Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o tym że od jakiegoś czasu wystaje mi pępek to już chyba wam kiedyś pisałam, ale czy to normalne że jak się śmieję albo kicham to on tak mega wyłazi? Dzisiaj to zauważyłam, nie wiem czy to normalne, w pierwszej ciąży tak nie miałam...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, nie pomogę, mój pępek jest na swoim miejscu 😉

Moja rusza się normalnie, ale z tego upału pocę się i wyglądam jak parówka z wody 😑 non stop mam wilgotne uda i wkładki, już miałam paranoję, czy nie wody 🙄

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka też miałam taką paranoję..żeby się uspokoić można kupić takie specjalne wkładki - zabarwiają się jeśli Sącza się wody (ciężko je dostać) albo zwykle papierki lakmusowe, żeby sprawdzić czy to wody czy nie. Jeśli to wody to papierki zabarwiają się na niebiesko.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak mam...

a z innej beczki. Zmieniłam jednak samoopalacza, bo mnie martwił ten dha. Kupiłam alkemie, gdzie jest tylko erytrytol. Fajnie wygląda, ale dopiero po paru dniach smarowania.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja czemu cie dha martwi?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem na krzywej cukrowej, drink juz wypity, nie było tak źle ;) bałam się kolejek, bo w naszej diagnostyce zawsze masakra, ale otworzyli niedaleko mnie prywatna przychodnię, ktora tez współpracuje z diagnostyką i przyjechałam tutaj. Nie żałuję, bo cena podobna, a nie ma żadnych kolejek, dostałam osobny pokój, w którym mogę czekać na pobrania sama i jest leżanka, wiec mogę sobie leżeć 😀

baby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z odczuciem ruchów? Ja nie miałam żadnych problemów, mala ruszała się bardzo często i ciągle ja czułam, a wczoraj wieczorem coś się uspokoiła i zaczęłam się martwić. Czuje ruchy mniej, chociaż w nocy sie wierciła, ale przez to juz sny miałam jakieś durne ehh. Może się obrocila jakoś inaczej.

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, u mnie już 3 dzień jest jakieś leniwe dziecko... niby czuje jak się rusza, ale są to bardzo słabe ruchy i jest ich znacznie mniej... wczoraj pisałam z tym do mojego ginekologa, to powiedział, ze jak dzisiaj tez tak będzie to mam przyjechać... od 8 rano naliczyłam zaledwie 4 ruchy... także jade dzisiaj chociaż na usg sprawdzić czy wszystko ok na 13:30.... wiec trzymajcie dziewczyny kciuki bo się trochę martwię :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti w takim razie trzymam kciuki :)
    Fajnie, że możesz podjechać i sprawdzić. Ja miałam mieć wizytę dzisiaj, ale została przeniesiona na za tydzien, ale też zacznę liczyć ruchy po prostu, może tak mi się tylko wydaje, juz sama nie wiem.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty 😊 oby dzieci rosły pięknie i nie dokładały trosk mamusiom😉

Natalii, to są odpowiednie warunki do robienia krzywej 😂 daj znać jak wynik 😉

Miłego dnia życzę, ja wypatruję burzy bo znowu jest bardzo duszno 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie, że malutka jakoś mniej się ostatnio rusza. Zawsze czekam na wieczór, bo zwykle koło 21 jest najbardziej aktywna i wtedy się uspokojam. Dzis mamy wizytę u lekarza więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:39

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że moja ma raz na jakiś czas leniwy dzień. I wtedy czuję ruchy słabiej. Dziś właśnie jest taki dzień. A wczoraj za to szalała. Staram się nie panikować, wydaje mi się że dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca i mogą tak się obrócić że czuć je słabiej.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle może racja z tym upałem, u mnie tez malutka w nocy się ostatnio uspokoiła i mocniej aktywna jest w dzień.
    Ale powiem Wam, ze po wypiciu glukozy mala się bardzo ożywiła, aż za bardzo i zaczęłam się zastanawiać, czy wszystko ok 😂 no matka wariatka😂
    Po krzywej czułam się ok i pojechałam po drodze do Biedronki i nagle poczułam się okropnie słabo, miałam wrażenie, że zaraz zemdleję, trzęsły mi się ręce:/ oczywiście mega kolejki, ale do samoobsługowej nikogo nie halo, wiec jakoś dałam rade skasować swój koszyk i w samochodzie usiadłam i zjadłam. Nie czułam głodu i miałam chyba zjazd po tym cukrze :/
    Teraz juz leze pod kocykiem i pewnie tak przeleżę do obiadu, bo dalej mi trochę słabo, ale malutka dokazuje, a na dworze 20 stopni i leje od rana, wiec jakos mi tak dobrze 😀 oby tylko wyniki były ok.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Freja czemu cie dha martwi?

Bo według niektórych stron jest szkodliwy... więc wolę coś o czym nie ma mieszanych zdań.

Ja też po glukozie i złapałam doła :( super się czułam, zero problemów. Po powrocie do domu zbadałam glukometrem i 153... to było 2,5h od wypicia glukozy. On zawyża o 7, ale to i tak za dużo... no nie chcę cukrzycy ;(

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Bo według niektórych stron jest szkodliwy... więc wolę coś o czym nie ma mieszanych zdań.

Ja też po glukozie i złapałam doła :( super się czułam, zero problemów. Po powrocie do domu zbadałam glukometrem i 153... to było 2,5h od wypicia glukozy. On zawyża o 7, ale to i tak za dużo... no nie chcę cukrzycy ;(

Spokojnie poczekaj do Wyników z żyły. U mnie się roznily o około 10. Na miejscu testowanie na mnie 2 glukometry rożnych firm

Jeśli chodzi o ruchy to mój synek to mały Leniwiec 😉 ale wszystko u niego ok. Taki typ. No i być może ja go też tak nie czuje mocno i czasem mi się wydaje że się nie rusza długi czas. Gin powiedział że jest wszystko ok. Liczyć mam dopiero od 28tc.

Ho ho jak ten czas leci :) w piątek mam wyznaczoną na wykresie tzw granicę przeżywalności płodu :) w sumie to waży już więcej niż najmłodszy wczesniak jakiego znam (i który chodzi już do szkoły i rozwija się normalnie :) ). Oczywiscie zamierzam go ponosić najdłużej jak się da :) ale wiecie, ta świadomość że ten człowieczek już jest taki konkretny <3 ..

a oto i on :)

ff857e5c311a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 14:06

Natalii, Wowka, Misia78, Kejti22, Sylwia Sylwia, Freja000, Evoleth, Maybelle, Agusiagim lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

Mozesz mi podeslac linki?
    Ja znalazlam tylko, ze wdychany w postaci aerozolu moze byc stkodliwy i ze jesli w ciagu 24h wystawia sie ta skore na slonce to moga jakies zwiazki pptencjalnie stkodliwe powstac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby cudny jest! Szkoda ze moj taki był ruchliwy na usg, na zdjęciach 3D nie wyszedł za dobrze. Żeby ładnie uchwycić twarzyczkę dziecko nie może się ruszać.
    Moj rusza się różnie. Ma dni ze czuje często a ma takie ze tylko troszkę rano i troszkę wieczorem. Mam wtedy nerwy.

17u96iyefisxlskp.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez już po szybkiej wizycie (tylko usg, normalna w piątek). Z młodą wszystko dobrze, lekarz powiedział, ze są dwie, a ostatecznie 3 opcje czemu tak mało się rusza. 1. Leki po zakładaniu szwu jeszcze całkowicie mogły nie zejść, 2. Za wysokie temperatury, 3. Ostatnie dwa dni miałam niskie cukry nawet po posiłkach... i prawdopodobnie chodzi tu o moje cukry i powiedziała, ze jak znowu będę mieć niskie po posiłku to mam sobie zjeść jakaś czekoladę albo wypić puszkę coca coli 😛 ale moja tez wstydnisia i na każdym usg na którym byłam zasłania się rączka :/ ale najważniejsze, ze wszystko jest ok! Młoda jest średnio o 2 dni młodsza ale to ponoć żadna różnica 😜

Freja, ja miałam na czczo cukier glukometrem badany to wyszło in 96, a wynik z żyły 90 😛 glukometry ponoć z reguły zawyżają 🙂🙂🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 15:05

Maybelle, Natalii lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że zawyżają, mój zawyża 7, ale po 2,5h było 153, czyli powiedzmy 146, a do 152 powinno byc po 2h... siedzę jak na szpilkach. Narazie mocz ok (trochę białka), morfo ok. Nadal mam anemię, ale w 2 tygodnie z 10,3 wzrosła do 10,5, więc jest szansa, że wzrośnie jeszcze.

Kotka, wygooglałam po prostu. Artykuły zwykłe. Ja nie chcę się jeszcze tym stresowac, więc po prostu zmieniłam. Nie wnikam w badania...

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ