Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam trzy dobre porodówki w mieście, w którym mieszkam. Dojazd max 20 min, więc komfortowo. Jeszcze nie zdecydowałam do którego szpitala pojadę, bo mój nr 1 ma wciąż obowiązkowe testy na koronowirusa dla ojców, więc lipa.
A w ogóle jestem po wizycie.
Dzidzia waży już 1060g i jest głową w dół na ten moment. Szyjka 4cm, wyniki badań w normie💪😁
Przy hemoglobinie 11 nie dostałam żadnego żelaza, ale zastanawiam się czy nie kupić soku z pokrzywy albo zakwasu z buraków. Macie z tym jakieś doświadczenia?Maybelle, Wowka, Bluberry, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Maybelle wrote:Evoleth polecam zakwas z buraków. Piłam jeszcze przed ciąża i w pierwszych tygodniach ciąży. Później jak dopadły mnie mdłości to przestałam, ale może jeszcze do niego wrócę. A co najlepsze można w bardzo prosty sposób zrobić go samemu. Ja kupowałam jakieś 3-4 buraczki na litr wody. Kroiłam na kawałki, zalewałam gorąca przegotowaną wodą. Dodawałam sól, rozgniecione ząbki czosnku, goździki, ziele angielskie, pieprz do smaku. Nie zamykaj tego szczelnie, wystarczy przykryć szmatką. Ważny jest dostęp powietrza. No i musi stać przez parę dni w ciepłym miejscu. Raz dziennie przemieszać. U mnie w ciągu 3 dni był już gotowy. A poznasz po czym jest gotowy, bo musi mieć kwaskowaty posmak i pachnieć jak barszcz na Wigilię 😄 Polecam
Chyba to sobie zrobie bo brzmi pysznie 😊.
Wczoraj byla u mnie polozna i gadalam z nia o porodzie (przychodzila tez do mnie po drugim dzi cku). Tez uwaza, ze dla mnie lepiej z bym zrobula cc. Powiedziala, ze jesli pojade dopiero ze skurczami to jesli bede miec pecha bo beda inne cesarki itp przedemna to beda mi musieli podac srodek wstrzymujacy skurcze a wiec tez chemia. Wiec sama teraz nie wiem na co sie zdecydowac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gdzie jest właśnie BlondHeroina???
Ja się cieszę, bo otworzyli już szpital w moim mieście, do którego mam zaledwie 1,5km 🙂 nie jest już jedynie covidowy. Do tego jest możliwość porodów rodzinnych, tylko należy najpierw wykonać test na koronawirusa, ale taki test wykonuje szpital Za darmo zaraz przed wejściem do szpitala i wyniki są ponoć szybko w takiej sytuacji 🙂
Z butami mam luz, ale na lato mam super sandałki, do których nie muszę się schylać czy ekstra zapinać bo są na takiej jakby gumce 😛 zamówiłam teraz tez dwie spódnice ciążowe z selfieroom, zobaczymy czy mi będą pasować 😂 planuje pod koniec lipca/początek sierpnia sesje ciążowa zrobić to tez wam wrzucę zdjęcia 🙂 póki co od kiedy jestem na diecie cukrzycowej mam wrażenie, ze mój brzuszek się pomniejszył ☹️ W ciągu cukrzycowego miesiąca schudłam kilo.... za tydzień wizyta i kontrola szwu u prowadzącego to zobaczymy co lekarz na to powie 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 14:07
-
Bluberry wrote:A jak u Was z butami?
Ja dziś zakładając zeszłoroczne sandały miałam problem żeby wcisnąć między paski i niby nie widać bym miała jakoś spuchnięte stopy 😭
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
kurcze coś nie tak ze mną
dwa wieczory z rzędu było mi słabo i bolały mnie plecy. Ale dzisiajsza noc to koszmar. Waliło mi serce, czułam silny niepokój i było mi słabo. Cisnienie po 2h leżenia miałam 127/60. Moje normalne to 100/60. Dziś 110/70. Cukier ok.
Dzisiaj nadal mi słabo, boli mnie podbrzusze i niedobrze mi.
Zapisałam się jutro do jakiegoś pierwszego lepszego gina... -
edytkaa93 wrote:Kejti a możesz zdradzić gdzie będziesz rodzic? .
Kędzierzyn-Koźle 🙂 Woj. Opolskie. Teraz tez mi w tym szpitalu zakładali szew. Ogólnie fajna opieka, położne, pielegniarki, moja prowadząca tam tez pracuje 🙂 wiec cieszę się, ze szpital wraca do normalności. Tylko jak na dietę cukrzycowa to jedzenie tragedia... codziennie miałam praktycznie przekroczony cukier po posiłkach... -
Kejti22, złoty medal dla takiego szpitala, co wykonuje darmowe testy i wspiera porody rodzinne👏
Po porodzie już się raczej nie będziesz przejmowała dietą cukrzycową ale i tak warto wziąć ze sobą własne przekąski. W szpitalu, w którym rodziłam najsłabszym punktem było właśnie jedzenie. Gdyby nie jedzenie donoszone przez męża, byłoby marnie.
Mi chyba stopy nie spuchły, najwygodniej mi teraz w balerinach i trampkach, bo je tylko wsuwam. Sandały mam wszystkie zapinane, co już mnie męczy. Więc chyba rozejrze się za czymś wygodniejszym.Kejti22 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Ja tez musiałam podjadać teraz w szpitalu... jak byłam dwa tygodnie temu w innym szpitalu to było 5 posiłków dziennie, tu w szpitalu tylko 3 ☹️ Ostatni posiłek o 17.... gdzie normalnie o 17 jem podwieczorek, a później jeszcze dwie kolacje o 19 i 22... bez tych posiłków rano na czczo miałam cukier 100... jak zaczęłam podjadać swoje między posiłkami szpitalnymi to cukier wrócił do normy 😛
-
I ja po wizycie. Synek waży już prawie 700g. Wszystko ok. Szyjka w porządku. Wyniki uznał że szału nie ma ale nic więcej ponadto co biorę nie mam brać. Tylko żelazo mam brać rano na czczo. Zapomnialam tylko zapytać co zrobić jak biorę euthyrox też rano na czczo- czy mogą być razem?
Pozwolił na spotkanie z fizjoterapeutą 😁 więc trochę mi z bioder napięcie zejdzie być możeSylwia Sylwia, Evoleth, Jola17a, Maybelle, Misia78, Wowka, Natalii, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zapraszam Was do polubienia strony na Facebooku Aga Style, moja mama prowadzi butik z ubraniami.
Ma też od niedawna sklep internetowy ale czekamy na kolejne sesję żeby dodać asortyment, ceny przyziemne, sporo sukienek lekkich dla brzuchatek
Jak jesteś je zainteresowane to poprzez stronę mogę Wam powysyłać fajne sukienki w wybranym rozmiarze