Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj spałam z jedną przerwą, bo mała znowu w nocy obudziła się z rykiem bo było jej za ciepło i nie mogła potem biedna zasnąć. I jak zwykle te same myśli, co potem jak dwie będą ryczeć, jak ja się rozdwoje...
Teraz wstaje i lecę na zakupy.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dołączam do tych po kiepskiej nocy... Dopiero koło 4 zasnęłam lepiej (albo padłam) a po 6 obudził mnie mąż: "kochanie a my nie mieliśmy wcześnie jechać do Lidla? "
Bo pamiętajcie że jutro i pojutrze zakupy to nie bardzo... -
bebetka.b wrote:Lajla a w którym tygodniu jesteś i ile wazy dzidziuś? Dobrze ze powtarzasz usg bo na usg czasami inny lekarz inaczej pomierzy.
Z córka miałam podejrzenie bo malutko przybierała ale stale o 300 g. Urodziła się 3 kg wiec całkiem ładnie. Ważne żeby przepływy były dobre.
Bebetka w 30 tygodniu miała 1309g,wtedy niestety przepływy przez tętnice maciczną wyszły nieprawidłowe. Zobaczymy jak to dzisiaj będzie wyglądało, już mi się dzisiaj śniło to USG i że wyszło źle 🙄 -
A dajcie spokój.
Usnęłam w końcu po 4, a o 6 już syn powitał dzień. Bez jaj, zero litości dla matki... O tyle dobrego, że córka skończyła inwazję na mój żołądek 😉
Edytka, też czasem się zastanawiam co zrobię jak obydwoje będą ryczeć na raz. W nocy to pół biedy, bo jest mąż, a w dzień...? Coś trzeba będzie ogarnąć. Zastanawiam się też, czy np jak będę przewijać Małą, ten kaskader nie będzie robił czegoś głupiego/niebezpiecznego...
Nie skojarzyłam że nie zrobię zakupów, dzięki. -
Ja już od 2 tygodni nie przespałam w całości ani jednej nocy i śmieje się ze tak zostanie na najblizsze kilka lat. Każda zmiana pozycji na łóżku to pobudka plus siku.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyTo ja mam dobrze, bo jako tako ze snem nie mam żadnych problemów jedynie wstaje na siusiu, ale córka czesem też potrafi w nocy dać czadu i wtedy wstaje do niej mąż... w końcu też jego dzieci 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 07:55
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Bebetka niestety Muuvo nie doszedł ma być dzisiaj (mam nadzieję bo już się napaliłam) 😉. Co do gondoli XL, też o niej myślałam, ale gość w sklepie wyjął oba materacyki i okazało się że są identyczne! Byłam w szoku. Ogólnie ta niby większa ma inną konstrukcje i jest przy okazji cięższa więc u mnie została zdyskwaliwfikowana. 😜
Evoleth dziwne te skoki tętna w takim razie, skoro na ktg ok a na usg nie, ale w takim razie wydaje mi się że lepiej żeby obserwowali. Mają Was na oku i pod ręką, tak na pewno jest bezpieczniej.
U mnie noc też nie najlepsza, a miałam nadzieję się wyspać bo wczoraj też było kiepsko. Prałam poszewkę na poduchę ciążową i suszarka wpakowała mi ją w poszwę od kołdry (jak i kilka innych rzeczy), przez co zrobił się jeden giga węzeł i poszewka nie wyschła... Też było mi nie wygodnie a do tego przytknał mi się nos i źle się oddychało. Może dzisiaj będzie lepiej? 😉
Dzięki że wspomniałyście o tych zakupach!! Ja sobie żyłam w błogiej nieświadomości.😜26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
W ramach ciekawostki, moje dzisiejsze śniadanie. Zauważcie kiełki!
Plus herbata, jogurt naturalny i kisiel na drugie śniadanie. Nie zawsze jest tak dobrze, ale dziś naprawdę spoko👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 08:19
Natalii, Kicior lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyEvoleth - wypas! U mnie w szpitalu bieda z nędzą pod tym względem. Ale po obżarstwie, które teraz mam, przyda mi się taki szpitalny detox 😂
Ja sypiam dobrze, leżę w tym moim rogalu, przy otwartym oknie i póki co, kimam 😊 ale zgaga mnie wypala dosłownie.. wczoraj było apogeum, a nie chce non stop jeść tego Rennie🙈 jakiś syropek jest jeszcze, Gaviscon chyba. Może to lepiej podziała?🤔
A właśnie, a propo zakupów, to w Lidlu są staniki do karmienia od wczoraj. Jadę zerknąć co to za cudo.
Dobrego dnia 😙Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 08:30
-
Evoleth wrote:
Pamiętam że moja siostra jak leżała to dzień w dzień dostawały jeszcze butle soku pomidorowego.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
U mnie nie ma tak dobrze. 3 posiłki dziennie. Dobrze że mąż mi wczoraj zrobił paczkę bo glodna tu bylam. U nas jakiś dziwny ten piątek. Dopiero śniadanie przyjechało ale ani ktg jeszcze nie robili, ani obchodu nie było. Dziwne to wszystko.
Dziś spalam dobrze. Ani razu się nie obudziłam dopiero po 5. No i od tej pory juz nie śpie. Ale brzuch mnie dziś boli na dole nie wiem od czego. Byłam już w wc coś się udało ale zastanawiam się czy nie pójdę drugi raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 09:27
-
Jagoda, ja mam dietę cukrzycową, więc muszę jeść częściej. Zawsze mi dają coś dodatkowego. Ale też mam swój prowiant. Wiesz, może część personelu odbiera sobie wolne za sobote, bo to święto. U nas tak będzie w poniedziałek.
Jak się czujesz w ogóle?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Poza tym brzuchem i tym.że muszę uważać jak wstaję.bo czasami mnie zachwieje jak hym miała się wywrócić to nie mam na co narzekać. Ale naprawdę martwię się tym brzuchem
-
Był obchód. Ale dzis nie badają ani nic. Poprostu lekarz kazał mi podać jeszcze magnez w kroplówce jak się skończą już te pompy. A te pompy podobno do 18 dzis będą szły i koniec
-
Wowka wrote:Edytka, też czasem się zastanawiam co zrobię jak obydwoje będą ryczeć na raz. W nocy to pół biedy, bo jest mąż, a w dzień...? Coś trzeba będzie ogarnąć. Zastanawiam się też, czy np jak będę przewijać Małą, ten kaskader nie będzie robił czegoś głupiego/niebezpiecznego...
Nie skojarzyłam że nie zrobię zakupów, dzięki.
ja mam starsze dzieci po 2 latach - sama się czasem zastanawiam jak ja to przeżyłam - mój mąż dużo wyjeżdża w delegacje, i to na długo. Tygodniami byłam sama z dziećmi. Córka na rehabilitacje kilka razy w tygodniu, wizyty u specjalistów.
Spanie w dzień? w 98% zasypiali w różnych godzinach - jak mi się udało ich uśpić równocześnie to pisałam do męża smsa że odniosłam wielki sukceshaha
Najgorzej było jak chorowali oboje - a ja z niewyspania nie kumałam co komu i kiedy miałam podać - założyłam sobie zeszyt w ktorym zapisywałam każdą dawkę każdego leku osobno dla 2 dzieci
a teraz są już tacy duzi ... i generalnie jest luz
nastąpią zmiany
Jagoda a zgłaszałaś podczas obchodu ten ból brzucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 10:22
-
Wiecie co dziewczyny u mnie przyczyną tych silnych wymiotów okazały się witaminy, które zmieniłam, bo te z kliniki mi się skończyły(mam 40 min wiec nie jechałabym specjalnie po nie ). Po konsultacji z lekarka kupilam Prenatal Duo... nigdy więcej. Dziś już nie wzielam i czuje się super. Czytalam,że mimo podobnych składów i wartości danych witamin często firmy stosują różne wypełniacze. Takze ja już za nie podziękuję. Wracam od poniedziałku do tych droższych z kliniki, zwlaszcza, że bede tam już w poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 11:24
-
Baby podziwiam. Ja powiedziałam, że przy 1,5 rocznej róznicy wieku bez niani nie ma mowy. I to była najlepsza inwestycja w moje zdrowie psychiczne
łączę się w bólu z wszystkimi ledwo żyjącymi. W nocy jest tak gorąco u nasdo tego ta zgaga... trochę pomaga to mleko migdałowe.
Dzis mi ogólnie źle... nie mam siły na nic. A tu faktycznie zakupy trzeba zrobić... i chleb musze upiec...
Nawet nie wiem dlaczego mi źle.