Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCorcula wrote:Przyszła decyzja. Zmniejszyli mi podstawe składki do najnizszej krajowej
.
To ch*jki. 1300zl... szał. Składki od wyższej podstawy za to bardzo chetnie brali i nie oddadza
Dlaczego w takim razie taka decyzja?
Myślałam, ze wysokość opłacanych składek ma wpływ na wysokość świadczenia na L4... -
Styczniowa witaj w klubie:-))) ja też z tych brzuchatych, jak szłam rodzić synka to mi się pytali czy to trojaczki, najpierw do pokoju wchodził brzuuuuuch i na końcu ja:-)...o dziwo po porodzie szybki mi się wciągnął-)
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Byłam na to przygotowana
.
Zmniejszyli bo jest to sprzeczne z zasadami wspolzycia. Czyli za krotki pracowalam, za malo kasy wnioslam do chorobowego zeby tego chciec az tyle.
Oczywiście nigdzie nie ma o tym slowa w przepisach, o okresie karencji czy czymkolwiek. Nie mogli podważyć umowy, udowodnilam, ze praca byla wykonywana, wiec obnizyli sobie podstawe bo tak.
No nic, zaraz skontaktuje sie z prawnikiem i piszemy odwolanie do sądu.bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość
-
Corcula - glupie cipopaly, dostana rozge od Mikolaja
ojejku tez nie ogarniam dziecimiodowe kocyki sa fajne w poofi.pl
https://www.instagram.com/p/BNsLytOBDG4/
a jedna kolezanka opowiedzaiala mi dzisiaj jak dostala epidural i znieczulilo jej tylko polowe (w sensie ze pol macicy i lewa noge ? :o) a po prawej stronie wszystko czula
macie fajowskie brzuszolki
Madziula.... :*ojejku, Demsik lubią tę wiadomość
-
Corcula wrote:Byłam na to przygotowana
.
Zmniejszyli bo jest to sprzeczne z zasadami wspolzycia. Czyli za krotki pracowalam, za malo kasy wnioslam do chorobowego zeby tego chciec az tyle.
Oczywiście nigdzie nie ma o tym slowa w przepisach, o okresie karencji czy czymkolwiek. Nie mogli podważyć umowy, udowodnilam, ze praca byla wykonywana, wiec obnizyli sobie podstawe bo tak.
No nic, zaraz skontaktuje sie z prawnikiem i piszemy odwolanie do sądu.
pisz, walcz, pokaz na co cie stac!
ja dostane tylko macierzynski platny przez pierwsze 3 miesiace, potem przysluguje mi juz tylko bezplatny -
StyczniowaNadzieja wrote:Madziulla dopiero teraz doczytałam...przytulam mocno :*
Bita ale jak to tylko przez 3 miesiące? Dlaczego? to jest w ogóle możliwe?
mozliwe, takie rzeczy tylko w zagranicznej krainie snobowwezme jeszcze 5 tygodniu urlopu platnego bo tyle mi przysluguje na rok urlopu;
niedawno zaczelam nowa prace - a ze mialam dluzsza przerwe miedzy nowa a stara praca niz 7 dni nie zalapie sie na platny wychowawczy (macierzynski trwa u nas 2-3 miesiace a wychowawczy dodatkowe 6)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:10
-
Madziulla przykro mi, uściski dla Was:* ehh nigdy nie wiadomo co na kogo czeka:/
Melduje, że i tym razem inseminacji nie było, tego się obawiałam i z resztą lekarka wczoraj też że będzie miał blokadę psychiczną, wcale się nie dziwię bo warunki do tego są tam w szpitalu są fatalne, trzeba przyznać że w klinice prywatnej gdzie mieliśmy poprzednie inseminacje to jest full wypas! owulacji jeszcze nie było, myślałam że jutro spróbujemy oddać nasienie w domu i podejdziemy do inseminacji, ale jutro nie ma w szpitalu babki która przygotowuje nasienie więc nic z tego!
za to działamy dzisiaj po pracy wieczorem naturalnie i jutro rano teżżeby cykl nie był zupełnie na straty;)
lekarka mówiła, żeby się nie przejmować, bo to bardzo często się zdarza, ja to rozumiem ale stelaż nie i jest podłamany:/
tak czy siak jak się nie uda tym razem to kolejna inseminacja planowana na styczeń, może to znak żeby w tym roku dać sobie spokój, bo za dużo złego się stało!
grunt nie stracić wiary że kiedyś się uda!
Ojejku rozumiem że bambusowe mają jakieś szczególne właściwości? jestem zielona w temacie:P
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Paolala - ok, troche kijowo aaaale owulacji jeszcze nie bylo wiec kupuj zel conceive plus, stelaz niech sie napije espresso i dzialajcie!!! nogi w gorze i kieruj plemniki do jaja
mow "panowie teraz prosto a potem na prawo i do atakuuu"
no sorry ja tez nie umialabym w szpitalu sie tegesowac na zawolanie
i tak brawa dla niego, ze wogole tam pojechal
-
Paolala wrote:Ojejku rozumiem że bambusowe mają jakieś szczególne właściwości? jestem zielona w temacie:P
na bambusowych kijach siedziala najpierw panda i przez to dzieci okryte bambusowym kocem spia jak pandyczyli dluuugo i smacznie
ojejku, Demsik, kamika23, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:na bambusowych kijach siedziala najpierw panda i przez to dzieci okryte bambusowym kocem spia jak pandy
czyli dluuugo i smacznie
haha to wszystko jasne:D
nooo też bym nie umiała na zawołanie i to w szpitalu!w ogóle gdziekolwiek na zawołanie do dupy:P
hehe plemniory mogą się kierować i na prawo i na lewo bo oba jajniki obstawione:Pbita_smietana lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Paolala wrote:haha to wszystko jasne:D
nooo też bym nie umiała na zawołanie i to w szpitalu!w ogóle gdziekolwiek na zawołanie do dupy:P
hehe plemniory mogą się kierować i na prawo i na lewo bo oba jajniki obstawione:P
eeeee skoro oba obstawione to dajecie dzisiaj czadu i heja! -
Paola trzymam wszystkie kciuki jakie mam!
Ja mam za 20 min usg i tez proszę o kciuki!Corcula, Impresja, bita_smietana lubią tę wiadomość