Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Evoleth, normy dla krzywej cukrowej to
Do 90 na czczo
Do 166 po 1h
Do 153 po 2h
Także masz bardzo dobre wyniki
Ja miałam po 2h 154 - przekroczone o 1 wg diabetologa i to mnie zakwalifikowało do cukrzycy. Ty nie masz się co martwić 🙂🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 12:29
Evoleth lubi tę wiadomość
-
Baby to mi się wydaje że jakiś mały mi wyszedł na tym zdjeciu:p z tym że jest jeszcze troszkę obwisły po poprzedniej ciąży i jest nisko mi się wydaje. Pępek mi wywaliło już z miesiąca temu, ale najbardziej to widać wieczorem. Jeśli chodzi o stopy to nic narazie nie puchnie. Ogólnie że schylaniem też nie mam problemu, czuje się bardzo sprawnie, jak muszę to biegam za małą i jakoś sie nie męczę
jedynie czuje ostatnio takie rozpieranie w brzuchu i trochę mnie to niepokoi
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U mnie spokój z puchnięciem stóp i dłoni. Przerabiałam to w pierwszym trymestrze. Pępek nadal schowany. Zauważalnie ciężej z zawiązaniem butów czy z zapięciem sandałów.
Dziś mamy wg apki 21+5, a to nasza Pchełka (siniaki heparynowe):
Ktoś pytał też o fajne sklepy z odzieżą niemowlęcą. Mogę polecić:
https://robik.radom.pl/
https://pl-pl.facebook.com/HaluxII/ - stąd już kilka sztuk mam, bardzo fajna jakość
http://www.jasdladzieci.pl/
https://koala.net.pl/
http://www.malgosia.net.pl/
https://ewacollection.eu/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 13:24
Wowka, Maddelainen, Jola17a, Maybelle, Bluberry, Kejti94 lubią tę wiadomość
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
Normy dla cukrzycy ciążowej są takie:
Na czczo do 92
Po 1h do 180
Po 2h do 153, przy czym już 153 jest wartością nieprawidłową.
Evoleth, zatem gratuluję wzorowej krzywej, możesz w nagrodę zjeść ciastko 😂
Piękne brzuszki macie. Mój pępek jest niezmienny, ale w ciąży z synem do samego końca też taki był. Mam jakiś dziwnie głeboki, w ciąży się tylko spłyca 😂
Buty i skarpetki zakładam bez problemu. Dobrze, że teraz jest ciepło, z synem na początku marca, w 8 miesiącu zakładałam jeszcze kozaczki i to była droga przez mękę😂
Freja, bardzo to ciekawe co piszesz. Tez tak mi się wydaje, że Matka Natura przemyślała ten proces. Faktycznie może podejście kobiety, jak i położnych ma wpływ na przebieg porodu. Ja osobiście byłam głęboko wdzięczna za niepodawanie mi oksytocyny i nie przebicie pęcherza płodowego w trakcie porodu. Tak chciałam, nie ingerowali w proces i poszło szybko i znośnie.
Evoleth, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Dzięki, dziewczyny, byłam przekonana że ta ostatnia norma to 120. Uff... 👍
Ja dopiero dziś zauważyłam pod taką bardziej dopasowana koszulką, jak bardzo wystaje mi pępek🙈 Po poprzedniej ciąży wrócił na swoje miejsce, ale mówię za siebie, niektórym dziewczynom zostaje. No i chyba czas zaopatrzyć się w jakieś wsuwane letnie buty. Bo moje ulubione sandałki z zapięciem już sprawiają mi problem.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth, Wowka, Jola17a, Maybelle, Bluberry, ma.rysia, Freja000, Natalii, Agusiagim lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
nick nieaktualnyMój pępek też już wypchnięty.. po poprzednich ciążach zawsze wracał na miejsce więc i tym razem liczę że wróci 🤭 gołego brzucha nie pokażę bo będziecie miały koszmary w nocy 🙈 niestety z rosnącym brzuchem rozstępy znów mi się robią czerwone 😭
Stopy lekko puchną ale tylko w upały. -
Mój pępek sztuczny, więc chyba nie wyjdzie
może będzie ładniejszy po niż przed
właśnie zastanawiam się od 2 dni jak się ogolić bikini hehehe.
Nogi i pachy mam z głowy, bo jestem po laserze i mam parę włosków. Pachy ogarniam sama woskiem a nogi poproszę córkę. Chociaż w ciąży coś mi tam nie rosną.
U mnie kiepsko ze zdjęciami... obiecałam już dawno baby pas samochodowy i nadal nie wstawiłam
Chciałam sesję ciążową, ale kurna leje i leje codziennie -
Mi pepek tez niestety nie wrocil😕. I jeszcze to swoje naiwne pytanie na forum po porodzie pamietam "Czy wam tez jeszcze pepek nie wrocil na miejsce?"😩
Freja - a ty sie nie boisz ze ci sie znowu brzuch rozjedzie? Masz siatke?
Freja - ciekawe co piszesz. Ale ja podczas piereszego porodu ktory byl dla mnie traumatyczny malo krzyczalam bo nie miwlam ochoty a przy drugim ktory byl bardzo piekny i taki na spokojnie to darlam sie na maksa pare godzin 😂.
Moim zdaniem natura sie pomylila 😄 -
My też się meldujemy po połówkowym. Potwierdzona Dziewczynka. 465 g Człowieka. Bardzo ładnie wszystko wygląda, w normie. Ma bardzo długie nogi. Jeszcze tylko jutro echo serca płodu (wywiad rodzinny) i chill out
fotek nie mam ładnych, gdyż jest to Człowiek bardzo chroniący swoją prywatność. Człowiek - Tajemnica. Ręce były cały czas przy buźce.
Jola17a, bebetka.b, Maybelle, Evoleth, Wowka, Misia78 lubią tę wiadomość
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
KotkaPsotka3 wrote:
Freja - a ty sie nie boisz ze ci sie znowu brzuch rozjedzie? Masz siatke?
Mam to głęboko gdzieś szczerze mówiąc. Marzyłam o dziecku. Nie mam siatki, miałam szyte mięśnie. Nic nie wiem o siatce żadnej... ale z tego co czytałam, to kobietom wraca brzuch do wyglądu w 99% po operacji.
baby lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, melduje się dzisiaj znowu w szpitalu. Dziś tez dostałam boli brzucha jak dwa tygodnie temu. Tylko teraz pojechałam szpitala w moim mieście, który od wczoraj poza koronawirusem funkcjonuje „normalnie”. Jednak zanim mnie wpuścili do szpitala miałam robiony wymaz na COVID i czekałam 3h na wynik negatywny... w tym czasie ból mi minął sam. Jednak na oddział i tak mnie przyjęli na obserwacje. Przy badaniu okazało się, ze szyjka skróciła się do 2cm. Czyli 0,7cm w 2tyg. Jutro mam zabieg zakładania szwu ☹️☹️☹️ Także trzymajcie za nas kciuki dziewczyny 😊
-
Kejti22, kciuki zaciśnięte✊✊✊ Mam nadzieję, że ból nie wróci. A z tą szyjką, dobrze że wykryli przy okazji. Założą szew i spokojnie dotrwasz do końca ciąży.
Dużo zdrówka dla Was!Kejti22 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Kejti kciuki zaciśnięte ✊✊✊🍀
Kejti22 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.