X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Z czego będziesz robić kocyk? ☺️ Masz jakiś fajny wzór? Ja kupiłam teraz włóczkę i będę na szydełku robić 😛

Ja będę szyć. Jeden z bawełny wafelek, taki cieńszy jednostronny tylko z wafelka. Drugi zrobię odrobinę grubszy też z wafelka i bawełny z drugiej strony. Zobaczymy co wyjdzie 😀 z tkaninami miałam problem bo wzorów jest tyle że szok 😂 jak przyjdą materiały i coś uszyje sensownego to się pochwalę 😀

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Ja mam podobne twardnienia brzucha, już od dłuższego czasu. Jest to zupełnie niebolesne, ani nie ma wpływu na szyjkę w moim przypadku. Jola, najlepiej opowiedz o tym odczuciu swojemu lekarzowi przy następnej wizycie. Ale prawie na pewno wszystko jest ok.

A w ogóle witam się z krzywej cukrowej🤗 Siedzę w poczekalni, a tu jakaś kobieta opowiada mi o swojej koleżance, która niedawno poroniła ciążę w piątym miesiącu... 🙄 Serio, ludzie nie mają wyobraźni😤 Postanowiłam być niegrzeczna i zasłonić się telefonem.
    Jeszcze tylko jedno pobranie i spadam stąd😉
    Też ostatnio usłyszałam taką historię. Byłam u znajomej do której akurat przyjechała ciocia, miałam mieć następnego dnia wizytę u gina, a że ciąża cały od początku była zagrożona to ta jej ciotka na odchodnym opowiedziała mi historię jak to jej sąsiadka po badaniu lekarskim poroniła w 24 tygodniu...nie ogarniam

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:37

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wycieku, skurcze mam jak miałam. Ale od paru dni mnie coś kłuje czasem w dole brzucha. Mam nadzieję, że to nie blizna...
    I po dzisiajszej nocy doszłam do wniosku, ze urodzę nie w pełnię, ale w nów. Bo na mnie nów działa. Juz 2-3 dni przed nie mogę spać. Czyli rodzę 3 dni po terminie z om, albo prawie 4 tygodnie przed...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejj, ja też, wczoraj bylam u kosmetyczki, najpierw bardzo miła reakcja, pytała o imię, płeć, a potem zaczęła mówić o dwóch klientkach. Jedna poroniła 2 razy wczesną ciążę, a druga dwa razy w 6 miesiącu straciła dziecko, bo ma problemy z szynką skracającą się i z jakaś bakterią. Masakra, wcześniej jeszcze pytała, który to miesiąc. Było mi mega przykro I smutno :( ona pytała o lekarza, u którego prowadzę ciążę, żeby polecić tym klientkom, no spoko, ale te historie mogła sobie darować. Antosia chyba wyczula moje nerwy, bo tak zaczęła podskakiwac w brzuszku, że nie mogłam spokojnie wyleżeć. I dostałam kilka pod rząd kopniakow w pęcherz, żebym nie myślała o glupotach chyba 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 14:31

• RedRose Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po wizycie. 26 tc. Lekarz powiedział że kanaliki w nerce są poszerzone do 6 mm i że muszę przyjechać za 2 tygodnie na wizytę. Jeśli się poszerza do 10 mm to może wskazywać na wodonercze. Czy któraś z Was się spotkała z poszerzonymi kanalikami nerkowymi u dziecka ? na tą chwilę jest ok te 6 mm ale ponad 10 mm to już problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 14:33

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja też ostatnie 2 noce nie mogę spać, ale zwalalam to w sumie na pogodę. Jest mega duszno, dzisiaj cała noc padał deszcz, spaliśmy na zmianę przy załączonej klimie lub przy otwartym oknie, ale w klimie co jakiś czas coś się głośno załącza i wzbudza mnie ten hałas, A znowu otwarte okno też źle, bo padał deszcz i halasowalo😂 w końcu wstałam o 6 i cały dzień jestem dzisiaj nie wyspana mimo krótkiej drzemki już.

Freja000 lubi tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny ja jestem po wizycie. 26 tc. Lekarz powiedział że kanaliki w nerce są poszerzone do 6 mm i że muszę przyjechać za 2 tygodnie na wizytę. Jeśli się poszerza do 10 mm to może wskazywać na wodonercze. Czy któraś z Was się spotkała z poszerzonymi kanalikami nerkowymi u dziecka ? na tą chwilę jest ok te 6 mm ale ponad 10 mm to już problem.
    Moja znajoma miała podobny problem, ale u niej nie zostało to wykryte na połówkowym i później, wyszło dopiero kiedy mały był na świecie przy okazji badań. Nie znam szczegółów, ale wiem że już jest po problemie, Chłopiec ma teraz półtora roku i jest zdrowy.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie czasem nie mają wyczucia.. nie rozumiem po co opowiadać ciężarnym przykre historie. Lepiej w język się ugryźć.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola dzięki za info :)

Co do wyczucia ludzi nie ma co na to liczyć i lepiej unikać takich osób albo ucinać rozmowę

Jezu ufam Tobie
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Polecicie jakieś ciekawe strony, gdzie można zamówić ubranka, pieluszki itp?

thgf90bvuiqcznz7.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti94 wrote:
    Hej dziewczyny. Polecicie jakieś ciekawe strony, gdzie można zamówić ubranka, pieluszki itp?
    Ja buszowałam na allegro. Ale też poszłam raz do h&m i smyka i wybrałam coś na miejscu.

Kejti94 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

tak, mój maluch to ma. Poszukaj moich postów o tym, chociaż mnie straszyli, bo stara jestem ;)
    Tydzień później na usg już były mniejsze. I też wyczytałam i lekarze mówią, że problem jest powyżej 10, a do 6 to właściwie norma. U mnie na połówkowym było 6,6 i 4,6 a tydzień później już poniżej 6.Pewnie też kwestia mierzenia.
    Kolejną wizytę mam 1go lipca.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti94 wrote:

może moje będą ciekawe, bo mało znane ;)
    Mam ciuszki z: nanaf organics, myBasic, sanetta (z amazon.de), i spodenki z mamaiti. Jest wyprzedaż kolekcji teraz, ale już mało zostało. Tak mi się podobają, że kupiłam większe rozmiary.
    Mam też newbie (kapahl), ale nie jestem zadowolona. Są prześliczne, ale chyba mało praktyczne.
    tetrę chyba z little birds zamówię. Jeszcze nie wiem.

A btw zamówiłam już kosz mojżesza.

Wowka, Kejti94 lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti94 wrote:

Poprzednio córce dużo bodziaków zamawiałam na carter's i byłam zadowolona i teraz też będę zamawiać kilka rzeczy, polecam też z Pinokio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 18:52

Kejti94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    może moje będą ciekawe, bo mało znane ;)
    Mam ciuszki z: nanaf organics, myBasic, sanetta (z amazon.de), i spodenki z mamaiti. Jest wyprzedaż kolekcji teraz, ale już mało zostało. Tak mi się podobają, że kupiłam większe rozmiary.
    Mam też newbie (kapahl), ale nie jestem zadowolona. Są prześliczne, ale chyba mało praktyczne.
    tetrę chyba z little birds zamówię. Jeszcze nie wiem.

A btw zamówiłam już kosz mojżesza.

Skąd zamawiałaś kosz? Waham się między childhome a ahojbaby, ale może jest coś jeszcze, czego nie znam🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chcę wanienkę Shnuggle. Jest mała, a ja mam mało miejsca w łazience 🙈 Używała któraś? Dam radę z takim wiaderkiem? 😂

• RedRose Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja a mniej więcej od jakiej daty te posty i chodzi o to że w tym wątku? Bo nie znalazłam oprócz info ze się zmniejszyły..
    Lekarze Cie straszyli ze co może być w najorszym przypadku? Bo mój lekarz powiedział że to nie jest na jedno kopyto i że oni nie odpowie i zobaczymy za 2 tygodnie bo na dzień dzisiejszy to jest można powiedzieć w normie ale jak zacznie się powiększać to wtedy będzie trzeba podjąć działania

bebetka.b lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red rosę polubiłam przez przypadek. Współczuje nieprawidłowości w usg. Ale nie martw się na zapas. Na pewno trzeba mierzyć na kolejnym i tak jak się czyta w internecie to u wielu osób się zminiejsza. Do usg tez trzeba podchodzić z wielką rezerwą. Mi na genetycznym lekarka powiedziała ze pepowina jest dwunaczyniowa, a jest trzy. A jest dobra lekarka, z certyfikatem. Na połówkowych z kolei nic nie mówiła o miedniczkach.. nie wiem czy nawet je mierzyła, powiedziała tylko ze nerki ok. A mój gin sam tez nigdy tych miedniczek nie mierzył. Czy tez ktoś tak ma czy wszystkim mietzą?

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose, u mojej znajomej były takie zmiany. Do porodu wszystko zanikło. Teraz chłopak ma już prawie 1,5 roku i jest zupełnie zdrowy.

Dziewczyny dawno temu przewijał się tu temat książek o macierzyństwie, opiece nad dziećmi itp, ale nie mogę teraz znalezc. Polecacie coś?

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ