Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Natalii wrote:Freja, ja też dzisiaj zgrzeszyłam pierogami, ale przy tym smietana i kefir, żeby trochę obnizyc indeks. No nic, codziennie tak nie jemy
ale szkoda, ze aż tak sie zle po tym czujesz.
Wysokie cukier u mnie jest zawsze po pszenicy. Nawet pełnoziarnistej. Ktoś kiedyś gdzieś pisał, że niektórzy tak reagują na nietolerancje. Wzrostem cukru.
No ale nic nie mogłam innego przełknąć ani przygotować
ale znajoma mnie pocieszyła, że jak nie umyłam rąk (a nie myłam) to równie dobrze mogłam zbadać coli IG
Teraz po normalnej, zdrowej kolacji idealnie. -
3mam kciuki ✊✊
Jak sie dzis czujemy?
Ja odliczam dni do wizyty 27.02..po tym jak bylam juz 4razy tydzien po tygodniu i zaliczylam szpital to brakuje mi mego doktorka..noi strach czy jednak wszystko sie dobrze rozwija.
Martwia mnie klucia i inne takie...niby to normalne, nie pamiętam juz jak to bylo...starszy syn ma 13lat.
Kejti22 lubi tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
nick nieaktualnyBebetka cofnij sobie do tyłu stronki ja i Natalii też ostatnio wrzucałyśmy link zestawienia tabletek prenatalnych wg Pana Tabletki lub wpisz w google hasło i Ci wyskoczy stronka. Tam jest fajne zestawienie z opisem składu które są najlepsze. Ja z tego wybrałam sobie symvital mama
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Koniczyna. Doskonale Cię rozumiem. Ja też chciałabym sprawdzić czy wszystko jest w porządku, czy groszek w ogóle tam jest, czy dobrze umiejscowiony, bo ja jeszcze nie wiem nic, oprócz tego co pokazują testy. Odliczam jeszcze 2 tygodnie 🙈
Bebetka. Pan Tabletka zrobił fajne zestawienie witamin prenatalnych. Tak jak je przeglądałam to najlepsze wyszły:
Symvital Mama
Omega med optima forte
Composita Mama DHA
Prenatal Duo
Ja sobie wybrałam Composita Mama DHA. Mama DHA Premium nie ma żelaza i to może być minus, ale najlepiej poczytaj sobie sama
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
bebetka.b lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Cześć, ja mam wrażenie że z dnia na dzień czuję się coraz gorzej, dziś od rana tak mi się kręci w głowie że dramat odrazu zwymiotowałem a teraz leżę i dalej mi źle. Zastanawiam się czy nie pójść do gina prywatnie sprawdzić czy wszystko ok bo ja czuję się jakbym była chora a nie w ciąży. Nie wiem już co robić jak sobie pomóc w domu jestem z dziećmi 4 i 3 lata i nie mam siły nic koło nich robić od 2tyg nic nie gotuję bo nie jestem w stanie tylko kupujemy gotowe
-
Annie Bluberry dzięki już czytam! Rzeczywiście świetne zestawienie na tej stronie ☺️
Intuicja współczuje.... domyślam się co przechodzisz, choć ja nie byłam nigdy w takiej sytuacji. Ale 3 i 4 latek w domu i ty sama i dolegliwości ciążowe... dużo sił dla Ciebie, nie przejmuj się ze nic nie robisz, masz prawo. Nie masz nikogo kto by cię odciążył na chwile? Siostra ? Mama? Dzieciaki chodzą do przedszkola?
My na razie mieszkamy z rodzicami wiec pomagają mi przy córce. Sama nie dałabym sobie rady, bo pracuje. -
bebetka.b no właśnie nie mam tak naprawdę na kogo pomoc liczyć, moja mama jest czynna zawodowo i mieszka spory kawałek od nas, jak dzieciaki były małe a są rok po roku to tylko mogliśmy z mężem liczyć na siebie nikt nam nigdy nie pomagał i daliśmy radę teraz też damy tylko ja muszę wrócić do żywych bo wyglądam i czuję się jak obłożnie chora, dzieciaki nie chodzą do przedszkola ja się nimi zajmowałam, mamy na głowie też budowę domu tzn wykończenie bo teraz robią tynki, ja ogarnialam budowę od początku cała papierologie ekipy etapy wszystko, mamy teraz też ciśnienie żeby wprowadzić się przed porodem a roboty od cholery , wiem że damy radę tylko ja muszę czuć się okej
-
nick nieaktualnyIntuicja łącze się w bólu. Ja podobnie sama w domu z 4,5 latkiem i 11 miesięczną pchełką. Mamy ferie i normalnie mi dom roznoszą a ja nie mam na nic siły najchętniej bym usiadła albo najlepiej przespała cały dzień. Nie mogę doczekać się wiosny i lata żeby wyjść do ogrodu i usiąść na leżaku a dzieciaki niech biegają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 09:55
Intuicja, inessa lubią tę wiadomość
-
Bluberry Twoje starsze chyba rocznik mojej córki 2015r ?u mnie wrzesień konkretnie. No nas całą wiosnę i lato czeka robota na budowie cieszę się bo spełnia się moje marzenie o domu i wiem że wszystko będzie dobrze i jakoś damy radę tylko jest jeden warunek muszę się czuć dobrze.
-
nick nieaktualnyHej.
Intuicja wspolczuje i lacze sie w bolu
Moje dzieci roznosza dom a ja nie mam sil a tu trzrba wszystko w domu ogarnac a tez znikad pomocy a maz do pracy musi chodzic.
A wizyta dopiero za tydzien po moich przrjsciach to chyba zejde podczas niej na zawal hehe
A mi podczas cukrzycy ciaxowej cukier podnosil ciemny chleb no masakra mimo zalecen diabetolog nie moglam go jesc tylko jasny pszenny bezglutenowy i zagryzany ogorkiem kiszonym lub kapusta kiszona dopiero cukier w normach
Pozdrawiam i dobrego dnia zycze dla kazdej z Was -
nick nieaktualnyIntuicja mój syn też rocznik 2015 w maju się urodził, a córką w marcu teraz rok skończy i wszędzie jej pełno z szuflad wszystko wyciąga , pierwsze kroczki już stawia więc też tylko patrzę by guza nie nabiła. My na wiosnę ruszamy z wykończeniem piętra ale to mąż będzie robił ja tylko będę wybierać materiał 🙂 wykończony mamy tylko dół, do tej pory wystarczył nam taki metraż ale czas już ogarniać młodym pokoje. Budowa to przyjemna sprawa tylko pieniądze nie fajnie znikają, ale w końcu na swoje idą 😉
Inessa Ty już tyle przeszłaś że musi być dobrze podziwiam za wytrwałość i siłę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:07
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy od polowy grudnia mieszkamy sami w bloku i mamy w koncu 4 pokoje bo tak mieszkalismy w 2 malych pokoikach we 4 ciezko bylo. Od lata do jesieni mielismy remont kuchni,lazienke i korytarz a od marca po kolei pokoje beda remontowane.
Zatem bedzie sie dzialo. Na szczescie synek idzie do przedszkola od piatku na 5 godzin ale zawsze latwiej. A corka ma bunt dwulatka oj czasami dzieje sie.
Bluberry i jak wyniki? -
nick nieaktualnyOjej, współczuję dziewczyny, ja mam w domu 3.5 latka, ktory na szczęście chodzi do przedszkola, ja jeszcze pracuję, ale popołudnia bywają ciężkie.
Tez już nie mogę doczekać się wiosny, żeby było ciepło i słonecznie, od razu człowiek ma więcej siły;)
Ja oprócz wzdęc i lekkich mdłości czuję się calkiem ok, wieczorem jestem bardziej zmęczona no i piersi cały czas mam wrażliwe i bolą. Chyba powoli przyzwyczajam się do objawów i jakos leci. Ja mam następną wizytę dopiero 23.03, nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać i czy nie podejdę do innego gina wcześniej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 12:01
-
bebetka.b wrote:Hej ja mam jutro wizytę u gin żeby sprawdzić gdzie jest pęcherzyk. Oby był.
A jeszcze pytanko jakie suplementy bierzecie? Ja mama dha premium ale bo to brałam w poprzedniej ciąży ale zastanawiam się czy nie zmienić. Polećcie coś?
ja też biorę mama dha premium, pan tabletka poleca, do tego łykam magnez +b6inessa, bebetka.b lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 13:09
inessa, Maybelle, bebetka.b, Paulinqa, Natalii, Foto80, Evoleth, Amka1000, Freja000, Lajla, Intuicja, Bluberry, Annie1981, ago91 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność