Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Quasza piekny brzusio
Kate w szpitalu spokozrobili mi dobowy profil glikemiczny generalne lekarze sfiksowali bo profil wyszedł idealnie .. godzine po posiłkach mój cukier nie przekraczał 100
, na wieczór o 22 miałam 84, a o 3 w ncy kiedy cukier jest najwyzszy miałam 91 , po czym na czczo znwu 95 wiec wszystko oprócz cukru a czczo jest idealnie.. dostałam skierowanie na konsultacje z diabetologiem i on ma ocenić i pomyśleć co tu nie gra
nib norma dla kobiet w ciazy na czczo to 90 ale dziwne bo zazwyczaj to z glukometru mamy niższe wartości a u mnie jest wrecz odwrotnie .. na czczo z glukometru 95 a z zayły niecale 91 .. czyli z zyły mieszcze się w normach z glukometru juz nie
hahah
ale dostałam zalecenie eby wdrozyc choc czesciowo diete cukrzycową ..co dla mnie i dla dziecka bedzie lepsze ograniczyc cukry
stwierdzam ze mam uczulenie na spital bo od pierwszego dnia miałam okropny ból głowy w momencie gdy przyszłam d domu ból minał
Antoś waży 1010g i póki c wszytsk pieknie się rozwijasprawdzili nam dodatwko kregosłup i serduszko z racji tego ze moja gin pracuje na patlogii to poprosiła zeby zwrócil na to uwage takze też odetchnęłam z ulga
emaj, kate88:), kate55, marzusiax, pepsunieczka, Impresja, Paolala, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
emaj wrote:Qasha gdzie Ty tego Kubusia mieścisz?!?
I jak tam Twoje okulary? Odebrałaś już?
Ja nie wiem, gdzie on się mieści! 6.12 obczaję jaki już z niego duży człowiek. Tętno ciągle ma 150+, więc przynajmniej wiem, że pod tym względem wszystko u niego okej.
A mi się maaaaaarzy taki wielgachny brzucho. Taki, żebym się toczyła i na niego narzekała (wiem, wiem, potem wypluję te słowa).
A okulary owszem, mamAle kiedy się w nich pokażę to nie wiem, bo na mojej twarzy znów wysyp przyjaciół i musiałabym się pomalować, a mi się nie chce
-
Quasha sliczny brzusio,przynajmniej nie bedziesz sie potem toczyc jak pileczka:)
Wlasnie moja corcia fikala sobie w brzuszku.ona rekompensuje mi wszystko.ojejku, emaj, Arwi, kate88:), Ania-nowa lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Ania_84 wrote:Quasza piekny brzusio
Kate w szpitalu spokozrobili mi dobowy profil glikemiczny generalne lekarze sfiksowali bo profil wyszedł idealnie .. godzine po posiłkach mój cukier nie przekraczał 100
, na wieczór o 22 miałam 84, a o 3 w ncy kiedy cukier jest najwyzszy miałam 91 , po czym na czczo znwu 95 wiec wszystko oprócz cukru a czczo jest idealnie.. dostałam skierowanie na konsultacje z diabetologiem i on ma ocenić i pomyśleć co tu nie gra
nib norma dla kobiet w ciazy na czczo to 90 ale dziwne bo zazwyczaj to z glukometru mamy niższe wartości a u mnie jest wrecz odwrotnie .. na czczo z glukometru 95 a z zayły niecale 91 .. czyli z zyły mieszcze się w normach z glukometru juz nie
hahah
Ania z żyły wyniki są bardziej miarodajne;) glukometr lubi czasem przekłamaćAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Impresja wrote:Chodzi to za dużo powiedziane w moim przypadku
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
A nie bolały cię wcześniej więzadła? Ból przy obracaniu na łóżku by się zgadzał. Mnie bolało/li również przy wstawaniu. Ale w trakcie leżenia powinno chyba ustąpić, bo przecież dziecko wtedy nie uciska miednicy oraz szyjki. Jak to więzadła to i miesiąc możesz czuć ból
Lekarz zwrócił mi uwagę, że brzuch może twardnieć od kręgosłupa.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
emaj wrote:Masować tak co prawna nie umiem, ale mogę się nauczyć tylko nie wiem skąd futro wezmę
Najbardziej polecam się do drapania - stelaż mnie wyszkolił
ed. jadę za godzinę podglądać czy mi jajco pękło, jeśli tylko harpie z rejestracji mnie wpuszczą (nie ma tam czego takiego jak monitoring, więc krótkie terminy nie istnieją, o cenie już nie wspomnę).
bejbe musisz podkoloryzowac! boli cie bardzo, nie mozesz sie ruszac, i ogolnie masakra - jak cie nie przyjmie to koniec swiata! do tego mina kota ze shreka
a jak nie pomoze to rozszarp harpiezrob z nich karpie
wigilijne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:39
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Impra - biedna jestes
a moze na to zadziala akupunktura? albo wiem, ze to glupio zabrzmi ale posluchaj gongow tybetanskich na youtubie sa..podobno lecza
ja lubie ich sluchac w pracy
trzymaj sie z corcia!
Quasha - ty szczupaczku! sliczny maly brzusio!!
kiedy Corcula idzie podgladac jajka kawalerowi? jakos na dniach? -
bita_smietana wrote:Demsik nasyp soli mezowi do lozka za kare
albo w pieprzu majtki mu wytarzaj
Hehe bita a może zamiast pieprzu niech potrze ostra papryczkamógłby być czad
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyImpresja wrote:Mam ogromną nadzieję, że to nie spojenie, ale niestety ból nie mija, a wręcz się nasila. Kompletnie nic nie mogę podnieść, leżenie to tortury, a obracanie się z boku na bok ze łzami, jękami i stękami. Rehabilitantka twierdzi, że się kilka rzeczy nakłada, ale na pewno miednica jest zbytnio rozluźniona. Na szczęście palpacyjnie nie wyczuwa szerokiej szczeliny w spojeniu, więc trzymam się wersji, że to może jednak "tylko" cała reszta nawala. Chciałabym rodzić naturalnie i (cóż za niespodzianka!) móc się zająć własnym dzieckiem po porodzie, a z tego, co czytam o rozejściu spojenia, to słabo to wygląda.
Także trzymajcie mocno kciuki, żeby to nie było to. Dam radę, choćbym miała się czołgać z bólu do porodu, tylko niech mi się córcia nie stresuje od tego, bo przy mega bólach brzuch mi twardnieje i boleć zaczyna.
Impresja jak dlugo masz te bole? Ja mam to samo od kilku dni, moze od ponad tygodnia, bol spojenia i pachwin podczas wstawania chodzenia, niemal caly czas, a jak dluzej pochodze to w ogole mam wrazenie jakby mi cala macica miala wypascwg gina "wszystko sie trzyma"
tez chcialabym rodzic sn a taie bole w poprzedniej ciazy to mialam w 8-9 msc