Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć nowym dziewczynom!
Boże Koniczyna to naprawdę cud, swoim doświadczeniem dajesz dowód, że wszystko jest możliwe. Trzymajcie się mocno i wszystkiego dobrego żeby już więcej takich stresów nie było u Was. Strach pomyśleć co by najgorszego ci lekarze narobili 😔
Inessa my się już kiedyś na majowym 2015 wątku spotkałyśmy jak dobrze pamiętam.
Zrobiłam dziś betę, w poniedziałek dopiero wyniki i udało mi się wepchnąć w kolejkę do gin na 9 marca będzie około 10tc. W przyszłym tygodniu zrobię jeszcze może ze dwa razy betę. Postanowiłam trochę się wyciszyć i nie szukać nie potrzebnie informacji które tylko jeszcze bardziej będą mnie stresować. Wszystko w rękach Boga.
Miłego weekendu dziewczyny 😘sialalaKoniczynaDwa, inessa, Maybelle lubią tę wiadomość
-
Bluberry wrote:Cześć nowym dziewczynom!
Boże Koniczyna to naprawdę cud, swoim doświadczeniem dajesz dowód, że wszystko jest możliwe. Trzymajcie się mocno i wszystkiego dobrego żeby już więcej takich stresów nie było u Was. Strach pomyśleć co by najgorszego ci lekarze narobili 😔
Inessa my się już kiedyś na majowym 2015 wątku spotkałyśmy jak dobrze pamiętam.
Zrobiłam dziś betę, w poniedziałek dopiero wyniki i udało mi się wepchnąć w kolejkę do gin na 9 marca będzie około 10tc. W przyszłym tygodniu zrobię jeszcze może ze dwa razy betę. Postanowiłam trochę się wyciszyć i nie szukać nie potrzebnie informacji które tylko jeszcze bardziej będą mnie stresować. Wszystko w rękach Boga.
Miłego weekendu dziewczyny 😘
Musi być dobrzePewnie było za wcześnie na zarodek jak u mnie :* Trzymam kciuki
-
nick nieaktualnyMagicCherryCupcake staram się też tak myśleć, każda ciąża jest różna u jednej w 6 będzie już ładnie coś widać u innej trochę później. Powiedziałam dziś mojej mamie bo nie wytrzymałam, zresztą i tak by się domyśliła bo powiedziałam gdzie jadę gdy dzieci jej porzuciłam do domu. Trochę mnie uspokoiła tylko teraz sama nie mogę się nakręcać bo nie tak nic to nie zmienimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 13:02
-
Dzień dobry. Chciałam zameldować, że rośniemy- dziś zrobiłam ostatnią betę. Wyniosła 1459 mIU/ml. W piątek mam wizytę u ginekologa. Zobaczymy co tam będzie widać
Bluberry, Maybelle, Natalii, Annie1981, Zuuziia, inessa, ago91 lubią tę wiadomość
04.02 beta 15,3 mIU/ml prog 18,48 ng/ml
06.02 beta 39,45 mIU/ml
10.02 beta 202,3 mIU/ml
15.02 beta 1459 mIU/ml
-
Cześć dziewczyny ! Dołącze do Was
Mój termin to 20 październik
za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ! Szczęśliwego rozwiązania :*
Bluberry, Lajla, Freja000, MagicCherryCupcake, Maybelle, bebetka.b, Foto80, Natalii, inessa, Gruszka lubią tę wiadomość
-
sialalaKoniczynaDwa. Bardzo się cieszę. Czekałam na takie wieści 🙂
W UK właśnie dlatego wcale nie robią bety, bo nie jest do końca miarodajna.
Witam wszystkie nowe dziewczyny 🙂
Mi jest cały czas zimno, to chyba jednak objaw ciazowy, także mam dwa jak na razie - zimno i bolące piersi.
Ponadto skończyłam antybiotyk na ZUM i oczywiście nabawiłam się grzybicy 🙈 W poniedziałek idę do lekarza po globulkę.
sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny! I ja dołączam do Was. nasz termin to 3.10
Kolejną wizytę mamy 19 lutego i czekam niecierpliwie. Niestety kilka lat temu poroniłam w 7 tyg, więc w tej ciąży cały czas się tego obawiam niestety. Biorę duphaston 2x1. Dodatkowo mam podwyższony poziom glukozy, więc muszę bardzo kontrolować dietę. Pozdrawiam Was wszystkie
Będę tutaj wpadać
Życzę nam wszystkim pięknego czasu i cudownych porodów
Foto80, inessa, Bluberry, Gruszka, Annie1981, Sylwia Sylwia, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny😊
Nie było mnie w Wami parę dni, bo już praktycznie pożegnałam się z ciążą i ciężko mi było tu zaglądać...
We wtorek poszłam na pierwszą ciążową wizytę do świetnej, polecanej ginekolożki. Miałam nadzieję że poprowadzę u niej ciążę. Zbadała mnie, zrobiła USG, a tam... duży, prawie 2cm pęcherzyk wskazujący na 9 tc - pusty w środku. Kobieta na to, że spoko, moje cykle są trochę dłuższe, trzeba przyjść za 2tyg i wtedy może coś się pokaże. Ja w tym momencie wiedziałam że to koniec, mam już za sobą poronienie zatrzymane i byłam przekonana, że to dzieje się znowu. Tak duże jajo nie powinno być przecież puste.
Opłakałam tę ciążę, psychicznie przygotowałam się na zabieg. Chciałam mieć to jak najszybciej za sobą, więc umówiłam się w piątek do innego gina. Nie wyobrażam sobie tyle czekać.
Jakie było moje zaskoczenie, gdy ten ginekolog pokazał mi żywy zarodek z serduszkiem w odpowiednim wieku ciąży 😊♥️ 7w1d. Ten zarodek musiał już tam być podczas poprzedniego USG, tylko babie nie chciało się szukaća ani dokładnie mierzyć..
Mam założoną kartę ciąży, zlecone badania i kolejną wizytę 6.03. Póki co więc ostrożnie nastawiam się optymistycznie😊
Tyle ode mnie dzisiaj, idę jeszcze coś zjeść żeby pokonać mdłości.
Spokojnej nocy 😘Foto80, inessa, Maybelle, Katarzynka89, Gruszka, Bluberry, Annie1981, sialalaKoniczynaDwa, Sylwia Sylwia, Freja000 lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Witajcie
można dołączyć?
Ja mam termin na 16.10.2020, mam już Córkę z 05.2015.Mam nadzieję, że i tak ciąża będzie tak spokojna jak pierwsza.
Póki co jestem ciekawa ile jest kropkow w brzuchu bo wyniki bety 18dpo - 1450, a po 3 dobach 21dpo - 4865
inessa, Annie1981, Sylwia Sylwia, Gruszka, Freja000, bebetka.b, Natalii lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
MałaMi24 wrote:Cześć dziewczyny ! Dołącze do Was
Mój termin to 20 październik
za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ! Szczęśliwego rozwiązania :*
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Soldering94 wrote:Witajcie!
Test pozytywny 31.01.2020
Beta: godz. 10 01.02.2020 293
Beta: godz. 8 04.02.2020 1008 przyrost 134% jak myślicie?
Jestem po dwóch poronieniach.
Wizyta: 18.02.2020r bedzię to 6w5d
Biorę clexane, Prolutex, duphaston, luteinę.
Miałam tydzień temu w nocy ból jajnika, dość intensywny. Przypominacie sobie coś takiego w 5 tygodniu?
Aktualnie 6w2d, termin na 8 października.
Pozdrawiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 11:29
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
kic83 wrote:Witajcie
można dołączyć?
Ja mam termin na 16.10.2020, mam już Córkę z 05.2015.Mam nadzieję, że i tak ciąża będzie tak spokojna jak pierwsza.
Póki co jestem ciekawa ile jest kropkow w brzuchu bo wyniki bety 18dpo - 1450, a po 3 dobach 21dpo - 4865
Zakładając, że się podwaja to w 14 dpo miałaś ok 300, czyli zupełna norma
Ja w 14 dpo miałam prawie 1000... i to jest ponad normę.
Uwaga dla cukrzycówek. Cukrzyca ciażowa się bierze z wątroby. Od samego początku piję mniszek, więc zobaczymy czy to pomoże (jestem zagrożona cuk.cięż.) Dodatkowo magnez obniża poziom cukru, warto spróbować.
Wczoraj pierwszy raz od 2 kresek zjadłam coś słodkiego, jestem na ścisłej diecie. Beezapo 1h 123, po 2h 96, miodzio
kic83 lubi tę wiadomość
-
sialalaKoniczynaDwa wrote:Hej Wam.
U mnie to sie działo...
Dowiedzialam sie o ciąży 26.01 - test pizytywny, szok i niedowierzanie..
Potem beta 977, druga beta podwoila wartosc...potem kolejne juz nie..
Na 1 usg pecherzyk był, lecz lekarz zauwazyl cos niepokojącego w prawym jajowodzie i podejrzenie pozamacicznej, co po moich przejściach i zabiegach moglo sue stac...( opis w stopce)
Trafilam do szpitala.
Potwierdzili ciążę, nic nie zobaczyli w jajowodzie.
Na wstepie uslyszalam, ze z tego nic nie bedzie - beta rosła o 100,200..
Kazali odstawic leki i czekac na rozwój sytuacji.
Ostatniego dnia w szpitalu " dla pewności " zrobili usg..jeden lekarz zauwazyl ze cos tam " pyka" jakby serce, słychać nie bylo...
Poklocili sie wszyscy..ze co ten mlody lekarz widzi, przecież zarodek jest martwy!!! Bo beta stoi w miejscu...tego dnia urosla o 100..
Chcieli robic zabieg, nie wyrazilam zgody po konsultacji tel.z moim lekarzem zdecydowalam ze bede czekac az samo sie oczyści z uwagi na przebyty zespol Ashermana- zrosty w macicy.
Wypisali mnie na wlasne żądanie.
Czekalam w domu na poronienie..po 5 dniach pojechalam do swojego gina i szok bo serduszko bilo i to ksiazkowo..zarodek urósł, beta ciut tez o 300..
Wczoraj kolejna wizyta po tygodniu.
Zarodek ma 7mm i serce bije❤ beta wzrosla o 1000 i teraz jest 3500.
Maly wzrost bety lekarz tlumaczy cienką kosmowka( to ona wytwarza beta hcg) z uwagi na cienkie endometrium.
Ta ciaza to cud cudów po moich przejsciach i po tym jak w szpitalu poprostu by ja usuneli...
Zarodek jest zagniezdzony tuz nad szyjka macicy - w szpitalu nie dawali szans przy takiej lokalizacji.
Ciaza jest zagrożona,ale poki co jest...
Także cuda sie zdarzaja i jak widac na moim przykladzie różne rzeczy moga sie dziać, a beta nie jest takim 100% wskaznikiemsialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualny