Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evoleth wrote:Kejti, rozumiem że szew na szyjkę założony? Mam nadzieję że nie będą Cię już długo trzymać i szybko wrócisz do domu. A co z bólem nerki, powtórzył się?
Freja000, nie wiem czy znasz Mamę Lamę na YouTube? Jeśli nie, koniecznie obejrzyj ten film. To o kobiecie, która urodziła naturalnie po 2 cesarkach. Piękna historia! Polecam każdej z Was, bo to o matczynej intuicji i dobrych porodach właśnie. Ostrzegam, że można uronić łzę 😉
https://m.youtube.com/watch?v=P2D5SBHLQSo
Nie znam, dzięki
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:Kejti kciuki!
Moją glukozę planuję w poniedziałek. Skończy się wreszcie szkoła i pakowanie na wyjazd dziecka, więc będę miała chwilę spokoju. A w środę wizyta.
Już myslałam, że mam z głowy ciuchy ciążowe, ale jednak muszę kupić bluzę. W moich się nie dopinam już ;(
Czytałam wczoraj historię kobiety, która po 3cc urodziła w domu.
1. miała spinanie brzucha i skurcze od 12 tc, ale nic nie brała i normalnie funkcjonowała. I to był jedyny poród, przy którym miała szybko pełne rozwarcie. Może ze mna tak będzie
2. ratownicy medyczni wezwali do niej policję, bo nie chciała po porodzie jechać do szpitaal. Mimo, że położna mówiła, że wszystko z nią i dzieckiem ok... co za kraj...
Ostatnio co prawda było to w szpitalu na Żelaznej i pod nadzorem pierwszy taki poród, kobieta urodziła vba4cc dziecko ponad 4kg
W przypadku o którym piszesz ratownicy chyba dla własnego bezpieczeństwa chcieli zmusić kobietę do szpitala, bo gdyby coś to i im by się oberwało. -
Jola17a - proszę zaakceptuj zaproszenie, może gdzieś Ci umknęło. Mam kilka pytań.
Jola17a lubi tę wiadomość
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
Krąsi wrote:Jola17a - proszę zaakceptuj zaproszenie, może gdzieś Ci umknęło. Mam kilka pytań.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
baby wrote:Kotka ale fajna piłka ☺
Mnie dziś dzieć stresuje. Zresztą od paru dni. Ruchy rzadkie i jakoś słabo je czuję. Na szczęście jutro wizyta -
Ja dziś odebrałam wyniki krzywej, poniżej normy więc uznaje ze są dobre 😀
Na czczo - 75
Po 1h - 92
Po 2h - 108
Morfologia też cały czas dobra, bo hemoglobina 12,wiec jeszcze się całkiem dobrze trzyma. Badałam tsh i oni jest dość blisko górnej normy, no ale zobaczymy co lekarz powie, wizyta w poniedziałek.
Widzę, że brzuszki bardzo różnej wielkości 😊
Ja dziś odebrałam od siostry ciuszki więc będzie przeglądanie 😀 w tym tygodniu dotarł też do nas wózek także powoli coś się kompletuje 😀Freja000 lubi tę wiadomość
-
Marysiu ładne wyniki. U mnie już nie tak różowo ale łapię się na normy ciążowe.
Na czczo 86
Po 1h 178 (norma do 180)
Po 2h 130 (norma do 153)
Gorzej z hgb 😒 6,6 przy normie od 7,5
W rozmazie krwi też trochę nieprawidłowości. Neutrofile za wysokie. Limfocyty za mało. I mocz z Azotynami i nielicznymi co prawda ale erytrocytami ☹️
Wizyta jutro.. -
Baby jeśli chodzi o wyniki moczu to mi za każdym razem wychodzą pojedyncze bakterie i czasami pojedyncze leukocyty, ale ostatnio robiłam posiew żeby się upewnić ze wszystko jest dobrze i w posiewie nic nie wyszło. Także wiem że jeśli chodzi o bakterie i leukocyty jeśli wychodzą pojedyncze to nie ma się co martwić. Ciężko mi natomiast powiedziec o co chodzi z azotynami i erytrocytami. A jeśli jeśli o krzywą to ważne że jeszcze w normie 😉
-
baby, pamietaj, że normy dla ciężarnych krwi są inne.
Z tym cukrem to rzutem na taśmęnieźle!
Obejrzałam ten filmik i polecam każdej z Was. Ważne rzeczy tam mówią. Zobaczycie zresztą jak już będa maluszki, jak lekarze nie wierzą rodzicom. Wy wierzcie sobie i swojej intuicji.
Od lat nie chodzę z dziecmi do pediatry, ale ostatnio byłam u lekarki medycyny sportowej. Śmiałam się, bo wiem jak to jest, ale ona kompletnie mi nie wierzyła. Z badań krwi wyszła dziecku infekcja. I ona się pyta dlaczego badam chore dziecko. Mówię jej, że nie była chore, ale akurat tego dnia lekko ciągnęła nosem, tylko tego dnia. Więc uznałam, że jest ok. A ona się pyta a co na to lekarz? Pytam się jaki lekarz? No jak to, nie była Pani z chorym dzieckiem u lekarza?? Przeciez mówię, że lekko ciągnęła nosem 1 dzień. To niemozliwe!!! Tu chorobę widać! Na patologię wyszłama moje dzieci tak przewaznie chorują.
A z tej serii filmików super jest też film o porodach domowych. Fajna ta babka co opowiada. Z tych wszystkich filmów wynika, ze chcąc urodzić naturalnie trzeba mieć wiedzę jak przebiega poród i silną psyche.
A tak z innej beczki to starsze dziecko przenosimy na edukację domową. Super się składa, bo będzie mniej jeżdżenia i pomoc będę miała w domuZamierzam sobie ułatwiać życie. Na wszelkie zajęcia zapisuję ją tylko tam, gdzie będzie mogła dojść/dojechać sama.
Wowka lubi tę wiadomość
-
ma.rysia wrote:Ja dziś odebrałam wyniki krzywej, poniżej normy więc uznaje ze są dobre 😀
Na czczo - 75
Po 1h - 92
Po 2h - 108
Morfologia też cały czas dobra, bo hemoglobina 12,wiec jeszcze się całkiem dobrze trzyma. Badałam tsh i oni jest dość blisko górnej normy, no ale zobaczymy co lekarz powie, wizyta w poniedziałek.
Widzę, że brzuszki bardzo różnej wielkości 😊
Ja dziś odebrałam od siostry ciuszki więc będzie przeglądanie 😀 w tym tygodniu dotarł też do nas wózek także powoli coś się kompletuje 😀
wymiatasz z tą hemoglobinągratulacje! Sama tak, czy bierzesz żelazo?
MOja ostatnia to 10.3... zobaczymy czy coś ruszyło... dodałam zioła kolejne.
A z ciekawości: ile przytyłyście? U mnie +7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 17:43
-
Melduję się po echu serca. Maluch często się przekręca, teraz jest położony pośladkowo.
Torbiele zanikły, ale z kolei trochę uciskały wszystko i teraz rogi komór bocznych w mózgu są niesymetryczne: jedna ma 3,7 a druga 6,8. Prawdopodobnie to przez to, że w pewnym momencie jedna torbiel zaczęła malec i szybciej się wchłonęła a druga cały czas rosła i wchłonęła się niedawno. Mam się tym nie przejmowac, bo ta asymetria jest świeża i prawdopodobnie do porodu wszystko się unormuje, a nadal parametry nie przekraczają normy. Serduszko jest książkowe - jak to pani dr okreslila, wszystkie przepływy też są w normie...ufff
Maluch waży 977 g 😁 oczywiście wstydzioch wypiął się pleckami i zasłonił buzię rekami. Jak nie zmieni pozycji to z poniedziałkowego USG 3 d nic nie wyjdzie 😔 Jego ułożenie tłumaczy bolesne kopniaki bo dostaje po narzadach, najbardziej obrywa pęcherz z którego mały zrobił sobie trampolinę 🤦 Dzisiaj tak dostslam w jelita, to ledwo do WC zdążyłam 🤦
Aha, no i cały czas 1-1,5 tygodnia większy. Jak się urodzi 1,5 tyg przed terminem z om to wpasuje się w urodziny męża 😁Misia78, Maybelle, Evoleth, Wowka, ma.rysia, Bluberry, Freja000 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja a no wstrzeliłam się z wynikami. Jestem trochę w grupie ryzyka do cukrzycy ciążowej bo moja mama ma cukrzycę typu 2 no i mój wiek i już chyba podchodzę pod wieloródkę 😉 Ale jak widać ufff. Ale zamierzam być ostrożna z tym cukrem
A ile lat ma córka którą chcecie przepisac na domowe? Nie czasem 8 klasa? Ona też chce? Mój syn absolutnie nie chce 😒 a też o tym myślałam. Lepiej bym go przygotowała do egzaminów niż w szkole 😜
Sylwia cieszę się z dobrych wyników echa. Te komory pewnie sie wyrównają ☺ i będzie miodzio. Ale duży twój bobas 😲
Freja ja na plusie 6-6,5. Zależy od dnia i pary innych czynnikówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 18:23