X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD
Odpowiedz

Oddział zamknięty Intensywnej terapii LWD

Oceń ten wątek:
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    a lactulosa rozmiekcza kupe;) :P
    Jak dobrze pamiętam to ma chyba jakieś bakterie w sobie.... a może mylę z innym.

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitonia, nic nie znajdzie, nie ma takiej opcji. Rośnie fajny bąbel :) Tak czy siak, żywot ciężarnej nijak ma się do tej beztroskiej sielanki z reklam i filmów :D Myślałam, że starania to jest przygoda życia, ale ciąża okazała się niezłym science-fiction :D

Arwi lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na wypisie ze szpitala w zaleceniach "przeciwdziałać zaparciom". Piję te kefiry, zagryzam ogórkami kiszonymi, jem musli z jogurtem naturalnym i jabłkiem i... nic. Myślę, że moje zaparcia na trochę ze mną zostaną.
    Jeju, w piątek rano wizyta u gin, sikam po nogach ze strachu D:

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha to siknij też za mnie. Ja mam dziś o 9.30.... :|

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitoooonia bedzie dobrze!!!!! O 9:30 zobaczysz sliczne, pelne energii bobo <3 bede wypatrywac fotki!
    przesylam kopniaczka w dupe na szczescie!!!!

Jezaaa zaspaaalam, za 30 minut mam autobus do pracy, bosko! :D

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to wracam dziś do pracy po dwóch tygodniach urlopu...
    200w.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakiś czas nie będzie. Nie umiem sobie poradzić ze straconym cyklem. Nie wierze w to że drugi jajnik nie wyhoduje torbieli. Nienawidzę swojego życia. Siebie. Męża. Nie żyje. Jak zacznę żyć wrócę.

• Corcula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby rozumiem i mocno tule. Przykro mi, ze tak sie czujesz :(. Duzo moich cieplych mysli do Ciebie leci.

Arwi lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    Czekamy na Synka :)
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby, czekamy tutaj na Ciebie, codziennie odkładam dla Ciebie dawkę LWD, jak wrócisz to sobie weźmiesz. Buziole ogromne i uściski przesyłam <3

• Paolala Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitonia kciuki zacisniete mocno! wpadaj szybko z super wiesciami:)
    wiesz z tą lactulosą jest tak ze ona tak ogolnie mowiac sciaga wode z organizmu i rozmiekcza kał, dzieki temu stabilizuje regularnośc jakupa, wiec wydaje mi sie lepsza opcja, jesli chodzi o parafina to ja osobiscie widze wiekszy sens parafiny podawanej doodbytniczo;)

Ojejku znam ten ból powrotu do pracy po urlopie ehhh, jak dla mnie powroty nawet do najkochanszej pracy sa ciezkie! jaką macie pogode we Wrocku? w Krakowie buro szaro i ponuro...

Qasha bedzie dobrze, ciekawe co bedzie przypominal Twoj dziedzic, moze tez haribo:P

Abby kochana trzymam kciuki zebys odnalazla w sobie sile do dzialan! doskonale Cie rozumiem, mnie wczoraj złapał mega dół, bo jeszcze ridzu nie przyszedl, bo co jak sie nie uda tak jak sobie zalozylam, a jak sie uda to co dalej, na szczescie wypracowalam w sobie mechanizm wypierania zlych mysli, staram sie przekierowac myslenie na to co pozytywne, mam nadzieje ze tez tak bedziesz potrafila! postaraj sie wykorzystac to ze nie jestes w ciazy i robic to czego pozniej nie bedziesz mogla, ja np sporo jezdze konno, plywam na wake'u, probuje nowych aktywnosci poki moge;) trzymaj sie!

edit: czy ktoras z Was ma meble w kuchni biale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:22

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Corcula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam biale meble w kuchni ;)

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Ja mam biale meble w kuchni ;)

o super:) bo powoli zaczynam sie zastanawiac nad urzadzaniem kuchni, jak z zachowaniem czystosci tych mebli? masz mat czy z polyskiem? umyslalam sobie miale meble mat i brazowe blaty, ale nie wiem jak to sie sprawdzi przy dzieciach i zwierzetach!

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowa CÓRCIA !!!!!!! 460g szczęścia. Chłopaki oszaleli i jedziemy na pizze świętować :D

Do później :)

Kjopa3, bita_smietana, nick nieaktualny, Corcula, Arwi, Jagah, Isia93, Demsik, kasieniaczek, Paolala, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda we Wro taka jak w reszcie kraju niestety...

a co do białych mebli, moje następne będą właśnie białe, marzą mi sie z drewnianym/drewnopodobnym blatem <3
    Paolala, a moze dół w jakimś kolorze a góra biała? Takie też są rozwiazania, ja nie mam zwierząt, ale faktycznie moze przy zwierzętach wzięłabym dół w kolorze janego drewna a góra biała, blaty jasne szare np i białe cegiełki z płytek na ścianie pomiędzy meblami górnymi a blatem.

My będziemy robić remont w łazience, niewielki, bo będziemy wymieniać umywalkę na większą i burzyć ściankę oddzielającą wannę od wc (taka strefa prysznica miała być ale się nie sprawdza i zawadza).
    Znaleźliśmy taką umywalkę na dwie baterie, z dużą szafką (umywalka 100cm)
    http://iv.pl/images/62278980229613330496.jpg
    szafkę wolałabym białą... ale jest jeszcze tylko turkusowa i różowa do wyboru :D
    ed

mitonia pół kilo dziewczyny, super wieści <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:36

• Corcula Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam drewniana kuchnie, ma matowe białe wykonczenie. Nie jest trudna w utrzymaniu czystości a mam 3 psy, kota i 2 dzieci. No i meza ;).
    Takze polecam.

Arwi lubi tę wiadomość

Synek 2008
    Córeczka 2010
    34bw3e3kc5jsuntc.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeść :) Wróciliśmy z urlopu, muszę nadrobić i dowiedzieć się, czy na pewno wszystkie już zaciążone, tak jak obiecałyście ! :D

Było super, ale szybko się skończyło. Ciążą oprócz zmęczenia praktycznie w ogóle nie przeszkadzała w urlopowaniu ;)

Niestety od dziś czuję się przeziębiona :(

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corcula wrote:
    Ja mam drewniana kuchnie, ma matowe białe wykonczenie. Nie jest trudna w utrzymaniu czystości a mam 3 psy, kota i 2 dzieci. No i meza ;).
    Takze polecam.

"No i meza" mnie rozwaliło :D

Corcula lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Czeeeeść :) Wróciliśmy z urlopu, muszę nadrobić i dowiedzieć się, czy na pewno wszystkie już zaciążone, tak jak obiecałyście ! :D

Było super, ale szybko się skończyło. Ciążą oprócz zmęczenia praktycznie w ogóle nie przeszkadzała w urlopowaniu ;)

Niestety od dziś czuję się przeziębiona :(
    Kate nadrabiaj, bo jest co, ciążunia jest na razie jedna nowa, ale za to jaka <3

widzę u Ciebie 12w5d, kiedy robisz prenatalne? Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 13:46

• mitonia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Pannę Kluchę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1be9d19eb6d8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09cbc5c6510.jpg

Akrobatka :D na 2 zdjęciu kolano tuli do nosa. Aktualnie zajmuje pozycję "na scyzoryk" pośladkami w dół :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 13:54

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Arwi, Jagah, Isia93, bita_smietana, nick nieaktualny, Kjopa3, Corcula lubią tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Przedstawiam Pannę Kluchę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1be9d19eb6d8.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09cbc5c6510.jpg

Akrobatka :D na 2 zdjęciu kolano tuli do nosa. Aktualnie zajmuje pozycję "na scyzoryk" pośladkami w dół :D

Cuuuuudo <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ