X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dopadło mnie jakieś choróbsko. Czuje sie jak piec kaflowy oddający ciepło. Wczoraj miałam temperaturę 38,08 czyli 39,38 na ludzkie.
    Z dobrych wieści: umówiłam wizytę na Kopernika, oby stelaż załatwił sobie urlop na ten dzień.

jak nie zalatwi to ma wpieprz od kazdej z nas tutaj!!!!!!!!!

jak trzeba bedzie zadzwonie do pracy i bede udawac doktora, powiem ze jest chory na chorobe zakazna :D i musi zostac ewakuowany z budynku :D :D :D

mozna tez go zawsze porwac w drodze do pracy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:03

ktosiowa lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro robię pierwsze badania. Zadecydowałam, że będę robić je w Alabie a nie w InVimedzie, bo za cały komplet wyjdzie mi ponad 300 zł taniej a to zawsze coś :D Jak poprzycinamy trochę koszty tam gdzie można to szybciej będziemy zaczynać całą procedurę :D kasę na in vitro mam już odłożoną, no ale wole zrobić tą operacje mamie, a do in vitro dobierać :D w InVimedzie będę robić wszystkie wymazy z szyjki i pochwy oraz mąż załatwi tam wizytę u urologa :D

emaj, bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Mooooooze w sobotę, ale jeszcze się okaże
    Jesteś mistrzem cierpliwości :)

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • emaj Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:14

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Morwa dobry plan! W alabie robiłam wyrazy i choć miałam czekać niby 14 dni na wyniki, to były już po 6, w tym weekend:) choc to co zaoszczedzilam w alabie wydałam na mandat złapany w drodze powrotnej :D
    Jak to się mówi.... w przyrodzie nic nie ginie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 13:51

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi ze testowanie 9dpo to głupota. Proszę mi tak powiedzieć to może wytrzymam do soboty :D

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby naprawde my mamy to ppwiedziec? :D
    W ostatnim cyklu testowalam od 9dpo i do 12dpo codziennie rano ryczalam. Az wreszcie!! cien sie pojawil ;D

ZakreconaŻona, bita_smietana, _Hope_, Blondik lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ..matko ja serio jakoś nie mogę ostatno siąść i popisac :/ a jak juz mam troche wolnego to komp mnie nie pociaga :/

dzis walczyłam z glukoza ,,blee jednak w ciazy inaczej to przyswajam :/
    ale mam wyniki na czczo 96 , op 1 h 167 , po 2 h 132 , czyli jakby w normie bo na czczo jest do 100 po 1 h 180 a po 2 h 140
    ale znajac moja dr kaze mi sie pilnowac :P w sobote wizyta :) lece Was nadrobie :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Powiedzcie mi ze testowanie 9dpo to głupota. Proszę mi tak powiedzieć to może wytrzymam do soboty :D

U mnie 9dpo było już widać drugą kreskę... :D I beta 43 :)
    Tak więc tego... moje przekonywanie mogłoby być słabo skuteczne :D

bita_smietana, _Hope_ lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane ..matko ja serio jakoś nie mogę ostatno siąść i popisac :/ a jak juz mam troche wolnego to komp mnie nie pociaga :/

dzis walczyłam z glukoza ,,blee jednak w ciazy inaczej to przyswajam :/
    ale mam wyniki na czczo 96 , op 1 h 167 , po 2 h 132 , czyli jakby w normie bo na czczo jest do 100 po 1 h 180 a po 2 h 140
    ale znajac moja dr kaze mi sie pilnowac :P w sobote wizyta :) lece Was nadrobie :)
    Niestety nie. W ciąży jest do 92 na czczo chyba?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/522277c4f78f.png

Impresja lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny ja jutro glukoze badam pierwyszy raz po prawie roku....a mialam na gornej granicy... nie straszcie mnie :(

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula najpierw zbadaj...

Atopowe zapalenie skóry w jakie kosmetyki zainwestować najlepiej.

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:29

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Masz nieco inne normy niż spotykam. Nawet na Belly, na wątku cukrzycowym, dziewczyny piszą o normie dla ciężarnych do 92-95 na czczo.

Edek: Niestety przy 96 dziewczyny często piszą, ze od razu lekarz insulinę chce dawać. Wysokie wyniki na czczo mogą świadczyć o cukrzycy już przed ciążą.
    Mi doktorek dziś naciągnął wyniki bo ponoć od 93 jest refundacja, bo od tej wartości jest cukrzyca. Ja miałam na czczo 90 więc niewiele skłamał :)

Witam się z glukometrem. Zjadłam sobie normalny obiad, taki który jadłam do tej pory żeby zobaczyć jak mi cukier wywali, a tam po godzinie 60 :( Kurde tłumaczyli co robić jak jest ponad 120 ale poniżej normy to nic nie wspomnieli? Ja mam jednak z tą insuliną coś nie halo. I jeszcze nie dopytałam - mierzy się po godzinie od rozpoczęcia jedzenia czy od skończonego posiłku?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz obizyli normt jesli chodzi o cukier

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 17:30

marzusiax lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Wszędzie znajdziesz info, żeby mierzyć godzinę od rozpoczęcia. Ale jak jesz bardzo długo, to możesz to nieco przesunąć. Cukry wstępnie już w ustach trawisz, więc dość szybko.

Przy 60 to masz hipoglikemię. Powinnaś zjeść landrynkę lub napić się soku owocowego bez miąższu - odpowiednik 15g glukozy. Dla przykładu jakieś 100ml soku pomarańczowego. Potem powinnać mierzyć cukier co jakieś 15-30 min, żeby sprawdzić czy wraca do normalnego poziomu. Niby powinien być powyżej 60, ale mnóstwo dziewczyn skarży się, że ma objawy hipoglikemii (trzęsawkę, poty, bladość, nudności, zasłabnięcie) między 60-80 już, więc dobrze byłoby mieć go tak w granicach 80. Nie jedz w takim momencie czekolady, bo jest tłusta i cukier się wolniej wchłania, to samo z owocami w całości, bo mają błonnik. Przy hipoglikemii działa się szybko, glukoza ma się szybko wchłonąć, żebyś nie zasłabła. Przygotuj się na to, że po spadku możesz mieć w kolejnych posiłkach za wysoki cukier, nawet jak jesz przepisowo, bo organizm boi się, że sukier znowu spadnie, broni się, a w efekcie daje to tymczasową hiperglikemię.

U mnie cukry niskie po posiłku jak przed, jeśli mam tam awokado. Rewelacyjnie opóźnia mi wchłanianie glukozy.

Jeśli masz po posiłkach ciągle niskie cukry, to może masz hipoglikemię reaktywną, hiperinsulinemię albo coś w ten deseń. Albo inne problemy, które zaburzają gospodarkę węglowodanową. Ale do tego nie dojdziesz bez krzywej insulinowej :(
    Dzięki. Wiedziałam, że ty mnie oświecisz :) To w takim razie późno zmierzyłam i może z tego taki wynik. Ale asekuracyjnie wypiłam parę łyków coli. Będę próbować. Jak coś nie będę wiedzieć będę uderzać do ciebie na priv

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ