X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaa jestem dokładnie 13t2d i to jest zdjęcie zrobione dzisiaj :) Więc teraz pomyśl jak ja będe wygladała w 20tyg a jak podkoniec :) Ledwo toczyć się bede... ale na wadze ostatnio było tylko/aż +2kg

Imię_Róży lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła decyzja. Zmniejszyli mi podstawe składki do najnizszej krajowej :D.
    To ch*jki. 1300zl... szał. Składki od wyższej podstawy za to bardzo chetnie brali i nie oddadza ;D

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Przyszła decyzja. Zmniejszyli mi podstawe składki do najnizszej krajowej :D.
    To ch*jki. 1300zl... szał. Składki od wyższej podstawy za to bardzo chetnie brali i nie oddadza ;D
    jak to?
    Dlaczego w takim razie taka decyzja?
    Myślałam, ze wysokość opłacanych składek ma wpływ na wysokość świadczenia na L4...

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa witaj w klubie:-))) ja też z tych brzuchatych, jak szłam rodzić synka to mi się pytali czy to trojaczki, najpierw do pokoju wchodził brzuuuuuch i na końcu ja:-)...o dziwo po porodzie szybki mi się wciągnął-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i weź tu opłacaj składki itp a jak mają dać cos od siebie to kombinują!!!! Nie lubie bardzo!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula a na jakiej podstawie zmniejszyli Ci podstawę?

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na to przygotowana ;).
    Zmniejszyli bo jest to sprzeczne z zasadami wspolzycia. Czyli za krotki pracowalam, za malo kasy wnioslam do chorobowego zeby tego chciec az tyle.
    Oczywiście nigdzie nie ma o tym slowa w przepisach, o okresie karencji czy czymkolwiek. Nie mogli podważyć umowy, udowodnilam, ze praca byla wykonywana, wiec obnizyli sobie podstawe bo tak.
    No nic, zaraz skontaktuje sie z prawnikiem i piszemy odwolanie do sądu.

bita_smietana, Arwi lubią tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula - glupie cipopaly, dostana rozge od Mikolaja :/

ojejku tez nie ogarniam dzieci :D miodowe kocyki sa fajne w poofi.pl

https://www.instagram.com/p/BNsLytOBDG4/

a jedna kolezanka opowiedzaiala mi dzisiaj jak dostala epidural i znieczulilo jej tylko polowe (w sensie ze pol macicy i lewa noge ? :o) a po prawej stronie wszystko czula :D :D

macie fajowskie brzuszolki <3

Madziula.... :*

ojejku, Demsik lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Byłam na to przygotowana ;).
    Zmniejszyli bo jest to sprzeczne z zasadami wspolzycia. Czyli za krotki pracowalam, za malo kasy wnioslam do chorobowego zeby tego chciec az tyle.
    Oczywiście nigdzie nie ma o tym slowa w przepisach, o okresie karencji czy czymkolwiek. Nie mogli podważyć umowy, udowodnilam, ze praca byla wykonywana, wiec obnizyli sobie podstawe bo tak.
    No nic, zaraz skontaktuje sie z prawnikiem i piszemy odwolanie do sądu.

pisz, walcz, pokaz na co cie stac! :D

ja dostane tylko macierzynski platny przez pierwsze 3 miesiace, potem przysluguje mi juz tylko bezplatny :D

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla dopiero teraz doczytałam...przytulam mocno :*

Bita ale jak to tylko przez 3 miesiące? Dlaczego? to jest w ogóle możliwe?

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:16

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Madziulla dopiero teraz doczytałam...przytulam mocno :*

Bita ale jak to tylko przez 3 miesiące? Dlaczego? to jest w ogóle możliwe?

mozliwe, takie rzeczy tylko w zagranicznej krainie snobow :D wezme jeszcze 5 tygodniu urlopu platnego bo tyle mi przysluguje na rok urlopu;
    niedawno zaczelam nowa prace - a ze mialam dluzsza przerwe miedzy nowa a stara praca niz 7 dni nie zalapie sie na platny wychowawczy (macierzynski trwa u nas 2-3 miesiace a wychowawczy dodatkowe 6 :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:10

• Paolala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla przykro mi, uściski dla Was:* ehh nigdy nie wiadomo co na kogo czeka:/

Melduje, że i tym razem inseminacji nie było, tego się obawiałam i z resztą lekarka wczoraj też że będzie miał blokadę psychiczną, wcale się nie dziwię bo warunki do tego są tam w szpitalu są fatalne, trzeba przyznać że w klinice prywatnej gdzie mieliśmy poprzednie inseminacje to jest full wypas! owulacji jeszcze nie było, myślałam że jutro spróbujemy oddać nasienie w domu i podejdziemy do inseminacji, ale jutro nie ma w szpitalu babki która przygotowuje nasienie więc nic z tego!
    za to działamy dzisiaj po pracy wieczorem naturalnie i jutro rano też;) żeby cykl nie był zupełnie na straty;)
    lekarka mówiła, żeby się nie przejmować, bo to bardzo często się zdarza, ja to rozumiem ale stelaż nie i jest podłamany:/
    tak czy siak jak się nie uda tym razem to kolejna inseminacja planowana na styczeń, może to znak żeby w tym roku dać sobie spokój, bo za dużo złego się stało!
    grunt nie stracić wiary że kiedyś się uda!

Ojejku rozumiem że bambusowe mają jakieś szczególne właściwości? jestem zielona w temacie:P

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala - ok, troche kijowo aaaale owulacji jeszcze nie bylo wiec kupuj zel conceive plus, stelaz niech sie napije espresso i dzialajcie!!! nogi w gorze i kieruj plemniki do jaja :D mow "panowie teraz prosto a potem na prawo i do atakuuu"

no sorry ja tez nie umialabym w szpitalu sie tegesowac na zawolanie :/

i tak brawa dla niego, ze wogole tam pojechal

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Ojejku rozumiem że bambusowe mają jakieś szczególne właściwości? jestem zielona w temacie:P

na bambusowych kijach siedziala najpierw panda i przez to dzieci okryte bambusowym kocem spia jak pandy :D czyli dluuugo i smacznie :D :D

ojejku, Demsik, kamika23, pepsunieczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh no przecież... jakoś z glowy mi wyleciało ze Śmietana do nas klika z wielkiego świata ;)

Paolala a ja trzymam kciuki mimo ze inseminacji nie będzie, działajcie idą swięta to magiczny czas, czas cudów itp, itd...

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    na bambusowych kijach siedziala najpierw panda i przez to dzieci okryte bambusowym kocem spia jak pandy :D czyli dluuugo i smacznie :D :D

haha to wszystko jasne:D
    nooo też bym nie umiała na zawołanie i to w szpitalu!w ogóle gdziekolwiek na zawołanie do dupy:P

hehe plemniory mogą się kierować i na prawo i na lewo bo oba jajniki obstawione:P

bita_smietana lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuje Panowie na prawo, Panie na lewo i będzie parka :D

bita_smietana, ojejku, kate55, Paolala, ktosiowa, Demsik, pepsunieczka lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    haha to wszystko jasne:D
    nooo też bym nie umiała na zawołanie i to w szpitalu!w ogóle gdziekolwiek na zawołanie do dupy:P

hehe plemniory mogą się kierować i na prawo i na lewo bo oba jajniki obstawione:P

eeeee skoro oba obstawione to dajecie dzisiaj czadu i heja! B-)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola trzymam wszystkie kciuki jakie mam!

Ja mam za 20 min usg i tez proszę o kciuki!

Corcula, Impresja, bita_smietana lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ