X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i gratuluję pozytywnych testów 🙂

agusiagim lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się poddałam i dziś zostałam w domu. Nie poszłam do pracy. Od poniedziałku męczyłam się okrutnie. Nie dość że serce mi szaleje i przez to jestem słabsza to jeszcze mdłości od rana do wieczora. Nie wymiotuję, ale na wszystko mnie mdli. Nie mam apetytu i nic mi nie smakuje. Jem na siłę, a zaraz jestem głodna 😀 stwierdziłam, że jednak praca musi poczekać. Narazie planuje L4 na kilka dni. Zobaczymy jak się dalej to potoczy wszystko.

agusiagim, Freja000, Gruszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam u nas nowe dziewczyny, rozgościć się 😉

Marysia bardzo dobra decyzja i odpoczywaj.

Amka1000, ma.rysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że nas coraz więcej :) Ma.rysia zdrowie teraz najważniejsze, ja w pierwszej ciąży bardzo szybko poszłam na l4, bez sensu żebyś się męczyła.

ma.rysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dziś wizytuje? 🙂

Ja mam jutro stres bierze górę...

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś usg😖próbuje nie myśleć o tym ale ciężko idzie.
    Bluberry romantyczny termin wybralas💕🤪

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia bardzo dobrze zrobiłaś 👍👍👍👍

ma.rysia lubi tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Nie. Odstawiłam po pozytywnym teście. Wiem, że są dwie szkoły, ja akurat miałam niewielką IO, już dość opanowaną, mój lekarz kazał odstawić.
    W poprzedniej ciąży też odstawiłam, nie miałam cukrzycy ciążowe, ale bardzo dużo przytylam. Teraz zamierzam bardziej pilnować diety,mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

A stosujesz się do zasad diety przy cukrzycy ciążowej czy diety ogólnei?
    Bo zastanawiam się czy mając rano dobry cukier też na wszelki wypadek jeść późno ostatni posiłek.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Powodzenia trzymam kciuki mocno :*
    Sporo was już :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:54

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    A stosujesz się do zasad diety przy cukrzycy ciążowej czy diety ogólnei?
    Bo zastanawiam się czy mając rano dobry cukier też na wszelki wypadek jeść późno ostatni posiłek.
    Freja, staram się jeść zgodnie z dieta o niskiej IG. Czasami pozwalam sobie na coś niedozwolonego, ale głównie pilnuje diety. Ja muszę zjeść koło 21 lekka kolację, bo inaczej budzę się w środku nocy głodna. W poprzedniej ciąży jadłam jeszcze później, ale teraz zależy mi, żeby jednak bardziej się pilnować;)
    Ty też rozumiem masz IO? Jesteś na Metforminie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:

Agusiagim kciuki mocne ✊✊✊ i czekamy na wieści 😉

No właśnie my tych walentynek nie obchodzimy już prawie 8 lat jak po ślubie jesteśmy 🤣🤣🤣 ale mam ogromną nadzieję że w ten dzień pierwsza wizyta będzie niezapomniana i da dużo szczęścia... Nawet męża ostatni zapytałam czy mi kupi kwiaty na walentynki bo akurat reklama w biedrze była 🤣

Maybelle lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    U mnie od tygodnia krwawienie, a jego źródło nieznane - to bardzo irytujące bo nikt nie wie skąd ta krew. Miałam teorie że może mam problemy z krzepliwością, ale to na razie wykluczone. Teraz przyszło mi do głowy, że może tworzyć się łożysko przodujące? Na szczęście w międzyczasie dzidzia rośnie a serduszko bije.
    Raczej wątpię kosmówka podnosi się z rozwojem ciąży, podobno czasami pojawia się krwawienie w okolicy @ i nie jest to nic znaczącego tzn nie wpływa na rozwój zarodka. Trzymam kciuki za was ❤️

Anka1000 trzymam kciukasy za dzidziucha!

U nas takie ładne słoneczko tak tęsknię za wiosną ❤️ ale wyjść nie możemy bo córeczka chora.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:55

Bluberry lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Gochna Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jaki kochany!!! Najważniejsze, że się starał!!!

P. S któraś z was tu ciągle pisała o kapusniak i tak za mną zaczął chodzić że dziś i u mnie serwuje kapusniak 😁😉

Maybelle lubi tę wiadomość

Córeczka 10.2018
    ...? 10.2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:55

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Raczej wątpię kosmówka podnosi się z rozwojem ciąży, podobno czasami pojawia się krwawienie w okolicy @ i nie jest to nic znaczącego tzn nie wpływa na rozwój zarodka. Trzymam kciuki za was ❤️

Anka1000 trzymam kciukasy za dzidziucha!

U nas takie ładne słoneczko tak tęsknię za wiosną ❤️ ale wyjść nie możemy bo córeczka chora.
    Podnosi się w 90 %, ale za nim się podniesie może powodować krwawienia. U mnie termin @ minął 2,5 tyg. temu a mogące w tym czasie wystąpić krwawienia zazwyczaj związane są z niedomogą lutealna no i zazwyczaj nie są tak obfite jak u mnie i nie trwają ponad tydzien. Ja przyjmuje 700 mg proga, więc to raczej nie nie to. Coś nie tak jest z naczynkami, zobaczymy co wyjdzie w badaniach

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Freja, staram się jeść zgodnie z dieta o niskiej IG. Czasami pozwalam sobie na coś niedozwolonego, ale głównie pilnuje diety. Ja muszę zjeść koło 21 lekka kolację, bo inaczej budzę się w środku nocy głodna. W poprzedniej ciąży jadłam jeszcze później, ale teraz zależy mi, żeby jednak bardziej się pilnować;)
    Ty też rozumiem masz IO? Jesteś na Metforminie?

Mam hiperinsulinemię. Nie byłam nigdy na lekach i nie jestem. Też trzymam dietę. Jem ostatni posiłek 19-20 a spać chodzę o 22. Nie chce mi się później jeść, ale jeśli trzeba to się zmuszę. To wieczorne jedzenie jest dla mnie zagadką, bo na diecie ciązowej cukrzycowej ostatni posiłek to biała bułka. Mój mózg tego nie ogarnia...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam właśnie córeczce książeczkę "Kicia Kocia ma braciszka Nunusia". Słuchała z zapartym tchem, jak pojawia się braciszek, a mi się łamał głos, jakoś to było dla mnie wzruszające 😁
    Na razie nie tłumaczę jej, że też mam dzidzię w brzuszku, na razie niech się oswoi z tematem pojawiania się rodzeństwa 😉

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mam hiperinsulinemię. Nie byłam nigdy na lekach i nie jestem. Też trzymam dietę. Jem ostatni posiłek 19-20 a spać chodzę o 22. Nie chce mi się później jeść, ale jeśli trzeba to się zmuszę. To wieczorne jedzenie jest dla mnie zagadką, bo na diecie ciązowej cukrzycowej ostatni posiłek to biała bułka. Mój mózg tego nie ogarnia...
    Wow. To przy diecie z niskim IG biała mąka w ogóle odpada. Ja na kolację jadam zazwyczaj 2 kromki chleba żytniego, najgorzej, że czasem mam ochotę na owoce typu jabłko albo pomarańcza, a po 18 to już kiepsko.

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ