X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to cieszę się, ze nie jestem sama 😅 znaczy, ze taki widok dla lekarza to nie będzie nic dziwnego i nie mam się czym niepokoić 😂 ale normalnie mój brzuch jest owłosiony jak Hagrid 😂 już mu się powoli broda pod pępkiem robi 😂

Baby, ja jestem dzisiaj 15+3 i tez ruchów jeszcze nie czuje 🤷🏼‍♀️ Ale to moja pierwsza ciąża wiec pewnie jeszcze długo nie poczuje 😅

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe kiedy u mnie pierwsze ruchy się pojawią, narazie to w ogóle się nie czuje że w ciąży jestem:p czasem tylko mi słabo i nie mam sił, i to tyle:) mdłości na szczęście już jakiś czas temu puściły i jem wszystko na co mam ochotę:)

Kejti22, Misia78 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem to koło 19 tyg dopiero poczułam wcześniej to takie muskanie właśnie

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzecia ciąża i też jeszcze nie czuje ruchów ale liczę że to już będzie na dniach jak na razie to może jakieśes motylki czasem jak leże ale nie jestem do końca pewna czy to na pewno to. Mam łożysko na przedniej ścianie i słyszałam że wtedy później się ruchy czuje nie wiem czy to prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 14:18

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obecnej sytuacji to najbardziej współczuję dziewczyna którym teraz przyszło rodzic bo nie ma nic gorszego jak przez całą ciążę nastawiasz się na wspólny poród i w ogóle a teraz nagle okazuje się że nie ma takiej możliwości. Mam nadzieję że do października to minie albo chociaż zasady się zmienia. Mój mąż też towarzyszył mi przy obu porodach i ta pomoc i te wspomnienia są nieocenione nic tego nie zastąpi mam nadzieję że do czasu naszych porodów będzie już lepiej.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:17

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja mam problem z owłosieniem na brzuchu. Byłam pewna że to przez Duphaston, ale teraz widzę że to normalne 😉

Dla mnie wszystko jest nowe, nie mam jeszcze dzieci. I na dodatek okropnie panikuje przez poprzednie poronienie. Tu na forum widzę że dużo doświadczonych już mam, jak taki laik się czuje 😊.

Używacie coś żeby ulżyć skórze lub z obawy przed rozstępami? Ja mam teraz tak bardzo suchą skórę że aż się sypie. Kupiłam Palmers cocoa butter dla kobiet w ciąży. Jest w konsystencji gęstego kremu. Na piersi i na brzuch. Jestem zadowolona bo na długo nawilża i nie trzeba czekać aż się wchłonie, jak oliwka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:22

de3dab218e.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam oliwke z palmers i jestem zadowolona. Też Mam taką sucha skórę.Nawet na twarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 17:38

Jesienna mama lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już czuję ruchy, ale to bardziej takie przesuwanie, a nie kopniaki. W pierwszej ciąży też poczułam około 16tygodnia, ale wtedy byłam 10kg szczuplejsza 😂

Freja, na tym etapie normalne jest, że czujesz pod pępkiem. Miejsca jest bardzo dużo, odbywają się teraz dzikie ekwilibrystyki 😃

W poprzedniej ciąży używałam oliwki z Rossmanna Babydream fur mama na rozstępy. Teraz jak mi się przypomni 😉 ale smaruję się na mokre ciało, na koniec kąpieli i przez to nie czekam na wchłoniecie godzinami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 17:56

Jesienna mama, Freja000 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jesienna mama lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety tylko chronię się przed suchą skórą, która sypie się jak śnieg. Rozstępy mnie nie przerażają, jestem osobą z nadwagą i już mi to nie straszne.

Wowka muszę spróbować twojego sposobu, może faktycznie na mokrą skórę szybciej się wchłania 🤔

de3dab218e.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś szuka jeszcze produktu to polecam olej ze słodkich migdałów zamówiłam z lulalovemrb. Super jest na noc, bardzo szybko się wchłania a nie ma praktycznie żadnego zapachu. Podobno potrafi zapobiegać rozstępom ale tez super nawilża skore. Dobre jest tez z tej firmy masło shea, ale juz ma swój zapach i jak komuś nie przeszkadza to tez fajnie nawilża.

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balsam do ciała z serii Cetaphil dla dzieci, konsystencja trochę wodnista i super nawilża.

baby, Wowka lubią tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Linoderm mama z Ziołoleku. Ma w składzie mało shea, olej z orzechow macadamia, kolagen, pantenol i .. Wąkrotę azjatycką 😳😂 cokolwiek to jest. Pachnie delikatnie. Dla mnie ważne że bez parabenów.
    Ja raczej rozstępów się nie spodziewam. W poprzednich ciążach nie miałam a miałam duże brzuchy. Teraz też szybko rośnie ale miło jest mieć uczucie elastycznej skóry ☺ Niech bobas i mama mają komfort.
    Teraz jestem kilkanaście lat starsza. Skóra już nie ta sama. Więc posmarować nie zaszkodzi

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cetaphil to dobre kosmetyki. Dla wrażliwej skóry

Bluberry lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, też Twoje dzieci dzielą się z Tobą kosmetykami? ☺ Ja synowi podbieram balsam Dermedic Linum, też bardzo lubię. Nawet wolę ten dziecięcy Dermedic, wszystkie balsamy "dorosłe" mi śmierdzą 😂

Bluberry, baby lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywitam sie ale nie wiem czy ja tu pasuje
    Termin na 28.09 lub 1.10

Ciaza genetycznie obarczona chwile temu amniopunkcja wiaz sie boje czy nie zaszkodzila dziecku przez ta pandemie wszytko jest wielokroniej ryzykowne

Boje sie podbrzusze czesyo boli wydzieliny jest sporo mam juz watpliwasci czy jest prawidlowa i to obiera mi rozum od zmarwtiwen

Mialam tylko jedna wizyte u gina plus prenatalne boje sie co dalej

Kiedy macie polowkowe w ktorym tyg

Nie ma lekarzy poradnie zamkniete braknwizyt badan kontroli

Co z obciazeniem glukoza co z wymazami krwia

Przepraszam nie dam rady przzeczyyac do tylu co u was

Czy jest ktos po amnio ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często podkradam od córki krem 😉 córka ma problemy skórne, Cetaphil ją niestety uczulał a mi przypadł do gustu bardzo ten balsam, naprawdę szybko i efektywnie nawilża.
    Polecam też krem Latopik, u córki próbowaliśmy wiele znanych marek ale tylko Latopik ma odpowiedni skład, że teraz ma zdrową skórę. Polecam zwłaszcza do szybkiej regeneracji skóry dłoni 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina witaj! Pasujesz jak najbardziej. Mocno trzymam kciuki za wyniki amniopunkcja ✊✊✊
    Chodzisz na NFZ czy prywatnie?

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ