Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Leżę na boku i nie ruszam się. Apap wzięłam. Mój jak zaczął mi masować to bolące miejsce to ból zszedł w pośladek czyli rwa.
Mnie się brzuch napina od kilku tygodni, zazwyczaj popołudniu i wieczorem, staje się napięty tak jakby miał pęknąć i mam to codziennie, mija po kilkunastu do30 min., wystarczy się położyć.Aina lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Skurcze Braxtona Hicksa czy jak im tam
to napinanie się macicy. Nie samego brzucha. Raczej nie powodują uczucia napiętej skóry na brzuchu, tylko robi się twardy jak kamień w środku, czasem zmienia kształt, i odkształca się dopiero po chwili - jak się rozluzni.
W trzecim a nawet w drugim trymestrze to normalny objaw.
Ja mam w tej ciąży już od 19 tygodnia ale nie spowodowało to ani zaburzeń u młodego ani skracania się szyjki. Więc spokojnie Marysiu - twoje ciało szykuje się do poroduale to jeszcze spokojnie może potrwać wiele tygodni
Jola ale miałaś akcję sklepową ...
Ja dziś stałam chyba 5 w kolejce z .... tackami do grilla. Jedna rzecz. Jedna. A nikt mnie nie wpuścił. Starsze małżeństwo to powiedzmy rozumiem. Ale reszta to były kobiety w moim wieku lub młodsze ode mnie. Cóż ... już mnie to nie dziwi. Ale na brzuch popatrzeć to żadna się nie czaiła. Tak ostentacyjnie. Mieszkam na wsi, uczę w podstawówce - wiele osób mnie tu zna (ja ich niekoniecznie) a mimo to = a może właśnie dlatego jest jak jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 17:08
Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po południami mam twardy brzuch, a skurcze bh do niedawna tylko jak leżałam teraz potrafią w czasie ruchu się pojawiać.
Jola biedna wiem co przechodzisz, zdążyło mi się coś podobnego trzy razy w poprzednich ciążach. Leżenie pod kocem i wygrzewanie się pomogło. Szybkiego powrotu do zdrowia.Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczorajsza sytuacja z Biedronki.. stoję w kolejce 3 osoby przede mną w wieku około 40-50lat przy kasie dziewczyna też w zaawansowanej ciąży wykłada zakupy na taśmę, wcześniej z wózka wypadł jej jakiś produkt, ale nie zauważyła że leży bo była oo drugiej stronie tego wózka i dopiero jak odjechała kawałek dalej można było z drugiej strony zauważyć. A kobieta stojąca za nią w kolejce pyta czy to jej wypadło, ona biedna gramoli się z tym brzuchem między tym wózkiem a półkami i mówi tak to moje... wiecie że ta baba jej tego nie podała 🤦 zanim sama się wyrwałam by jej to podnieść już ona się przez to wszystko przecisnęła i podniosła. 😔
Baby więc co możemy wymagać od dzieci czy młodzieży jak dorośli sami nie umieją się zachować 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 17:53
-
Oj tak... W sklepie często ludziska udają ze nie widzą kobiety w ciąży, a nie zawsze jest chłodno, plus maska na twarzy... Przepycham się w kolejce tylko tam gdzie jest to oznaczone, np w diagnostyce na pobranie krwi.
Brakuje ludziom świadomości i uprzejmości. Ja wiem jedno, nigdy nie zignoruje kobiety w ciąży.
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
nick nieaktualnyA twardnienia i BH to nie to samo? W poprzedniej ciąży miałam cały brzuch twardy, od góry się zaczynało, u dołu kończyło i po chwili puszczało... teraz mam kilka razy dziennie „pagórek”, jak poklepie to przechodzi, ale twardnieje...
I ja również uważam, że społeczeństwo udaje, że nas nie widzi.. w całej ciąży tylko raz, starszy pan przepuścił mnie w kolejce. Wczoraj w Ikei, tylko zerkali i głowy na bok... straszne to.. Oczywiście, tam gdzie kasy pierwszeństwa to korzystam.. ale i tak uważam, że ludzie to świnie 😑😑Jola17a lubi tę wiadomość
-
Ja mam skurcze od 24 tyg. Są dni, że jest ich na prawdę sporo a są dni, że o nich zapominam.
Jutro idę na badania do diagnostyki i miałam pytać czy nie orientujecie się- czy mogę wejść bez kolejki? Ostatnio nie zwróciłam uwagi czy jest naklejka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 20:02
-
U nas w diagnostyce jest osobna kolejka dla ciężarnych ( ku oburzeniu wielu starszych Pań). Ostatnio robiłam badanie w alabie i mimo olbrzymiego plakatu na drzwiach, że kolejka nie obowiązuje ciezarnych,pani przede mną nie przepuściła mnie, "bo ona długo czeka i nie będzie później stać w sloncu" ( kolejka była na dworze)
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
W diagnostyce na drzwiach wejściowy h mam ich firmowe naklejki ze kobiety w ciąży i osoby na krzywą cukrową wchodzą bez kolejki. Raz mi się zdarzyło trafić na faceta idiote, zakomunikowałam mu proszę pana wejdę przed Panem a byłam w obcisłej sukience, brzuchol widoczny, chyba gościu nie połapał się z rozumem, a ja niestety nie dodałam, że jestem w ciąży... Jednak!
Jak wyszłam z pobrania facet rzucił do mnie: chamstwo!
Uśmiałam się bo co wiecej można.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Sylwia Sylwia wrote:U nas w diagnostyce jest osobna kolejka dla ciężarnych ( ku oburzeniu wielu starszych Pań). Ostatnio robiłam badanie w alabie i mimo olbrzymiego plakatu na drzwiach, że kolejka nie obowiązuje ciezarnych,pani przede mną nie przepuściła mnie, "bo ona długo czeka i nie będzie później stać w sloncu" ( kolejka była na dworze)
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
nick nieaktualnybaby wrote:Jola napisała że brzuch ma napięty jakby chciał pęknąć. Ja jak mam taki skurcz to nie skóra się napina, to w samym środku robi się twardy. A skóra to nawet luźna się robi.
O to mi chodziło
Przepraszam, już rozumiem 😊 ciążowy kalafior mi się włącza 🙄 -
nick nieaktualnyLena955 wrote:Ja mam skurcze od 24 tyg. Są dni, że jest ich na prawdę sporo a są dni, że o nich zapominam.
Jutro idę na badania do diagnostyki i miałam pytać czy nie orientujecie się- czy mogę wejść bez kolejki? Ostatnio nie zwróciłam uwagi czy jest naklejka.
U nas jest niewielka naklejka na drzwiach. Idziesz od razu na początek kolejki, a że np., u mnie ta kolejka jest na dworze, to ja włażę do środka, nie pytając i tam stoję pod ścianą 😁
Póki brzuch nie był tak duży, to stałam w tej kolejce.. od kiedy go widać, nie mam skrupułów 😊 jeszcze specjalnie podchodzę do drzwi, zerkam na naklejkę i dzida do środka 🤪 -
Ja też póki brzucha nie było widać to nie pchałam się, szkoda mi było nerwów na tłumaczenie i udowadnianie że w ciąży jestem. Za to teraz nikt mi nie wnosi, że brzucha nie zauważył, bo rzuca się w oczy z daleka 😅
Emka31, emka29 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dzieki za informację. U nas też kolejka przed wejściem. Ostatnio mieli opóźnienie i trzeba było stać pół godz w słońcu zanim w ogóle zaczęli wpuszczać. Po czym ja i jeszcze jedna Pani weszlysmy na krzywa cukrowa to jedna ze starszych Pań zaczęła dyskutować, że ona też ma glukozę. Mimo, że pielęgniarka jej tłumaczyła, że krzywa i glukoza to nie to samo... ale dyskusja była... jakby inaczej...
-
Mnie dwa razy na początku ciąży przepuścili, a teraz jak już bebzol duży się robi to jakoś nikt go nie zauważa. Te kasy pierwszeństwa to też jakąś ściema. Najbardziej mnie dobija kolejka na mięsnym u nas w sklepie, stoi pięć osób przede mną, biorą po 3 plasterki 10 rodzajów szynek a ja stoję jak by mnie nie było po dwie rzeczy... Cóż....
Ja nie zauważam żadnych spinań brzucha, żadnych skurczy, nawet ciężko mi to sobie wyobrazić bo w pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam. Za to dzisiaj w nocy tak mnie pęcherz bolał że myślałam że umrę, już kombinowałam gdzie rano pojadę zawieść moczu do badania, a rano jak wstałam nic mi nie było i dalej nic mi nie jest. Dziwne to...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Szyszunia 89 wrote:Dziewczyny, miałam tydzień temu usg i okazało się że dziecko jest za małe o tydzień. Rozmiar główki i brzuszka powinien być większy i ogólnie masa również.
26t i mały waży 790g. A ja od początku ciąży przytyłam 6,5kg.
Czy któraś ma podobną sytuację. Ile ważą Wasze maluchy w podobnym wieku czyli 26t ciąży? -
Kurczę. Wiecie, że ja się zazwyczaj spotykam z uprzejmością?
I w lokalnym sklepiku, i w diagnostyce, i wczoraj w aptece, a dziś w pepco...
Spotkałam tylko gbura w busie, który mnie zastawił, że nie mogłam wsiąść do auta i kazał mi skakać nad skrzynią biegów. Byłam niewidzialna w biedronce i w ikei. Jak ciąża była jeszcze mało widoczna to też miałam spięcie ze starymi babami z diagnostyki-jakas się odezwała, ze ona też jest uprzywilejowana 😂
Emka29, witaj 😊
Szyszunia, odpowiedziałam Ci ostatnio na to samo pytanie-moja córka podobnie została zmierzona w zbliżonym czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 21:51
-
Jagodazdw92 wrote:Moja malutka równo w 25tyg ważyła 787g
-
Mnie raczej puszczają w kolejkach, ale wczoraj młoda dupa ( bo ja do niej już stara baba) wlazła mi w leroy merlin z dzieckiem na rękach przed nos (wyprzedziła mnie bo wolno podchodzilam) i nie mając zakupów czekała na faceta, który z koszykiem przepchnął mnie i do niej dołączył. Masakra.