X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, Ojejku odpoczywajcie ile się da <3

Doszły wyniki PRL jest dramat :(
    PRL 829.8 uIU/ml zakres: 102-496

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Qasha, Ojejku odpoczywajcie ile się da <3

Doszły wyniki PRL jest dramat :(
    PRL 829.8 uIU/ml zakres: 102-496

uuuuu wiem cos o tym... :( łykasz cos teraz na prolaktyne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpoczywajcie... :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    uuuuu wiem cos o tym... :( łykasz cos teraz na prolaktyne?
    Od sierpnia miałam przerwę tak to ponad rok brałam dostinex

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Od sierpnia miałam przerwę tak to ponad rok brałam dostinex

:( no to chyba bedziesz musiala do niego wrocic i to jeszcze zanim do kliniki pojdziesz zeby miec to uregulowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    :( no to chyba bedziesz musiala do niego wrocic i to jeszcze zanim do kliniki pojdziesz zeby miec to uregulowane
    Nie wiem jak duży wpływ na wynik miał ostatnio stres w pracy co się utrzymywał dłuższy czas. Boję się iść proga badać po owu bo się chyba wszystko spieprzylo :( i nie wiem co z tą tarczycą. I wolałabym aby docelowy lekarz zajął się ogarnianem hormonów kompleksowo jak już do niego pójdziemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie chcesz isc jeszcze do swojego gina przed kliniką? zeby przez miesiac ogarnac to? bo tak stracisz 1 miesiac

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co chyba nie bo doszliśmy do wniosku, że jak się oddajemy w dobre ręce to nie mierzwimy nic wcześniej. Zwłaszcza, że nie do końca byłam zadowolona z opieki w wykonaniu mojej gin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no jak nie ufasz tamtemu lekarzowi to faktycznie. ja temu mojemu ufalalam i ja w takiej sytuacji bym poszla no ale jak lekarz taki sobie to nie ma co.

• Krucha Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odpoczywajcie jak najwiecej! Nie przemecząć mi się kuźwa!!! :/

Ojejku będzie Wawrzynek? :)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, na olx w mojej okolicy są tylko dwa - Baby Sound B oraz Baby Sound. Coś o nich wiecie? 110zł, cena do negocjacji, ale mogłabym już dzisiaj mieć. Muszę się zastanowić.

Bo ojejku ten Sonoline to troszkę za drogi dla mnie, ceny od 250 do 350zł :(
    Na majówkach polecają mi też AngelSound i jest już w przystępniejszej cenie. Waham się, co zrobić. Z jednej strony nie chcę przepłacić, a z drugiej nie chcę wtopić choćby 90zł w jakiś bubel.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najważnejsze aby był wyświetlacz, nie znam tamtych, ale angelsound chyba nie ma wyświetlacza...

ed.Krucha Wawrzyniec to robocze imię dla syna, mówimy tak do niego i o nim od kiedy jest ;) więc nie wiem jak sie przestawić na jakieś normalne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 15:20

• Arwi Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    dla mnie najważnejsze aby był wyświetlacz, nie znam tamtych, ale angelsound chyba nie ma wyświetlacza...

ed.Krucha Wawrzyniec to robocze imię dla syna, mówimy tak do niego i o nim od kiedy jest ;) więc nie wiem jak sie przestawić na jakieś normalne ;)

Wawrzyniec ładne imię to może po prostu je zostawicie? :)

No, ten Angelsound nie ma wyświetlacza, ale to stoper ustawiony na minutę i liczymy :)
    Ten Baby Sound ma wyświetlacz i na olx jest jeszcze jeden egzemplarz z gwarancją, wygląda fajnie.
    Popiszę, popytam, zobaczymy.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny co za przygody macie! Trzymajcie sie tam! Lezcie i pachnijcie! Prosze wytulic Wawrzynca i Kubusia :)

Zakrecona, pisze z komcia ale ft-ki bardzo nisko a to z ft4 dzidzius ciagnie na poczatku dla siebie. Prolaktyne mialam gorsza bo patrzacac na twoje jednostki to mialam jakies 1100-1200. Zbijalam dwa razy dostinexem plus bralam niepokalanek (dla mnie to cudowne zielsko - uwaga jak masz endomende to nie mozesz brac). Jak zbijesz prl to ci tsh tez spadnie ale i tak poszlabym jak najszybciej do endokrynologa po euthyrox i dostinex. Nie czekaj na klinike, bardzo mozliwe ze podreperujesz ft-ki i prl i nie trzeba bedzie :) nie czekaj teraz miesiaca na klinike, dzialaj, szukaj endo slonce, na ten tydzien, albo chociaz do ogolnego idz, kogos kto sie na ft-kach i prl zna. Prl i tsh szybko ogarniesz :) zamiast sie zamartwiac to do dziela malenka! Wsiadaj na konia i patataj do lekarza po leki. Trzymaj sie :)

Ed. oczywiscie Morwa i inne laski tutaj maja milion razy lepsza wiedze niz ja, napisalam jak to bylo u mnie, mialam tez nisko ft-ki i prl w kosmosie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 16:59

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już zestawienie wszystkich wyników badań, które dziabnęłam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f0ced9fed5a.jpg

Mam świadomość, że to i tak w dalszym ciągu wygląda fatalnie. Muszę dzisiaj zasiąść nad szczegółową analizą tych wyników i wymyśleć plan działania. Bo nie ukrywam, że naiwnie liczyłam na to, że wszystko jest w fantastycznej postaci.

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee tam zakrecona, fatalnie? mialam gorzej ;) a tsh grubo ponad 6 :D

fajnie jakby jakis tarczycowy mozg-specjalista sie wypowiedzial ale ja mialam bardzo podobne wyniki ft3 i ft4, wlasciwie ft4 to mialam 18% :D

tutaj masz kalkulator do wyliczania ft-kow, tzn. zamiany na procenty

ft4 masz 27.30%
    ft3 48.30%

Ed. http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator link zapomnialam wyslac ;) brawa dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 17:22

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona Twoja tarczyca procentowo wygląda tak :

FT4 27.30% [ wynik 14.73, norma (12 - 22)]

FT3 50.96% [ wynik 4.98, norma (3.13 - 6.76)]

Ft4 nisko , ft3 spoko (zazdroszczę takiego ft3) ,a co do ft4 to zapodaj sobie jod to podskoczy :) nie musisz leczyć tarczycy ani obniżać tsh , bo tsh się nie leczy. Tsh podwyższone ze względu na tak wysoką prolaktynę, zbijesz prolaktynę to tsh spadnie :) nie masz Hashimoto wiec tylko się cieszyć :D

zbijaj prolaktynę i zostawaj mamą ! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 17:30

ZakreconaŻona, bita_smietana, pepsunieczka, emaj lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zakręcona Twoja tarczyca procentowo wygląda tak :

FT4 27.30% [ wynik 14.73, norma (12 - 22)]

FT3 50.96% [ wynik 4.98, norma (3.13 - 6.76)]

Ft4 nisko , ft3 spoko (zazdroszczę takiego ft3) ,a co do ft4 to zapodaj sobie jod to podskoczy :) nie musisz leczyć tarczycy ani obniżać tsh , bo tsh się nie leczy. Tsh podwyższone ze względu na tak wysoką prolaktynę, zbijesz prolaktynę to tsh spadnie :) nie masz Hashimoto wiec tylko się cieszyć :D

zbijaj prolaktynę i zostawaj mamą ! :*

Dziękuję Wam za pomoc. Wiem jak dużo zależy od sytuacji jeżeli chodzi o wartość prolaktyny zwłaszcza, że jest jej mniej niż było wcześniej. Naiwnie liczę, że ostatni stresujący miesiąc był na tyle silny, że odbiło się to na wynikach bo żadnych objawów wynikających z wysokiej prl nie mam. Idę na siłownię odreagować dzisiejsze wyniki i popracować nad poprawą nastroju. Dostinex ostawiłam po cb bo brałam ponad rok i nic nie pomogło (1 lekarz, który liczyłam, ze mnie poprowadzi straszył, że nie zajdę w ciążę a jak zajdę to na pewno poronię jak nie będę leczyć...leczyłam a same widzicie jak się to skończyło). Dlatego mam poważne wątpliwości co do leczenia lekiem czy nie ma jakiegoś naturalnego sposobu aby nad tym zapanować?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Dziękuję Wam za pomoc. Wiem jak dużo zależy od sytuacji jeżeli chodzi o wartość prolaktyny zwłaszcza, że jest jej mniej niż było wcześniej. Naiwnie liczę, że ostatni stresujący miesiąc był na tyle silny, że odbiło się to na wynikach bo żadnych objawów wynikających z wysokiej prl nie mam. Idę na siłownię odreagować dzisiejsze wyniki i popracować nad poprawą nastroju. Dostinex ostawiłam po cb bo brałam ponad rok i nic nie pomogło (1 lekarz, który liczyłam, ze mnie poprowadzi straszył, że nie zajdę w ciążę a jak zajdę to na pewno poronię jak nie będę leczyć...leczyłam a same widzicie jak się to skończyło). Dlatego mam poważne wątpliwości co do leczenia lekiem czy nie ma jakiegoś naturalnego sposobu aby nad tym zapanować?
    Z naturalnych rzeczy to masz Castangnusa, czyli Niepokalaneka, ale ja bym nie przechodziła na same zioła przy takiej prolaktynie. Bierz wiec leki i wspomagaj się dodatkowo ziołami. Przysadkę sprawdzałaś? Może masz tak jak mój teść torbiel czynna na przysadce ,która wyrzuca prolaktynę ?

bita_smietana, Madziulla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysadki nie sprawdzałam, bo łatwiej jest lekarzowi wypisać skierowanie na leki niż na badania (albo na takich lekarzy miałam wątpliwe szczęście trafiać). Myślę, że cierpliwie zacisnę zęby do grudnia do wizyty u gino-endo w klinice niech on już doprowadza mnie do porządku i moje hormony zdziczałe. I tak owu po niedrożnej stronie wyczuwam, że leci więc i tak cykl na straty i tak.

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ