Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
ktosiowa wrote:Dopadło mnie jakieś choróbsko. Czuje sie jak piec kaflowy oddający ciepło. Wczoraj miałam temperaturę 38,08 czyli 39,38 na ludzkie.
Z dobrych wieści: umówiłam wizytę na Kopernika, oby stelaż załatwił sobie urlop na ten dzień.
jak nie zalatwi to ma wpieprz od kazdej z nas tutaj!!!!!!!!!
jak trzeba bedzie zadzwonie do pracy i bede udawac doktora, powiem ze jest chory na chorobe zakaznai musi zostac ewakuowany z budynku
mozna tez go zawsze porwac w drodze do pracy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:03
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jutro robię pierwsze badania. Zadecydowałam, że będę robić je w Alabie a nie w InVimedzie, bo za cały komplet wyjdzie mi ponad 300 zł taniej a to zawsze coś
Jak poprzycinamy trochę koszty tam gdzie można to szybciej będziemy zaczynać całą procedurę
kasę na in vitro mam już odłożoną, no ale wole zrobić tą operacje mamie, a do in vitro dobierać
w InVimedzie będę robić wszystkie wymazy z szyjki i pochwy oraz mąż załatwi tam wizytę u urologa
emaj, bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość
-
ZakreconaŻona wrote:Mooooooze w sobotę, ale jeszcze się okaże
ZakreconaŻona lubi tę wiadomość
-
emaj wrote:Morwa dobry plan! W alabie robiłam wyrazy i choć miałam czekać niby 14 dni na wyniki, to były już po 6, w tym weekend:) choc to co zaoszczedzilam w alabie wydałam na mandat złapany w drodze powrotnej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 13:51
-
Powiedzcie mi ze testowanie 9dpo to głupota. Proszę mi tak powiedzieć to może wytrzymam do soboty
-
Abby naprawde my mamy to ppwiedziec?
W ostatnim cyklu testowalam od 9dpo i do 12dpo codziennie rano ryczalam. Az wreszcie!! cien sie pojawilZakreconaŻona, bita_smietana, _Hope_, Blondik lubią tę wiadomość
-
Hej kochane ..matko ja serio jakoś nie mogę ostatno siąść i popisac
a jak juz mam troche wolnego to komp mnie nie pociaga
dzis walczyłam z glukoza ,,blee jednak w ciazy inaczej to przyswajam
ale mam wyniki na czczo 96 , op 1 h 167 , po 2 h 132 , czyli jakby w normie bo na czczo jest do 100 po 1 h 180 a po 2 h 140
ale znajac moja dr kaze mi sie pilnowacw sobote wizyta
lece Was nadrobie
-
Hopeless wrote:Powiedzcie mi ze testowanie 9dpo to głupota. Proszę mi tak powiedzieć to może wytrzymam do soboty
U mnie 9dpo było już widać drugą kreskę...I beta 43
Tak więc tego... moje przekonywanie mogłoby być słabo skutecznebita_smietana, _Hope_ lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Hej kochane ..matko ja serio jakoś nie mogę ostatno siąść i popisac
a jak juz mam troche wolnego to komp mnie nie pociaga
dzis walczyłam z glukoza ,,blee jednak w ciazy inaczej to przyswajam
ale mam wyniki na czczo 96 , op 1 h 167 , po 2 h 132 , czyli jakby w normie bo na czczo jest do 100 po 1 h 180 a po 2 h 140
ale znajac moja dr kaze mi sie pilnowacw sobote wizyta
lece Was nadrobie
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/522277c4f78f.png
Impresja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Masz nieco inne normy niż spotykam. Nawet na Belly, na wątku cukrzycowym, dziewczyny piszą o normie dla ciężarnych do 92-95 na czczo.
Edek: Niestety przy 96 dziewczyny często piszą, ze od razu lekarz insulinę chce dawać. Wysokie wyniki na czczo mogą świadczyć o cukrzycy już przed ciążą.
Witam się z glukometrem. Zjadłam sobie normalny obiad, taki który jadłam do tej pory żeby zobaczyć jak mi cukier wywali, a tam po godzinie 60Kurde tłumaczyli co robić jak jest ponad 120 ale poniżej normy to nic nie wspomnieli? Ja mam jednak z tą insuliną coś nie halo. I jeszcze nie dopytałam - mierzy się po godzinie od rozpoczęcia jedzenia czy od skończonego posiłku?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Wszędzie znajdziesz info, żeby mierzyć godzinę od rozpoczęcia. Ale jak jesz bardzo długo, to możesz to nieco przesunąć. Cukry wstępnie już w ustach trawisz, więc dość szybko.
Przy 60 to masz hipoglikemię. Powinnaś zjeść landrynkę lub napić się soku owocowego bez miąższu - odpowiednik 15g glukozy. Dla przykładu jakieś 100ml soku pomarańczowego. Potem powinnać mierzyć cukier co jakieś 15-30 min, żeby sprawdzić czy wraca do normalnego poziomu. Niby powinien być powyżej 60, ale mnóstwo dziewczyn skarży się, że ma objawy hipoglikemii (trzęsawkę, poty, bladość, nudności, zasłabnięcie) między 60-80 już, więc dobrze byłoby mieć go tak w granicach 80. Nie jedz w takim momencie czekolady, bo jest tłusta i cukier się wolniej wchłania, to samo z owocami w całości, bo mają błonnik. Przy hipoglikemii działa się szybko, glukoza ma się szybko wchłonąć, żebyś nie zasłabła. Przygotuj się na to, że po spadku możesz mieć w kolejnych posiłkach za wysoki cukier, nawet jak jesz przepisowo, bo organizm boi się, że sukier znowu spadnie, broni się, a w efekcie daje to tymczasową hiperglikemię.
U mnie cukry niskie po posiłku jak przed, jeśli mam tam awokado. Rewelacyjnie opóźnia mi wchłanianie glukozy.
Jeśli masz po posiłkach ciągle niskie cukry, to może masz hipoglikemię reaktywną, hiperinsulinemię albo coś w ten deseń. Albo inne problemy, które zaburzają gospodarkę węglowodanową. Ale do tego nie dojdziesz bez krzywej insulinowejTo w takim razie późno zmierzyłam i może z tego taki wynik. Ale asekuracyjnie wypiłam parę łyków coli. Będę próbować. Jak coś nie będę wiedzieć będę uderzać do ciebie na priv
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...