X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, nie przegrzewać. W przedszkolu była Helenka, całą zimę bez podkoszulki, bez rajstop, rękawiczek.. - frekwencja 100% 🙈 a te przegrzane, w kilku warstwach - zawsze chorowite..

Ja wczoraj ogarnęłam mieszkanie po malowaniu. Kondycja nie ta - zdecydowanie 😣 lędźwie odpadły pierwsze... poszłabym na jakiś masaż, mam nawet bon z urodzin, ale co się nada w naszym stanie? Przecież na brzuchu się nie położę 🤔

Co do miejsca Bobo w sypialni, grubsze ubranka planuje wrzucić do naszej szafy, te bieliźniane (body i reszta) w komodę. Dziś jadę zakupić:
    A1498113-240-F-43-B7-BF2-A-0-CA9581-B44-F4.png

Podoba mi się w niej to, że mogę tę cześć na przewijak złożyć i zyskać przestrzeń 🙂

Wowka lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ja szukam takiego otulacza do łupinki, żeby miał na plecach samą bawełnę. Bo plecy i tak grzeją się od fotelika.

Ewentualnie będę używać kombinacji kocyków.

Dla syna mam poncho samochodowe-sama uszyłam, mimo bycia wybitnym beztalenciem w tej dziedzinie 😃 jego też ubieram zazwyczaj mniej niż siebie-on się rusza trzy razy więcej i dziesięć razy szybciej ode mnie 😃

Super, ze się pogodziliscie 🥰 ja też nie umiem się długo gniewać 😊

Misia, ja kupiłam zwykłą komodę z ikei. Do tego będzie łóżeczko i stojący przewijak z otwartymi półkami pod spodem. Zwykła komoda jest najpraktyczniejszym rozwiązaniem dla mnie. Jeśli później przy urządzeniu pokoju dla Małej nie będzie pasowala, to po prostu, wezmę ją do garderoby, gdzie już mam taką samą 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 12:00

Freja000 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka - czaiłam się na ten sam mebel ale jednak stwierdziliśmy że damy radę z przewijakiem na stelażu. Jak się to rozłozy to ma ponad 70 cm od ściany - musiałabym stać na łóżku :D żeby przewinąć dziecko. Naprawdę mam ciasno...
    Ale komódka fajna - pewnie będziesz zadowolona

Emka31 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:50

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:50

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Emka - czaiłam się na ten sam mebel ale jednak stwierdziliśmy że damy radę z przewijakiem na stelażu. Jak się to rozłozy to ma ponad 70 cm od ściany - musiałabym stać na łóżku :D żeby przewinąć dziecko. Naprawdę mam ciasno...
    Ale komódka fajna - pewnie będziesz zadowolona

Baby, uwierz, że jeszcze przed godzinką chodziłam z miarką, co by wszystko upchnąć 😂 choć pewnie i tak przewijać będę na kocyku, na naszym łóżku... 🙂

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Dokładnie tak jest. Tutaj jest o wiele zimniej w porównaniu do Polski. Nawet zimą, mimo, że nie ma mrózów. Za to jest wilotne powietrze, które potrafi być "mroźniejsze" niż typowy mróz w Polsce. A dzieci w wózkach są bez czapek i bez skarpetek. Latem, mimo zimnej wody w oceanie, wszystkie dzieci się kąpią. Dla nas, Polaków, to byłoby nie do pomyślenia 😅 Co najlepsze irlandzkie dzieci praktycznie nie chorują, przez to, że są tak zachartowane.
    Mieszkałam 4 lata w Anglii. Pamiętam jaki szok przeżyłam, kiedy widywałam kilkudniowe maleństwa na zakupach postawione przy alejce z mrożonkami bez czapeczki i bez skarpetek. Chartowanie to powrzechna rzecz, tak samo jak naturalna segregacja i opieka medyczna/ginekologiczna dużo później niż w pl.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej sypialni jeśli chodzi o wielkość to żadna inna nie pobije:D mam mikro sypialnie, przy jednej ścianie stoi łóżko małej, zaraz przy nim nasze, i z drugiej strony mam troszkę miejsca zostawione na dostawke i tyle:) jest mała szafa jeszcze przy ścianie, gdzie mam ciuchy małej, i dla maleństwa też będę tam musiała upchnąć ciuszki. Przewijak będę mieć położony na łóżeczku, które będzie stało w innym pokoju. Inaczej nie dam rady się poupychać, kolejne pokoje się dopiero budują, jeszcze z półtora roku muszę na nie poczekać:)

Ja moją małą mam z sierpnia, i też gdy zaczęliśmy spacerować po porodzie wszyscy się pytali gdzie ona ma czapeczkę, a ciepło wtedy było że szok, nie wiem jak można w takie pogody w ogóle pomyśleć żeby ubrać, nawet noworodkowi czapkę haha:p a teraz się zrobiła taka że sama się kłóci że chce czapkę i skarpety, na szczęście się ostatnio dała przekonać że nie, nie wiem czy się chce ugotować czy co:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:08

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Baby, uwierz, że jeszcze przed godzinką chodziłam z miarką, co by wszystko upchnąć 😂 choć pewnie i tak przewijać będę na kocyku, na naszym łóżku... 🙂

no właśnie - moim zdaniem przewijak posłuży przez parę miesięcy, potem przewijamy gdzie popadnie, najczęściej na łóżku albo nawet w łózeczku żeby malec nie uciekł ;)

moje dzieci też letnie - czerwiec i sierpień - więc raczej uważałam żeby nie przegrzać niż czy nie zmarzło
    teraz może będzie ciut inaczej - ale zobaczymy :)

letnich ciuszków nie kupowałam, chyba 2 bodziaki z krótkim, reszta z długim ale cienka oddychająca bawełna
    potrzebuję jeszcze jakieś cieplejsze pajace, takie na wyjście właśnie, bo przecież nie od razu kombinezon. W wózku i tak się dziecko przykrywa czymś (w pazdzierniku zwłaszcza - sama bym się kocykiem okryła ;) hihi)

Pamiętacie jak panikowałam z ruchami synka? :) otóż od momentu kiedy dr powiedział że mam liczyć ruchy (tydzień mija właśnie) nie muszę w sumie liczyć bo aktywność jest w sam raz
    Czasem sobie poleżę i policzę, ale u mnie z tym leżeniem to cienko. Dziś na przykład jeszcze nie było okazji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 14:13

Wowka, Emka31 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleżeć = pomarzyć 😊 oczywiście dziękuje Niebiosom, że nie mam takiego przymusu ze względu na ciąże, ale przyznam, że poza snem to nie leżę..

A Wy? Polegujecie? Może trochę trzeba... 🤔

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo podobny mebel do przewijania, jak ten, który podlinkowała baby. Z tym że u mnie przewijak jest na takich zaczepach i się podnosi, a pod spodem jest wanienka. Super sprawa, dzięki temu że to wszystko jest na kółkach, mogliśmy nalewać wody do wanienki w łazience, ale kąpać pierwsza córkę w jej pokoiku. Tam było ciepłej i przyjemniejsze światło. Po trzech miesiącach z tej wanienki wyrosła i już kupiliśmy łazienkową. A przewijak został w pokoiku i służył jeszcze długo. Teraz zamierzam go postawić w naszej sypialni i upchnąć jeszcze dostawkę dla drugiej córki. Nic więcej nam się już nie zmieści, więc musimy zrobić miejsce na ciuszki niemowlęce na naszych półkach. Może jeszcze namowię męża na powieszenie jakichś półek na ścianie i tam poukładam jakieś dziecięce ciuszki/akcesoria w pudełkach, zobaczymy.
    Całe to przemeblowanie sypialni zrobimy w sierpniu, wykorzystujac jeszcze męża urlop. Teraz jeszcze jesteśmy na wakacjach, na Kaszubach. Piękne okolice 😊😍 Nie przewidziałam tylko że Szwajcaria Kaszubska to taki pagórkowaty teren i że ja będę musiałam pod te wszystkie góry wejść żeby coś zwiedzić 😁 Także wyrabiam kondycję 💪

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth kondycja przed porodem jak znalazł :)
    Ja dziś odprężałam się w basenie przydomowym - syn jaki w szoku bo takiej roznegliżowanej to mnie nie widuje teraz :) i choć wie że ten brzuch jest prawdziwy a nie dmuchany, to i tak trochę w szoku był. Kreska przez środek brzucha go bardzo zdziwiła :) Fajnie że są tacy duzi że będą pamiętać mamę w ciąży. Ja miałam 5 lat kiedy urodziła się moja siostra i o ile pamiętam jej przyjazd do domu, to mamy w ciąży zupełnie nie. A musiała mieć niezły bęben bo Mała (tak ją do tej pory nazywamy ;) ) wazyła 4200

A to ogromna ja... 28+0

a200eb045bff.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 17:20

Evoleth, Bluberry, Maybelle, Natalii, Freja000, Jola17a, Jagodazdw92, Emka31, Wowka lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby super wyglądasz!
    Ja mam przewijak komodę z Ikei, ale w komodzie tylko trzy.am takie higieniczne rzeczy. Na nakładce mam przewijak taki sztywny.
    Tylko ze on stoi w pokoju małej, a na razie będzie spala z nami w dostawce, wiec zastanawiam się, czy nie dokupic drugiego nakładanego przewijaka i nie postawić na biurku w sypialni 😀 a w sumie byłoby mi wygodniej, bo z synem mielismy podobnie, tyle że przewijałam go w sypialni na lozku i kregoslup nie dawal rady.
    A takie ogólne ubieranie i przebieranie to zawsze wlasnie w pokoiku docelowo. Tam też jest szafa małej i ciuchy.

Dzis oficjalnie skończyłam pranie i prasowanie ciuszkow malej 😊

baby, Jagodazdw92, Emka31 lubią tę wiadomość

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 30 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby super brzusio😀
    Natalii gratuluje zakończenia, szczególnie prasowania🤣ja się zbieram już trzeci dzień ... i nic

My mamy komodę zwykła z ikei. Przewijak mam na łóżeczku, ale znając życie to chwile tylko będzie używany a potem na naszym łóżku albo gdziekolwiek będziemy przewijać.

shl9at3.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie leżę, b wtedy mi gorzeje. Najlepiej jak sie ruszam.
    Jakieś kwiatki w moczu mi wyszły. Bakterie pojedyncze (wtedy jest panika?), ale wczoraj się godzilismy, a mocz pobierałam dopiero w klinice, bo zapomniałam w domu... więc moze coś się zaplątało... i zasadowy mocz. A to moze od wody, bo od tygodnia piję wodę zasadową na zgagę...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby piękny brzuszek, w ogóle piękna figurka. Mnie rozłożyło na tyle, plecy, uda. Buuu

baby lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ale figura! Brzuch mam bardzo podobny:)
    Skąd gatki?

baby lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Baby ale figura! Brzuch mam bardzo podobny:)
    Skąd gatki?

A nie wiem 😆 bo już w praniu. Ale pewnie jakieś zwykłe z sieciówki. Nie żadne ciążowe

Misia78 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby ale masz śliczny brzuszek 😍 zazdroszczę bo mój jest mini mini :(

Emka ja nie mam kiedy poleżeć chociaż czasami chciałabym się na chwilę położyć i odpocząć bo brzuch się robi twrady jak kamień i boli w plecach :(

Hmm niecierpliwie czekam na wizyte u gin żeby się dowiedzieć co z wodami i z malutką. Ale z tym małym brzuchem to mnie chyba kara spotkała bo w poprzedniej ciążý dziwiłam się koleżance że ma taki malutki brzuszek i zawsze myślałam że to początki jej ciąży więc teraz i mnie to spotkało :(
    A podejrzewam że wód mam nadal mało bo dziś jak mała się ruszała to aż bolało czułam jak by tak się obcierała o moją skórę nie fajne uczucie. W każdym bądź razie wydaje mi się że nie miała jak się ruszać żeby mnie nie bolało.

A tak dla wyobrażenia to powiem wam że dziś przypadkowo podczas wygłupów z moim synkiem położyłam się na brzuchu i w ogóle nie czułam żeby mi coś przeszkadzało po chwili się zorientowałam co ja robię i się podniosłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 21:25

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Nie leżę, b wtedy mi gorzeje. Najlepiej jak sie ruszam.
    Jakieś kwiatki w moczu mi wyszły. Bakterie pojedyncze (wtedy jest panika?), ale wczoraj się godzilismy, a mocz pobierałam dopiero w klinice, bo zapomniałam w domu... więc moze coś się zaplątało... i zasadowy mocz. A to moze od wody, bo od tygodnia piję wodę zasadową na zgagę...

A wiesz, że kiedy się położę, to mam podobnie. Źle mi i młody się wypina.. kiedy chodzę i siedzę to z brzuchem problemów nie ma 🤷🏻‍♀️
    Pojedyncze bakterie chyba nie są groźne. Też miałam. Lekarz zlecił posiew dla świetego spokoju (mojego). Jaka to woda? Pomaga?

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ