Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczyna, czyli optymistycznie👍 Dbaj o siebie, dziewczyno, oby to się nie powtórzyło.
Ja też wczoraj wzięłam się za zakupy i porządki, ale w mega wolnym tempie. Jestem na zwolnieniu i chciałabym ten czas wykorzystać na takie wiosenne ogarnięcie domu, ale w tempie np. jedna szafka dziennie😉 Oczywiście jeśli mdłości i wymioty nie położą mnie, tak jak w poprzedniej ciąży. Czuję że to właśnie stopniowo narasta, ale póki jestem na chodzie...
Dziś jest plan na rodzinne robienie faworków 😋Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
10 lat czekalam na te ciążę..
Bardzo, bardzo sie boje i kazdy ból, dziwne samopoczucie analizuje..
Dzis mam plan przelezec caly dzien, aby sie uspokoilo. Syn ma 13lat, wiec juz umie sie sam ogarnąć..aktualnie jest chory i siedzi w domu..obym i ja sie nie zarazila.
3mam za Was wszystkie kciuki, mam nadzieje, ze razem dotrwamy do konca✊✊🍀❤😘
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Matko...88?!!! Szok..
2007 - syn.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Po kilku dniach nieobecności tutaj odzywam się i ja. U mnie jakby od weekendu mdłości ciut mniejsze. Nie mam apetytu nadal na nic specjalnie, ale jest ciut lepiej chyba. Jeszcze do środy jestem na L4 więc odpoczywam. W czwartek wracam do pracy na kilka dni, zobaczę jak będzie sytuacja z sercem. Póki co nadal wariuje. Nawet ciśnieniomierz czasami pokazuje arytmie, ale lekarz rodzinny specjalnie się tym nie przejął. Za tydzień we wtorek mam wizytę u ginekologa, mam nadzieję że usłyszymy serduszko ❤️ boję się pustego pęcherzyka, ale mam wrażenie że brzuszek mi ciut urósł więc trzymam się tej myśli, że maluszek jest z nami i rośnie.
-
Hej Dziewczyny,
Ja czytam na bieżąco, ale nic nie pisałam, bo miałam takie mdłości, że nie mogłam się skupić na pisaniu.
Wczoraj miałam pierwsza wizytę. 6+2
Jest już fasolinka, nawet słyszałam serduszko.
Tak jak Wam wspominałam ta ciąża jest zupełnie inna od poprzedniej.
Przez to, że muszę się zajmować córeczka nie mam czasu na analizowanie i przemyślenia dot mojego samopoczucia, dlatego chyba jest mi łatwiej ale rozumiem Was doskonale, że każdy ból, zaklocie czy ciągnięcie analizujecie i się martwicie. Przechodziłam przez to w 2018. Skupiałam się na wszystkim.
W 1 ciąży mdłości miałam takie, że nic nie mogłam jeść więc piłam cole i jadłam. Laysy solone, bo to była. Jedyna rzecz po. Której nie wymiotowałam.
W tej ciąży, mam mega mdłości ale o dziwo one się lekko zmniejszają jak coś zjem. Nie mam ochoty na coś szczególnego i jedynego, jem to na co mam akurat ochotę. Chcę makaron z białym serem i cykrme to jem, chciałam pizze zjadłam pizze,generalnie ciągle jestem głodna i jedzenie pomaga mi na mdłości. Jem małe ilości a często. Mi to pomaga, acz lodówka pęka w szwach bo nie zjem drugi raz tego samego, bo na samą myśl mi nie dobrze.
Mój mąż się na mnie wkurza, ale cóż poradzić =pCóreczka 10.2018
...? 10.2020
-
Nie mozliwe, aby brzuch juz byl..predzej to wzdecia, ktore w ciazy sie nasilaja i spowolniony ruch jelit..
Mnie tylko raz porzadnie zemdlilo po jajkach i juz nie tykam.
U mnie brak objawow jest wynikiem niskiej bety - to ona nasila mdlosci i inne.2007 - syn.
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Z tym brzuchem to ja tego zjawiskanie rozumiem, ale moja koleżanka gdy była drugiej ciąży miała taki brzuch w 10 tyg jak ja pod koniec 1 trymestru (będąc w pierwszej).
Powiedziała mi wtedy, że z każdą kolejną ciąża brzuch rośnie szybciej i bardziej, bo już skóra jest rozciągnięta (bardziej plastyczna) i tak samo macica itd.
Nie wiem na ile to prawdziwe co mi mówiła, ale ma to jakiś sens dla mnie i faktycznie w tej ciąży, jakoś mi się wydaje że widzę coś brzucha, aczkolwiek dodam, że jestem z tych płaskich (z przodu plecy z tyłu plecy) dlatego ja też szybko zauważyłam, że coś się zaczyna.
To co mnie szokuje, to fakt, że to 6 tydzień, a ja nie mogę swobodnie zapinać się w moje jeansy, bo autentycznie boli mnie brzuch. Dlatego noszę luźniejsze spodnie i dresy głównie, żeby tego brzucha nie obciskać i nie odczuwać dyskomfortu.
Nie wiem jak to napisać aby oddać stan rzeczywisty, nie mam jeszcze ciążowego brzuszka, ale nie mam idealnie płaskiego jak zwyczajnie, ooo wiem mmm. Mam taki brzuch jak się ma dzień przed miesiączka(taki nabrzmiały, lekko spuchnięty😂😂😂) mam nadzieję, że mnie ogarniesz Maybelle 🤓🤯🤯Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualny
-
Gochna, mam bardzo podobnie. To na pewno nie jest jeszcze brzuch ciążowy, ale w normalne spodnie się nie dopinam. A nosiłam właśnie takie bardziej dopasowane. Myślę że w jakimś stopniu macica już się powiększa i musi zrobić sobie miejsce. W poprzedniej ciąży brzuszek ukazał się ok 15-16 tyg., a potem szybko rósł. Teraz pewnie będzie to wszystko wcześniej.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Bluberry wrote:Gochna to jak wpisać Cię już na listę?
Ja sama się upomnę o dopisanie, ale aktualnie nie wiem dokładnie, kiedy mniej więcej ten moj termin będzie 🤓
@Evoleth
No dokładnie, ja się nie dopinam w moich, myślę że to może być związane z ciąża właśnie, ale żeby nie było, nie zmuszam się i albo chodzę w rozpiętych, albo dresy itd. A zamówiłam sobie właśnie z Lidla legginsy i jeansy, bo teraz będą luźniejsze tam gdzie ta gumka, więc nie będą opinać, ani powodować ściskania i dyskomfortu a później się przydadzą jak już pojawi się bezdyskusyjny brzuszek .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 13:15
Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Evoleth wrote:Gochna, mam bardzo podobnie. To na pewno nie jest jeszcze brzuch ciążowy, ale w normalne spodnie się nie dopinam. A nosiłam właśnie takie bardziej dopasowane. Myślę że w jakimś stopniu macica już się powiększa i musi zrobić sobie miejsce. W poprzedniej ciąży brzuszek ukazał się ok 15-16 tyg., a potem szybko rósł. Teraz pewnie będzie to wszystko wcześniej.
Dokładnie o to mi chodziło mówiąc, że mam wrażenie że coś tam się z moim brzuchem dzieje. Ja rano mam w zasadzie płaski brzuch. Ale po zjedzeniu czegokolwiek już jest inaczej. Wcześniej mogłam wciągać brzuch i był plaski nawet po jedzeniu, teraz już tak nie dam rady zrobić. Spodnie też mnie cisną. Myślę że to bardzo indywidualna sprawa. Inaczej będzie w przypadku bardzo szczupłych dziewczyn, inaczej gdy dziewczyna ma mięśnie, a inaczej w kolejnych ciążach. Ale jak ja widzę te drobne zmiany na moim brzuchu to mnie to odrobinę uspokoja, że coś tam się dzieje.Maybelle, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny