Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wrote:
    Czyli jednak wyrostek ???

Nie, miałam szew zakładany :)

Tak właśnie dowiedziałam się o skracaniu szyjki... pojechałam na IP bo znowu mnie zaczął bolec tak brzuch jak ostatnio 🤷🏼‍♀️ Dalej nie wiadomo co to i od czego ten bol

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Kejti, rozumiem że szew na szyjkę założony? Mam nadzieję że nie będą Cię już długo trzymać i szybko wrócisz do domu. A co z bólem nerki, powtórzył się?

Freja000, nie wiem czy znasz Mamę Lamę na YouTube? Jeśli nie, koniecznie obejrzyj ten film. To o kobiecie, która urodziła naturalnie po 2 cesarkach. Piękna historia! Polecam każdej z Was, bo to o matczynej intuicji i dobrych porodach właśnie. Ostrzegam, że można uronić łzę 😉

https://m.youtube.com/watch?v=P2D5SBHLQSo

Nie znam, dzięki :D

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Kejti kciuki!

Moją glukozę planuję w poniedziałek. Skończy się wreszcie szkoła i pakowanie na wyjazd dziecka, więc będę miała chwilę spokoju. A w środę wizyta.

Już myslałam, że mam z głowy ciuchy ciążowe, ale jednak muszę kupić bluzę. W moich się nie dopinam już ;(

Czytałam wczoraj historię kobiety, która po 3cc urodziła w domu.
    1. miała spinanie brzucha i skurcze od 12 tc, ale nic nie brała i normalnie funkcjonowała. I to był jedyny poród, przy którym miała szybko pełne rozwarcie. Może ze mna tak będzie :)
    2. ratownicy medyczni wezwali do niej policję, bo nie chciała po porodzie jechać do szpitaal. Mimo, że położna mówiła, że wszystko z nią i dzieckiem ok... co za kraj...

Ostatnio co prawda było to w szpitalu na Żelaznej i pod nadzorem pierwszy taki poród, kobieta urodziła vba4cc dziecko ponad 4kg

W przypadku o którym piszesz ratownicy chyba dla własnego bezpieczeństwa chcieli zmusić kobietę do szpitala, bo gdyby coś to i im by się oberwało.

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szew trzyma, szyjka twarda i zamknięta :) dzisiaj już do domu :)

Evoleth, edytkaa93, Maybelle, Krąsi, baby, Sylwia Sylwia, Natalii lubią tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7680e609ceaf.jpg

Evoleth, Jola17a, Freja000, baby, Maybelle, Sylwia Sylwia, Wowka, Natalii lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a - proszę zaakceptuj zaproszenie, może gdzieś Ci umknęło. Mam kilka pytań.

Jola17a lubi tę wiadomość

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Jola17a - proszę zaakceptuj zaproszenie, może gdzieś Ci umknęło. Mam kilka pytań.
    Nie zauważyłam. Już zaakceptowane.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, spory masz brzuszek :)
    My dziś sobie sesję zrobiliśmy. Jak mąż obrobi zdjęcia to wstawię brzuszek :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ale fajna piłka ☺

Mnie dziś dzieć stresuje. Zresztą od paru dni. Ruchy rzadkie i jakoś słabo je czuję. Na szczęście jutro wizyta

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:37

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Monia93 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Kotka ale fajna piłka ☺

Mnie dziś dzieć stresuje. Zresztą od paru dni. Ruchy rzadkie i jakoś słabo je czuję. Na szczęście jutro wizyta
    Ja z moim młodym też przeprowadzam rozmowy dyscyplinujące bo ostatnio nie chce mu się ruszać w brzuszku 😉

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki krzywej, poniżej normy więc uznaje ze są dobre 😀
    Na czczo - 75
    Po 1h - 92
    Po 2h - 108

Morfologia też cały czas dobra, bo hemoglobina 12,wiec jeszcze się całkiem dobrze trzyma. Badałam tsh i oni jest dość blisko górnej normy, no ale zobaczymy co lekarz powie, wizyta w poniedziałek.

Widzę, że brzuszki bardzo różnej wielkości 😊
    Ja dziś odebrałam od siostry ciuszki więc będzie przeglądanie 😀 w tym tygodniu dotarł też do nas wózek także powoli coś się kompletuje 😀

Freja000 lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu ładne wyniki. U mnie już nie tak różowo ale łapię się na normy ciążowe.

Na czczo 86
    Po 1h 178 (norma do 180)
    Po 2h 130 (norma do 153)

Gorzej z hgb 😒 6,6 przy normie od 7,5
    W rozmazie krwi też trochę nieprawidłowości. Neutrofile za wysokie. Limfocyty za mało. I mocz z Azotynami i nielicznymi co prawda ale erytrocytami ☹️
    Wizyta jutro..

f2wl4z17a25l2zbv.png

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby jeśli chodzi o wyniki moczu to mi za każdym razem wychodzą pojedyncze bakterie i czasami pojedyncze leukocyty, ale ostatnio robiłam posiew żeby się upewnić ze wszystko jest dobrze i w posiewie nic nie wyszło. Także wiem że jeśli chodzi o bakterie i leukocyty jeśli wychodzą pojedyncze to nie ma się co martwić. Ciężko mi natomiast powiedziec o co chodzi z azotynami i erytrocytami. A jeśli jeśli o krzywą to ważne że jeszcze w normie 😉

• baby Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azotyny to odpowiedź organizmu na infekcje bakteryjną. Choć bakterie mam nieliczne. Ale może teraz zrobię mocz na posiew 🤨

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby, pamietaj, że normy dla ciężarnych krwi są inne.
    Z tym cukrem to rzutem na taśmę ;) nieźle!

Obejrzałam ten filmik i polecam każdej z Was. Ważne rzeczy tam mówią. Zobaczycie zresztą jak już będa maluszki, jak lekarze nie wierzą rodzicom. Wy wierzcie sobie i swojej intuicji.
    Od lat nie chodzę z dziecmi do pediatry, ale ostatnio byłam u lekarki medycyny sportowej. Śmiałam się, bo wiem jak to jest, ale ona kompletnie mi nie wierzyła. Z badań krwi wyszła dziecku infekcja. I ona się pyta dlaczego badam chore dziecko. Mówię jej, że nie była chore, ale akurat tego dnia lekko ciągnęła nosem, tylko tego dnia. Więc uznałam, że jest ok. A ona się pyta a co na to lekarz? Pytam się jaki lekarz? No jak to, nie była Pani z chorym dzieckiem u lekarza?? Przeciez mówię, że lekko ciągnęła nosem 1 dzień. To niemozliwe!!! Tu chorobę widać! Na patologię wyszłam ;) a moje dzieci tak przewaznie chorują.

A z tej serii filmików super jest też film o porodach domowych. Fajna ta babka co opowiada. Z tych wszystkich filmów wynika, ze chcąc urodzić naturalnie trzeba mieć wiedzę jak przebiega poród i silną psyche.

A tak z innej beczki to starsze dziecko przenosimy na edukację domową. Super się składa, bo będzie mniej jeżdżenia i pomoc będę miała w domu :D Zamierzam sobie ułatwiać życie. Na wszelkie zajęcia zapisuję ją tylko tam, gdzie będzie mogła dojść/dojechać sama.

Wowka lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ja dziś odebrałam wyniki krzywej, poniżej normy więc uznaje ze są dobre 😀
    Na czczo - 75
    Po 1h - 92
    Po 2h - 108

Morfologia też cały czas dobra, bo hemoglobina 12,wiec jeszcze się całkiem dobrze trzyma. Badałam tsh i oni jest dość blisko górnej normy, no ale zobaczymy co lekarz powie, wizyta w poniedziałek.

Widzę, że brzuszki bardzo różnej wielkości 😊
    Ja dziś odebrałam od siostry ciuszki więc będzie przeglądanie 😀 w tym tygodniu dotarł też do nas wózek także powoli coś się kompletuje 😀

wymiatasz z tą hemoglobiną :) gratulacje! Sama tak, czy bierzesz żelazo?
    MOja ostatnia to 10.3... zobaczymy czy coś ruszyło... dodałam zioła kolejne.

A z ciekawości: ile przytyłyście? U mnie +7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 17:43

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po echu serca. Maluch często się przekręca, teraz jest położony pośladkowo.
    Torbiele zanikły, ale z kolei trochę uciskały wszystko i teraz rogi komór bocznych w mózgu są niesymetryczne: jedna ma 3,7 a druga 6,8. Prawdopodobnie to przez to, że w pewnym momencie jedna torbiel zaczęła malec i szybciej się wchłonęła a druga cały czas rosła i wchłonęła się niedawno. Mam się tym nie przejmowac, bo ta asymetria jest świeża i prawdopodobnie do porodu wszystko się unormuje, a nadal parametry nie przekraczają normy. Serduszko jest książkowe - jak to pani dr okreslila, wszystkie przepływy też są w normie...ufff
    Maluch waży 977 g 😁 oczywiście wstydzioch wypiął się pleckami i zasłonił buzię rekami. Jak nie zmieni pozycji to z poniedziałkowego USG 3 d nic nie wyjdzie 😔 Jego ułożenie tłumaczy bolesne kopniaki bo dostaje po narzadach, najbardziej obrywa pęcherz z którego mały zrobił sobie trampolinę 🤦 Dzisiaj tak dostslam w jelita, to ledwo do WC zdążyłam 🤦
    Aha, no i cały czas 1-1,5 tygodnia większy. Jak się urodzi 1,5 tyg przed terminem z om to wpasuje się w urodziny męża 😁

Misia78, Maybelle, Evoleth, Wowka, ma.rysia, Bluberry, Freja000 lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • baby Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a no wstrzeliłam się z wynikami. Jestem trochę w grupie ryzyka do cukrzycy ciążowej bo moja mama ma cukrzycę typu 2 no i mój wiek i już chyba podchodzę pod wieloródkę 😉 Ale jak widać ufff. Ale zamierzam być ostrożna z tym cukrem

A ile lat ma córka którą chcecie przepisac na domowe? Nie czasem 8 klasa? Ona też chce? Mój syn absolutnie nie chce 😒 a też o tym myślałam. Lepiej bym go przygotowała do egzaminów niż w szkole 😜

Sylwia cieszę się z dobrych wyników echa. Te komory pewnie sie wyrównają ☺ i będzie miodzio. Ale duży twój bobas 😲

Freja ja na plusie 6-6,5. Zależy od dnia i pary innych czynników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 18:23

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:38

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ