X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się nawet luteine dawać:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy miewacie rano bole podbrzusza zaraz po przebudzeniu przy pelnym pecherzu? Ja od kilku dni rano budze sie z takim bolem, uciskiem podbrzusza wlasnie jak musze do toalety, normalne to?

Arwi lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję może nie ból ale taki ucisk porządny jak na prawdę bardzo pełny już jest pęcherz z rana. Bardziej mi dokuczają jelita z rana. Boli brzuch tak koło pępka i za każdym razem się zastanawiam czy to podbrzusze czy jelita i zaraz nachodzą mnie gazy i się uspokajam :-P

Arwi, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny! Czy miewacie rano bole podbrzusza zaraz po przebudzeniu przy pelnym pecherzu? Ja od kilku dni rano budze sie z takim bolem, uciskiem podbrzusza wlasnie jak musze do toalety, normalne to?

Mam dokładnie to samo, tylko mnie do tego jeszcze bolą nerki. A później zaczyna mi się to, o czym pisze Kjopa :D Na szczęście dzięki temu spokojnie codziennie rano kupka i już jest git.
    Na ból podbrzusza od pęcherza ustawiłam sobie na 4:00 budzik i ide siku - mi pomaga, bo pęcherz nie jest dzięki temu mega pełny :)

Gorsze są poranne mdłości... O7:00 polykam Euthyrox, potem 30min staram się go nie zwrócić, a potem myślę jak tu o 7:30 połknąć Duphaston i też go nie zwrócić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 13:01

Camille87 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Mam dokładnie to samo, tylko mnie do tego jeszcze bolą nerki. A później zaczyna mi się to, o czym pisze Kjopa :D Na szczęście dzięki temu spokojnie codziennie rano kupka i już jest git.
    Na ból podbrzusza od pęcherza ustawiłam sobie na 4:00 budzik i ide siku - mi pomaga, bo pęcherz nie jest dzięki temu mega pełny :)

Gorsze są poranne mdłości... O7:00 polykam Euthyrox, potem 30min staram się go nie zwrócić, a potem myślę jak tu o 7:30 połknąć Duphaston i też go nie zwrócić :D

To bierz euthyrox o 4 jak wstajesz, powinno się go przyjmować minimum na pół godziny przed jedzeniem, ja biorę o 6 - tak mam na euthyrox budzik ustawiony, i śpię dalej. A pierwszy posiłek jem około 8-9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, opowiesci o "2" chcialam sobie darowac :-P ale widze ze mamy tak samo uff! :)
    W ogole ja zaczynam schizowac, jak stara tak glupia.. dzis poczulam sie lepiej bez mdlosci, piersi nie bola nawet trochę oklaply i wiecie jakie mnie mysli baszly... na spacerze poczulam jak cos ze mnie leci, poczulam cieplo i wyplyw falami, myslalam ze na zawal zejde a bylismy daleko od domu.. w domu okazalo sie ze to tabletka wyplynela o.O (mam clotrimazol). Jakas paranoja...

Arwi lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:

Ja mam budzik na 6.30 na Euthyrox i jak tylko go popije to mi zaczyna żołądek wariować. Bez popitki nie przełknę. Potem 7.30 Dupek.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewzyny z tym bolem mam podobne a teraz to jest jeszcze gorzej ...czuje sie ciagle jak wzdeta, plery bola, plus szybszy ruch np z jednego boku na drugi i własnie opisywany bol :?

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod koniec ciazy będzie tylko gorzej :-( pierwsze dziecko urodzilam w polowie 42 tyg syn prawie 4kg, brzuch duzy i obrot z boku na bok byl niemal niemozliwy! Nieraz lapalam sie na tym ze budzilam sie na tym samym boku na ktprym zasnęłam..
    No a ja sie pochwalilam ze mflosvi nie mam.. no to jednak mam :-P chwilowo bylo mi lepiej o.O

• Arwi Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, a mój Marcin coś ostatnio wspominał o ślubie, jak go teraz zapytałam, co i jak to znowu kręci... że może połączymy ze chrzcinami, że może z roczkiem...
    Oj, ja chyba szybko mężatką nie zostanę :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oasha nie mów hop ;) mój dwa dni przed powiedział ze po co nam ślub po czym dwa dni pózniej pojechaliśmy na sponatnie tak dla jaj obejrzec jakie u nas są terminy sal :) no i co zarezerwowaliśmy :) po czym wrócilismy do domu powiedzielismy po jakims tyg rodzicom ze zarezerowalismy sale a oni ze zdziwieniem to były jakies zareczyny..no i bach wiedzieliśmy że o czyms zapomnieliśmy :D zareczyny się odbyły jakieś 3 miesiace pózniej :D hahah :D

Arwi lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze postanowiłam sobie że na jakiś czas odpuszczam udzielanie się na forum i ew. tylko podczytywać będę :) Ale jak dzisiaj zobaczyłam post Morwy to aż mnie zgięło tak pozytywnie oczywiście i musiałam napisać.
    MORWA GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA, ŻYCZĘ CUDOWNEJ I SPOKOJNEJ CIĄŻY. TRZYMAJ SIĘ MAMUŚKA ;)

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, ojejku- chyba te dobre wieści mnie tu do Was ściągnęły! ;) Kuźwa najpierw ten wątek sierpniowy, teraz ten gwarancja rozmnożenia :D

Wracam do żywych, ale cholerne, ciężko było! Niech te mdłości idą precz, a jak "dwójeczka" przytrafi mi się trzy razy w tygodniu to puszczam sobie fanfary, taki cud!:D I tygodniowe ciągoty na jedzenie- była faza ser żółty i ogórek, teraz kończę fazę serek łososiowy. I tak trzy razy dziennie kanapeczki :)

Taka jestem trochę niepocieszona, bo byłam na drugiej wizycie. Widziałam tego śpiocha, lekarka tak gmerała, że aż zaczął machać rękami i nogami;) To był 9t5d. Pogadałyśmy o prenatalnych i tyle. Akrobata nasz mierzy 26,3 mm, malutki taki (czy jeśli ja byłam kruszyna, kiedy się urodziłam może to mieć wpływ na wielkość potomstwa?). I kolejne question, jeśli chodzi o prenatalne- czy to duża różnica, czy zrobię je w 12t1d czy 13t1d? Matko, te nasze dziecko podrośnie do tych 45 mm?

Dla mnie te 30 minut pomiędzy Euthyroxem, a śniadaniem to najdłuższe pół godziny w moim życiu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 17:07

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk, dont stress.... ja prenatalne miałam w 13+3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 17:02

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Karolczyk, dont stress.... ja prenatalne miałam w 13+3 :)

Chciałabym zrobić 12t1d, ale cykam się, że to za szybko. Może warto zaczekac ten tydzień?

Tak się staram ogarnąć, ale od czasu do czasu taki wściek paniki mnie dopada. Dawno mnie tu nie było, więc chyba LWD brakuje ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlaczego zaparcia w ciąży są niebezpieczne? Powiem wam, że u mnie właśnie zaparcia są jednym z objawów ciąży i jak "przechodzą" to zaczynam mieć schizy. Po prostu w poprzedniej ciąży jak na wizycie nie biło serduszko to ok 3 dni wcześniej właśnie zaparcia przeszły w biegunki, przestały boleć piersi itp.
    No i dzisiaj właśnie miałam mega zaparcie, po trzeciej próbie "zrzutu" w końcu się udało, ale była to już trochę biegunka.
    Jezu, wybaczcie za opisy, to taki niewdzięczny temat... XD
    I teraz z jednej strony boję się braku zaparć, ale też boję się samych zaparć... Jak sobie z nimi łagodnie radzić? Jakieś rady? Dodam że od paru dni mam problem z jedzeniem innych rzeczy, niż "zachcianki", no po prostu mam od czegokolwiek innego straszne mdłości :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha mi moja dr poleciła wprowadzenie dety resztkowej duzo otrebów , a osobiscie biłam siemie lniane, plam z rana sok z brakow i marchwi, to wszytsko na nic działało tylko jedno na mnie Kawa z rana :D
    w drugim etapie dr powiedziala ze jak jz bede miala duze zaprcia o wprowadzic mam syropek bo czopków mi nie chce dawac :P i jest to dla niej ostatecznosc ;)

Karolczyk ja miałam 13tydz1 dz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 18:57

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ania! Chyba potrenuję cierpliwość do tego 13t1d ;)

Mi lekarka polecla syrop Lactulosa? Piszę z pamięci, mogłam przekręcić nazwę. Nie biorę go, bo staram się unikać lekarstw. Muszę też przyznać, że nie słyszałam, żeby zaparcia były "groźne", raczej taki urok ciężarnych ;) U mnie tylko zachcianki, nie zjem niczego na co nie mam smaka. Otręby, jogurty, siemię, aż mnie trzepie na samą myśl :D

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha suszone śliwki, maślanka, kefir. Przynajmniej 2 L wody. Nie zwykła herbata bo wysusza. Woda chyba Ci wejdzie.

Zaparcie powoduje nacisk na szyjke, a Ciebie do parcia jak przy porodzie. Biegunka to znowu za aktywne nagłe ruchy jelit które mogą pobudzić szyjke do aktywności.

Lactolusal jest ok. Działa jak parafina.

Dziewczyny dużej porcji LwD mi potrzebne przed jutrzejszym usg. Mam pietra, że coś gin znajdzie u bąbla. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 21:17

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze zdrowie, wlasnie popijam herbatke z rumem:)

Nie do konca lactulosa dziala jak parafina, bo parafina tylko robi poslizg i nie wchodzi w intekracje z kupą, a lactulosa rozmiekcza kupe;) :P

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ