Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Blubery
Obecnie nie mam lekarza teoretycznie miala byc moja prywatna lekarka prowadzila 2 poprzednie ciaze z tej sie wycofala ale za jej plecami pierwsza wizyte umowilam u niej
Teraz to ani ona ani rejon nie pracuja
W okolicy prawie nikt nie przyjmuje rozporzadzenia ministerstwa wogole mowi o tym ze wcale nic nie trzeba w zasdzie tylko zagrozeie chyba zycia pozwala na leczenie albo i nie
Prenatalne mialam w krakowie i tam mam miec polowkowe skierowani przez genetyka
Chcialabym przesunac to na 18 tydzien a mam na 19 ich decyzja
Ale ja juz nie moge wytrzymać z niepokoju
Martwie sie czy nie skrzywdzili dziecka czy nie mam infekcji bo wydzieliny jakos jest mega sporo i ja juz uruchamiam dantazje zlych koszmarów
-
nick nieaktualnyAina nawet nie próbuje sobie wyobrażać co czujesz. Ale chciała bym Cię mocno wesprzeć chociaż słowem. Spróbuj uspokoić emocję, lepiej dla dzidziusia, choć wiem że nie jest Ci łatwo, musisz wierzyć, że będzie dobrze i badanie przebiegło bez problemów. Kiedy otrzymasz wyniki? A masz możliwość zapisać się prywatnie do ginekologa w Krakowie który mimo obecnej sytuacji przyjmuje normalnie w gabinecie? To by Cię bardzo uspokoiło gdybyś zobaczyła maluszka na USG. Może są w Twoim rejonie prywatne kliniki gdzie by Cię przyjęli.
-
nick nieaktualny
-
Aina wrote:Powiem wam ze ja nawet przez ta pandemie tez nie mam sil kombinowac i szukac przypadkowych lekrzy moze uda mie sie to jeszcze rozegrac w krakowie
Blubbery to blisko do mnie tygodniami ja mam 16 i 4 dni na kiedy masz umowione polowkowe ?
Ja chodzę do lekarza z krk który przyjmuje prywatnie i jest B.dobrym lekarzem ale nie wiem jak z terminami u niego. Zadnej wizyty mi nie odwolal przez korona i innym też nieMIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Cześć,Aina!
Dobrze zrozumiałam, że masz połówkowe w 19 tc? To chyba w ogóle najwcześniej, jak może być, zwykle lekarze umawiają na 20-22 tydz. Ja mam 19 maja i to będzie 21tc. Myślę że uspokoiłaby Cię jeszcze jedna wizyta do tego czasu. Może warto właśnie pokombinować i poszukać prywatnie, żeby podejrzeć malucha? Wierzę,że z Twoją dzidzią wszystko jest dobrze. Trzymaj się dzielnie!Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Ja to najbardziwj chcialam zwykla wizyte /prywatna w 18 tyg bylo by to 2 tyg po amnio 30.04 ale odwolali mi o polaczyli z polowkowym na 19 tydzien 07.05
I wizyta z genetykiem ktory ma mi orzekazac wyniki
Szczerze chce przed tym uciec nie chce uslyszec wyniku w samotnosci
Woele jak zadzwonia do mnie do domu i bede miala meza obok i wspolnoe to uslyszymy poniewaz wspolnie bedzimy podejmowac decyzje co dalej
Zakladalam ze polowkowe rzobia mi w 20 tyg .ale wszedzie slysze wirus i zkiany nie chca tylku wizyt -
Aina, bardzo trzymam kciuki aby wynik wyszedł dobrze. Mojej koleżance wynik wyszedł 1:15 i tym sposobem musiała przechodzić przez to co ty a urodziła zdrowa dziewczynkę. Trzymam kciuki za taki scenariusz u Ciebie.
Dobrze Ci dziewczyny podpowiadają, żebyś do tego czasu umówiła się na jeszcze jedna wizytę do kogoś dobrego. Nie ma co ryzykować z infekcją, jeśli tak czujesz to matczyna intuicja nie zawodzi.
Genetyczne badania rzadko kiedy lekarz chce wykonać w 18 tygodniu bl różnica 2 tygodniu dużo zmienia w wielkości dziecka i pomiary są łatwiejsze. -
Aina, to strasznie trudne, co przeżywasz. Nie napiszę nic odkrywczego, trzymam kciuki za pomyślny wynik badań. I tak, jak dziewczyny, sugeruję wizytę. To nie jest kombinowanie, to po prostu dbałość o własne interesy. Jesteś w ciąży, potrzebujesz opieki medycznej, nie masz lekarza prowadzącego-jak dla mnie logicznym rozwiązaniem jest znalezienie innego lekarza, który rozwieje Twoje wątpliwości. Możesz z nim zostać już do końca ciąży.
Trzymam kciuki i przesyłam ciepłe myśli. -
Może ktoś jest tutaj z Krakowa i zna jakiegoś lekarza który przyjmuje też miałam problem z wizytą ale wiem że w mojej okolicy jest kilku lekarzy którzy przyjmują normalnie. Myślę że przydałaby ci się wizyta szybciej to by cię trochę uspokoilo. Dziś byłam w laboratorium i pytałam o test obciążenia glukoza. I usłyszałam że oni nie mają warunków u siebie żebym mogła tam czekać bezpiecznie na kolejne pobranie ale mogę pójść do swojego samochodu i poczekać w nim i wydaje mi się to bezpieczniejsze. A słyszałam też coś o tym że jeśli ktoś ma glukometr w domu i potrafi robić pomiary to w porozumieniu z lekarzem może zrobić taki test w domu wiadomo że z kropli krwi wynik nie jest tak wiarygodny jak z krwi żylnej ale ja np jak dotąd nie miałam problemu z glikemia więc jeśli faktycznie byłaby taka możliwość to bym zrobiła ten test w domu.
-
Wowka wrote:Blueberry, też Twoje dzieci dzielą się z Tobą kosmetykami? ☺ Ja synowi podbieram balsam Dermedic Linum, też bardzo lubię. Nawet wolę ten dziecięcy Dermedic, wszystkie balsamy "dorosłe" mi śmierdzą 😂
Ja nawet żel do kąpieli kupiłam z Bambino - dla siebie 😁 bo ten zapach jakoś znoszęBluberry lubi tę wiadomość
-
Aina witaj. Nie zazdroszczę stresu związanego z amnio. Ja nie miałam ale brałam pod uwagę jeśli Sanco wyszłoby podejrzanie. Na szczęście wyszło prawidłowo.
Rozumiem że wskazania do amnio miałaś przez usg prenatalne? Napiszesz co Ci tam się pokazało? Jeśli nie chcesz - nie pisz.
Ja miałam NT 3mm i spanikowalam. Ale test Sanco rozwiał nasze wątpliwości. Co do wad genetycznych. Czekam jeszcze na badanie serca przy połówkowym -
Jestem ze slaska badania prenatalne sa w krakowie bo tam mamy genetyka
Amnio mam poniewaz mam dziecko. Niepelnosprawnoscia a drugie i maz maja zmiany w kariotypie jestesmy w duzym obciazeniu. Tkaze ja nie czekam na wynik np zespol downa a na skomplikowame ewentualnie wady.choc staram sie wierzyc ze bedzie dobrze.
Za odpowiedz z wydzielina dzieki bo jakos mi lepiej po takiej informacji
Moze uda sie przekonac ta lekarke w krakowie do tej wizyty 30.04.
A pozniej polowkowe moze jakos po 20 tyh coazy by zrobili bo tez ten 19 tydzien wydaje sie wczesny na takie usg.
-
nick nieaktualnyAina wrote:Powiem wam ze ja nawet przez ta pandemie tez nie mam sil kombinowac i szukac przypadkowych lekrzy moze uda mie sie to jeszcze rozegrac w krakowie
Blubbery to blisko do mnie tygodniami ja mam 16 i 4 dni na kiedy masz umowione polowkowe ?
Ja mam wizytę w na początku maja wtedy będę mieć skończony 18tc i dopiero będę umawiać połówkowe.
A czemu ta ginekolog odmówiła Ci prowadzenia ciąży? Życzę Ci dużo spokoju ♥️ wierzę że będzie wszystko dobrze.
-
Aina ja też mam dziecko niepełnosprawne (zd) no i jeszcze wiek (po 40tce). Co prawda kariotypy moje i męża są ok. Ale nadal jestem dobrej myśli.
Staraj się myśleć pozytywnie. Wydzielina po amnio nie jest rzeczą niespotykaną. Trzymam kciuki za wynik i żeby Twoje obawy zniknęły -
Aina witaj. Czy mogę zapytać jaka o wada? Czy bierzecie pod uwagę terminację czy tylko chcecie wiedzieć, że wada jest? Mam nadzieję, ze nie uraziłam Cię pytaniami...
Chciałam dziś iść na spacer, skoro już wolno, ale jest zimno
A z ciekawostek, dotarło do mnie, że nie mam już nocnych potów (hurra!). -
Aina, trochę nieskładnie, jak dla mnie, piszesz. Miałaś prenatalne i wyszło wysokie ryzyko, czy nie? Ammnio ci zrobili bez wskazań z badań? Jakich wad się spodziewasz, jeśli nie ZD? Czemu nie masz opieki w miejscu gdzie robili ci amnio? nie możesz tam się dowiedzieć, czy twoje symptomy są normalne? Nie możesz tam zadzwonić, udać się, aby to skonsultować? Trochę dziwnie się do wszystkiego zabierasz, od braku lekarza począwszy.
Nie obrażaj się, tylko otrząśnij, poukładaj plan i działaj!
Ciężarne mają cały czas opiekę, nie słyszałam żeby ciężarnym odmówiono porady, zwłaszcza po zabiegu - skoro go zrobili to tym bardziej.
Evoleth, Wowka, baby, Bluberry, Monia93, Krąsi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, którejś z Was z moczu wyszły bakterie dość liczne, fosforany dość liczne i drożdże bardzo liczne a w posiewie czysto? O czym świadczą te drożdże? Pobierałam mocz zgodnie z zasadami pobierania. Wcześniej trochę mnie kuło w okolicach pęcherza a biorę urosept i nie mam tych kłuć teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 15:28
-
Misia78 wrote:Aina, trochę nieskładnie, jak dla mnie, piszesz. Miałaś prenatalne i wyszło wysokie ryzyko, czy nie? Ammnio ci zrobili bez wskazań z badań? Jakich wad się spodziewasz, jeśli nie ZD? Czemu nie masz opieki w miejscu gdzie robili ci amnio? nie możesz tam się dowiedzieć, czy twoje symptomy są normalne? Nie możesz tam zadzwonić, udać się, aby to skonsultować? Trochę dziwnie się do wszystkiego zabierasz, od braku lekarza począwszy.
Nie obrażaj się, tylko otrząśnij, poukładaj plan i działaj!
Ciężarne mają cały czas opiekę, nie słyszałam żeby ciężarnym odmówiono porady, zwłaszcza po zabiegu - skoro go zrobili to tym bardziej.
Aina pisze nieskładnie bardzoale napisała też na wrześniówkach i z tego co rozumiem, to badania były dlatego, ze już ma jedno dziecko, które ma taką wadę, a drugie dziecko i mąż mają zmienione kariotypy. Napisała też, ze w nifty ta wada nie wychodzi. A w amnio tak.