Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrąsi wrote:Pytanie z innej beczki:
Freja wydaje mi się, że Ty kupowałaś szklaną butelkę. Czy możesz podesłać na nią namiary albo podać nazwę?
Freja pisała o butelkach Hevea, bo zanotowałam 😂 ja kupię jeszcze Suavinex, bo ładne są 🙈Krąsi lubi tę wiadomość
-
Już trzeci raz chcę coś napisać i mi znika 😠
Agusia, materacyk zamówiłam z allegro. Dziś ma być, zobaczymy 😊
Evoleth, to dobre wiadomości, że i z Twojej strony i ze strony Małej jest wszystko ok. Szkoda tylko, ze musisz być w szpitalu pod obserwacją. Nielegalne spotkanie z mężem przypomniało mi opowieści z PRL, gdzie tata oglądał dziecko przez szybkę oddziału lub okno szpitala 😂
Jagoda, daj znać po badaniu. Najważniejsze, że nie masz skurczy. Śpij, ile mozesz. Rozumiem, jak trudno Ci bez synka, przytulam wirtualnie 😊
Pastelova, ale Cię wymęczyło 😒 trzymam kciuki, żeby to była jednak jednorazowa akcja. Może nie bierz dziś tych witamin?
Bebetka, ja mam x landera x move po Skrzacie. Solidny użytkowy czołg, pokonał bezdroża, plażę, las... Nie mieszkam w mieście, wjadę nim wszędzie. Na szczęście też nie muszę go nosić😉
A mnie bolą żebra z prawej strony. I jakas kość miednicy. Dziecko się nade mną znęca 😄
Edit. Maybelle, kciuki są 😉
Edit2. Też myślałam o dostawce, ale jednak olałam temat. Syn gardzi wozkiem już od jakiegoś czasu, a w razie nagłej potrzeby kosz w wózku jest do 15kg 😄 najwyżej mam jeszcze wózek parasolkę, nosidło i chustę, będę kombinować kogo gdzie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 11:01
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Bebetka ja mam z kolei i lander xpulse. Spacerówkę kupiliśmy nową, a gondolę używaną. Nam zależało na w miarę lekkim i kompaktowym wózku, ale z sensowną amortyzacją i w końcu po długich, a nawet bardzo długich poszukiwaniach stanęło na tym.
Ja póki co jeszcze dobrze śpię. Trochę mi już niewygodnie i skurcze mnie łapią okrutne, ale ogólnie śpię. Pastelova współczuję nocki...
A ja czekam na stolarza, który miał dziś przyjechać na montaż. Mówił że nie będzie rano, ale już kurka południe prawie. Ja już nie mam do niego cierpliwości, a ten bałagan dookoła mnie już dobija.bebetka.b lubi tę wiadomość
-
bebetka.b wrote:Bluberry ładniutki ten bebetto! Inne wózki tej firmy tez fajne. Ja tez będę myślała o dostawce, ale chyba takiej która się doczepia do tylu wózka i dziecko może stać bądź siedzieć.
Pastelova współczucia! Ale skąd by te nudności się wzięły? Nie zatrulas się niczym??
Ja jestem bardzo szczupła, maly uciska mi caly czas żołądek, macica też się rozszerza🤷♀️no i już od początku ciąży mialam problemy żołądkowe też. 3 miesiace wtedy wyjęte z życia :p tylko łóżko i toaleta, bywalo ze nawet nie zdazylam:p do tej pory tez mam akcje, ze jem śniadanie które bardzo mi smakuje i nie zdążę dokończyć, bum😆 a potem już normalnie. Jadłam wczoraj to co zawsze, nic nowego :p bardziej poprostu podejrzewam,że już taki moj urokdzisiaj np. Czuję się w porzadku, jedynie lekka zgaga.
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Ja dla dziewczyn miałam Emmajlungę - bardzo podobny do tego jaki ma Rozenkowa.
Mam go jeszcze i będę używać u nas na wsi do jazdy po drogach, bo mamy nie utwardzone.
Ale synkowi bardzo chcę kupić nowy wózek. Bo jak, nie dość że synek;) to jeszcze po 9 latach, więc wybiłam mężowi pomysł aby 3 dziecko wozić w tym samym wózku!
Spodobał mi się wózek Muuvo quick. Ma bardzo dobre opinie, podobno składa się 1 ręką, jest bardzo zwrotny. Taki w sam raz na jazdę po mieście i po sklepach. Pojedziemy go obejrzeć na żywo to napiszę więcej.
Evoleth i Jagoda - kciukasy za szybkie wyjście!
Freja - nie byłam na krzywej ze strachu... dziś się wybrałam z duszą na ramieniu, ale nie było tak źle. Dostałam osobny pokoik z kozetką, leżałam sobie. Zabrałam mojego kindle i czytałam ChyłkęJakoś zleciało.
Freja000, bebetka.b lubią tę wiadomość
-
Jagoda pewnie odsypia noc. O ile ma chwilę spokoju 😊
Maybelle, kciuki za Twoje USG✊ I oczywiście czkamy na wieści!
Pastelova, aż tak z tymi wymiotami?😲 Może jak brzuch opadnie, będzie Ci trochę lżej...
Łączę się w bólach z tymi, które nie mogą spać przez ból bioder... To jest jakiś dramat. Brakuje mi tu mojego wygodnego łóżka i poduszki ciążowej, w domu było dużo wygodniej.
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Dzięki dziewczyny, jest dziś ok, to najważniejsze. Odeśpię popołudniu tę noc
Maybelle, mi wlasnie oprocz tego dochodzą jeszcze wymioty, oby cie oszczędziło, bo to straszne. Daj znać jak po usg
Ktoras z Was bierze ze sobą żel do porodu ?Jesli tak to jaki, czy w ogóle oplaca się go mieć ? Ceny są bardzo różne. Czytałam, że polozna aplikuje go w trakcie masażu szyjki, jest opcja, że pomoże nie pęknąć tam na dole, ale nie wiem czy to prawda i jestem zielona w tym temacie.🤔
Evoleth, byc może, bo teraz kuleczkę mam bardzo wysoko,az żebra bolą:p a np. Poduszki nie mogą ci dowieźć? Na pewno bylo by Ci łatwiej, choć ja nie wiem jak to jest, bo nie mam i jeszcze do tej pory jak mam spokojna noc to śpię normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 12:05
-
Pastelova współczuję! Ja ze 2 noce temu miałam taką sytuację, że jak mi się odbiło to myślałam że zwymiotuję, ale na szczęście obeszło się.
Bebetka ja właśnie czekam na nasz wózek - dzisiaj ma przyjść 😁 zamówiliśmy Muuvo Quick 2.0 (mąż najpierw cierpiał że drogi, ale jak go oglądaliśmy to przyznał że fajny a i cenę dostaliśmy dobrą). Mnie się on podoba bo jest dużo lżejszy od innych wózków 2 w 1, mnie na tym zależało, a dodatkowo super się prowadzi i spacerówka składa się z siedziskiem. Ale wybór jest ogromny więc zastanów się czego potrzebujesz. Fotelik mamy Avionaut Pixel z bazą , najlżejszy fotelik na rynku, do tego świetnie wypada w testach bezpieczeństwa, a na tym nam zależało.bebetka.b lubi tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Jeśli chodzi o magnez to kobiety w ciązy powinny brać do 600 mg. Magnezu nie da się przedawkowac, a wchłanianie zalezy od formy jaką bierzecie. Także luuuz
Krąsi wrote:Pytanie z innej beczki:
Freja wydaje mi się, że Ty kupowałaś szklaną butelkę. Czy możesz podesłać na nią namiary albo podać nazwę?
a taką:
https://www.fabrykawafelkow.pl/59377-natursutten-szklana-butelka-do-karmienia-110ml-2szt.html
Hevea też ma.
Pastelova współczuję! Dobrze, ze piszesz, bo ja czasami mam leciutkie mdłości i się zastanawiałam czy to normalne.
Misia, to kciuki za wyniki
MOja noc koszmarna znowu. Tym razem miałam silny ból pleców i podbrzusza jednoczesnie... nie wiem czy nie zmieniał pozycji, bo ostatnio było mi lżej w brzuchu a dziś znowu rozpycha się bardziej u góry.
Mleko migdałowe jakby pomogło na refluks, bo zasnęłam szybciej, ale akurat to ma cukier w składzie, więc kipeksi pmysł popijać je nocąmusze kupić czyste.
-
Hej dziewczęta. Było trochę zachodu ale już zdaję relację. W ogóle na usg jak byłam to ledwo się położyłam i najpier zribił mi usg dopochwowo żeby sprawdzić szyjkę która ma 0,8cm. Później przez brzuh chciał i się mnie pyta "gdzie Ty masz brzuch" to aż śmiechem wybuchnęłam
Badanie... nie było źle rozwarcie jest jak było no i to pęknięcie to chodziło o to że za szyjką macicy ma trochę miejsca gdzie wchodzi koniuszek palca. Ogólnie stwierdził że narazie zostaję na tych lekach żeby wybrać całą terapię. Narazie nie jest źle skurczy nie ma za bardzo więc dobrze. Szyjka bardziej sięnie rozwira tyle że się skraca. Stwierdzili że jest zagrożenie porodem przedwczesnym ale narazie sytuacja jest stabilna i nic się nie dzieje. Napewno jeszcze tydzień będą mnie obserwować bo mówią że różnie może być. To że dziś jest ok nie oznacza że rozwarcie nie będzie w następnych dniach postępować. W razie czego to powiedział że też nie jest to taki skrajny wcześniak tylko już taki łatwiejszy przypadek i że jak się urodzi to też będzie dobrze ale lepiej jak by się udało to zatrzymać bo dzidzia jeszcze będzie miała szanse podrosnąć.
Nie zapytałam o to ciśnienieno i martwie się bo teraz w ciagu godziny naliczyłam tylko 8 ruchów. W tym połowa takich ledwo ledwo
-
nick nieaktualnyJagoda to zawsze dobre wieści
Ja chwilowo mam spokoj ze zgagą i żołądkiem, ale ostatnio było ciężko.
Mam wyniki elektrolitow:
Magnez 0,64 -norma od 0,66
Sód 136 - norma od 136
Potas 4,3 - tu w normie.
Czekam na wieści od mojego lekarza, ale chyba jakoś bardzo źle nie jest? Takie na granicy zdaje mi się, s to normy laboratoryjne ogólne w sumie.
Magnezu dodatkowo poki co nie biorę procz to, co mam w witaminach ciazowych. -
Jagoda, to całkiem dobre wieści👍 Teraz dla Zosi każdy tydzień w Twoim brzuchu jest cenny. Więc jeśli rozwarcie się nie powiększa i nie ma skurczów (skurczy?),to super.
Dostałaś pewnie kartę liczenia ruchów? Ja mam coś takiego i muszę trzy razy dziennie o określonych godzinach wpisywać ile ruchów czuję. Położne kazały mi zgłaszać jeśli czuję mniej niż 4 ruchy. Ale wiesz co... ja nie przywiązuje się jakoś do tych zasad. Wpisuje w tę kartę to, co chcę. Bo jeśli czuję że moje dziecko akurat o danej godzinie jest spokojne, to zakładam że właśnie sobie śpi. I zazwyczaj po godzinie czy dwóch robi się bardziej aktywne. wlWtedy coś tam policzę i wpisuję to w te rubryczki. Ogólnie jeśli czuję ruchy co jakiś czas, to się nie martwię i nie zastanawiam czy taka ilość na daną godzinę jest ok.
Nie chcę namawiać Cię do złego😉 Ale już się przekonałam że tu w szpitalu niektóre rzeczy robi się po to, żeby się położnym w papierach zgadzało i żeby miały spokojną głowę.
A najważniejsze, żebyś to Ty była spokojna.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth a u Ciebie wiadomo coś więcej?
Jagoda będzie dobrze, całe szczęście, że na razie szyjka nie rozwiera się bardziej i oby tak dalej.
Co do wózka to cieszyłam się za wczasu, bo oczywiście kurier dopiero dzisiaj odebrał przesyłkę więc będzie na jutro dopiero. Także jutro napiszę jak tam ten Muuvo Quick 2.0. Ale w sklepie ja byłam pod wrażeniem składania i rozkładania go. No i mam nadzieję, że jednak na wertepach też sobie poradzi bo u nas w okolicy jest też sporo takich miejsc. 😉26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
No ja też mam niby o określonych godzinach ale licze kiedy dzidzia akurat sie rusza. Teraz znowu liczę. Ale narazie pół godziny i juz jest 6. Cyyba na plecach jak leżę co Zosieńka wiecej sie rusza niz jak sie położe na boku
-
Bebetka kupilam wozek chicco trio jungle
Moim zdaniem wyglada fajnie coprawda fotelik bez bazy ale cena atrakcyjna. Mam rozlozony sprawia wrazenie dobre prowadzi sie wygodnie
Ja nie potrafie wstawiac zdjec ani linkow to musisz sobie wygooglowacbebetka.b lubi tę wiadomość
-
Natalii wrote:Jagoda to zawsze dobre wieści
Ja chwilowo mam spokoj ze zgagą i żołądkiem, ale ostatnio było ciężko.
Mam wyniki elektrolitow:
Magnez 0,64 -norma od 0,66
Sód 136 - norma od 136
Potas 4,3 - tu w normie.
Czekam na wieści od mojego lekarza, ale chyba jakoś bardzo źle nie jest? Takie na granicy zdaje mi się, s to normy laboratoryjne ogólne w sumie.
Magnezu dodatkowo poki co nie biorę procz to, co mam w witaminach ciazowych.
Magnezu się nie bada... nie ma sensu, we krwi nie wychodzi faktyczny poziom.
Potas idealny. Sód w ciąży nie wiem jaki powinien byc.
-
Ja w ciagu dnia wciaz nie czuje ruchow zazwyczaj o 22 sie rusza .
Wymioty
O moje drogie od 2 tyg wymiotuje nieustannie schudlam juz 1kg
Dzwonila tez moja lekarka anemia nic sie nie zmniejszyla jest jak bylo ale jak ma byc lepiej jak wciaz wisze nad sedesem