X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ja kupuję wlasnie koszulki XL teraz. Tzn. Kupilam dwie. A chodzę bez przerwy w sukienkach, bo w nie sie mieszczę i jakos wyglądam. Ostatnio kupilam 2 sukienki oversize, jedna S, a druga M 😂
    Szkoda mi kupowac jakies typowo ciazowe, wolę takie, które za rok bede mogla normalnie nosić juz bez brzuszka ;)
    A po domu tshirt i spodenki od mamaginekolog. Joanny bodajże, tqkie z wszytą gumką. Na luzie schodzę w M, ale kupilam tez jedne L.
    Dla porównania, mam jedne spodenki kupione z Dibersa dresowki rozmiar L i są ok i jedne ciazowe z HM. W nic innego nie wchodzę.
    Mialam spodenki z Diversa, tez L takie na gumce, jeszcze z ciazy z synem i teraz juz są na styk 😂 wiec nie zakładam, bo jak siadam to mnie uwierają.
    To tyle z mojej szafy. Juz nic nje kupuję ;)

Freja000 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam wkleję link, ostatnio kupilam tą, wlasnie rozmiar S!! Dowartościowałam się, bo przytyłam już 12 kg i rozmiaru S to ja dlugo nie zobaczę, przed ciazą glównie mialam M.
    A jest super, zwlaszcza teraz na te upały.
    Śmiem twierdzić, że na sylwetce z brzuszkiem ta sukienka wygląda lepiej niż na modelce 😂
    https://www.pullandbear.com/pl/dla-niej/odzie%C5%BC/sukienki/sukienka-bez-r%C4%99kaw%C3%B3w-z-panelami-c1030204616p502283046.html?cS=701

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 15:21

Wowka, Jagodazdw92, Freja000 lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, świetne informacje ❤

Co do ciuchów, to u mnie też ograniczona garderoba. W swoje nieciążowe nie ma opcji. Nadają się tylko dwie sukienki-jedna odcinana pod biustem, druga hiszpanka. Do typowo ciazowych t shirtow, sukienki i spodni dokupiłam szorty jeansowe w gumkę i dwa over size t-shirty z H&M dla normalnych ludzi bez brzucha. I spodniczkę w gumkę z c&a. No i chodzę w kółko w tym samym.

Zapomniałam, kupiłam jeszcze ciążowe buty, bo nogi odmawiają już współpracy z trampkami 🥴

Chciałabym już wrócić do normalnych rozmiarów i kupić sobie coś ładnego.

Muszę się jeszcze jednym z Wami podzielić. Jeśli teraz też urodzę w 37+6/38 tyg, to zostało mi jakieś 6 tygodni. To miesiąc i trochę 😱 nabrałam tempa z przygotowaniami, jak w amoku piorę, prasuję, odbieram paczki i kupuję co trzeba (i co nie trzeba). Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej jestem totalnie nie gotowa 😂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali patrząc na tą sukienkę to też mi się wydaje że z brzuszkiem dużo lepiej się prezentuje. Ja w sumie mam jedne krótkie spodenki które przed ciążą były za luźne a teraz sa ok. Jakieś takie szersze koszulki tez mam żeby byly ok. Mam jedną sukienke odcinaną pod biustem i w niej czuję się mega. No i jedną taka niby ciążową i do karmienia. Tylko ja mam maly brzuszek. A teraz w szpitalu tylko koszula i nic wiecej.

Kurcze jeszcze 2h tej pompy i później szybka kroplówka z magnezu i będę wolna. Siusiu mi się chce ale wstrzymuję żeby chodzić jak najmniej.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Evoleth, świetne informacje ❤

Co do ciuchów, to u mnie też ograniczona garderoba. W swoje nieciążowe nie ma opcji. Nadają się tylko dwie sukienki-jedna odcinana pod biustem, druga hiszpanka. Do typowo ciazowych t shirtow, sukienki i spodni dokupiłam szorty jeansowe w gumkę i dwa over size t-shirty z H&M dla normalnych ludzi bez brzucha. I spodniczkę w gumkę z c&a. No i chodzę w kółko w tym samym.

Zapomniałam, kupiłam jeszcze ciążowe buty, bo nogi odmawiają już współpracy z trampkami 🥴

Chciałabym już wrócić do normalnych rozmiarów i kupić sobie coś ładnego.

Muszę się jeszcze jednym z Wami podzielić. Jeśli teraz też urodzę w 37+6/38 tyg, to zostało mi jakieś 6 tygodni. To miesiąc i trochę 😱 nabrałam tempa z przygotowaniami, jak w amoku piorę, prasuję, odbieram paczki i kupuję co trzeba (i co nie trzeba). Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej jestem totalnie nie gotowa 😂

Możemy zacząć rodzic w 37+0 🤪 tak więc zaczyna nam się palić grunt pod nogami 😂 bynajmniej mi😆

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, no właśnie mi też się zaczął palić. Sięgam absurdów-właśnie szukałam wanienki do kąpieli, w której to zazwyczaj noszę pranie i stoi na wierzchu 😂

Nawet do małżonka zadzwoniłam, gdzie ona stoi, bo trzeba umyć 😂 myślał, że zartuję...

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:56

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Emka, no właśnie mi też się zaczął palić. Sięgam absurdów-właśnie szukałam wanienki do kąpieli, w której to zazwyczaj noszę pranie i stoi na wierzchu 😂

Nawet do małżonka zadzwoniłam, gdzie ona stoi, bo trzeba umyć 😂 myślał, że zartuję...

🤣🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Haha no dziewczyny, już bliżej niż dalej. Mi też się wydaje, że to już tuż tuż :D
    Mąż jest przerażony, kiedy mówię, że jeszcze miesiąc i mogę rodzić 😆
    Ja mam taką ogromną ochotę posprzątać całe mieszkanie, wszystkie szafki z góry do dołu, żeby było wszystkie takie świeże i czyste w domu na przyjęcie dziecka. Tylko brakuje mi czasu, żeby się za to zabrać przez pracę i tylko to mnie hamuje :D
    Na szczęście z wyprawką już jestem przygotowana i o to nie muszę się martwić. Chcę jeszcze przygotować plan porodu i wydrukować parę kopii. Chyba tym się najpierw zajmę 🤔

Ja mam już listę rzeczy do ogarnięcia przed porodem 🙈 za równy miesiąc zaczynam porządki, właśnie szafeczki, wyprzedaż ciuchów dzieci i piwnica ( to po 37tc, bo obawiam się, ze jak ją ogarnę, to urodzę 😂)... od środy jedziemy na 4 dni na ostatni wypad we czworo, a potem ogień 😁 kupuje, piorę i prasuje...

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzieki za poprawę humoru.
    Kurcze zazdroszczę Wam. Czytam te posty o porzadkach, prani, pakowaniu toreb i ogol ie przygotowaniach do porodu i aż wśgiekła jestem że jestem tutaj i nic nie moge zrobić a wiem ile jeszcze mam roboty w domu. Wrrrr... 😡😤

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja mam za niecały miesiąc ciąze donoszoną, a termin cc za niecałe 6 tygodni :D

Teraz juz zostały mi drobiazgi, dopakowanie torby, wyparzenie butelki, smoczka i laktatora. Ubranie łóżeczka i dostawki :)
    Ach i odświeżenie fotelika i wózka po synku.
    I tyle :) powinnam się z tym uwinąć w przyszlym tygodniu, a potem już będę sobie spokojnie czekac.
    Po drodze moj syn ma urodziny, wiec akurat bede mogla sie zajac planowaniem i szykowaniem, a potem już czekamy na małą. Syn wie, że urodzi sie po jego urodzinach i juz odlicza 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Wowka dzieki za poprawę humoru.
    Kurcze zazdroszczę Wam. Czytam te posty o porzadkach, prani, pakowaniu toreb i ogol ie przygotowaniach do porodu i aż wśgiekła jestem że jestem tutaj i nic nie moge zrobić a wiem ile jeszcze mam roboty w domu. Wrrrr... 😡😤

Jagoda, nie bój nic. Ty odpoczniesz, a my się zajedziemy 😂 chociaż ja planuje te porządki koło 35-36 tygodnia, to w razie „w”, Bobo da radę 😊 a jeszcze zobaczysz, że przenosisz i bedziesz szalała z mopem 💪🏼 Na fejsie jest dziewczyna z rozwarciem na dwa palce od kilku tygodni. Nic się nie dzieje 😊 będzie dobrze 😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 18:48

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytałam się położnej czy atosiban może wpływać na ruchliwość dziecka bo czuje mkiej ruchów. Powiedziala że raczej iie powinien ale mam zapytać lekarza

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, z tego co pamiętam, to juz sporo ogarnęłaś, bo pisałaś, że wolisz miec wczesniej w razie czego, więc chociaz tyle :)
    Ja Cię rozumiem, u mnie ciaglw bylo i jest ryzyko lezenia w szpitalu, wiec stad moje pospieszenie się ze wszystkim, ale trzymam kciuki, zebys wyszla niedlugo.
    A może któraś z Twoich siostr cos moze pomoc jak jesteś w szpitalu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 21:31

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na koniec sierpnia sobie zostawiam pranie ubranek i wózka i fotelika. Potem będę leżeć i pachnieć:) na tyle oczywiście ile mi pozwoli moja mała:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby jesli moge spytac jaki problem zdrowotny ma Twoja córka

Jesli chodzi o dwoje dzieci
    To ja mimo ze mam corke z problemami i od urodzenia wciaz na terapii i rehabilitacji i wszedzie musialam ciagnac syna a w zasadzie cała rodzine bo ja nie man prawka to i tak polecam

Syn mial 2.4 miesiace jak sie urodzila mloda . pierwsza noc przespal jak mial ponad 3 lata jak wstawalam w nocy na ciagle karmienia to byl czas ze mieli te same pizamy to nie wiedzialm do kogo wstaje .padalam na pysk i po 7 latach dalej padam i nie sypiam..

Ale mimo to polecam zawszs sa razem a corka podciagala sie rozwojem za bratem.

Dzis tez chodzi mi po glowie kolejny maluch tak by to dziecko nie bylo takim jedynakiem bo obecni szybko beda nastolatkami

• baby Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina kiedyś pisałam - moja córka ma zespół Downa. Po 2 latach urodziłam zdrowego syna. On też ją mocno podciagal w rozwoju.

Ja też mimo że lekko nie było - nie zamieniłabym mojego życia na żadne inne 😍 Moje dzieci wiele mnie nauczyły

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań to mam dwie sukienki ciążowe i dwie pary spodenek i 3 T-shirty. Resztę zwykle chociaż już koszulki moje krótkie są bo brzuch spory;)

Ogarnęłam już prawie wszystko jeszcze muszę dokupić prześcieradło do wózka przewijak i chyba tyle. Czas pakowac walizke;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby przepraszam moze mi umknelo...

Ubrania

Ja mam wyjatkowo duzo w tej ciąży wiekszosc z lidla ale jesli wciaz bedzie tak dobra pogoda to conajmniej 4 sukienwk nie zdążę zalozyc bo maja nieco jesienny krój

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bezsenna noc. Brzuch mi wczoraj popołudniu zrobil się twardy jak kamień. Myślałam że położenie się do łóżka pomoże, zazwyczaj tak było kiedy się napinał, ale niestety. Nie da się się spać, żadna pozycja nie jest wygodna. Magnez biorę na stałe, teraz wzięłam nospe i czekam na efekt. Mała do tego też nie śpi, tylko fika. Niemiłe to uczucie, ciężko oddychać i chodzić i leżeć....

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ