X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha pięknie wygladasz!

Arwi lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Qasha pięknie wygladasz!

Dziękuję <3
    Mam działaj wyjątkowo dobry humor, a za chwilę jadę z babcią do Grycana na lody i herbatkę <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu bardzo mi przykro z powofu smierci wujka.
    quasha super brzusio.i juz polowa xiazy.ja mieszcze sie we wszystkie swoje spodnie dzinsowe poki co ale poczekaj jeszcze bede plakac ze nie mam w co sie wcisnac.w poprzedniej ciazy nosilam glownie tuniki lub sukienki;)
    Moj synek zostal dzis w domu bo oczka jakies popuchniete mial i zaropiale.nie wiem czy go przewialo czy choroba sie paleta.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana czekam jak na szpilkach na listonosza bo dzisiaj ma przyjść moja decyzja z zusu. Pewnie bedzie jak zawsze okolo 13tej... . Kolo tej godziny musze wyjsc po dzieci wiec mam plan zostawic mu blagalny list na skrzynce, zeby na mnie poczekal te 5min ;D.

Qasha super wygladasz! Przed porodem bedziesz pewnie miala brzuch takiej wielkosci jak ja teraz :D. W 3ciej ciazy znacznie szybciej i latwiej sie ta macica rozrasta. Zawsze marzyłam zeby tak zgrabnie wyglądać w ciąży.

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Wczoraj zginął mój ukochany Wujek-brat mojej Mamy... pokonał raka tarczycy a kuzwa zginął pod kołami samochodu... :(

http://m.trojmiasto.pl/wiadomosci/Smiertelne-potracenie-pieszego-w-Sopocie-n108144.html
    Bardzo mi przykro :(

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam na początek kocyk bambusowy z bolo.pl
    IMG_6777-491x611.jpg

mam nadzieję, ze kolejne zakupy zrobię w styczniu ;)
    Quasha, cos tam widać, jakbyś się najadła bardziej ;)
    Corcula - kciuki :*

Corcula, zFolwarku, bita_smietana, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku czaderski kocyk. dodaje do swojej listy zyczen.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) Pisałam tu kiedyś a potem zamilkłam, sorki :P Po ostatniej wizycie z zarodkiem i serduchem już się cieszę ciążą i wierze że będzie okej :) Dzisiaj byłam na badaniach z krwi - poszłam na całosć i zrobiłam wszystkie wyszło 4 fiolki po których zaczęłam mdleć, przeleżałam 40 min na kozetce a położna dala mi sniadanie i kawę bo mi ciśnienie spadło do 80/50 :P Ja ogólnie mam niskie ale po tym pobraniu to juz totalny dół :P

Ale juz jestem w domu po śniadaniu i wszystko gra ;)

Ojejku kocyki tamte pierwsze cudo ale cena porywająca. Ten co wybrałaś jest super i już w lepszej cenie ;)

Ja się zastanawiam czy nie wrócę do robótek na drutach i szydełku (kiedyś mnie mama nauczyła) i własnie dumam czy nie kupić włóczki bambusowej xD Muszę się doedukować jakie do tego druty są potrzebne itd :)

ojejku, Corcula lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    ojejku czaderski kocyk. dodaje do swojej listy zyczen.
    Madzia, to jest jakaś studnia bez dna, moja lista życzeń się nie kończy...
    Kiedyś myślałam, ze najwięcej to trzeba ubranek... kupiłam paczkę używanych,w super stanie, za 100zł, i trochę nowych w smyku na promocji -50%, coś tam jeszcze idzie z aliexpress i myślę, ze styknie, prawdziwa jazda zaczyna się, jak próbujesz ogarnąć róznice pomiędzy pieluszkami tetrowymi, muślinowymi, bambusowymi, muślinowo-bambusowymi, kocyki bawełniane, wełniano-bambudowe, bambusowe, minky srinky, ja tego póki co nie ogarniam, ale mam w domu jeden ręcznik z domieszką bambusa i wiem, ze jest zajebisty, więc obstawiam, ze te koce bambusowe sa rewelacyjne.
    Nie wiem, czy do tego kosza mojżesza to kupować jakąś pościel... czy pod kocykiem będzie spał, nie ogarniam małych dzieci i tyle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 10:36

bita_smietana lubi tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wybór jest przeogromny. Co do pościeli z tego co wiem to nie zbytnio polecana dla takiego malucha, dopiero gdzieś koło roczku podobno się powinno dawać pościel. Kocyk albo może śpiworek do spania ? Podobno najbezpieczniejszy ;)

ojejku lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, kupiłam z tej samej firmy kocyk, wczoraj przyszedł <3

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15390680_1327878977254376_1340469004729859266_n.jpg?oh=4eca8d267f116ec668ac94511c803f34&oe=58B72467

Nie wiem czemu zdjęcia z fejsa nie chcą się dodać ze znacznikami img :(

Madziulka, przykro mi :(

Qasha, super wyglądasz <3 Coś tam zaczyna kiełkować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 10:59

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • She86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Ojejku wybór jest przeogromny. Co do pościeli z tego co wiem to nie zbytnio polecana dla takiego malucha, dopiero gdzieś koło roczku podobno się powinno dawać pościel. Kocyk albo może śpiworek do spania ? Podobno najbezpieczniejszy ;)

My w pierwszych miesiącach używaliśmy rożka, potem było lato wiec przykrywałam córcię kocykiem. Od jesieni przykrywałam kołderką, ale bardzo często się odkrywała i musiałam kupić śpiworek (mam z H&M) :)

Camille87 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate widzę <3 bawełniany? Piękny, też sie czaiłam, ale już bez kapturka bym chciała, a te bez kapturka już wyprzedane ;)

• kate55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, tak, bawełniany bez kapturka :) Super jest, ale myślałam, że będzie trochę bardziej miękki :) Może po praniu się zrobi przyjemniejszy w dotyku.

Kamilka, a jak Ty się czujesz?

ojejku lubi tę wiadomość

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjjj slodki kocyk :) <3

Qasha slicznie wygladasz :) sliczny brzuszek rosnie!!!!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, dotarłaś na te badania dziś?
    Powiem Ci, ze będzie tylko gorzej, ja na ostatnią chwilę robię wiecznie badania, bo nie mogę ogarnąć wstawania rano i tej gimnastyki z sikaniem do kubeczka :D
    giphy.gif

bita_smietana lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski:-) Quasha, Demsik ale mnie wkurzcie z tymi mikro brzuszkami;-PP, ja mam taki, że już mnie w sklepie przepuszczają do kasy a gdzie tam do 20 tygodnia;-)

Ojejku, Kate super zakupy, ja chciałam się już wyrwać chociaż wózki pooglądać to m. mówi że za wcześnie, więc po nowym roku sobie odbiję i już nie ma przeproś:-)

O ja jutro się będę tak gimnastykować bo badania muszę zrobić, i pewnie w nocy będę sikać co godzinę, taką mam psychozę przed badaniami:-)

Demsik lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży a większy masz niż mój?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c3624e4fb2a.jpg

Witam sie z Wami i trochę zazdroszczę tych wyprawek... Ja większość rzeczy mam, jeśli będzie dziewczynka to ubranka dostane od bratowej męża i w sumie z radości zakupów to mi nic nie zostanie... no dobra kosmetyki i pieluchy...aaaa i chusta, chustę muszę kupic ale to jeszcze duuuzo czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:07

bita_smietana, emaj, Demsik lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia odkładam krzywą cukrową, bo nie chce mi się wstawać tak wcześnie i szkoda mi sobie robić kilku godzin wolnych w pracy :D Ale w przyszłym tygodniu już na pewno pójdę!

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa coś w te manike, ten mój brzuch, ale chyba większy mój:-PP jak mi się uda to później wrzucę fote;-) .... ale ty jesteś w 13 tyg???? to na pewno zdjęcie z tej ciąży???:-PPP

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ