Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
Qasha czyli on nie taki młody ten Twój Marcin... (w sensie, że nie jakiś szczeniak tylko już poważny mężczyzna)
No teraz musisz być konsekwentna, trzymać się tego co ustaliliście i na co Marcin się przecież zgodził...
Musisz dziewczyno walczyć o swoje i Kubusia szczęście, zrobisz to sama albo z Marcinem, nie ważne jak ważny jest efekt. To Wasze życie i Wasze sprawy. Pomoc pomocą, ale są pewne granice, które Twoi teściowie dawno przekroczyli...
Wierzę i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło jak najlepiej dla CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2016, 12:39
-
Qasha wrote:Praca w Lidlu, czy Biedronce nie wchodzi w gre, bo przecież ich syn ma ambicje!
To ma być tymczasowa praca, na czas skończenia studiów... Taka praca też pozwala na modyfikacje grafiku według zajęć na uczelni... Nikt nie mówi, że Marcin ma pracować tam na stałe, chodzi tylko o dorobienie... Ja bym się na miejscu Marcina zdaniem rodziców nie kierowała, tylko wzięła dupę w troki i czegoś szukała. Zawsze może iść też do pracy w kinie, tam to w ogóle mają raj dla studentów... Chodzi o to, żeby jak najszybciej usamodzielnić się i nie być na łasce rodziców (pomoc ok, ale nie całkowite utrzymanie).
A z pracą bywa różnie, mało kto znajduje pracę we własnym zawodzie... Marcin też musi mieć świadomość, że lepiej zaczepić narazie się gdziekolwiek, żeby mieć jakieś pieniądze, a nic potem nie stoi na przeszkodzie w szukaniu czegoś po kierunku...
-
Eh quasha a ja mysle ze marcinowi tak wygodnie.remont pretekstem by pracy nie szukać bo niby kiedy,jeszcze sie zmeczy.a tak wogole to jak mu sie gacie wytra to tez mu mama kupuje?tescie jak sie wpieprzali to beda to robic caly czas niestety.w razie ostatecznosci spierniczaj do zabrza gdzie masz cisze i spokoj
She86 lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik wrote:Eh quasha a ja mysle ze marcinowi tak wygodnie.remont pretekstem by pracy nie szukać bo niby kiedy,jeszcze sie zmeczy.a tak wogole to jak mu sie gacie wytra to tez mu mama kupuje?tescie jak sie wpieprzali to beda to robic caly czas niestety.w razie ostatecznosci spierniczaj do zabrza gdzie masz cisze i spokoj
Niestety zgadzam się z Demsik .... -
Qasha, sorry ale Twój Marcin to takie duże dziecko... Mamusia go we wszystkim wyręcza i jemu to odpowiada. Może dlatego nie robi z nią porządku bo podświadomie wie, że skończą mu się wygody i już tak super nie będzie? No ale halo, on ma 27 lat, wstyd żeby mu mamusia wszystko kupowała. Ok rozumiem od czasu do czasu, moi rodzice też co chwilę coś nam kupują, teraz głównie dla Witka, ale podstawowe wydatki ponosimy sami bo jesteśmy dorośli i mamy własną rodzinę....
Trochę mnie zbulwersowało to co napisałaś o słodyczach, zbawiło by Marcina gdyby zapłacił raz czy drugi za całe zakupy? To Wy macie osobne koszyki na zakupach czy przy kasie rozdzielacie? W lodówce też macie swoje osobne półki bo on je inny ser niż Ty i kupuje tylko dla siebie ? Wybacz ironię i szczerość, ale widzę że to jest większy problem niż tylko teściowie... -
Qasha kochana, nikt za Ciebie życia nie przeżyje, decyzji nie podejmie itp itd.
Jesli taki facet Ci pasuje to git.
Jesli nie, pozegnaj sie z nim bo moim zdaniem nikt nie ma prawa zmieniac kogos wedlug wlasnego pomyslu. -
Qasha, to jest Wasze życie, Wasze układy między sobą i Wasze decyzje
Jeśli taki układ Ci odpowiada to ok. Żadna z nas nie może się w to wtrącać, możemy jedynie wyrazić swoje zdanie. Twoi teściowie też na tym powinni poprzestać, ale oni idą o krok dalej i wszystko chcą mieć pod chorą kontrolą.
Bądź silna i dzielna, i pamiętaj walcz o swoje szczęście i szczęście Kubusia - tylko to się teraz liczy ! :* -
Qasha kiedys myslalam o pieniadzach tak jak Ty, az pewna madra kobieta powiedziala mi "facet szanuje tylko ta kobiete za ktora placi". I wiesz co? Sadze, ze to 100% prawdy
.
Paolala, marzusiax, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
Hej kobiety. Pamiętacie mnie jeszcze? Wróciłam po miesiącu z dobrą nowiną. Po ostatnich przebojach z niską beta dziś sikaniec wyszedł pozytywny nie pozostawiając złudzeń tydzień po spodziewanym okresie zobaczyłam 2 kreski:)
emaj, Corcula, kate88:), starająca się15, She86, ojejku, Impresja, Morwa, Demsik, ktosiowa, pepsunieczka, Madziulla, Kjopa3, Alexiaa lubią tę wiadomość
-
Magdziunia12 wrote:Hej kobiety. Pamiętacie mnie jeszcze? Wróciłam po miesiącu z dobrą nowiną. Po ostatnich przebojach z niską beta dziś sikaniec wyszedł pozytywny nie pozostawiając złudzeń tydzień po spodziewanym okresie zobaczyłam 2 kreski:)
Pieknie! Gratulacje!! :* -
Magdziunia12 wrote:Hej kobiety. Pamiętacie mnie jeszcze? Wróciłam po miesiącu z dobrą nowiną. Po ostatnich przebojach z niską beta dziś sikaniec wyszedł pozytywny nie pozostawiając złudzeń tydzień po spodziewanym okresie zobaczyłam 2 kreski:)
Super gratulacje -
Gratulacjespokojnej ciąży :*