Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
-
WIADOMOŚĆ
-
StyczniowaNadzieja wrote:Madziulla brawa dla Teściowej, musiała mieć kobieta dobre predyspozycje ze sie udało takie smoki urodzić naturalnie. Corcula a córę rodziłaś sn czy cc? Ile jest miesięcy odstępu miedzy synem a córka?
Mój Szczepo też spory bo 4330 i też próba sn była, na szczęście bez takich nieprzyjemnych przygód jak u Ciebie...
U mnie roznica miedzy dziecmi to 1rok i 9msc. Rodzilam cc. Dopiero teraz sie dowiedzialam, ze juz po pierwszym cc mozna odmowic porodu sn i miec druga cesarke. A ja glupia zaplacilam 16tys za porod zamiast sie wyklocic
-
Corcula no mozna mozna od razu cc po pierwszej, a mi wariatce marzy sie próba sn
No ale za to cc to ładnie zabuliłaś...
Emaj na szczęście to jest wirus który dopada dzieci, nie słyszałam o dorosłym który by to miał, u mnie lekki ból gardła i teraz kaszel ale z tym sobie poradze
Co do Ridża to moze źle sikłaś na testa? i Ridża nie bedzie! -
Corcula z tym cc to przegielas

Emaj właśnie może źle sikasz i ridża nie będzie
Karo kciukasy za krzywa
U mnie końcówka @ więc zaraz trzeba działać
a jak mój dziedzic wrodzi się w mamusie to tez cc mnie czeka bo ja tylko 4550 ważyłam
taka mala byłam i moja dzielna mama mnie sn urodziła 
I ja się pytam gdzie farmaceutka?
-
Madziulla- u mojej Teściowej ta sama historia! Może dzieciaki nie aż po 5kg, bo 4,5kg miał największy (ostatnie dziecko, rodziła "młodego" już dobrze po 40, a to było 18 lat temu). Urodziła naturalnie czwórkę dzieci, najmniejszy mój mąż, troszkę ponad 4 kg:)
Corcula- ależ musiałaś najeść się strachu. Po takich przeżyciach rozumiem, że nie bierzesz innej opcji niż cc.
Na pewno dam znać, jak krzywa. Miła odmiana, bo nie mam ochoty na słodycze
Z niecierpliwością czekam też na wyniki tokso (poleciałam dzisiaj hurtem- krzywa, tokso, mocz i morfologia), bo z powodu naszych dwóch kociaków zawsze mam lekki stres.
Marzę o pierogach ruskich

-
Dziewczyny, nie wiem czy taki temat był tutaj poruszany, ale co sądzicie o łóżeczkach dziecięcych? Chodzi mi o to czy według Was lepiej kupić takie normalne z wyjmowanymi szczebelkami, czy lepiej takie które potem można przekształcić na łóżko dla starszego dziecka? Mam z tym ogromny dylemat i chętnie wysłucham Waszych opinii

Dodam, że my od razu planujemy produkcję drugiego potomka, więc też patrzymy pod tym kątem
Co do łóżeczek wielofunkcyjnych to podobają mi się te dwa:
https://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wielofunkcyjny-Kompakt-Marsylia-ATB-lozeczko-lozko-biurko/807
https://www.meblik.pl/kolekcja/happy%20Animals%20/431-lozeczko-baby-14070/ -
StyczniowaNadzieja wrote:Corcula i teraz też cc?
Tak, teraz cc ale w panstwowym szpitalu
.
Dla mnie to byla cena zdrowia mojego dziecka. Wolalam zaplacic te kase niz potem pluc sobie w brode. Czesc tej kasy zwrocilo nam potem ubezpieczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyu mnie 4kg na plusie, końcówka 2 trymestru, ale będzie więcejImpresja wrote:Ile przybrałyście, dziewczyny?
U mnie 30tc i tak 7-8 kg na plusie. Lekarz narzucił mi limit 25 funtów (11,3 kg) ze względu na wcześniejszą nadwagę. Mam nadzieję, że utrzymam się w ryzach
Na pewno jedzenie z glukometrem w ręce w tym pomaga 

Marzu, na zachętę wrzucam swój bebzol, jak wszystkie to wszystkie, reszta ciężarnych też z brzuchami zapraszam
http://iv.pl/images/13758997483783150971.jpg
ed. wczoraj pierwszy raz poczułam kopniaki nad pępkiem

wznawiam pomysł o biznesiena usg w centrum handlowym, zaraz obok manicure i pedicure, mam wielką potrzebę sprawdzić co z szyjką, a do wizyty dwa tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 14:03
Impresja, kate88:), Corcula, emaj, ZakreconaŻona, bita_smietana, pepsunieczka, marzusiax, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
starająca się15 wrote:Dziewczyny, nie wiem czy taki temat był tutaj poruszany, ale co sądzicie o łóżeczkach dziecięcych? Chodzi mi o to czy według Was lepiej kupić takie normalne z wyjmowanymi szczebelkami, czy lepiej takie które potem można przekształcić na łóżko dla starszego dziecka? Mam z tym ogromny dylemat i chętnie wysłucham Waszych opinii

Dodam, że my od razu planujemy produkcję drugiego potomka, więc też patrzymy pod tym kątem
Co do łóżeczek wielofunkcyjnych to podobają mi się te dwa:
https://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-wielofunkcyjny-Kompakt-Marsylia-ATB-lozeczko-lozko-biurko/807
https://www.meblik.pl/kolekcja/happy%20Animals%20/431-lozeczko-baby-14070/
Starajaca a moze takie rozwiazanie jak u nas: Łózeczko zwykłe, z wyjmowanymi szczebelkami, teraz jak urodzi sie drugi maluszek to na początek kołyska, a jak wyrosnie z kołyski to idzie do lóźeczka, a starszak z łóżeczka na "dorosłe" łóżko które posłuży mu juz do 18-stki
Ojejku!!! Ty NIE MASZ brzucha!!! (jutro wrzuce zdjecie mojego bębenka... do końca II trymestru daleko, na wadze +6kg, a brzuch taki jak niektóre kobiety maja do porodu...)
starająca się15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hyhyhy, smietana was podglada

dzisiaj sobie uswiadomilam, ze jeszcze dwa miesiace musze pracowac
i powiem tylko tyle: "o ja pier%&&$$"
pocieszam sie mysla o jakiejs nowej torebce
idzcie ze swoimi wagami, ja jestem wielka orka ale najszczesliwsza na swiecie
moglam tyle ryjem nie chlapac, to bylabym chudsza