Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny ♥️ też niepotrzebnie się nakręcam wyszukując w google informacji. Pamiętam z córką było serduszko w 6+3tc a teraz nic nie było widać.
Ago 6+4tc +/- 1 dzień bo nie mogę przypomnieć sobie ostatnie @ 30 albo 31 grudzień.
I też jutro chyba zapiszę się do dawnej kliniki do gin u którego prowadziłam ciąże z córką. Teraz byłam u nowej w miasteczku obok bo u nas na NFZ nie ma co liczyć poza tym gin nie fajny a w prywatnej klinice do której chodziłam też terminy jak się pytałam to na marzec były, może jutro się gdzieś wcisne w jakiś termin. A do tego czasu sprawdzę jak beta, czy rośnie w ogóle.Gruszka, ago91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MamusiaKsawusia wrote:A czy któraś ma... wieczorne mdłości..? Ja do godz 16 czyli gdy jestem w pracy to jestem pełna energii, dobrze się czuje, mogę wszystko zjesc. Po powrocie do domu jakby inna osoba... Nic mi nie wchodzi, nie mam sił na nic...
Do tego stopnia, że mnie ciągnie.
Wszystko mi śmierdzi. Tak samo jak w 2 ciąży. Masakra.
Mam przez to fatalny nastrój i samopoczucie, nie jestem w stanie się skupić i wziąć w garść. A moja córeczka chce się bawić, skakać i biegać. Dla niej staram się jakoś funkcjonować, ale generalnie wyć mi się chce, bo nie cierpię tych mdłości. Cały dzień mnie męczą, ale rano i wieczór są tak nasilone, że masakra.Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Test pozytywny 31.01.2020
Beta: godz. 10 01.02.2020 293
Beta: godz. 8 04.02.2020 1008 przyrost 134% jak myślicie?
Jestem po dwóch poronieniach.
Wizyta: 18.02.2020r bedzię to 6w5d
Biorę clexane, Prolutex, duphaston, luteinę.
Miałam tydzień temu w nocy ból jajnika, dość intensywny. Przypominacie sobie coś takiego w 5 tygodniu?
Aktualnie 6w2d, termin na 8 października.
Pozdrawiam!ago91 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Pierwszą Betę miałam 59.38 a 1.5 dnia później 157 wyszedł przyrost ok 197%.
Dzisiaj byłam u gina i mnie zestresował niepotrzebnie bo zrobił USG . Po co robić usg w 4 tc??? Pęcherzyk jest ale kazał przyjść za 2 tyg.
Gruszka przykro mi, ale może jeszcze za wcześnie? Zrób za 2 dni znowu :* -
MagicCherryCupcake wrote:Hej Dziewczyny
Pierwszą Betę miałam 59.38 a 1.5 dnia później 157 wyszedł przyrost ok 197%.
Dzisiaj byłam u gina i mnie zestresował niepotrzebnie bo zrobił USG . Po co robić usg w 4 tc??? Pęcherzyk jest ale kazał przyjść za 2 tyg.
Gruszka przykro mi, ale może jeszcze za wcześnie? Zrób za 2 dni znowu :*
Potwierdził ciąże w jej prawidłowym miejscu a tym samym wykluczył ciąże pozamaciczną.Foto80, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
MamusiaKsawusia wrote:A czy któraś ma... wieczorne mdłości..? Ja do godz 16 czyli gdy jestem w pracy to jestem pełna energii, dobrze się czuje, mogę wszystko zjesc. Po powrocie do domu jakby inna osoba... Nic mi nie wchodzi, nie mam sił na nic...MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Moje pierwsze usg bede miala za tydzien 23 lutego wg kalendarza bedzie to 7 tyd i 3 dzien ale moglam miec owulacje troche pozniej i bardzooo sie stresuje ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo albo bedzie puste jajo tyle sie o tym naczytalam ze troche swiruje. ehhh
-
nick nieaktualnyWitam sie z Wami i przyznaje,ze podgladam Was od prawie 2 tyg.odkad zrobilam test ciazowy.
Przyznam,ze po moich przejsciach boje sie udzielac na typowo ciazowych watkach zatem na razie "przycupne sobie" jesli pozwoliciei bede bardziej przynajmniej do wizyty Was obserwowac. Wizyte mam 27 lutego.
Mam krotkie cykle i szybkie owulacje zaten termin porodu wychodzi na ok 16-18 pazdziernik ale mysle,ze bedzie wczesniej bo napewno bede miec CC gdyz bedzie to 3 CC no i mam wskazania do CC(a ja sama mam urodziny 12 pazdziernika hhihi)
Mam 2 maluchow w domu: synek w czerwu skonczy 4 lata a corka w styczniu skonczyla 2 lata.
Z objawow mam bol piersi,pobolewa mnie podbrzusze no i po poludniowe mdlosci mnie mecza.
Jestem obstawiona lekami zatem pozostaje czekac na serduszko oby bylo !!!
Sprawdzam tez cukier na czczo gdyz w 2 ciazy mialam cukrzyce ciazowa a w dtugiej cukier na granicy.
Życze kazdej z Was spokojnej ciazy !!!
Ps. W suwaczku mam wpisany inny termin okresu ale dlatego,ze one uwzgledniaja tylko cykle ok 28 dni a ja mam krotsze cykle. Po wizycie jak bedzie wszystko ok to ustawie wg USG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 13:11
Foto80, maja2024 lubią tę wiadomość
-
inessa witaj i tu
ja też 3 cc (chociaż fizjo gin twierdzi, że spoko naturalnie bym mogła) i też zagrożenie cukrzycą i termin 14.10
Mi się wczoraj zaczęły całodniowe mdłości. Dziś było dobrze do czasu jak zjadłam śniadanie
Nic mi się nie chce i śpię po 10h z przerwą ok 5 rano. Muszę zrobić tarczycę, może trzeba podnieść dawkę.inessa lubi tę wiadomość
-
Hej Wam.
U mnie to sie działo...
Dowiedzialam sie o ciąży 26.01 - test pizytywny, szok i niedowierzanie..
Potem beta 977, druga beta podwoila wartosc...potem kolejne juz nie..
Na 1 usg pecherzyk był, lecz lekarz zauwazyl cos niepokojącego w prawym jajowodzie i podejrzenie pozamacicznej, co po moich przejściach i zabiegach moglo sue stac...( opis w stopce)
Trafilam do szpitala.
Potwierdzili ciążę, nic nie zobaczyli w jajowodzie.
Na wstepie uslyszalam, ze z tego nic nie bedzie - beta rosła o 100,200..
Kazali odstawic leki i czekac na rozwój sytuacji.
Ostatniego dnia w szpitalu " dla pewności " zrobili usg..jeden lekarz zauwazyl ze cos tam " pyka" jakby serce, słychać nie bylo...
Poklocili sie wszyscy..ze co ten mlody lekarz widzi, przecież zarodek jest martwy!!! Bo beta stoi w miejscu...tego dnia urosla o 100..
Chcieli robic zabieg, nie wyrazilam zgody po konsultacji tel.z moim lekarzem zdecydowalam ze bede czekac az samo sie oczyści z uwagi na przebyty zespol Ashermana- zrosty w macicy.
Wypisali mnie na wlasne żądanie.
Czekalam w domu na poronienie..po 5 dniach pojechalam do swojego gina i szok bo serduszko bilo i to ksiazkowo..zarodek urósł, beta ciut tez o 300..
Wczoraj kolejna wizyta po tygodniu.
Zarodek ma 7mm i serce bije❤ beta wzrosla o 1000 i teraz jest 3500.
Maly wzrost bety lekarz tlumaczy cienką kosmowka( to ona wytwarza beta hcg) z uwagi na cienkie endometrium.
Ta ciaza to cud cudów po moich przejsciach i po tym jak w szpitalu poprostu by ja usuneli...
Zarodek jest zagniezdzony tuz nad szyjka macicy - w szpitalu nie dawali szans przy takiej lokalizacji.
Ciaza jest zagrożona,ale poki co jest...
Także cuda sie zdarzaja i jak widac na moim przykladzie różne rzeczy moga sie dziać, a beta nie jest takim 100% wskaznikiem
Foto80, MagicCherryCupcake, Bluberry, Zuuziia, MamusiaKsawusia, Maybelle, Annie1981, Sylwia Sylwia, Iskierka87 lubią tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
sialalaKoniczynaDwa
Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Dziękuję za podzielenie się swoją historią. Trudne przejścia za Tobą i ogromna walka. Teraz już musi być dobrze. Ściskam.sialalaKoniczynaDwa, Gruszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny