Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA co do 2 trymestru to ja się czułam dobrze, jedynie szybciej się męczyłam i miała bóle kręgosłupa. Później niestety przyszły kolki nerkowej, bo synek tak był jakoś ułożony, to był najgorszy objaw
kilka razy zaliczyłam przez to sor i dopiero kroplowka pomagała na ten ból. Mam szczerą nadzieję, że teraz obędzie się bez kolek 😊
-
Bluberry wrote:Dziewczyny które są już po pierwszych wizytach/USG i mają już oficjalny termin porodu, dajcie znać czy chcecie by wpisać Was na listę, podajcie datę, zrobimy sobie na pierwszej stronie.
Ja zaczekam aż sytuacja się wyklaruje. Od tygodnia leżę w szpitalu i nie wiadomo jak to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 15:08
Paulinqa lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Bluberry wrote:Witamy nowe dziewczyny 🙂
Lajla na kiedy masz termin? Wpiszemy Cię już do listy jak już po USG... oczywiście jeśli chcesz? 😉
Ja dziś wstałam z całkiem dobrym samopoczuciem, ale się przeliczyłam już mi śniadanie się odbija obiad robię bo muszę ale zapachy oh 😟
Mi też kg z poprzedniej ciąży zostały ale tym się kompletnie nie przejmuję 😉Bluberry, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam z zakupów. Masakra jakaś szły przede mną dwie młode dziewczyny i tak strasznie od którejś okropnie śmierdziało, że aż mi się podniosło. Moja córa nie wiedziała co się stało 😛 szybko się zawijałyśmy 🤢
-
Mam do Was pytanko
Co myślicie o hybrydowych paznokciach w naszym stanie?
Różne opinie czytałam jedni za inni przeciw, niektórzy uważają ze jeśli w składzie nie ma formaldehydu, toluenu i DBP to jest oki?
Ja robię sama od paru lat wiec zaczęłam się zastanawiać czy dalej mogę bezpiecznie kontynuować 😀 -
Freja000 wrote:Jesteście zmęczone? U mnie dramatu nie ma, ale energii wcześniejszej też nie. I nie wiem czy to wiek czy tak ma być
Gruszka wrote:Maybelle Ogólnie kogo się nie pytałam to każdy kojarzy taką "tępotę" w ciąży. Miałam tak w obydwu, ciężko było mi się skupić, nie rozumiałam czasami jak ktoś mi coś tłumaczył. Ciekawe z czym to jest związane hehe
„W 6 miesiącu mózg ciężarnej zaczyna się fizycznie kurczyć. Jest to redukcja zbędnych połączeń między neuronami, aby przygotować miejsce na stworzenie nowych połączeń odpowiedzialnych za miłość do dziecka i opiekę nad nim".
To może powodować zapominanie, roztargnienie i ogólne zakręcenie 😉 Być może coś takiego zaczyna się znacznie wcześniej niż w 6 miesiącu 😉
Dorisella. Witaj 🙂
Sylwia Sylwia. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Jezeli chodzi o II trymestr to on był u mnie super, nie miałam żadnych objawów, chyba oprócz wstawania w nocy na siku.
W ogóle ja miałam mało objawów, bo tylko mdłości, ale bez wymiotów od 6 do 12 tc, trochę piersi bolały i potem nic.
Miałam to szczęście, że III trymestr był taki jak II. Przed porodem stwierdziłam, że mogłabym chodzić w ciąży kolejne 9 miesięcy i mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo 😉
Freja000, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
Sylwia Sylwia wrote:Ja zaczekam aż sytuacja się wyklaruje. Od tygodnia leżę w szpitalu i nie wiadomo jak to będzie.
Heh ja w 1,ciąży wymiotowalam całe 9 miesięcy plus jeszcze ciągle było mi słabo, niestety nie zapowiada się aby w tej ciąży było lepiejale to nic musimy ogarnąć bo 1,5 roczna córeczka w domu nie zna litości dla mamy
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualny
-
Britty wrote:Hej kochana nie jestem w temacie co się u was dzieje? Życzymy dużo siły i zdrowka ❤️
Heh ja w 1,ciąży wymiotowalam całe 9 miesięcy plus jeszcze ciągle było mi słabo, niestety nie zapowiada się aby w tej ciąży było lepiejale to nic musimy ogarnąć bo 1,5 roczna córeczka w domu nie zna litości dla mamy
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Cześć kochane !
Dołączę do Was. Dzisiaj 12 dpo i beta z krwi 31,84. Nie wiem czy to dobrze czy mam się martwic. Termin porodu APK wyznaczyła mi na 23.10.2020
Chciałabym już pójść na wizytę i wiedzieć że jest wszystko dobrze.
Martwię się o ta bete jest taka niska. 😔Annie1981, Gruszka, ago91, Bluberry lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, dołączam do was, mam nadzieję że na następne 8 miesięcy. Przyrost bety narazie w normie, jedna strata 6 miesięcy temu za mną więc teraz liczę na więcej szczecia!
Termin wg apki 16.10 (teraz 4tydz 5dzien), usg 26.02Annie1981, ago91, Bluberry lubią tę wiadomość
7.02 beta 127, prog 29ng (14dpo)
12.02 beta 1348
17. 02 beta 6580
26.02 6t4d 7mm, jest ❤️ -
MałaMi24 wrote:Cześć kochane !
Dołączę do Was. Dzisiaj 12 dpo i beta z krwi 31,84. Nie wiem czy to dobrze czy mam się martwic. Termin porodu APK wyznaczyła mi na 23.10.2020
Chciałabym już pójść na wizytę i wiedzieć że jest wszystko dobrze.
Martwię się o ta bete jest taka niska. 😔
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualnyNie. Odstawiłam po pozytywnym teście. Wiem, że są dwie szkoły, ja akurat miałam niewielką IO, już dość opanowaną, mój lekarz kazał odstawić.
W poprzedniej ciąży też odstawiłam, nie miałam cukrzycy ciążowe, ale bardzo dużo przytylam. Teraz zamierzam bardziej pilnować diety,mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny to ja nieśmiało się przywitam
Mama prawie 14 miesięcznego chłopcaWczoraj beta wyszła 59.38 jutro idę zobaczyć jak przyrasta (trzymajcie kciuki) TP jak na razie wg OM wychodzi 27.10 ale jak to druga ciąża to może będzie trochę wcześniej
Trzymam kciuki za bezproblemowe ciąże!Bluberry, Annie1981, ago91, Britty, Zuuziia lubią tę wiadomość