Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Baby nie przejmuj się ja w poprzedniej ciąży też mialam obawy czy będę miała pokarm bo nic nie leciało. A po porodzie mialam dużo mleczka. Położna jak po porodzie na wieczór nacisnęła mi na pierś bo ja nie umiałam spraedzić a mały nie chciał jeść to aż tryskało
Dziewczynki pięknie te wasze maluszki ważą
Bluberry mój syn też był szybko nisko ułożony główką ale gdyby wody w 37tc nie odeszły to bym nie urodziła bo w ogóle nie mialam skurczy. Dopiero po oxy wszystko ruszyło. Będzie dobrzeale oczywiście jak lekarz mówi żeby się oszczędzać to posłuchaj.
Sylwia dzięki nawet nigdy nie słyszałam o tych papierkach
Pastelova ja nie robię baby shower. Jakoś mi się wydaje to takie Amerykańskie 🤣
Marysia ja to na temat wagi się nie wypowiadam bo dopieroco zaczynam przybierać. Od poczatku ciąży mam nadal jeszze 200g na minusie. Zobaczymy co będzie 12 sierpnia na wizycie ale jakoś specjalnie się tym nie martwię bo gin powiedziała że dopóki dzidzia ładnie rośnie to nie będziemy zwracać uwagi na moją wagę. A nie powiem bo szczupła jestem. 160cm i 56kg. A pierwsze ważenie w 9tc było.56,2. Najwięcej w tej ciąży ważyłam w 13tc 56,5 a później zleciałam 1,5 kg i do tej pory nie nadrobiłam
-
Wydaje mi się, że faktycznie najważniejsze jest to że dziecko przybiera. Także moją wagą się nie będę specjalnie przejmować. U nas dziś mała na usg była akurat głową w dół, ale wydaje mi się, że zmienia jeszcze pozycję bo teraz znów się wypinała pleckami po prawej stronie. Także chyba chciała lekarzowi pokazać że ładnie się układa a po wizycie zaraz było fiku miku i znów inaczej ułożona 😀
-
U mnie jeśli chodzi o małą i jej kopniaczki to ciągle czuję ją po lewej stronie jedynie wczoraj nie wiem jak ona się ułożyła ale czùlam w jedym.czasie po obu stronach
A znowu syna czułam całą ciążę po oewej stronie. Nie wiem jakie to ma znaczenie -
nick nieaktualny
-
U mnie mały główkowe ułożenie już od połowy.
Napisałam post i zamiast kliknąć wyślij zmieniłam stronę 😬
Koszule polecam Doctor nap.
Infekcja już powoli opanowana, lekarz napisał sms co poleca na to. Wizyta u innego nie wchodzi w grę😬
Gratulacje udanych wizyt😍 -
A ja dziś kosilam trawę przez 2h i się zmęczyłam wreszcie hehe. Dziś będę dobrze spać.
Ale duże już te nasze dzieciaczki💕💕jeszcze dwa miesiące i będziemy pisać o nieprzespanych nockach 🤪
Ja tez mam zamiar kupić koszule od Doctor nap. Mam jedna bawełniana do karmienia, ale wydaje mi się za długa🤔bo jest za kolano. Dokupie jeszcze jadna na ramiączka to razem będzie trzy. Chyba wystarczy🥴
Mam wrażenie ze mój synuś jest już głowa w dół bo strasznie mnie po żebrach kopie, a rączkami tak jakby po bokach brzucha🤷♀️ale pewności nie mam. Dowiemy się 12go sierpnia dopiero...matko jak to długo jeszcze.
Butelki tez nie kupuje ale dostałam chyba dwie w gratisach od zaprzyjaźnionej położnej jak byłam w przychodni wiec w razie czego jest, choć mam nadzieje ze się nie przyda bo jestem za kp. A co do wycieków to nie mam i w pierwszej ciąży tez nie miałam, a mimo to karmiłam po cc praktycznie od pierwszego dnia. Za to cyce jak donice mam😜😜 byłam kupić biustonosz do kp w esotiq to numerów zabrakło 🥴 ostatecznie kupilam misecxke E na teraz ale taki polusztywniany 🙈 -
Ja koszul kupilam 5 z braku odwoedzin wole miec na kazdy dzien wrazie jakiejś plamy.
Kupilam na allegro po 2 od roznych sprzedawcow ale ja tu nie potrafie wstawic fotek ani linkow.
Mam dwie rozchylane do gory ale lichy materaial po 28 zl
Dwie z dostepem do biustu od boku.
Jedna na napy bo wczesniej mialam na guziki i wiecznie sie rozpinaly same
I jedna chyba na suwak ale juz sama nie wiem czekaja na pranie -
Agusiagom widzę że wizytujemy w tym samym dniu
ja też 12 sierpień i też jakoś mi się dluży teraz ten czas od poprzedniej wizyty. Mam wrażenie że upłynęły całe wieki a to dopiero 2 tygodnie
Dziś ma być u nas kurier z łóżkiem dla Kacperka
Ooszule zamówione z doctor nap. Tak chwalicie że musiałam. Zamówiłam dwie. Jedną na suwaki a druga na napy z przodu. Z guzikami za nic w świecie nie chciałam bo mam uraz po pierwszej ciąży i karmieniu Kacpra. Same się guziki odpinały i to iie tylko w czasie.snu ale nawet jak chodziłam i siedziałam na krześle. Jakie to yyło denerwujące 😤
A mam jedną też z poprzedniej ciąży bez zapinania tylko ma dziury po bokach żeby wyjąć pierś. Szczerze?? Dobrze że najpierw w domu ją wypróbowałam bo jak bym wzięła do szpitala to hym się wstudy najadła. Wiecznie mi w niej cycki było widać nie wiem czemu -
Ja mam na razie jedną z dr Nap do KP na suwaki. Ładna. Nie defasonuje się bo już prałam kilka razy. Jakość b. Dobra. Ale te suwaki muszę rozruszać bo czasem trzeba się pomęczyć żeby odpiąć czy zapiąć. Poza tym... Czy taki suwak nie będzie przeszkadzał? Drażnił? Poszukam jeszcze że 2 inne
U mnie 5 dni temu i miesiąc temu też młody był ustawiony miednicowo. Czekam aż się obróciWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 08:23
-
PRANIE
dziewczyny dzis na ogien idzie posciel
Kupilam zestaw podobny do jukki
Ale tańszy
Musze wyprac rozki posciel przescieradla kocyki po jednej stronie jest minky dla mnie to nowosc 7 i 10 lat temu moje dzieci nie mialy takich cudow
Jak to prac w ilu stopniach ?
Czy macie KOKON ? JAK go wyprac ? -
Aina ja wszystko takie dziecięce piorę w 40stopniach tak pisze na tych rzeczach i tak włączam. Hmmm kokon no właśnie sama chetnie się dowiem czy w pralce czy jak się to pierze. Ogólnie kokonu nie mam jeszcze bo chrzestna synka powiedziała że mam nie kupować i ona kupi na urodzenie się dzieciątka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 08:59
-
Aina wrote:PRANIE
dziewczyny dzis na ogien idzie posciel
Kupilam zestaw podobny do jukki
Ale tańszy
Musze wyprac rozki posciel przescieradla kocyki po jednej stronie jest minky dla mnie to nowosc 7 i 10 lat temu moje dzieci nie mialy takich cudow
Jak to prac w ilu stopniach ?
Czy macie KOKON ? JAK go wyprac ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 09:51
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Baby, pokarm jest w głowie. W krajach, w których kobietom się nie mąci w głowach i nie mówi, że mają za mało pokarmu karmią wszystkie. A w cywilizowanym świecie nagle co druga ma za mało. Ciekawe...
Babyshower mi się marzy... ale nie wiem czy ktokolwiek mi zrobi, bo większość nadal nie wie, że jestem w ciąży ;( a samej to jakoś tak...
Tez sie zastanawiam nad kokonem. Chyba nie widze potrzeby. Raczej poszukam składanego łóżeczka. Widziałam coś takiego, z torby robi się łóżeczko. Idealne na wyjście w gości.
Dziś jedziemy po fotelik i wózek. Ale jestem podjaranaJagodazdw92, baby, Evoleth lubią tę wiadomość
-
Edytka moja siostra ma kokon co prawda pierwsza córka ma już 5 lat także spokojnie. Ale ona sobie chwali. Wszędzie koże małą położyć i jej nie spadnie. Ja też chcę mieć. Tylko właśnie ta chrzestna małego się uparła że kupi na urodzenie się małej cały koplet z kokonem. Ale teraz ja nie wiem jak tą sytuację rozwiązać bo przecież cały ten komplet będę musiała wyprać a mialam w planach klaść malutką w kokonie odkąd tylko będę z nią w domu. Noji chyba lipa będzie bo jak wrócę ze szpitala z malutką to dopiero rodzinka się zjedzie bo dzidzie będą chcieli przywitać i wtedy pewnie przywiezie mi ten komplet i pierz zaraz po wyjściu ze szpitala.... z synem po porodzie nie mialam siły się ruszyć bo mi się krwiak zrobił i aji siedzieć ani leżeć ani stać
a tu teraz schylaj się do pralki. Jestem poprostu w kropce. Doradzicie coś?
-
Freja000 wrote:Baby, pokarm jest w głowie. W krajach, w których kobietom się nie mąci w głowach i nie mówi, że mają za mało pokarmu karmią wszystkie. A w cywilizowanym świecie nagle co druga ma za mało. Ciekawe...
a no to jeśli w głowieto powinno być ok
karmiłam oboje dzieci, nie miałam z tym problemów - chciałabym też teraz tak. Dla mnie to było suuuper
w razie czego chyba jest jakaś poradnia laktacyjna czy coś ...
Kokonu nie mam i póki co nie planuję - chyba że ktoś koniecznie będzie chciał coś kupić takiego.
Tych różnych rzeczy dodatkowych jest tyle że nie sposób miec wszystkiego. Zresztą gdzie to potem upychać?Postaram się po najmniejszej linii oporu - tak żeby małemu było dobrze ale zbytków nie lubię
o kurka - zważyłam się (bo Jagoda wciąż o wadze pisze) i ... 2 kilo w 18 dni .... wooow
no jak tak dalej pójdzie to nie wiem na ilu skończę ...
chociaż od początku jest 10,5kg no ale jeszcze tyle do końca ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 11:12
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przy temacie kp.. ostatnio zauwazylam na brodawkach taki żółte zasychajace "krostki"? Przy prysznicu bez problemu schodzą, nic nie boli. Ale jak tylko oczyszczę te miejsca to za chwilę znowu leciutko zbiera się taki "płyn"? Żółto biały i znowu zasycha w takie "krostki. Dziwnie to wygląda a zapomniałam ostatnio zapytać lekarza co to jest. Miała, któraś podobną sytuację? Trochę mnie to zaniepokoiło