X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Sylwia ja podobnie bym chciała jak Kotka, też mam planowaną cesarkę ale nie chcę tak na konkretny dzień się umawiać. Tzn chodzi o to że jak akcja porodowa się sama zaczyna są skurcze to znaczy że dziecko zaczyna się ,,szykować na wyjście" i jest w pewien sposób już gotowe do życia na zewnątrz, a cesarka na zimno to wyciągnięcie dziecka często przed terminem bez oznak porodu i to wcale nie jest dobre... Oczywiście jeśli wszystko przebiega prawidłowo, co innego jak są konkretne wskazania wcześniejszego cięcia.
    Czyli chodzi poprostu o taki sygnał od dziecka, że jest już gotowe?

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Czyli chodzi poprostu o taki sygnał od dziecka, że jest już gotowe?

Tak 🙂

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, dobre hehe ;)

Kotka, a nie chcesz czekać na skurcze? Daleko macie do szpitala? Takie błyskawiczne porody to głównie na filmach ;) nie wiem jak to u Was jest, w razie czego szpital byłby gotowy?

Mój gin, który głównie cc robi powiedział, że cc na skurczach jest lepsze dla kobiety i latwiejsze dla operatora. Bo dziecko gotowe i organizm, więc jest mniejsze krwawienie i lepiej się goi.
    A jeśli chodzi o dziecko to ponoć ma to wpływ. Dzieci wyciągane na zimno mogą mieć problemy adaptacyjne. No i dzieci bez skurczy mają więcej zaburzeń integracji sensorycznej.
    Aczkolwiek u nas zupełnie się to nie sprawdziło ;) to statystyka.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Agusiagim Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pani doktor powiedziała ze zrobimy cc pomiędzy 39-40tc, chyba ze coś się zacznie wcześniej dziać, to wtedy dokumenty czekają w szpitalu i bez żadnych problemów jade na blok.

shl9at3.png

• baby Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff intensywne dni miałam. Wreszcie poczytam i popiszę.

U nas imię drugie z tabeli 😂 czyli Janek. Na 100%. Imię po dziadku. Wyczekane od dawna. Nie ma dyskusji 😉

Poród? Mam nadzieję że SN tak jak poprzednie 2.

Wyprawka w polu... Ale zrobiłam pierwsze zamówienie 🙃

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gotowość dziecka to jedno (i to jest bardzo wazne).
    Druga kwestia, to właśnie poczucie przez dziecko tych skurczy, to jest bardzo wazne pod względem integracji sensorycznej dziecka. Im więcej ucisku na dziecko, tym lepiej. Oczywiście przy cc nie ma tego za wiele, nawet jeśli czeka się na gotowość.
    Dlatego porod SN jest o wiele lepszy dla dziecka niż CC, dziecko przeciska się przez kanał, czuje na całym ciele skurcze, jest maksymalnie dostymulowane, dzięki czemu później ma dużo mniejsze szanse na problemy właśnie z napięciem meianiowym, integracją sensoryczną, a nawet z brzuszkiem, bo wszystko ma tak naturalnie przemasowane.

Ja też będę miala CC planowane i niestety na 99% nie będę mogła poczekać na gotowość dziecka, ale to już siła wyższa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby Janki to fajne chłopaki ;) choć temperamentne 😀
    Freja, ja miałam cc przy pełnym rozwarciu i przeszłam sto razy gorzej niż koleżanka, której robili 2 cc na zimno. Też słyszałam o teorii, o której mówisz. Jej dzieci też nie mają problemów sensorycznych ;) Ale z drugiej strony znam dziewczynę, która miała kolejna już cc planowaną, 39 tc i dziecko musiało leżeć pod tlenem, miało problemy z oddychaniem, a lekarz stwierdził cechy wczesniactwa, mimo że wszystko wydawało się ok, także tak jak mówisz, loteria.

Freja000 lubi tę wiadomość

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności. Melduje, że byłam na połówkowych z kropka wszystko dobrze. Będzie dziewczynka... Proszę o dopisanie do listy 😊

Ogólnie to odbieram schizy co do płci dziecka w poprzedniej ciąży lekarz powiedział, że będzie chłopak w 34tyg. Ciąży okazało sie, że jednak będzie córka... Cała wyprawka kupiona na chłopca nawet po tym jak się dowiedzialam, że jednak będzie córka to nie chciałam w to uwierzyc, urodziłam córkę dla której nic nie miałam. Siostra jechała na zakupy kupić rzeczy bo by chodziła w chłopięcych ciuszkach. I teraz moje obawy... Niby mi powiedział, że będzie dziewczynka ale mam wielkie obawy, boje sie, że będzie jak poprzednio z dziewczynki zrobi się chłopiec 😔

Jeszcze nic nie kupiłam bo się boje. Wózek mam po córce i ten zostanie. A tak to jestem w ciemnym lesie nic nie mam...

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Lilou niezly szok z ta plcia. Ja to bym wyprawki nie zmieniala. A co to szkodzi? Ja tam corke ubieralam i ubieram nadal w rzeczy po bracie. Jasne ze kupilam pare dziewczecych rzeczy ale to jak juz byla starsza, dla niemowlaka to przeciez zadna roznica.

Sylwia - dziewczyny tu juz odpowiedzialy ba twoje pytanie ale ja jeszcze dodam, ze podczas porodu wydzielaja sie rozne hormony i substancje ktore moga miec potem jakis wplyw na dziecko. Do tego wyobraz sobie ze spisz sobie w przytulnej, ciemnej sypialni i nagle wpada ci orkiestra deta i swieci reflektorem po oczach. A takie skurcze i rozne hormony przygotowuja chociaz troche dziecko ze cos sie zmienia (nie jest to oczywiscie tak jak przy sn gdzie dziecko samo wychodzi na swiat ale zawsze lepiej niz nic).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 08:00

Sylwia Sylwia, Freja000 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba też pomyślę o cesarce dopiero gdy zacznie się coś dziać. Zainspirowałyście mnie, w sumie jakoś dotąd o tym w ogóle nie myślałam. Szkoda z jednej strony że muszę mieć cesarkę znowu no ale co zrobić.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o dostawkę. My zdecydowaliśmy kupić się dostawkę chicco, oprócz łóżeczka, które posluzy nam później. Jest świetne, już mamy w domku chicco next to me dream kolor ocean. :) na woodies złożyliśmy zamówienie na łóżeczko i przewijak, ten model co chcemy ostatnio długo był wyorzedany więc jak się pojawił od razu go zamówiliśmy. Komoda zamówiona u stolarza, taka żeby pasowała kolorem. Wózek też już mamy i chyba na tyle nasze zakupy.
    Imiona wybraliśmy Wojciech lub Michał :)
    Dziewczyny, też macie taki wyciek z piersi?

66f2b88525.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie skurcze przepowiadające Braxtona Hicksa po 20 tyg? Jak się u was objawiają, jak to czujecie? Mnie się wydaje że mam ale czy to jest to hmmm?
    Od 2 dni mam takie uczucie jakbym miała za chwilę mieć biegunkę, taki o kurcz brzucha od góry do dołu, po kilku minutach mija. Łącznie z mrowieniem ud.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za rady. Nam nadzieję że te spotkania z położna mnie trochę uspokoją 🙂

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Dziewczyny czy macie skurcze przepowiadające Braxtona Hicksa po 20 tyg? Jak się u was objawiają, jak to czujecie? Mnie się wydaje że mam ale czy to jest to hmmm?
    Od 2 dni mam takie uczucie jakbym miała za chwilę mieć biegunkę, taki o kurcz brzucha od góry do dołu, po kilku minutach mija. Łącznie z mrowieniem ud.

Mam od 20tc czasem zdarzają się że są codziennie kilka razy jak się położę i czuję wtedy napięcie brzucha, zaciska lekko oddech trzyma przez chwilę i odpuszcza. Nie czuję w tedy bólu.

Jola17a lubi tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobne twardnienia brzucha, już od dłuższego czasu. Jest to zupełnie niebolesne, ani nie ma wpływu na szyjkę w moim przypadku. Jola, najlepiej opowiedz o tym odczuciu swojemu lekarzowi przy następnej wizycie. Ale prawie na pewno wszystko jest ok.

A w ogóle witam się z krzywej cukrowej🤗 Siedzę w poczekalni, a tu jakaś kobieta opowiada mi o swojej koleżance, która niedawno poroniła ciążę w piątym miesiącu... 🙄 Serio, ludzie nie mają wyobraźni😤 Postanowiłam być niegrzeczna i zasłonić się telefonem.
    Jeszcze tylko jedno pobranie i spadam stąd😉

Jola17a lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, też mamy tę dostawkę z chicco, piękna jest :)
    Ja się tylko ciągle zastanawiam czy kupować kokon do niej czy odpuścić. Tzn. uzywalabym kokon nie tylko w dostawce, ale wiadomo, na kanapie, itp.
    Mam też po synku monitor oddechu i nie mogę nigdzie wyczytać czy w tej dostawcę on będzie normalnie działał.

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co ani żadnego wycieku z piersi, ani żadnych skurczy nie mam. Wczoraj strasznie bolała mnie kość ogonową i krzyże, strasznie źle siedzieć. Brzuszek większy to coś czuję, że zaczną się dolegliwości od kręgosłupa.

Wczoraj zamówiliśmy wózek, narazie spacerówkę, a gondolę będziemy kupować używaną pewnie. Z łóżeczkiem poczekamy jeszcze kilka tygodni. A tak to kupiłam jakieś drobiazgi, przewijak, prześcieradło, kilka pieluszek. Ciuszkow większość pewnie będę mieć od siostry, trochę dokupie jeszcze żeby mieć trochę nowych. Zamówiłam materiały także będę szyć sama kocyki i mate do zabawy. Planuję też zrobić sama jakieś ozdobne poduszki, czy girlandę może. Zobaczymy jeszcze na co mnie natchnie 😀

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten mój dzisius już tak kopie że szok, mam wszystko w środku tak skopane że czasem już mam dosyć, a co będzie jak jeszcze urośnie! I zaczyna się chodzenie siku co 15 minut:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Ja póki co ani żadnego wycieku z piersi, ani żadnych skurczy nie mam. Wczoraj strasznie bolała mnie kość ogonową i krzyże, strasznie źle siedzieć. Brzuszek większy to coś czuję, że zaczną się dolegliwości od kręgosłupa.

Wczoraj zamówiliśmy wózek, narazie spacerówkę, a gondolę będziemy kupować używaną pewnie. Z łóżeczkiem poczekamy jeszcze kilka tygodni. A tak to kupiłam jakieś drobiazgi, przewijak, prześcieradło, kilka pieluszek. Ciuszkow większość pewnie będę mieć od siostry, trochę dokupie jeszcze żeby mieć trochę nowych. Zamówiłam materiały także będę szyć sama kocyki i mate do zabawy. Planuję też zrobić sama jakieś ozdobne poduszki, czy girlandę może. Zobaczymy jeszcze na co mnie natchnie 😀

Z czego będziesz robić kocyk? ☺️ Masz jakiś fajny wzór? Ja kupiłam teraz włóczkę i będę na szydełku robić 😛

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Ja mam podobne twardnienia brzucha, już od dłuższego czasu. Jest to zupełnie niebolesne, ani nie ma wpływu na szyjkę w moim przypadku. Jola, najlepiej opowiedz o tym odczuciu swojemu lekarzowi przy następnej wizycie. Ale prawie na pewno wszystko jest ok.

A w ogóle witam się z krzywej cukrowej🤗 Siedzę w poczekalni, a tu jakaś kobieta opowiada mi o swojej koleżance, która niedawno poroniła ciążę w piątym miesiącu... 🙄 Serio, ludzie nie mają wyobraźni😤 Postanowiłam być niegrzeczna i zasłonić się telefonem.
    Jeszcze tylko jedno pobranie i spadam stąd😉
    Faktycznie kobieta bez wyobraźni. Opieprzyc taka a co 😉 trzymaj się mocno i nie skręcaj w drodze powrotnej do cukierni przypadkiem 😉

Evoleth lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ