Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    I ja po wizycie. Synek waży już prawie 700g. Wszystko ok. Szyjka w porządku. Wyniki uznał że szału nie ma ale nic więcej ponadto co biorę nie mam brać. Tylko żelazo mam brać rano na czczo. Zapomnialam tylko zapytać co zrobić jak biorę euthyrox też rano na czczo- czy mogą być razem?
    Pozwolił na spotkanie z fizjoterapeutą 😁 więc trochę mi z bioder napięcie zejdzie być może

nie mogą. Ja biorę żelazo (floradix) przed kolacją. Albo na noc.

Do szpitala mam niecałe 3 km.

U mnie lepiej, wydaje mi się, że mogłam mieć zapalenie nerek. Zobaczymy co wyjdzie w badaniach w poniedziałek.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Agusiagim Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 100km do szpitala, cesarka 5 października chyba ze coś się zacznie dziać wcześniej 🤪
    Jesteśmy aktualnie nad morzem, podróż ok 600km minęła nieźle, pod koniec tylko kość ogonowa mnie bolała i do teraz boli😱 musiałam się przed chwila pożegnać z córcia, bo odwiozłem ją na obóz karate. Ma 11 lat i to jej pierwszy taki wyjazd....i matka ryczy.... łzy mi same ciekną po policzkach i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Idę zaraz na plaże, dobrze ze pies mi został na pocieszenie🤣 a Wy jak znosiłyscie rozstania obozowe/kolonijne?

shl9at3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja dzisiaj kupiłam sandałki o rozm.wieksze na płaskim i to z gumeczkami....

Jola moje stopy i tak już są duże 🙈 i nie wiem czy coś dobiorę większego.

Co ma cię dziś na obiad? 😉 U nas króluje cukinia. Po ostatnich deszczach tak mi wystrzeliła, że oprócz tego co dla siebie oddałam mamie, teściowej i sąsiadce. Z cukini ugotowałam leczo, usmażyłam placki, i próbuje upiec pasztet, ale biedny czeka aż prąd włączą po dość silnej burzy jaka nad nami niedawno przeszła.

Jola17a lubi tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:39

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukinia jest super, bardzo lubię 😋 W poniedziałek mam zaplanowany makaron z cukinią i łososiem, mega szybkie i smaczne danie. Tyle że ja cukinię kupuję. Bluberry, Ty szczęściaro 😉

U mnie dochodzą właśnie młode ziemniaczki, do tego ogórki małosolne i filety drobiowe z papirusa. A jutro robię burgery wołowe. Jestem trochę uzależniona od rozpiski dietetycznej mojego męża, ale to są takie fajne, normalne dania, że nie narzekam.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, ja widziałam czarne chmury, a u nas ani kropelki 😑

Zazdro cukinii, zbierałam się też do uprawy i nie zebrałam 😂 a bardzo lubię 😉

Ma na obiad jedziemy do moich rodziców, więc nie muszę nic robić. I jeszcze Młodego przypilnują 😋

Freja, ale byłaś w końcu u tego awaryjnego gina? Czy sama sobie zleciłaś badania?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj kasza gryczana z gulaszem i surówka 😜

Zazdroszczę cukinii, smaka narobilas na leczo 😋😋😋

Na jutro mam ciasto marchewkowe „fit dla cukrzykow”, ale jest pyszne! Jutro mam mój brat przyprowadza pierwszy raz swoją nowa dziewczynę 😛 juz się nie mogę doczekać 😂

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei makaron ze szpinakiem (prosto z działaczki) ze śmietaną i kurczakiem. Zrobilyscie mi smaka na cukinię, ale na działce jeszcze nie urosła 😔 my oboje uwielbiamy cukinię pod każdą postacią 😊

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, podaj przepis na to ciasto marchewkowe 🥕🥕🥕

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Kejti, podaj przepis na to ciasto marchewkowe 🥕🥕🥕

Starta marchewka 300g
    Mąka z ciecierzycy 250g
    3 jajka
    Olej rzepakowy 200ml
    Cukier - Ksylitol 170g
    Proszek do pieczenia, soda, cynamon - po jednej łyżeczce
    Trochę soli
    Rozdrobnione orzechy włoskie ok 80g

Jajka energicznie ubić i wymieszać z cukrem dolewając olej. W drugiej misce dobrze wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Połączyć obydwie miski i wymieszać razem dodając marchewki. Na koniec dodać orzechy. Całość wlać do keksówki i wstawić do rozgrzanego na 150 stopni piekarnika na 1 godzinę :)

Bluberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle mój mąż też, ogólnie co do warzyw czasem marudzi, ale wyjścia nie ma bo ja bardzo lubię warzywa w każdej postaci 🙂 dziś mówię mu, zrobiłam pasztet z cukinii to tylko zapytał czy jak z nazwy pasztet to będzie smakowało jak mięsny 😂🤭 ale chyba smakowało mu bo chętnie wziął dokładkę.

Evoleth podzielisz się przepisem? Pierwszy raz słyszę o takim połączeniu, u nas zawsze makaron z łososiem i szpinakiem 🙂

Woowka dobrze że Was ominęło, u nas ładne niebo i nie wiadomo skąd szybkie załamanie pogody. Najgorsza była wichura dużo drzew połamanych i linie zerwane.
    W tym roku nie planowałam, że coś wsadzę, ale mąż obiecał mi pomagać by mi warzywa nie zarosły chwastami. Drugi rok sądzę własne warzywa i to fajna sprawa zwłaszcza przy dzieciach. Mąż w ogrodzie w doniczce postawił owocujące małe żółte pomidorki i truskawki, a moja córka jak wychodzimy to pierwsze co robi obchód i woła niam nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Starta marchewka 300g
    Mąka z ciecierzycy 250g
    3 jajka
    Olej rzepakowy 200ml
    Cukier - Ksylitol 170g
    Proszek do pieczenia, soda, cynamon - po jednej łyżeczce
    Trochę soli
    Rozdrobnione orzechy włoskie ok 80g

Jajka energicznie ubić i wymieszać z cukrem dolewając olej. W drugiej misce dobrze wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Połączyć obydwie miski i wymieszać razem dodając marchewki. Na koniec dodać orzechy. Całość wlać do keksówki i wstawić do rozgrzanego na 150 stopni piekarnika na 1 godzinę :)

Lubię marchewkowego 😉 też chętnie skorzystam z przepisu.

A gdzie kupujesz mąkę?

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przepis, jutro będę robiła :)

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry make kupuje w lidlu albo biedronce :) może być tez mąka gryczana :)

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/VwfWT01
    https://ibb.co/GdvqCF1
    Powoli zaczyna być widoczny! Mały Wojtuś 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2020, 10:06

ma.rysia lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiagim wrote:
    Ja mam 100km do szpitala, cesarka 5 października chyba ze coś się zacznie dziać wcześniej 🤪
    Jesteśmy aktualnie nad morzem, podróż ok 600km minęła nieźle, pod koniec tylko kość ogonowa mnie bolała i do teraz boli😱 musiałam się przed chwila pożegnać z córcia, bo odwiozłem ją na obóz karate. Ma 11 lat i to jej pierwszy taki wyjazd....i matka ryczy.... łzy mi same ciekną po policzkach i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Idę zaraz na plaże, dobrze ze pies mi został na pocieszenie🤣 a Wy jak znosiłyscie rozstania obozowe/kolonijne?

Moi tak od 7/8 rż jeżdżą. Pierwszego dnia zawsze mi źle i nie mogę sobie znaleźc miejsca. Potem robi się lepiej i korzystam. W zeszłym roku córki nie było miesiąc (12 lat) z 1 dniową przerwa i to było okropne :( oczywiście dla mnie, bo ona zachwycona ;)
    Wowka wrote:
    Freja, ale byłaś w końcu u tego awaryjnego gina? Czy sama sobie zleciłaś badania?

Nie, nie byłam. Badania mam zlecone przez mojego gina (z poprzedniej wizyty) i akurat w poniedziałek planowałam zrobić, bo w środę wizyta. A dziś mi znowu słabo :/

Plany na dziś: zagłosować. Niestety podobno mega kolejki. Nie wiem czy nam się należy pierwszeństwo..

Agusiagim lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pójdziecie dziś na wybory, to pójdziecie do przodu bez kolejki? Nie lubię takich sytuacji ale nie chce mi się stać :)

17u96iyefisxlskp.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na wybory dopiero teraz, zobaczymy jak będzie z kolejka. Bo jak długa to się pcham do przodu 😛

Dziewczyny, a jak znosicie wy i wasze dzieciaczki w brzuchu te upały? Moja malutka od wczoraj kiedy są upały mało co się rusza.... niby coś czuć ale zaledwie kilka razy dziennie i delikatnie... jak tak do jutra będzie to mój gin kazał mi przyjechać na usg sprawdzić czy wszystko ok... ale zastanawiam się czy to nie wina tych upałów i się rozleniwiła :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z poza miasta więc u nas luzy, kolejek nie ma. Jak poszłam oddać głos to było pusto.

Kejti nie wiem czy to wina upałów ale mój maluszek też średnio ruchliwy. Może udziela się maluszkom nasz nastrój bo ja bym najchętniej tylko leżała. Jutro wizyta mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i czy blizna się trzyma bo pobolewa ostatnio.

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja dzieki, uuu miesiąc to bardzoooo długo, ja moją odbieram w niedzielę, wiec tydzień jakos wytrzymam, jak na pierwszy raz starczy. Dziś wracamy znad morza a w sobotę z powrotem po córę. Synuś będzie mały podróżnik 🤣🤣. Ja powiem Wam ze w miarę dobrze znoszę upał, nawet na plaży bylo ok choć czasem jak wiatr ustał to bardzo gorąco się robiło. Ja głosowałam korespondencyjnie. Ale mąż nie, wiec z zaświadczeniem nad morzem. Kolejka była przez chwile rano jak msza się skończyła i wszyscy po kościele poszli hih.

Freja000 lubi tę wiadomość

shl9at3.png

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ