Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aina współczuje rych wymiotów. Nic przyjemnego ale musisz jakoś przetrwać. Może spróbuj jeść częściej a po troszku?
-
Wielkie dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!
Kicior doszedł wasz muuvo?? Pooglądałam na necie i jego plusy to przede wszystkim waga no i ma gondole XL co się nie zdarza, ja raczej bym się decydowała na duża gondole. Bo moje dziecko późno siadało wiec gondola będzie nam dość długo służyła.
Aina współczuje dolegliwosci -
Ja po wizycie. Malutka ok, poza tym że nie obróciła się do tej pory. Szyjka 4cm.
Kolejna wizyta za 3 tyg. I jeśli dalej mała będzie dupka w dole dr zrobi mi kwalifikacje do CC.
Wykupilam też i dostałam od razu szczepionke z immunoglobuliny.
Jagoda nieźle wieści, trzymaj się kochana tam i nie wypuszczaj dzidzi jeszcze.
bebetka.b, Evoleth, Natalii, Maybelle, Emka31, baby, Wowka, Jagodazdw92, Sylwia Sylwia, Bluberry, Kicior, Freja000 lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Świetne wieści, dziewczyny!😊😊😊
Maybelle, niepotrzebnie Cię nastraszyło tamto poprzednie USG. Gabrysia będzie pewnie wagowym średniaczkiem, jest z czego się cieszyć👍
Jola, a gdyby mała się odwróciła, to podchodzisz do porodu dn, czy masz jakieś przeciwwskazania?Maybelle lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Jeśli mała się odwróci, to wolę oczywiście poród SN. Mam częste rwy, ale nie byłam u ortopedy po zaświadczenie, no chyba że kręgosłup da jeszcze bardzo popalić tfu tfu to może się pofatyguje.
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Gratuluję udanych wizyt 😍 wspaniałe informacje przynosicie 😊
Jola, moja mała w 29tyg była głową w górę, a tydzień temu już główką w dół. Jeszcze są duże szanse obrotu, czego Ci życzę, jeśli chcesz SN 😊
Maybelle, kamień z serca 😊 tak myślałam, że to tylko nieporozumienie, szkoda ze wcześniej Ci napędzili trochę strachu.Maybelle, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Maybelle i Jola super dzieciaczii rosną
Jola nie przejmuj się mala ma jeszcze czas do ustawuenia się główką w dól. Ogolnie dużo lekarzy twierdzi że nawet dziecko w ostatniej chwili potrafi sie obrocić.
Powiedzcie ki bo tak rozkminiam jak to wyglada jeśli mnie wypiszą do domu z tym 4cm rozwarciem to co dalej?? W domu jak wiecie roczne dziecko ale już pomijając ten fakt czy chodzenie z takim rozwarciem nie jest ogolnie niebezpieczne dla mnie i dla dzidzi? Co z infekcjami? I boję się że dalej będzie rozwarcie postępować bez skurczy tak jak do tej pory. Kurde już nie wiem co myśleć i co robićJola17a, Maybelle lubią tę wiadomość
-
Jagodazdw92 wrote:Maybelle i Jola super dzieciaczii rosną
Jola nie przejmuj się mala ma jeszcze czas do ustawuenia się główką w dól. Ogolnie dużo lekarzy twierdzi że nawet dziecko w ostatniej chwili potrafi sie obrocić.
Powiedzcie ki bo tak rozkminiam jak to wyglada jeśli mnie wypiszą do domu z tym 4cm rozwarciem to co dalej?? W domu jak wiecie roczne dziecko ale już pomijając ten fakt czy chodzenie z takim rozwarciem nie jest ogolnie niebezpieczne dla mnie i dla dzidzi? Co z infekcjami? I boję się że dalej będzie rozwarcie postępować bez skurczy tak jak do tej pory. Kurde już nie wiem co myśleć i co robić
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
No właśnie w tym problem że tesciowa pracuje siostry też z matką się nie odzywam a mąż jak wyjdę bedzie chciał też wrócić do pracy więc trochę lipa. Ja to się tylko boję żeby jakaś infekcja mi się nie wdała przy takim rozwarciu i żeby to rozwarcie po cichu nie robiło się większe
-
Z drugiej strony 24 sierpnia msm ostatnie prenatalne i jak mnie nie wypiszą to przepadnie. Kurde że też to wszystko musiało się tak skomplikować
-
Jola17a wrote:Jagoda, masz kogoś poza mężem kto mógłby ci pomoc? Mama, teściowa, siostra, itp? Ty jak wyjdziesz do domu musisz być jak jajko!
Jestem tego samego zdania. Z synkiem to przytulanki i buziaczki. I w domu też wszystko za ciebie muszą ogarniać
Ja bym się bała. Jak znam siebie to z leżeniem plackiem byłby problem. Jestem taka Zosia Samosia - wszystko muszę sama bo nikt nie zrobi tak jak ja 😜
Rozwarcie oczywiście że może postępować. Na infekcje to pewnie profilaktycznie coś dostanieszWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 21:57
-
Hej dziewczyny! Widzę że się dzieje! Trzymam kciuki za was, żebyśmy wszystkie dotrwały jeszcze oby jak najdłużej. U nas niestety też stres bo mała ma podejrzenie hipotrofii. Martwię się strasznie, miałam już 3 ktg, niby ok ale lekarz karze znowu przyjść, do tego mam powtórzyć USG 3 trymestru. I to juz jutro więc trzymajcie kciuki!
-
Lajla a w którym tygodniu jesteś i ile wazy dzidziuś? Dobrze ze powtarzasz usg bo na usg czasami inny lekarz inaczej pomierzy.
Z córka miałam podejrzenie bo malutko przybierała ale stale o 300 g. Urodziła się 3 kg wiec całkiem ładnie. Ważne żeby przepływy były dobre.
Jagoda jeśli cię wypiszą to chyba mąż musi wziąć opiekę/ l4 żeby się wami zająć... -
Bebetka on to już uy najchetniej wrócil do pracy z tego względu że umowe ma do końca roku i się boi że mu nie przedlużą
-
Wtrącę się.
Ja znalazłam taki kalkulator do siatek centylowych-po angielsku.
http://srhr.org/fetalgrowthcalculator/#/
Moja córka trzyma się w okolicy 20/30 centyla. Ważne że rośnie i że idzie równo. Mam dużo ubranek na 56 😉Maybelle, Emka31 lubią tę wiadomość
-
Śpicie?
Ja nie mogę, mam kombo. Zgaga, ból kręgosłupa, mam skopane żebra i ucisk na przeponie. Stopy palą. Nie ma pozycji w której mogłabym usnąć, a tak bardzo już jestem zmęczona 🥴 myśl o tym, ze w dzień nie nadrobię nie pomaga, a nie wolno wypić tyle kawy, ile potrzebuję.
No to pobiadoliłam sobie 😉