Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:20

ZakreconaŻona, kamika23, Corcula, Karolczyk, emaj, bita_smietana, Demsik lubią tę wiadomość

• Paolala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emajku z tego co pamiętam, to masz jeszcze 2 cykle do IUI, wiec na razie o tym nie myśl;) a ja trzymam kciuki, żeby IUI nie była konieczna:* ale jak już będzie musiało do niej dojść to pomyśl że to jest krok do ciąży;) ja z jakiegoś powodu naturalnie zajść nie mogę, może wybijam wszystkie plemniki zanim zdążą zdecydować się iść dalej, a dzięki IUI jednak 2 razy w ciąży byłam;) no i nasienie można dowieżć;) co z góry polecam jeśli chodzi o szpital;)

wiecie co a ja mam kryzys na starania i niechęć, nawet stelaż wykazuje chyba większe zaangażowanie w tym temacie...sam ku mojemu zaskoczeniu zgłasza że mu się andrzejek (czyt androvit) kończy i może by tak wziął z powrotem fertilman plus żeby się wzmocnić przed IUI ehhh może to strach przed ciążą/przed poronieniem...mam nadzieję, że mi zapał wróci wraz z przyjściem nowej dostawy supli...

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Laski, chyba się rozkleję... Stelaż łóżeczko składa <3[/ paQUOTE]

rób zdjęcia!!!! będziecie mieć pamiątke:D :*

Impresja lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to zwariuje, 22dc i plamienie gratis. Ostatnim razem tak wczesne plamienie skończył się cp wiec proszę o kopa w zad na opanowanie wysokiego poziomu strachu :(

ojejku, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojejku, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Ja za to zwariuje, 22dc i plamienie gratis. Ostatnim razem tak wczesne plamienie skończył się cp wiec proszę o kopa w zad na opanowanie wysokiego poziomu strachu :(
    Aaa! Lubię za plamienie :D
    idź do mnie na ovu na wykres i sobie popatrz co miałam w 22 dc :) moje plamienie właśnie kończy 25 tydzień i zdobywa nowe umiejętności w kopaniu w nowe narządy ;) :*

ZakreconaŻona, Impresja, kate88:), emaj, Arwi, bita_smietana, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku jak tak będzie to przejade cała PL aby Cię usciskac ;) na razie wolę się nie napalac aby się nie rozczarować. Test dopiero w sobotę 14.01 do tego czasu muszę cierpliwie czekac

Impresja, ojejku lubią tę wiadomość

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Corcula, który monitor masz z Angelcare? Ten taki wszystko w jednym (monitor oddechu z audio i video nianią) czy ten bez kamerki? Warto? Widzę, że całkiem niezłe ceny na tle innych mają.

Impresja, mi ostatnio Pani w sklepie mówiła, że te monitory Angelcare niby są popularne i ludzie je często kupowali, ale jak się okazało nie mają jakiś atestów medycznych i nie mogą być sprzedawane podobno jako monitory oddechu...

Dlatego teraz polecają Babysense, taki zestaw monitor + niania kosztuje około 600 zł na Allegro

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam angelcare i bylam mega zadowolona. Ten w zestawie z niania.
    W Pl wszedl teraz przepis, ze jesli cos ma byc sprzedawane jako monitor oddechy to musi byc zarejestrowane jako urzadzenie medyczne (czy jakos tak). Na stronie jest mapisane, ze sa w trakcie procedury.

Karolczyk lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kraj to inne przepisy ;)

My zdecydowaliśmy się na Babysense bo z tego co widziałam na stronkach to zestaw wychodzi taniej niż Angelcare, a też czas włączenia alarmu jest krótszy, bo po 15 sekundach, zaś w Angelcare jest po 20 sekundach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:37

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    A ten model, co masz, to jest tylko monitor oddechu?

Jest też niania :) jeszcze go nie kupiłam, ale na dniach będę go zamawiać, chyba że w tej samej cenie znajdę go w sklepie stacjonarnym

http://allegro.pl/zestaw-monitor-oddechu-babysense-5-niania-sc-210-i6621835462.html

Co do zadowolenia z Angelcare to moja bratowa też go sobie chwaliła, miała wersję tylko samego monitora. Ja się jakoś kierowałam tym certyfikatem medycznym i dlatego kupujemy Babysense

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:46

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra mialam wersje bez kamery. Ten banysense tez wyglada ok, tylko o ile dobrze wszystko wyczytalam to ma jeden minus. Alarm uruchamia sie nie w niani ktora mamy przy sobie w nocy (odbiorniku) tylko w tym urzadzeniu przy lozku? Czyli niania i monitor nie sa ze soba zsynchronizowane? Bo jeśli tak to mozna kupic sam monitor babysense i jakakolwiek nianie.
    W angelcare z tego co pamietam alarm wlacza sie tez w niani i to jest fajne :)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 16:22

ZakreconaŻona, bita_smietana lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zauważyłam, że farmaceutka ma bladziocha! Mam nadzieję, że wkrótce się tu odezwie i zostanie z nami na 9 długich miesięcy <3

Impresja, Madziulla, ZakreconaŻona, ojejku, Corcula, Karolczyk, emaj, bita_smietana, kate88:), ktosiowa, pepsunieczka lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Impra <3 pozwól sobie na emocje, to już za całkiem niedługo będziesz miała swoje dzieciątko na rękach :)

Qasha dzięki za dobrą wiadomość z rana :) takie njusy to ja lubię:)

Idę próbować przetrwać ten tydzień w pracy, o ile ja bym dała tak poleniuchować chociaż trochę :D

• Corcula Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha tez widzialam!! Pisalam zeby nam sie tu pochwalila ale niesmiala udaje ;D

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisała mi Farmaceutka pod wykresem ze przyjdzie do nas po becie ;)

emaj, bita_smietana, kate88:), Corcula, Karolczyk, pepsunieczka, Arwi, marzusiax lubią tę wiadomość

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ