowy ... ma tez tak ktoras z was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 18:51
-
Impresja wrote:Wizyty mam, co chwilę. Albo gin co 3 tyg, albo poradnia cukrzycowa, ciągle coś, ale jednak bez usg, za to z krwi testy genetyczne na przykład. Licznik nabiłam na początku, bo do 10tc miałam 5 USG. Równowaga w przyrodzie zachowana
Przyszedł do mnie rachunek za test Harmony. Oryginalna cena tutaj to $3590
Miałam na myśli usg. Ale za to masz pewność, że dzieciaczek zdrowy dzięki temu testowi
Ja miałam też pełno usg w szpitalu na początkuTeraz jednak co 4 tygodnie to odpowiednia częstotliwość dla mnie.
Camille, ja libido mam lekko słabsze niż przed ciążą, ale nie ma dużej różnicy. Za to orgazmy są ogromne i jakoś szybciej je osiągam, aż czasem za szybkoTo chyba kwestia większego ukrwienia
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Qasha widzisz Ty masz zakaz seksu a ja nie mam ochoty
maz mnie podchodzi a u mnie libido zerowe
szkoda mi go bo odkad jestem w ciąży seks niemal zerowy ... ma tez tak ktoras z was?
Ja jeszcze ruchów nie czuję. Liczyłam, że po cc czuć wcześniej, ale widać nie ma tak łatwo. Brzuch mi za to wywaliło. Dziś przeszywałam guziki w płaszczu bo się nie dopina. Za miesiąc trzeba będzie iść na lumpki poszukać czegoś, bo zimowy namiot ciążowy jeszcze za duży.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnykate55 wrote:
Camille, ja libido mam lekko słabsze niż przed ciążą, ale nie ma dużej różnicy. Za to orgazmy są ogromne i jakoś szybciej je osiągam, aż czasem za szybkoTo chyba kwestia większego ukrwienia
Ja z orgazmem tez nigdy nie mialam problemunajgorsze to ulec mezowi bo wtedy to już z gorki
-
nick nieaktualnyImpresja wrote:Bierze któraś z Was metforminę w ciąży?
Dobre efekty przynosi?
Jakieś uboczne rewelacje funduje?
Za nifty płaciłam chyba 2400, harmony 2600 - ale też jest tak, że nie mam żadnej refundacji, płacę naprawde kosmiczne wysokości składek na nfz, a skorzystałam w ostatnim roku 1)w szpitalu 3-dniowy pobyt z podaniem cytotecu 2)w poniedziałek jak mnie pogotowie zabrało i badania krwi w szpitalu + usg. Wciąż nie mogę pogodzić się z tym, że płacę takie horrendalne wysokości składek, a nie należy mi się nic, jeśli chcę skorzystać z nifty np, stomatologa, czy ortodonty, oczekiwałabym jakiejkolwiek refundacji tego, czego mi w danym roku potrzeba.
A! i luteinę biorę refundowaną
a za wyprawkę zabieram się w styczniu jakoś, około początku 3 trymestru
na razie mam kilka sztuk, ciesza oko, ale resztę kupimy w 2017 jużWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 20:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja swojego suwaka od Morwy nie ruszam
Zrobiła mi go na szczęście w owocnym cyklu
ojejku, Impresja, Corcula, Morwa lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny