Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGruszka powodzenia!
Hej, temat wzdęć na czasie, mnie wlasnie takie wzdecia odpadły, ze leżę i nie mogę się ruszyć. Boli mnie przy tym brzuch na wysokosci nad pepkiem, nie mam juz mdłości, ale tak mi jakos niedobrze.
Wczoraj jak b6lam na wizycie to lekarz pokazał mi nawet moje jelita, mówiąc, ze sa "wzburzone" i żeby sobie ogarnąć dietę na przyspieszenie perystaltyki.
Kurczę, dawno tak nie miałam, pije wodę, zjadlam wlasnie jabłko i wypilam kefir, co robić zeby szybko pomogło? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBluberry teraz jest kwas foliowy z witaminami z grupy B ( ktore same tez dobrze dzialaja na mdlosci ) oraz imbirem wlasnie p.mdlosciom.
Ja od kilku dni biore oprocz zwyklego kwasu i jest troche lepiej.
Nazywa sie Prevomit.
Ja samwgo imbiru nie moge bo nie jestem wstanie przrlknac gdyz mam odruch wymiotny.
Bluberry lubi tę wiadomość
-
Z tymi spodniami to zauwazylam tuz przed tym jak sie dowiedzialam o ciazy, nie moglam sie dopiac ..to kosci sie rozchodza po prostu i dlatego jest takie wrażenie, ze sie " przytylo"
U mnie wlasnie lekkie mdlosci...sok pomidorowy pomogl...i w ogole jakos mi slabo gdy stoje..
Dzis z domu nie wyszlam nawet, plamienie odpukac ustalo.2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Mieszkam w UK i tu nie ma możliwości wykonania bety, więc robię testy ClearBlue How Many Weeks. One pokazują kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia i jaki jest tydzień ciąży.
- 14 dpo wyszło mi 1-2 (co znaczy, że 1-2 tygodnie temu było zapłodnienie)
- 20 dpo wyszło mi 2-3
- 27 dpo wyszło 2-3.
Martwi mnie ten ostatni test, bo jak robiłam je w poprzedniej ciąży to 27 dpo wyszło już 3+ i liczyłam, że teraz też tak wyjdzie.
Najpierw sobie pomyślałam, że pewnie to nic nie znaczy, że za kilka dni wyjdzie te 3+. Nie daje mi to jednak spokoju i coraz bardziej się nakręcam.
Zrobiłam też zwykły test ciążowy i kreska jest nieznacznie bledsza niż 2 dni temu.
Co myślicie o tym? Dajcie nadzieję, że bez sensu panikuję 😉
Tak wyglądają testy
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja uwielbiam spać na brzuchu i poprzednia ciążę prawie całą przespałam na nim, tylko sobie nogę podwijalam tak, że cały ciężar na niego nie spadał. Ciężko opisać, ale może więcej o co chodzi.
Ja też mam już brzuch większy. Pytałam koleżanek czy to normalne i jedna z nich mi powiedziała, że lekarz ją poinformował, że w pierwszej ciąży macica rośnie razem z dzieckiem, a w drugiej rośnie od razu do tego dużego rozmiaru i dopiero dziecko jakby do niej dorasta. Także to możliwe, że już brzuch rośnie. Ja tego nie czuję jako wzdęcia.
Cześć dziewczyny
Długo mnie nie było. W ostatni czwartek musiałam udać się do mojej Pani ginekolog bo miałam lekkie plamienia, ale okazało się że wszystko jest ok, jest pecherzyk i ciałko żółte i nic nie wskazuje na to, żeby się coś działo. Dostałam duphaston profilaktycznie gdyby jednak miało się coś dziać. W piątek (jakby było mało stresu) rozbolała mnie szczęka więc zaliczyłam jeszcze stomatologa, oczywiście nie można było stwierdzić który dokładnie ząb boli więc wybrał najbardziej prawdopodobny i założył mi lekarstwo, do kontroli za 3 miesiące.
I zgadnijcie co się stało.... To nie ten ząb 🤣 Ledwo szczęką ruszam, myślałam już ze robi mi się rana w jamie ustnej,a może zapalenie slinianki, a może afta... a dzis ujrzałam biały punkt w najbardziej bolącym miejscu... Czy na prawdę aż tak nagrzeszylam, że teraz w ciąży wychodzi mi ósemka!? 😡 Jutro kolejna wizyta u stomatologa, ciekawe co usłyszę 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 19:05
-
Gochna wrote:Annie, wygląda, że jest ok, po tych paskowych. Ja bym jeszcze nie panikowala:)
Powtórz ten elektroniczny tak za 3
,4 dni ☺️
nick nieaktualnyInessa a nie była by to za duża dawka kwasu foliowego w połączeniu z witaminami prenatalnymi?
Annie jak dla mnie ostatni test jest w porządku i nie widzę by był bledszy. Ale Cię bardzo rozumiem, najlepiej jak byśmy same miały w oczach ultrasonograf to byłby lek na nasze ciągłe obawy i leki w ciąży 😉
Monia a to Ci dopiero się trafiło 😯Annie1981 lubi tę wiadomość
-
jak mi źle... ;( tak źle, ze zjadłam pierogi i wypiłam colę. W moim świecie to jak kokaina w ciąży w waszym
no i efekt był. Cukier w kosmos
ale nie byłam w stanie nic innego przełknąć.
Nie wiem jak mam dac radę z cukrzycą jak nie jestem w stanie patrzeć na jedzenie! Samo się przecież nie zrobi...
Tak strasznie nienawidzę wymiotować, a dziś miałam już ze dwie cofki... -
Bluberry wrote:
Annie jak dla mnie ostatni test jest w porządku i nie widzę by był bledszy. Ale Cię bardzo rozumiem, najlepiej jak byśmy same miały w oczach ultrasonograf to byłby lek na nasze ciągłe obawy i leki w ciąży 😉
Masz rację, ten pierwszy trymestr jest najgorszy, bo wiele się może wydarzyć. Drugi dla mnie już lepszy, bo czuję ruchy i jestem spokojna.
A Ty kiedy będziesz miała wyniki bety?
nick nieaktualnyAnnie muszę czekać do jutra z wynikami, późno do badania moje próbki poszły i jak był mój mąż po wyniki to jeszcze nie mieli dopiero około 19 miały być, a specjalnie już wracać się po odbiór wyników mężowi się nie opłacało, a na maila przez RODO też nie mogę liczyć.
A tak liczyłam że dziś porównam z poprzednimi i znów niepewność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:51
-
nick nieaktualnyBlubery mozesz ppdpytac lekarza czy mozesz to brac dodatkowo. Tam jestdawka 400 a od jakiegos czasu (nie pamietam dokladnie bo o tym dowiedzialam sie w ciazy z corka) Miniseterstwo Zdrowia zaleca nawet dawke 800
Ja biore i zwykly kwas foliowy no i ten od kilku dni.
Ale ja zawsze powtarzam jak ktos nie jest pewien trzeba pytac lekarza.
A jak beta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 20:51
-
nick nieaktualny