X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia wielkie gratulacje !!

Qasha ale ja nie pisałam, że Ciebie sponsorują teściowie, tylko Was, jako rodzinę. No bo przecież jak maluch przyjdzoe na świat to bedziecie rodziną, nawet jeśli wydatki na dziecko dalej będziecie dzielić na pół, to połowę będą płacić teście.
    A jak z finansowaniem ślubu/wesela planujecie ?

Ja może mam trochę inne podejście do życia, ale postanowiłam zakładać rodzinę po całkowitym odcięciu się od rodziców pod względem finansowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 16:43

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, ja nie wiem czy Ty też usprawiedliwiasz Marcina tym, że robi remont - dlatego nie szuka pracy, czy to tylko jego wymówka a mimo to ciśniesz.
    Powiem tylko, że ja jako dziewczyna, nie facet który spodziewa się dziecka, poszłam do pracy na 4 roku studiów dziennych na 3/4 etatu, od piątego roku pracuję na cały etat - właściwie od tego czasu minęło już 10 lat, a ja najdłuższą przerwę w pracy to miałam 2 tygodnie na urlop wypoczynkowy. Podczas pracy i studiowania dziennego na polibudzie było naprawdę cholernie ciężko, ale miałam świadomość, że jeśli wówczas nie zdobędę doświadczenia, to będę jedną z tysięcy absolwentów bez doświadczenia, zginęłabym w tym tłumie, a to, ze byłam studentką - niejako usprawiedliwiało mój częsty brak kompetencji w tym czasie. Kompetencje jednak zdobyłam zanim skończyłam te studia. W wieku 27 lat miałam 4 lata doswiadczenia, uprawnienia zawodowe i pozycję zawodową, co procentuje do dzisiaj. Właściwie, co to za studia, które trwają tak długo?
    Podsumowując - nic go nie usprawiedliwia w temacie braku pracy, on tak juz ma i uważaj, żeby tak nie pozostało, nie możesz całe życie być głową rodziny. Rodzice go skrzywdzili oferując mu pomoc materialną w takim zakresie w tym wieku, a on sam ma taką a nie inną mentalność, ze z tej pomocy chce korzystać, jego usamodzielnianie może jeszcze bardzo długo trwać, a Ty bedziesz ciągle miała świadomośc, że jego utrzymują rodzice.
    Fajnie by było, gdybyś nie musiała się o wszystko martwić. W sprawie mieszkania - ja na Waszym miejscu olałabym mieszkanie rodziców, wynajęłabym cokolwiek swojego, może być to kawalerka w kiepskiej lokalizacji, ale bez teściów nad głową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 17:20

starająca się15, ktosiowa, emaj, Paolala, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha to są bardzo trudne sprawy. Tylko jeśli teraz jest jak jest to po ślubie może być jeszcze gorzej niestety. Zastanów się mocno czego chcesz, jak sobie wyobrażasz Wasze życie itd. Na spokojnie i bez emocji pomyśl co możesz zrobić.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha

a ja powiem Ci troche inaczej.
    Badz dyplomatka, bo to procentuje. Jesli wierzysz w tego swojego Marcina i Wasza wspolna rodzine to odpusc wojny z tesciami. To donikad nie prowadzi. Mysl pragmatycznie. Tak jak mowia Ci Twoi Rodzice. Niech sobie tesciowie przyjada i radza po swojemu i nie reaguj nic. Buzia w ciup. Pojada zrobisz/zrobicie po swojemu. Ja np tez mam rozne akcje z tesciami a to o wychowanie dziecka, a to o zaslony ;) Moja Tesciowa przyjezdza do nas dwa razy w roku na cos ok 2 tyg kazdy przyjazd. Punktow zapalnych jest troche - poczynajac od tego, ze ja jestem megaenergiczna a ona powolna i pesymistyczna. Ale najblizszy przyklad z lipca tego roku. Przyjechala, ciuciu ruciu, grzecznie pieknie itd. Po paru dniach pojechala sobie na zakupy i przywiozla dywaniki do lazienki pod umywalki (nie znosze dywanikow w lazienkach, dla mnie to zbiorowisko brudu i syfu) i ot tak po prostu urzadzila mi tymi dywanikami nasza lazienke. Plus kupila sobie kosz do lazienki i tez go sobie postawila tam gdzie jej odpowiadalo. Pomine rozkladanie recznikow po calej lazience i dodawanie sobie krzesel do lazienki. Coz.. wewnetrznie szlag mnie trafil i mna zatelepalo - instykt terytorialny alarm nr 10. Przyjezdza do nas i robi sobie nasza lazienke po swojemu i nawet nie pyta czy zycze sobie miec dywaniki stwierdzajac przy obiedzie, ze ona uwielbia dywaniki w lazience. Zagryzlam zeby i NIC, slowa. 2 tyg z dywanikami, ja nic a uwierz mi mam gorącą krew i krzyknąc potrafie i nie latwo jest mi sie opanowac :) Ona w droge powrotna, ja do lazienki i dywaniki i kosz won! Zero afery i awantur. Wiem, ze to nie rowna sie z Twoim problemem ale jest to poniekad podobne zagranie. Graj DYPLOMATKE a wygrasz i bedzie po TWOJEMU. Nie rob scen, wyjazdow, obrazania sie. Nikt tego nie potraktuje powaznie, serio. Musialabys wyjechac i nie wrocic i byc konsekwentna. W innym wypadku wychodzi na to, ze ulegasz emocjom i robisz z igly widly a potem grzecznie sie opanowujesz i wracasz na stare smieci. Zachowaj SPOKOJ bo masz w sobie nowe zycie i to jest najwazniejsze. POWODZENIA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 19:31

Corcula lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia

gratulacje!
    dawaj wirusa!!!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziunia bardzo gratuluje:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, ja i tak ciągle twierdzę, że głównym problemem jest to, że Marcin nie pracuje, nie utrzymuje ani siebie, ani Ciebie nie wspiera, ani Kubusia finansowo też. Ja nie wiem jakie plany mają jego rodzice, ale uważam, ze gdyby się usamodzielnił, nie potrzebowalibyście mieszkania i remontu sponsorowanego przez rodziców, a tym samym w ich oczach inaczej byście wyglądali.
    Z Folwarku, oczy można przymknąć na małe rzeczy, typu dywaniki w łazience ;) Ale Quasha opisuje niestety poważne konflikty, rodzina jej narzeczonego jej kompletnie nie szanuje, a dziewczyna jest w 5 miesiącu ciąży...

Quasha, nie pozostaje Ci nic innego jak usiąść w spokoju, zastanowić się jak to wszytsko wygląda, co można zrobić aby zmienić to co jest złe, co można zaakceptować, a co trzeba naprawić. Spisz sobie wszystko i przeanalizuj wszystko na spokojnie.

• Arwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:48

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi że Cię to teraz spotyka :/ Odpocznij!

Corcula, zFolwarku lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby jaki piękny suwaczek <3

Corcula, zFolwarku lubią tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:15

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:37

Leirion, pepsunieczka lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Abby jaki piękny suwaczek <3
    Prawda? :)

ojejku, kate88:), zFolwarku lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, cały czas ten sam schemat. TO jest masakra jakas. Liczycie się z kasa po żydowsku (po zalozeniu rodziny nie da tak rady na dluzszcą etę, wiem bo probowalam). Mama Ci ciuchy kupuje bo wydalas kase na lekarzy, w zwiazku z ciaza. Sorry, ale do badan powinien dokladac Twoj facet, niech poczuje ciezar.
    On nie ma kregoslupa, czy co? jemu do cholery nie jest wstyd, ze matka mu do tej pory do szuflady z gaciami zaglada (w przenosni)? Obietnice obietnicami, dopoki nie widzisz, ze on cos robi to nie mozesz w nie wierzyc bo frajerzysz. Czasem faceta na prawde obudzic moze tylko wizja tego, ze swoje dziecko zobaczy na zdjeciu wyslanym mailem, choc nie uwazam, ze powinno sie tak szantazowac. Jesli bierzesz pod uwage, ze bedziesz sama wychowywac dziecko, bo nie chcesz mieszkac z dwojka dzieci - to mu to powiedz. Na spokojnie. I wyjdz z domu, jak mozesz - pojedź do siebie. On musi poczuc, ze dacie sobie radę bez niego, ale lepiej byloby, żeby byl przy was, nie nianczony przez rodzicow.

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:37

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha twój Marcin nie jest czasem jedynakiem? Bo tak go rodzice traktują. Niestety on pampersów już dawno nie nosi i powinni się z tym pogodzić. Mój mąż też jest ukochanym synusiem mamusi, ale zawsze go sprowadzam na ziemie. To ze mną tworzy rodzinę i to ja powinnam być najważniejsza. Teściowa się wtrąca, ale chodźby miała rację to i tak robię po swojemu, jej na przekór. Nie wolno pokazywać, że jesteś uległa takiej osobie! Jak się dziecko urodzi ona zgotuje ci piekło! Musicie obydwoje postawić granice. Ty sobie przemyśl. Wiem, że mieszkanie jest ważne ale jak tu jest tak nachalna to przy dziecku będzie taka sama, a wtedy dojdą do głosu twoje matczyne emocje. Ty sobie to wyobrażasz? To pouczanie z jej strony? Tą ciągłą krytykę, gdzy ty będziesz się starała na 1000% aby dziecku było dobrze? Ja nie straszę, ale jazda to się dopiero zacznie...

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:48

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ choooyowa pogodz u mnie :/ tak mnie i Rabarbare deszcz zmoczyl ze masakra :/ a od jutra podobno śnieg :)

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła @.
    Abby u mnie już dziś śnieg pada...pogoda okropna...

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Przyszła @.
    Abby u mnie już dziś śnieg pada...pogoda okropna...
    W końcu :) trzymam kciuki!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ