X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie u mnie dzis pare razy zaworek zawodl.....masakra :/ strach ze mna isc teraz nawet do biedry na zakupy :D

ja sie dzis do kuchni nie nadaje...mam prblem zeby najproszta kaszke manna zrobic bo moj Darek sobie zażyczył... za pierwszym razem wogole nie chciala mi zgestniec a jak juz zgestniala to za bardzo i do dna przywarla...za drugim jakies zepsute mleko sie okazalo....dopiero za 3 razem wyszla...no i jeszcze zbilam Darka ulubiony kielich do piwa...dobrze ze paluchy cale...heh zjem kaszke i chyba ide spac...chociaz i to moze byc niebezpieczne bo przeciez moge z lozka zleciec.... :P niech ten dzien sie juz skonczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 21:43

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla zabezpiecz się przed twardym lądowaniem.

Mój syn mówi ...<mamo uważaj na piarda żeby ci z /gruzem/nie poszło!

nick nieaktualny, bita_smietana lubią tę wiadomość

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietana gratuluję synka <3

Oj, ja też miała gazowy okres niedawno :D Cokolwiek jadłam, wieczorem była masakra. Na szczęście samo przeszło :)

bita_smietana lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z rana!!!

Śmietana - Gratuluję synka!!! Chłopaki są fajne :D

Dziewczyny czekające na testowanie - ja też przesyłam miliony wirusików!

Marzusiax - u mnie dziś fasola po bretońsku, jak maz ochote zapraszam :)

Żona (pisze tu bo wykresu nie udostępniłaś) - mam nadzieje ze wykrakałam!!!

Madziulla z tymi wiatrami w ciazy to cos jest, w pierwszej ciązy doskonale wiem w którym dniu było zagnieżdzenie bo myślałam ze mnie rozsadzi... także ten :P

Miłego dnia wszystkim!!!

nick nieaktualny, bita_smietana lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona ma wykres udostepniony ale musisz wejść od strony ovu friend a nie belly ;)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj początek 17. tygodnia (!), więc w nagrodę czekam na wasze podwójne krechy na sikańcach i pozytywne bety! :D

emaj, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Blondik, bita_smietana, pepsunieczka, nick nieaktualny, marzusiax, Kjopa3 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Żona ma wykres udostepniony ale musisz wejść od strony ovu friend a nie belly ;)

To moze chwilowo był nieudostępniony bo tak mi wyświetliło :) Zagladne jeszcze raz

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    To moze chwilowo był nieudostępniony bo tak mi wyświetliło :) Zagladne jeszcze raz

Jesli nie jestescie przyjaciolkami na forum to moze nie widzisz bo ma dla przyjaciolek udostepniony albo faktycznie chwilowy blad czy cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha witaj w 17 tyg :)

Ja jutro badania robie...boje sie..szczegolnie tsh i proga..

Zastanawiam sie czy jescze anty tg i anty tpo zrobic jescze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badalabym wtedy
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, progesteron, i glukoze. ile powinnam za to mniej wiecej zaplacic?

Powinnam prolaktyne jeszcze ale nie wiem czy po owulce jest sens bo ja sie chyba badalo w 2 czy 3 dniu cyklu prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia prolaktyny nie ma co w 2 fazie bo może wyjść więcej nie do końca wiem z czego to wynika ale lepiej na początku cyklu. Ja za to zapomniałam zbadac proga. 7dpo...skleroza nie boli. Ja jak badalam tarczyce to wszystko od razu. Ja w labie za pakiet tarczycowy rozszerzony, PRL, glukoze zapłaciłam 150 ziko.

Styczniowa mam nadzieję, że wykrakalas ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    badalabym wtedy
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, progesteron, i glukoze. ile powinnam za to mniej wiecej zaplacic?

Powinnam prolaktyne jeszcze ale nie wiem czy po owulce jest sens bo ja sie chyba badalo w 2 czy 3 dniu cyklu prawda?
    Kolo 150zl wg mojego labo.ja dzis tez badalam tsh i mam nadzieje ze spadlo znowu.ostatnio bylo 2,77.
    Quasha niedlugo polowa ciazy,jak ten czas leci.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla jak masz diagnostyke to jest pakiet tarczycowy kolo 60zl w tym tsh, ft3 i antytpo, ft4 parenascie zlowych, antyTG kolo 30 zl, jak nie badalas antytg i antytpo nigdy to zbadaj koniecznie! jesli chodzi o prolaktyne, ok 30zl to ja slyszalam ze mozna w kazdej fazie cyklu! nie wiem czy Morwa tak nie miala czasem ze badala w drugiej fazie cyklu??? cos mi sie obilo o oczy;)prog 20-30zl, trzymam kciuki!!!!!!!!!!

o temat wiatrów, wczoraj mnie nawiedziły w większej ilości:P na szczęście w pracy miałam na kogo pozwalać hahaha jak dla mnie najlepsze na wiatry jest bieganie w lesie i wypuszczenie nadmiaru:P

Smietana graatulacjeee:D:D:D będzie babyboy:D

giphy.gif[img][/img]

nick nieaktualny, Blondik, bita_smietana lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zono kiedy testujesz?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Zono kiedy testujesz?
    Mooooooze w sobotę, ale jeszcze się okaże

• Blondik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala, wypuszczenie wiatrów an zewnatrz to jedyna opcja, która jest skuiteczna :)

Paolala lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę zbadaj Madziu w 2 fazie właśnie razem z progesteronem. U mnie w pierwszej fazie cyklu zawsze mieści się ona w normach. W drugiej fazie zawsze wybija ją w kosmos i przez to progesteron ma problem aby rosnąć tak jak należy. W pierwszej fazie cyklu prolaktynę badasz aby sprawdzić ,czy nie blokuje ona owulacji , w drugiej natomiast sprawdzasz ,czy nie wpływa na niedomogę lutealną, nie obniża proga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:00

bita_smietana, nick nieaktualny, Paolala, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jak tu wypuscic wiatr, gdy w biurze kazdy cichutko jak myszka :D
    nie kazdy ma las pod nosem :D

no ok, mozna cichacza ale te sa najgorsze :D :D :D

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadło mnie jakieś choróbsko. Czuje sie jak piec kaflowy oddający ciepło. Wczoraj miałam temperaturę 38,08 czyli 39,38 na ludzkie.
    Z dobrych wieści: umówiłam wizytę na Kopernika, oby stelaż załatwił sobie urlop na ten dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:02

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Prolaktynę zbadaj Madziu w 2 fazie właśnie razem z progesteronem. U mnie w pierwszej fazie cyklu zawsze mieści się ona w normach. W drugiej fazie zawsze wybija ją w kosmos i przez to progesteron ma problem aby rosnąć tak jak należy. W pierwszej fazie cyklu prolaktynę badasz aby sprawdzić ,czy nie blokuje ona owulacji , w drugiej natomiast sprawdzasz ,czy nie wpływa na niedomogę lutealną, nie obniża proga ;)

mi tez tak gin tlumaczyl dlatego badalam tez w drugiej fazie i wtedy mialam PRL w kosmosie :D

200.gif

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ