X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgłaszałam dlatego mam dostać magnez. Właśnie miałam KTG. Skurcze żadne sie nie pisały no ale w sumie się nie dziwię bo od góry nie czuję nic tylko na dole mnie boli i czuję napinania. Powiedzcie mi jak Wam się podoba zapis pracy serduszka:

6c33ab186369.jpg

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • baby Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Baby podziwiam. Ja powiedziałam, że przy 1,5 rocznej róznicy wieku bez niani nie ma mowy. I to była najlepsza inwestycja w moje zdrowie psychiczne ;)

a nie no trochę się nianią wspomagałam - nawet już w drugiej połowie ciąży z drugim dzieckiem bo ze względu na problemy z szyjką (pessar i różne zakazy) i konieczność częstych wyjazdów z małą na rehabilitacje (zaczęła chodzić dopiero jak miała 2 latka czyli niemal jak się młody urodził) nie ogarnęłabym...
    Ale niania ze mną nie mieszkała, przyjeżdżała jak tylko mogła, często na 8 godzin, zajmowała się córką a ja potem maleńkim synem. No i pewnie to mi duuuuuużo pomogło

Niemniej - szacun dla wszystkich z dziećmi z taką małą różnicą wieku - bo to jest czad :D

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • baby Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Tak zgłaszałam dlatego mam dostać magnez. Właśnie miałam KTG. Skurcze żadne sie nie pisały no ale w sumie się nie dziwię bo od góry nie czuję nic tylko na dole mnie boli i czuję napinania. Powiedzcie mi jak Wam się podoba zapis pracy serduszka:

6c33ab186369.jpg

ja się nie znam kompletnie - nie pomogę

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie które leżą w szpitalu 3mam mocno kciuki.

Jagoda_ ile kroplówek dostałaś? Ja jak trafiłam w 26tyg. do szpitala że skurczami dostałam 13kroplowek a w szpitalu leżałam 9dni. Teraz przy każdej wizycie u prowadzącego bardzo się stresuje...

Ogólnie to jeszcze nic nie mam 😣 Jakoś ciężko mi się zebrać.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:55

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilolu wrote:
    Za wszystkie które leżą w szpitalu 3mam mocno kciuki.

Jagoda_ ile kroplówek dostałaś? Ja jak trafiłam w 26tyg. do szpitala że skurczami dostałam 13kroplowek a w szpitalu leżałam 9dni. Teraz przy każdej wizycie u prowadzącego bardzo się stresuje...

Ogólnie to jeszcze nic nie mam 😣 Jakoś ciężko mi się zebrać.
    Co do kroplówek tych z atosibanem to właśnie podłączyli mi ostatnią. Chyba 9. I jak ona zleci to wtedy już dostanę normalną krpolówkę z magnezu. Ten atosiban jest na podtrzymanie i że zatrzymuje czynność skurczową macicy więc skąd ten ból brzucha dziś? A już się wczorajtak cieszyłam że lepsze wieści i że ja się dobrze czuję a tu masz Ci los. Mam tylko nadzieję że rozwarcie się nie powiększy

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnia już chyba zrobiłam krzywą:)
    Wyniki: 71-138-126 - jest ok nie? Bo chciałam własnie zjeść pączka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 13:16

Natalii, Freja000, baby, Kicior lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wydaje mi się że jest ok. Więc zjadaj pączusia :) smacznego i na zdrowie dla Waszej dwójki :)

Misia78 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, piękna krzywa👍 Zjedz za nasze zdrowie 😉

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jedz pączka, na zdrowie 😊

Jagoda, na moje oko ładnie. Nie ma spadków, a chwilowe wzrosty tętna świadczą o dobrostanie 😊 a co mówią?

Nic mi nie mówcie, że przy różnicy 2 lata z hakiem trzeba będzie nianię. Mam nadzieję, że jakoś ogarnę. Mam pomoc mamy i teściowej. Mąż też z tych zaangażowanych. Wcześniej byłam dobrej myśli, a teraz mam pełne gacie ze strachu 🙃

Misia78, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podziwiam Was przy tak niewielkiej roznicy wieku. Kiedyś myslalam, że to jest super (nadal jest, ale u kogoś 😊), ale jak okazalo sie, ze nasz syn jest z tych wymagających, nie śpiących i ogólnie choc kochany to dal nam w pierwszym roku w kosc, to odechciało nam się rodzeństwa 😂
    Dopiero jak skonczyl 3 lata wszystko się wyprostowalo, my zaczęliśmy odsypiac i stwierdziliśmy, że to ten moment :)
    Teraz będzie różnica 4 lata, syn juz jest taki duży, obiecuje, że będzie pomagał, nie może się już doczekać siostry i tego, że będzie starszym bratem :) zobaczymy, jak bedzie lo urodzeniu małej 😂

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś dość niespodziewane badanie USG. Jedna pani doktor zainteresowała się moim przypadkiem, bo jest dość nietypowy. Pogadała z pediatrami i poradzili jej, żeby wysłała mnie na konsultacje do Warszawy, do wybitnej pani profesor, która zajmuje się kardiologią płodu. Ale najpierw chciała mi sama zrobić USG, żeby wiedzieć o czym z tą profesorką rozmawiać.
    No i wyobraźcie sobie, że dziś podczas badania serduszko biło idealnie. Żadnych wstawek szybszego tętna, wszystko super. Zeszli się inni lekarze z oddziału, żeby zobaczyć te zaburzenia, a ich nie było😊
    Także pomysł konsultacji w Warszawie na razie odkładamy i obserwujemy dalej.
    Nie chcę sobie robić zbyt wielkich nadziei, bo kto wie czy ten problem nie wróci. Ale cholernie się cieszę z tego dzisiejszego wyniku 😁 Dzielna moja mała 👍

Misia78, bebetka.b, Freja000, Wowka, Maybelle, Bluberry, Natalii, Kicior lubią tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, mogę przybyć Ci pionę😉 My dokładnie z tych samych powodów odkładaliśmy decyzję o drugim dziecku. Teraz wyjdzie 3,5 roku różnicy i myślę że to już jest do ogarnięcia.

Misia78, Natalii lubią tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Wowka - z mamą, mężem i teściową poradzicie sobie.
    Evoleth, też mam 3,5 różnicy miedzy córkami, dla mnie to idealna różnica. Daliśmy radę:) Będzie ok, zobaczysz!
    Kobitki w szpitalu - myślę o Was i trzymam kciuki!
    Śniadanko z kiełkami miałam na reumatologii, teraz chyba to taki typowy dodatek, gorzej z obiadami w szpitalu, ale wiadomo, każdy szpital ma inaczej.

Evoleth lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, super wynik :)

Evoleth, to kamień, z nomen omen, serca ;)

Wowka, to zalezy też od temperamentu dzieci. Moje pierworodna miała ogień w pupci ;) zaczęła chodzić jak miała 10 miesięcy i nie wsiadła już nigdy do wózka. W dodatku była potwornie zazdrosna o brata i tłukła go od urodzenia, co oznaczało, ze nie mogłam ich zostawić samych nawet na sekundę (np się wysikać). Do tego po drugim porodzie moje zdrowie siadło i zanim ogarnęłam co jest byłam ledwo żywa...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z ubraniami? Trochę z niepokojem patrzę na swoje, bo ledwo mi się brzuch mieści... trochę mi szkoda kupować ciuchy na te niecałe 2 miesiące... zastanawiam się czy nie kupić jakiś tshirtów xxl... moja córka lubi w takich spac, to jej potem oddam.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth super wiesci. Mnie mąż dzisiaj obiecał zawieźć do mamy i odebrać jutro. Ma dzisiaj jakis mecz i tak byłabym sama :p nie widzę problemu zabraniać mu wychodzic,bo ja nie mogę,co będzie siedzial i patrzył na mnie, a ja też skorzystam. Nie mieszkam z mama już 4 lata, nocuje tam tylko raz w roku w święta i tak bardzo mi tego brakuje. Cieszę się jak glupia :) tam bede robic to samo co w domu, czyli lezec i wypoczywac,ale może siostry wpadną to chociaż pogadamy :)
    Maybelle cieszę się, że mam przyczynę i ja szybko zlikwiduje :p choc tak jak mówię ja od paczatku ciąży mam problemy żołądkowe też, łącze się w bólu z innymi.

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie 😳 że tak trudno z dwójką maluchów. U nas będzie równe 1,5 roku różnicy.. starszak już odchowany. Ale kompletnie nie wiem co mnie czeka bo córka ma mocny charakterek łatwo mamusi młodszemu nie odda 🙈 obok nas mieszkają moi rodzice głównie liczę na pomoc przy zaprowadzeniu i przyprowadzeniu syna z przedszkola, czasem może i wnuczkę przygarną choć za nią się nieźle trzeba nabiegać.

Ale nie żałuję decyzji o dziecku teraz. Na początku planowaliśmy na wiosnę w przyszłym roku, ale perspektywa spędzenia tyle czasu w domu nie koniecznie mi pasuje. Chciała bym wrócić do pracy jak najmłodszy skończy 1.5 roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth super! Co dwie głowy to nie jedna, dobrze że się trafiła zainteresowana lekarka. Oby tak już zostało 😉

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:55

Freja000 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ