X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze polecam nowego Pucia.Moj synek uwielbia Pucia, tego nowego o mamie w ciazy i rodzenstwie czytamy juz od kilku miesiecy i na początku ciągle pytał, czy ja też mam dzidzię w brzuszku. Aż w końcu wykrakal 😂

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie dziewczynki. Jest pęcherzyk ciążowy z zarodkiem❤️🙃❤️ Jeszcze nic więcej nie widać bo za wcześnie wychodzi od okresu 5tydz. 6dzień. Ale cieszę się ogromnie ze jest pełny. Raz już poroniłam z powodu pustego pęcherzyka, to było zanim zaszłam w ciąże z córcia dlatego okropnie się bałam.

Bluberry, Maybelle, Annie1981, Gruszka, Natalii, Zuuziia, ago91, Katarzynka89 lubią tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiagim to dobre wieści! A na następnej wizycie będzie już ♥️

agusiagim lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiagim. Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku 🙂

Natalii. Dzięki za polecenie. Mamy 3 części Picia, córka uwielbia, ale nie wiedziałam, że jest o mamie w ciąży 🙂

agusiagim lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle oj tam, co tam jajka 😂😂 liczy się gest 😉

A tak w temacie zapominania, przekręcania z udziałem Waszych drugich połówek.. macie ciekawe historyjki? 😉 Bo mój to jest mistrzem w tym temacie... 😉 Jakiś czas temu wysłałam mu MMS z listą zakupów z racji że było ich dużo zrobiłam dwa zdjęcia i wysłałam w dwóch wiadomościach. Oczywiście finał był taki że zrobił zakupy tylko z jednej listy bo myślał że dwa razy wysłałam to samo a nawet nie zerknął 🤦 😂

Maybelle, agusiagim, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Kejti94 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj miałam wizytę i widać już ❤️ termin na 3.10 :)

Bluberry, Maybelle, Gruszka, Natalii, Zuuziia, Annie1981, ago91, Katarzynka89 lubią tę wiadomość

thgf90bvuiqcznz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :) ja mam w poniedziałek i już czekam z niecierpliwością :)
    Annie1981 ta się nazywa Pucio umie opowiadać:)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Maybelle oj tam, co tam jajka 😂😂 liczy się gest 😉

A tak w temacie zapominania, przekręcania z udziałem Waszych drugich połówek.. macie ciekawe historyjki? 😉 Bo mój to jest mistrzem w tym temacie... 😉 Jakiś czas temu wysłałam mu MMS z listą zakupów z racji że było ich dużo zrobiłam dwa zdjęcia i wysłałam w dwóch wiadomościach. Oczywiście finał był taki że zrobił zakupy tylko z jednej listy bo myślał że dwa razy wysłałam to samo a nawet nie zerknął 🤦 😂

A mój wczoraj poprosił żebym mu do pracy podrzuciła ptysia bo bardzo ma ochotę hehe - wiec zapytałam - kto jest w ciąży ja czy Ty hehehe🤪🤪🤪

Bluberry lubi tę wiadomość

d8awm6v.png
  • moni_90 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    A mój wczoraj poprosił żebym mu do pracy podrzuciła ptysia bo bardzo ma ochotę hehe - wiec zapytałam - kto jest w ciąży ja czy Ty hehehe🤪🤪🤪

Typowe😊😊 Moj Maz jak sie dowiedzial o ciazy i mu powiedzialam ze termin porodu wypada na Pazdziernik. A On na to? Juz w tym roku? 😁😁😁 nie za dwa lata hehe😋😂

Maybelle, Annie1981, Gruszka, Bluberry, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

ZY2p.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_90 wrote:
    Typowe😊😊 Moj Maz jak sie dowiedzial o ciazy i mu powiedzialam ze termin porodu wypada na Pazdziernik. A On na to? Juz w tym roku? 😁😁😁 nie za dwa lata hehe😋😂

buahaha wygrał internety ;)

moni_90, Bluberry lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_90 wrote:

Hehe oni to myślą ze my jak słonie będziemy chodzic 21miesiecy🤪🤪🤪🤪hrhe
    Mój tez dobry nie wiedział ze liczy się mniej więcej od ostatniej miesiączki wiec jak usłyszał ze jestem w drugim miesiącu to się zapowietrzył🤩🤩🤩

d8awm6v.png
  • Asiek86 Nowa

Wysłany: 13 lutego 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie😊 Bardzo bym chciała do Waszego grona dołączyć i mam nadzieję, że mnie przygarnięcie 😉 Obecnie jestem już mamą 12'sto letniej Vanessy i 10'cio miesięcznego Ksawerego 😁 oraz jestem w 6 tygodniu ciąży 😊
    Termin według OM wypada na 15'stego października... Wczoraj rano na teście zobaczyłam dwie kreski,tak za około 2 tygodnie będę chciała się umówić na wizytę. Dobrej nocy i do jutra 😉

Annie1981, ago91, Bluberry lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek. Witaj i rozgosć się 🙂

Kejti. Wspaniała wiadomość! Nie mogę się doczekać kiedy też coś takiego będę mogła napisać 😉

A ja byłam dziś z koleżankami na wypadzie wieczorem, bez dzieci. Czuję się jak nowonarodzona 😁

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie zdecydowalam się kilka dni L4. Póki co lekarz wypisał mi wolne do środy. Potem kilka dni wrócę o zobaczę jak będzie. 25 mamy wizytę u ginekologa i wtedy zdecyduję, czy jeszcze popracuje czy nie. W ogóle to już się nie mogę doczekać do wizyty i usg. Ostatnio na usg, to był 5+0 był tylko pęcherzyk i teraz się martwię, żeby nie był pusty... Orientujecie się czy ciąża z pustym pęcherzykiem objawia się czymś specjalnym? Czy wszystko jest jak w prawidłowej ciąży?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to raczej nie czuje się pustego pęcherzyka. Ja też się o to boję i odliczam dni do USG, gdzie zobaczę serduszko.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pusty pęcherzyk to wtedy normalnie testy ciążowe wychodzą oki, ja akurat nie miałam innych objawów, natomiast lekarz jak stwierdził ze jest pusty (było to bardzo widoczne) poinformował mnie ze w ciągu 3 tygodni poronie, a jeśli nie to muszę się udać na zabieg czyszczenia. I tak było jak mówił poroniłam za dwa tygodnie, to bylo straszne. Brr

d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asiek 😉

Marysia też nie powiem jak to jest z pustym pęcherzykiem bo co prawda miałam pusty ale ja miałam ciążę bliźniaczą i jeden był pusty drugi z zarodkiem i mimo że ciąża obumarła i było to tzw. poronienie zatrzymane, ja przez miesiąc byłam w niewiedzy że poroniłam, a objawy miałam mniejsze, ale były.

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. W poniedziałek wysikalam kreskę, 😮 bety 166 i 347. Liczę na więcej!!

Foto80, ago91, Bluberry, Annie1981, Natalii lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, mam nadzieję, że u mnie jednak nie będzie tej sytuacji i 25 usłyszę serduszko ❤️

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, mam nadzieję, że u mnie jednak nie będzie tej sytuacji i 25 usłyszę serduszko ❤️
    Trzymam kciuki🤜Wszystko będzie oki🤞💕

ma.rysia lubi tę wiadomość

d8awm6v.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ