X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na boku i nie ruszam się. Apap wzięłam. Mój jak zaczął mi masować to bolące miejsce to ból zszedł w pośladek czyli rwa.

Mnie się brzuch napina od kilku tygodni, zazwyczaj popołudniu i wieczorem, staje się napięty tak jakby miał pęknąć i mam to codziennie, mija po kilkunastu do30 min., wystarczy się położyć.

Aina lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze Braxtona Hicksa czy jak im tam ;) to napinanie się macicy. Nie samego brzucha. Raczej nie powodują uczucia napiętej skóry na brzuchu, tylko robi się twardy jak kamień w środku, czasem zmienia kształt, i odkształca się dopiero po chwili - jak się rozluzni.
    W trzecim a nawet w drugim trymestrze to normalny objaw.
    Ja mam w tej ciąży już od 19 tygodnia ale nie spowodowało to ani zaburzeń u młodego ani skracania się szyjki. Więc spokojnie Marysiu - twoje ciało szykuje się do porodu :) ale to jeszcze spokojnie może potrwać wiele tygodni

Jola ale miałaś akcję sklepową ...
    Ja dziś stałam chyba 5 w kolejce z .... tackami do grilla. Jedna rzecz. Jedna. A nikt mnie nie wpuścił. Starsze małżeństwo to powiedzmy rozumiem. Ale reszta to były kobiety w moim wieku lub młodsze ode mnie. Cóż ... już mnie to nie dziwi. Ale na brzuch popatrzeć to żadna się nie czaiła. Tak ostentacyjnie. Mieszkam na wsi, uczę w podstawówce - wiele osób mnie tu zna (ja ich niekoniecznie ;) ) a mimo to = a może właśnie dlatego jest jak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 17:08

Jola17a lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po południami mam twardy brzuch, a skurcze bh do niedawna tylko jak leżałam teraz potrafią w czasie ruchu się pojawiać.

Jola biedna wiem co przechodzisz, zdążyło mi się coś podobnego trzy razy w poprzednich ciążach. Leżenie pod kocem i wygrzewanie się pomogło. Szybkiego powrotu do zdrowia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza sytuacja z Biedronki.. stoję w kolejce 3 osoby przede mną w wieku około 40-50lat przy kasie dziewczyna też w zaawansowanej ciąży wykłada zakupy na taśmę, wcześniej z wózka wypadł jej jakiś produkt, ale nie zauważyła że leży bo była oo drugiej stronie tego wózka i dopiero jak odjechała kawałek dalej można było z drugiej strony zauważyć. A kobieta stojąca za nią w kolejce pyta czy to jej wypadło, ona biedna gramoli się z tym brzuchem między tym wózkiem a półkami i mówi tak to moje... wiecie że ta baba jej tego nie podała 🤦 zanim sama się wyrwałam by jej to podnieść już ona się przez to wszystko przecisnęła i podniosła. 😔

Baby więc co możemy wymagać od dzieci czy młodzieży jak dorośli sami nie umieją się zachować 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 17:53

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... W sklepie często ludziska udają ze nie widzą kobiety w ciąży, a nie zawsze jest chłodno, plus maska na twarzy... Przepycham się w kolejce tylko tam gdzie jest to oznaczone, np w diagnostyce na pobranie krwi.
    Brakuje ludziom świadomości i uprzejmości. Ja wiem jedno, nigdy nie zignoruje kobiety w ciąży.

3i49df9hlhtx65e4.png
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A twardnienia i BH to nie to samo? W poprzedniej ciąży miałam cały brzuch twardy, od góry się zaczynało, u dołu kończyło i po chwili puszczało... teraz mam kilka razy dziennie „pagórek”, jak poklepie to przechodzi, ale twardnieje...

I ja również uważam, że społeczeństwo udaje, że nas nie widzi.. w całej ciąży tylko raz, starszy pan przepuścił mnie w kolejce. Wczoraj w Ikei, tylko zerkali i głowy na bok... straszne to.. Oczywiście, tam gdzie kasy pierwszeństwa to korzystam.. ale i tak uważam, że ludzie to świnie 😑😑

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze od 24 tyg. Są dni, że jest ich na prawdę sporo a są dni, że o nich zapominam.
    Jutro idę na badania do diagnostyki i miałam pytać czy nie orientujecie się- czy mogę wejść bez kolejki? Ostatnio nie zwróciłam uwagi czy jest naklejka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 20:02

• baby Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola napisała że brzuch ma napięty jakby chciał pęknąć. Ja jak mam taki skurcz to nie skóra się napina, to w samym środku robi się twardy. A skóra to nawet luźna się robi.
    O to mi chodziło

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w diagnostyce jest osobna kolejka dla ciężarnych ( ku oburzeniu wielu starszych Pań). Ostatnio robiłam badanie w alabie i mimo olbrzymiego plakatu na drzwiach, że kolejka nie obowiązuje ciezarnych,pani przede mną nie przepuściła mnie, "bo ona długo czeka i nie będzie później stać w sloncu" ( kolejka była na dworze)

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W diagnostyce na drzwiach wejściowy h mam ich firmowe naklejki ze kobiety w ciąży i osoby na krzywą cukrową wchodzą bez kolejki. Raz mi się zdarzyło trafić na faceta idiote, zakomunikowałam mu proszę pana wejdę przed Panem a byłam w obcisłej sukience, brzuchol widoczny, chyba gościu nie połapał się z rozumem, a ja niestety nie dodałam, że jestem w ciąży... Jednak!
    Jak wyszłam z pobrania facet rzucił do mnie: chamstwo!
    Uśmiałam się bo co wiecej można.

3i49df9hlhtx65e4.png
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    CC w Salve. Polecam!
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    U nas w diagnostyce jest osobna kolejka dla ciężarnych ( ku oburzeniu wielu starszych Pań). Ostatnio robiłam badanie w alabie i mimo olbrzymiego plakatu na drzwiach, że kolejka nie obowiązuje ciezarnych,pani przede mną nie przepuściła mnie, "bo ona długo czeka i nie będzie później stać w sloncu" ( kolejka była na dworze)
    Udusić babsko!

3i49df9hlhtx65e4.png
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    CC w Salve. Polecam!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Jola napisała że brzuch ma napięty jakby chciał pęknąć. Ja jak mam taki skurcz to nie skóra się napina, to w samym środku robi się twardy. A skóra to nawet luźna się robi.
    O to mi chodziło

Przepraszam, już rozumiem 😊 ciążowy kalafior mi się włącza 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena955 wrote:
    Ja mam skurcze od 24 tyg. Są dni, że jest ich na prawdę sporo a są dni, że o nich zapominam.
    Jutro idę na badania do diagnostyki i miałam pytać czy nie orientujecie się- czy mogę wejść bez kolejki? Ostatnio nie zwróciłam uwagi czy jest naklejka.

U nas jest niewielka naklejka na drzwiach. Idziesz od razu na początek kolejki, a że np., u mnie ta kolejka jest na dworze, to ja włażę do środka, nie pytając i tam stoję pod ścianą 😁

Póki brzuch nie był tak duży, to stałam w tej kolejce.. od kiedy go widać, nie mam skrupułów 😊 jeszcze specjalnie podchodzę do drzwi, zerkam na naklejkę i dzida do środka 🤪

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też póki brzucha nie było widać to nie pchałam się, szkoda mi było nerwów na tłumaczenie i udowadnianie że w ciąży jestem. Za to teraz nikt mi nie wnosi, że brzucha nie zauważył, bo rzuca się w oczy z daleka 😅

Emka31, emka29 lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informację. U nas też kolejka przed wejściem. Ostatnio mieli opóźnienie i trzeba było stać pół godz w słońcu zanim w ogóle zaczęli wpuszczać. Po czym ja i jeszcze jedna Pani weszlysmy na krzywa cukrowa to jedna ze starszych Pań zaczęła dyskutować, że ona też ma glukozę. Mimo, że pielęgniarka jej tłumaczyła, że krzywa i glukoza to nie to samo... ale dyskusja była... jakby inaczej...

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dwa razy na początku ciąży przepuścili, a teraz jak już bebzol duży się robi to jakoś nikt go nie zauważa. Te kasy pierwszeństwa to też jakąś ściema. Najbardziej mnie dobija kolejka na mięsnym u nas w sklepie, stoi pięć osób przede mną, biorą po 3 plasterki 10 rodzajów szynek a ja stoję jak by mnie nie było po dwie rzeczy... Cóż....
    Ja nie zauważam żadnych spinań brzucha, żadnych skurczy, nawet ciężko mi to sobie wyobrazić bo w pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam. Za to dzisiaj w nocy tak mnie pęcherz bolał że myślałam że umrę, już kombinowałam gdzie rano pojadę zawieść moczu do badania, a rano jak wstałam nic mi nie było i dalej nic mi nie jest. Dziwne to...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Dziewczyny, miałam tydzień temu usg i okazało się że dziecko jest za małe o tydzień. Rozmiar główki i brzuszka powinien być większy i ogólnie masa również.
    26t i mały waży 790g. A ja od początku ciąży przytyłam 6,5kg.

Czy któraś ma podobną sytuację. Ile ważą Wasze maluchy w podobnym wieku czyli 26t ciąży?
    Moja malutka równo w 25tyg ważyła 787g

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę. Wiecie, że ja się zazwyczaj spotykam z uprzejmością?

I w lokalnym sklepiku, i w diagnostyce, i wczoraj w aptece, a dziś w pepco...

Spotkałam tylko gbura w busie, który mnie zastawił, że nie mogłam wsiąść do auta i kazał mi skakać nad skrzynią biegów. Byłam niewidzialna w biedronce i w ikei. Jak ciąża była jeszcze mało widoczna to też miałam spięcie ze starymi babami z diagnostyki-jakas się odezwała, ze ona też jest uprzywilejowana 😂

Emka29, witaj 😊

Szyszunia, odpowiedziałam Ci ostatnio na to samo pytanie-moja córka podobnie została zmierzona w zbliżonym czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 21:51

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Moja malutka równo w 25tyg ważyła 787g
    Jagoda a ty na synka mówisz „malutki”? Pytam bo bardzo drażni mnie to określenie do dziecka młodszego, a czytam ze ty raczej tylko tak piszesz. Nie obraź się! Moj mąż wychował się w kulcie „malutkiej” w domu rodzinnym. Do dziś nie znosi tego słowa. Całe dzieciństwo słyszal- ona jest malutka! Nie wolno jej nic zrobić. Nie hałasuj, ona jest malutka. Ona jest malutka nie musi sprzątać! Itp itd. Do dziś jego tata, bo mama nie żyje robi jej obiady a to dorosła 37 letnia kobieta.

17u96iyefisxlskp.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raczej puszczają w kolejkach, ale wczoraj młoda dupa ( bo ja do niej już stara baba) wlazła mi w leroy merlin z dzieckiem na rękach przed nos (wyprzedziła mnie bo wolno podchodzilam) i nie mając zakupów czekała na faceta, który z koszykiem przepchnął mnie i do niej dołączył. Masakra.

17u96iyefisxlskp.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ