Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na mojego męża nie będę narzekać, bo dziś mamy rocznicę ślubu 😂 My na szczęście remontu nie mamy, ale czekamy na meble od stolarza. Zabudowę do salonu i szafę do sypialni. Nic nie piorę i nie prasuje bo nie mam gdzie tego wkładać. W każdym kącie jakieś kartony, tragedia... Meble zamawialiśmy w marcu, miały być na maj-czerwiec. Jest koniec lipca, jak nie było tak nie ma. Ten tydzień stolarz jest na urlopie i mam obiecane ze w pierwszym tygodniu sierpnia meble będą. Jak nie to go chyba uduszę... Już bym chciała to sobie wszystko prac, prasować, układać,dokupic resztę rzeczy. Ale wszystko w zawieszeniu przez te meble... A jakby nie patrzeć z każdym tygodniem robi się coraz ciężej i mam mniej siły. Jeszcze jak przyjdą upały to już w ogóle.
-
Dobrze że dziś trochę chłodniej
i pokazujemi w telefojie że dopiero w niedziele 29st. Damy jakoś radę. Te parę dni sięodpocznie od upałów bo ma być 24-26 stopji więc tak w sam raz chyba jak na tą porę roku
-
nick nieaktualnyWrześniówki mają pierwszego bobasa, a na grupie na fejsie i pazdziernikówki mają 😱 chłopiec urodził się w 29tc i na tą chwilę, wszystko z nim dobrze 😍 na tej grupie to wgl ciagle jakieś akcje... aż strach zajrzeć 🤦🏻♀️
Wowka, Freja - jaki to model Cybexa? Też chcę albo Maxi Cosi... koniecznie z bazą - nie wyobrażam sobie wozić dzieci do szkoły i co chwila zapinać Młodego w te pasy 🙈 choć tu możemy sobie ułatwić życie 🙂
U nas też remont. Sypialnia pomalowana, w kąciku dla Bobo chce połowę ściany na beż/brąz, ale to pod koniec sierpnia machniemy 🙂 teraz sprzątam ten syf... ale najgorsze za nami 🙂 jutro skoczymy do Ikei po jakieś dodatki i będzie super..
W sierpniu wyprawka... choć zamówiłam już walizkę 😁 poczyniłam krok do przodu😂 -
Emka, ten nowy model cybexa to cloud z i do tego możesz kupić obrotową bazę.
Ja mam poprzedniego cloud q, też z bazą, ale moja bez możliwości obrotu. I pasowała tylko do łupinki.
Syn jeździ w GB vaya, ten fotelik jest z obrotową bazą i jest to niesamowita wygoda. Teraz już wsiada sam, ale jak był mniejszy to bez problemu można było go wpinać i dociągać pasy.
Też dołączam do klubu pokłóconych. Mój małżonek też ma muchy w nosie i psuje mi humor.
Emka31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka wrote:Emka, ten nowy model cybexa to cloud z i do tego możesz kupić obrotową bazę.
Ja mam poprzedniego cloud q, też z bazą, ale moja bez możliwości obrotu. I pasowała tylko do łupinki.
Syn jeździ w GB vaya, ten fotelik jest z obrotową bazą i jest to niesamowita wygoda. Teraz już wsiada sam, ale jak był mniejszy to bez problemu można było go wpinać i dociągać pasy.
Też dołączam do klubu pokłóconych. Mój małżonek też ma muchy w nosie i psuje mi humor.
Właśnie takiego szukam !! Dzięki 😊 O ile z wózkiem poszło łatwo, tak fotelik to ciężka sprawa... czytałam też, że najlepiej podskoczyć autkiem, by dopasować. To konieczne?
A my ze starym już się chyba znudziliśmy kłótniami po 11 latach małżeństwa 🙈 -
Emka31 wrote:Właśnie takiego szukam !! Dzięki 😊 O ile z wózkiem poszło łatwo, tak fotelik to ciężka sprawa... czytałam też, że najlepiej podskoczyć autkiem, by dopasować. To konieczne?
No właśnie o to poszłomąż uważał, ze niekonieczne
Na miejscu pan przymierzył bazę z fotelikiem i sprawdził czy jest pod odpowiednim kątem i było idealnie. Więc do mojego jest dobrany fotelik.
My razem 18 lat i bardzo rzadko mamy ciche dni, nie pamiętam kiedy ostatnio, dlatego tak mi źle.
Dla mnie fotelik był łatwą sprawą, a wózek to masakra... dlatego sama po niego nie pojechałam... -
My też po zakup fotelika (i tego pierwszego, i następnego) pojechalismy samochodem. A nawet dwoma. W sklepie się ucieszyli, że akurat do naszych aut większość fotelików pasuje. Nie mieli trudnego zadania, najwidoczniej mamy najpospolitsze samochody świata, których projektanci liczyli się z koniecznością przewozu dzieci w fotelikach 😃
Jest też aplikacja na telefon, która jest pomocna. Pokazuje kąty pochylenia fotelika. Ale jeśli się okaże, że ten kupiony nie pasuje, to dodatkowy kłopot z odsyłaniem...
My razem 14 lat. Czasem bywają kłótnie, no wiadomo. Teraz mam humor popsuty, bo liczyłam na spędzenie czasu razem, a on ma muchy w nosie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 16:25
Emka31 lubi tę wiadomość
-
A my 19 lat po ślubie.. A 24 razem 🤯
Jak to brzmi... I na 20 rocznicę ślubu będziemy tulić niemowlaka 😆 kto by pomyślał...
Nie kłócimy się za wiele ale mamy często odmienne zdania. Kwestia kompromisów chyba i tyle. No i nie mamy cichych dni. Raczej godziny 😉 i zawsze nam z tym Źle i ktoś do kogoś przylazi żeby się pogodzić 😉🥰
Życie...
Jola17a, Misia78, Emka31, Lena955 lubią tę wiadomość
-
My 12 lat. Nie wiem kiedy to zleciało. Tez często mamy odmienne zdania, ale sztuka kompromisu jest wielka.
U nas dziś szpital córcia od paru dni gorzej się czuła, pare razy wymiotowała a wczoraj doszła biegunka, ból głowy i brzucha🙈🙈zadzwoniłam do lekarza, uzyskałam teleporade i kod na lekarstwa. Wczorajsze zwymiotowała. Dzisiaj jeszcze nie/odpukać. Jakiś cholerny wirus chyba... i jeszcze ta duchota w powietrzu.. dobrze ze miałam dwa wiatraki hihi bo stary wczoraj chciał jeden ulepszyć i go zepsuł 🤪🤪🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 17:23
-
O dziewczyny ale macie piękne staże małżeńskie i związkowe 😊aż miło się czyta! U nas skromnie 3 lata po ślubie 😂 ale tez się dziś na mojego wkurzyłam, bo nie mamy wózka, łóżeczka dla starszej ( ciagle śpi z nami), budujemy dom i ciagle są wydatki, a ten oświadcza ze kupuje kosiarkę za 2 tys bo musi wokół budowy wykosić.. nie dociera do niego ze mamy inne wydatki...
Ale na szczęście u nas jest tak ze nie mamy cichych dni, wygarniemy sobie co potrzeba i żyjemy dalej.
Agusiam dużo siły dla was i zdrówka dla córki, oby szybko ten wirus minął. W jakim wieku córeczka ? -
My 4 lata i kłótnie bez przerwy ostatnio.nie wiem czy to ta ciąża. Ale poprostu on nie rozukie że ja potrzebuję wsparcia i też nie mam tak siły wiecznie z małym być sama
dziś to już tak mnie brzuch boli i plecy ze chyba zdechne a on jeszcze wymagania. Wygarnęlam mu conieco w hiegu ale konkretną rozmowę będzie miał w weekend bo akurat ma wolne. Ja sobie nie pozwole. Albo wóz albo przewóz
-
Maybelle zależy czy w domu czy na wyjśgie. Bo ja na wyjscie zakładam 2 długie rękawy czyli np body i półśpiocuy plus pajacyk i dopiero kombinezon czy coś a jak w domu to musisz sprawdzac czy dziecku nie jest chlodno. Ale można body z kŕotkim i pajacyk lub body z krótkim spodenki lub półśpichy i bluzeczke na długi
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Ja nigdy pajacyka z niczym nie łączyłam. Zawsze miałam sam pajacyk do spania, i same body i spodenki na dzień. Przecież jak się takiego dzidziusia przykryje to po co mu trzy warstwy aż:p
U nas będzie za niedługo pięć lat po ślubie, a razem mamy już 12 latMaybelle lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moim zdaniem
Pajacyk sam
Spiochy i body
Body i polspiochy
Jestem matka starej daty i dreczylam dzieci cieniutka czapeczka na dworze
Mam nadzieje ze juz wyroslam z takich praktyk i uda mi sie byc bardziej elastyczna i szybko zrezygnuje z czapeczki
Corka urodzona w lutym body spiochy i cieniutki welurowy kombinezon na wyjscie ze szpitala
Syn rodzony w październiku bardzo podobnie
Dla syna mialam wozek graco z taka przenośna torba wkladalam go tam sote w kombinezonik i co ja sie nasluchalam od kazdej zyczliwej matki ze powinien miec prześcieradło posciel lub kocyk ze go przeziebie i ze musi byc opatulonyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 20:06
Maybelle lubi tę wiadomość
-
No mój rodzony na początku maja i miał body, półśpiochy i pajacyk welurowy. Dodtakowo jak już wychodziłam na powietrze to przykryłam go kocykiem. Później w domu miał tylko body na.długi i półspiochy. Ale wiadomo kazy robi inaczej. Ja poprostu wiem że dziecko powinno oieć jedną warstwę więcej niż my. Ale wiadomo że się sprawdza czy nie jest za zimno lub za gorąco dziecku.
A powiedzcie mi bo przyszły ki koszule z doctor nap. Jedna mam z ekspresami po bokach i ona ma kieszenie a druga z napami na przodze bez kieszeii. I teraz pytanie bo właśnie je przymierzyłam i nie wiem bo są w tym samym rozmiarze z tym że ta na napy jestjakby mniejsza. Już się opiera na brzuszku. A te na ekspresy jest bardzo luźna że w ogóle w niej nie widać brzucha. Czy to normalne czy coś pomieszali??
Dodam że na stronie obie mają jednakowe wymiaryWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 20:28
-
Maybelle u nas na stronie szpitala niby są wypisane ubranka że trzeba wziąć a tak naprawdę to ubierają w swoje szpitalne. Tyle że na wyjście swoje biorę
-
Ja uważam że dziecka się nie przegrzewa . Mój z maja od początku bez czapki . Jak pajac to żadne body albo body i polspiochy lub spodnie . Lepiej jak dziecku chlodniej jest niż jak się upoci.
My jesteśmy 7 lat po ślubieMIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020