Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySoldering trzymaj się zasady że po burzy zawsze wychodzi słońce. A Twoje słoneczko właśnie wschodzi 🙂 Trzymamy kciuki.
Gruszka a temperature sprawdzasz? Może zrób jeszcze test tylko innej firmy i sprawdź czy kreska jest ciemniejsza czy już nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 15:15
-
nick nieaktualnyBluberry to przegapiłam 🙈
Gruszka ja też nie mam pojęcia, lekarz mówił tylko, że szyjka ok i nie dopytywalam.
Aa, chodzi Ci w samobadaniu, ja badałam sama w 1 ciąży, czy raczej staraniach i później juz odpuscilam, bo jakoś ciężko mi to szło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 15:58
-
dagmara wrote:Cześć dziewczyny! Postanowiłam dołączyć i mam nadzieję, że zostanę z Wami do października.
Jutro idę na pierwszą wizytę do gina i bardzo się boję. Jestem w ciąży bardzo wysokiego ryzyka. Przede wszystkim mam 40 lat, jestem po niedawnym poronieniu i jakby tego mało, mam miesniaka w macicy oraz moje TSH przekracza już normy.
Także wiele przeciwności...
Jutro zaczynam 7 tydzień.
Ja planuje się umówić do gina ale tak się stresuje ze nie wiem czy będę mogła słowo wydusić 🤣 po pierwsze nie wiem na kiedy się umówić bo ostatnia miesiączkę miałam 10 stycznia, i już jestem w 5t4d.. ale betę mam strasznie niska. Już zaczęłam na necie czytać o raku jajnika 🤣🤪 -
Maybelle wrote:A ja mam pytanie odnośnie diety przy mdłościach 😁
Co takiego przygotowujecie na obiady/kolacje itd? Szukam pomysłów i inspiracji.
Od paru dni zaczęło mnie okropnie mdlić i to przez cały dzień. Nie dochodzi (na szczęście) do wymiotów, ale przez te mdłości nie mam na nic kompletnie ochoty. To znaczy często czuję się głodna, ale na samą myśl o jedzeniu, robi mi się nie dobrze.
Szczególnie odrzuciło mi wszelkie mięso.
No i właśnie przez to nie mam kompletnie pomysłów na obiady/posiłki, a coś jeść trzeba 😁 Wiem, że można pić imbir na mdłości itd, ale tak czy siak nie mam ochoty na żadne jedzenie. Chciałabym się odżywiać zdrowo dla fasolki, ale nie spodziewałam się, że to będzie takie trudne 🤣 Teraz praktycznie wpycham jakieś jedzenie na siłę, żeby tylko zabić głód. A i zatykam przy gorącym obiedzie nos, żeby nie czuć co jem 😂
A co wy jecie w ciągu dnia? Jak sobie z tym radzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 17:51
Maybelle lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
sialalaKoniczynaDwa wrote:Hej Dagmara.
Moja ciaza rowniez jest zagrożona, także rozumiem.
Bierzesz cos na tarczyce?
Kciukiii✊✊🍀
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualny
-
Maybelle wrote:Haha mi ostatnio tylko wchodzą suche kromki z żółtym serem, ale ileż można jechać na samym chlebie 😂
Maybelle lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGruszka a ta druga beta jak wynik podobny?
No ja też bym chciała doradzić co by pomogło ale nic innego nie poradzę.. a byłaś u ginekologa? może by coś więcej powiedział.
Maybelle u mnie podobnie, mogła bym jeść ale jak przychodzi co do czego wszystko mi nie pasuje w ustach taki metaliczny posmak. Jedyne co mi pasuje to kanapki z twarożkiem i pomidory.. o matko mogę je jeść tonami, jedyne co nie zmienia mi smaku 🙂 -
nick nieaktualnyMaybelle wrote:Haha mi ostatnio tylko wchodzą suche kromki z żółtym serem, ale ileż można jechać na samym chlebie 😂
Z córką w ciąży tak miałam cały I trymestr... Tylko bułki i ser żółty, przez całe swoje życie tyle sera i kajzerek nie zjadłam co przez tamte 2 miesiące 🤣🤣🤣 -
Gruszka wrote:https://naforum.zapodaj.net/2d5e9b71644e.jpg.html
Tu macie ten test, wybaczcie, że tak was męczę, wiem, że to forum dla was ciężarnych..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2020, 18:40
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualnyJa miałam mdłości ostatnie 2 tygodnie i też niewiele jadłam. Jakieś zupy, pierogi raz zjadłam, ryż, owoce, a moim ulubionym daniem jest chleb z serem, pomidorem i cebulą 😂
Piłam napar z imbiru.
Teraz już mdłości mi trochę minęły, dalej mam wrażliwość na zapachy, ale już mnie tak nie mdli i więcej mogę zjeść. Ale nie mam jakiegoś super apetytu.