Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś do 7 pospałam. Troszkę lepsze ciśnienie dziś mam. Ogólnie wieczoram zjebki dostałam bo ruchów nie czulam i nie zgłosiłam. Koło 22 podłączyli mi ktg i chyba dobre wyszło. W czasie zapisu poczułam 4 ruchy które kazały mi wpisać w kartę. Czuję się dobrze więc mam nadzieję że nic się nie zadzieje. Ten clotrimazol mnie wkurza bo wstaję cała mokra i brudna. No ale zobaczymy może jutro mnie zbadają i stwierdzą że nic się nie pogarsza i w tygodniu wyjdę do domu.
Wiem wiem nadzieja.... 🤣
Najważkiejsze że nic nie boli. A wczoraj na wieczór jak był obchód to doktórce powiedziałam ze napina mi się brzuch ale stwierdziła że mam obserwować i zgłosić jak będą bardziej regularne te skurcze. Zabrzmiało to tak jak by czekała żebym urodziła... -
baby wrote:Dziś i ja nocke miałam 😜 ale wolałam nie tykać telefonu bo wtedy jeszcze się czegoś na czytam i już w ogóle nie mogę zasnąć
Dzień dobry brzuchami. Jak się macie?
Mój brzuszek był znowu nieco napięty ale bez porównania w poprzednia fatalna nocą.
Nie mam rządnych planów na niedzielę. Mój w pracy i wróci dopiero za tydzień.
Będę leżeć, spacerować wokół domu, podjadać. Aaaa i pewnie będę kombinować w torbach które zaczęłam pakować i rozmyślać co jeszcze dorzucić. (zła jestem że tak ładnie poprasowalam a w torbie wszystko ugniata się jak ciasto)
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Pomarancza wrote:Kochane wiem ze może nie jestem na tym wątpię co Wy ale bardzo się martwię
byłam u lekarza jestem w 6tyg jednak lekarz nie założył mi Kęty ciąży powiedział żebym się na razie nie nastawiała na instynkt macierzyński i ze mam krwiaka w macicy. Jak patrzę na usg to zarodek ma tylko 0,39cm a krwiak 1,20x0,19 cm
Miała z Was któraś taka sytuacje ? Nam się oszczędzać ale nie napisał lekarz ze ciagle leżeć
Na dodatek mam bardzo duże bóle brzucha biorę duphaston 2razy dziennie ale dziś leżałam aż 5 godzin z bólem
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Dobry,
Ja pospałam, od razu humor o poranku inny 😊 Młody też okazał łaskawość i wstaliśmy dopiero o 8:30 😊
Wczoraj mąż skręcił łóżeczko, ustawiliśmy już cały kącik w sypialni-lozeczko, komodę i przewijak i zrobiło się już tak dziecięco. Brakuje tylko dodatków.
Do pakowania torby jeszcze nie dojrzałam 😀 w ogóle nie lubię pakowania, zazwyczaj ceduję to na męża 😂
Miłego dnia, u nas gorąco, ale chyba wieje jakiś wiaterek i nie będzie tak źle 😊Jola17a, Kicior lubią tę wiadomość
-
Mnie dziś obudził w nocy skurcz... Łydki! Mąż nie wiedział co się dzieje. Pyta co się dzieje, ja mówię, że skurcz a ten łapie za brzuch 😂 ja mówię nie brzucha tylko nogi! Teraz się z tego śmieje, ale jeszcze chyba nigdy nie miałam takiego skurczu chociaż miewałam ich już sporo i w ciąży i przed. Do tej pory mnie łydka boli. Oj to taka noc 😀 Brzuch mi się nadal napina w ciągu dnia, szczególnie wieczorami, ale jeszcze i tak nie jest tak źle jak kiedyś. Miłego dnia!
Maybelle, Evoleth, Jagodazdw92, Natalii, Freja000, Jola17a, Kicior, Wowka lubią tę wiadomość
-
Marysia ale się uśmiałam
Ja muszę leżeć ale chociaż wiem, żezapisy KTG mamdobre. No nic trzeba się pogodzić pewnie z leżeniem do końca ciąży. Nic nie poradzimy
Dziś niedziela. No w środę będzie skończone 30tc więc oby jeszcze parę tygodni wytrzymać i bezpiecznie urodzić najwcześniej w 34/35 tygodniu i będzie super. -
Dziś dobrze spałam
Byłam w Dublinie całe półtora dnia. Bardzo mi się podobało. Strasznie byśmy chcieli kiedyś zrobić objazdówkę po Irlandii. Powiedz, Maybelle, da się camperem? Jest to popularne tam , są kampingi często i gęsto czy raczej rzadko?
Kupiłam parę oversizowych thirtów z reserved i tą sukienkę, którą Natalia wkleiła, tylko inny kolorNatalii lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
U mnie dzisiaj nocka też przespana, chociaż nie czuje się jakoś super wyspana (???).
U nas ze współżyciem też raczej kiepsko, mąż ma opory, a ja bym chciała i to tak. 😜 Też liczę na to że później jakoś sobie to odbijemy.
Widzę, że nie jesetem jedyna, która nie dojrzała do pakowania torby. Jak na razie to nawet nie mam co tam wpakować bo prawie nic nie kupiłam do torby. Większość co mam to wyposażenie malucha. Też w sypialni już mamy kącik dzieciecy zaaranżowany, ale pranie ubranek dopiero planuję. 😁
Ja też pomału mam ciasno w ciuchach ale też zamierzam dotrwać do końca z tym co mam. Może się uda. 😁
Ale macie dziewczyny piękne ciążowe brzuszki. 😍
A tym co w szpitalu życzę wytrwałości j oby wsszystko wróciło do normy a Wy do domów i do dzieciaczków, trzymajcie się kochane!
Aha, wózek mi przyszedł, ten Muuvo, jak dla mnie wydaje się super! 😀 Zobaczymy co Ignaś będzie miał do "powiedzenia" jak zacznie użytkować. Ale jest faktycznie super zwrotny, intuicyjny, lekki w porównaniu do innych tego typu i składa (i rozkłada) się z siedziskiem w obie strony właściwie jedną ręką. 😁26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Ja się też z tej dzisijeszej nocki śmieje, ale wtedy mi nie było do śmiechu, nie cierpię skurczów nóg! Biorę magnez ale nic to nie pomaga.
Kicior nam też się Muuvo podobał, ale w końcu zrezygnowaliśmy z niego bo chcieliśmy mieć spacerówkę na dłuższy okres czasu, a ten muuvo ma dość małą. Ale ogólnie fajnie się prowadził i super składal.
Ja dzisiaj mam jakieś średnie samopoczucie. Dobrze że obiad był z wczoraj w zasadzie. My dzisiaj sobie robimy wolny dzień, bez żadnych odwiedzin. Mamy tylko jechać na lody 😂
A jutro mają przyjechać montować zabudowę w salonie. Może w końcu się jej doczekam, bo już ją montują tyle że szkoda gadać... I mam w planie jutro zacząć już prac ciuszki, póki super pogoda. -
Maybelle wrote:Marysia mam to samo 😆 też jak mnie skurcz złapie, to mąż już panika co się dzieje. Jak mówię, że skurcz, to jeszcze większa panika 😂 Za każdym razem muszę precyzować, że jeszcze nie rodzę 😄
My dzisiaj mamy małą wycieczkę do Dublina, bo odwozimy moich rodziców na lotnisko. Lecą do Polski i mam nadzieję, że zdążą wrócić zanim urodzę.
A jak Dublin, to może uda mi się namówić męża na małe zakupy w Ikea
Miłej niedzieli dziewczyny
Jesli ikea, to ustaw sie w kolejce dla starszych osob- obok wejscia odrazu, tam tez stoja kobiety w ciazy. Bo tak to kolejka na 1.5-2 godz.Wiktorek ❤️
Starania od 2017
AMH 4.16
Hashimoto, TSH unormowane ( 12.19 TSH 0,8
Homocysteina OK, Kortyzol OK, Prolaktyna OK
ANA1 dodatnie, antykoagulant tocznia ujemny, wszystkie p/c OK, zespol antyfosfolipidowy wykluczony, wyszlo RO mocno dodatnie w ANA 3, anty wszystkie inne ujemne, miano 1:320
6.2019 - punkcja- 14 pobranych,7 zaplodnionych, 2 przetrwaly do blastek
7.2019 - 1 transfer, blastka 😢
2.10.2019- crio, blastka 😢
Listopad 2019- druga stymulacja
2.12.2019 - punkcja- 17 pobranych, 14 dojrzalych, 10 zaplodnionych
8.12.2019 - 4 ❄️❄️❄️❄️ Blastek
24.01.2020 - transfer,
1.02.20 - 8dpt druga kreska
6.02.20 - 13dpt : 557 IU/L
11.02.20 - 18dpt : 3048 IU/L
17.02.20 - 24dpt ❤️
20.02 krwiak, 21.02 jest ❤️
Po drodze drugi krwiak, krwawienia
04/2020 - krwiaki zniknely🙂
04.10.2020 Synek❤️ -
Marysiu ja nie ze skurczu się śmiałam że Cię złapał tylko z tego że mąż zaraz za brzuszek łapał 🤣 niektóre sytuacje mnie poprostu rozkładają na łopatki.
Ja w sumie to nie wiem co z pakowaniem torby. Narazie mam zamówione smoczki uspakajające, butelki do karmienia, nakładki na piersi i staniki do karmienia. Jak przyjdą to teściowa ma odebrać. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Miałam sięwstrzymać i zamówić to na koniec września tak planowałam ale że sytuacja się trochę skomplikowała to wolałam teraz pozamawiać żeby już mieć w razie porodu -
Coś jest na rzeczy z tymi skurczami łydek. Mnie też złapał ze dwa razy zaraz po obudzeniu, jak jeszcze byłam w domu. Tutaj już nie.
Ciągle myślę o tym, że jestem jeszcze w lesie z wyprawką dla malucha, a ze szpitala nie mogę za bardzo z tym ruszyć. Siedząc tu mogę jedynie zamawiać online, no więc dokupiłam jeszcze parę ciuszków i poduszkę do karmienia. I cisnę męża żeby kupił już Lovele w większej ilości, bo zaraz trzeba będzie to wszystko wyprać. W ogóle dużo rzeczy mamy takich do przygotowania i odświeżenia: dostawka, przewijak, fotelik, wózek, kokon, cała ta pościel, pieluszki i ubranka. Chciałam jeszcze w sierpniu to ogarnąć, a tu klops. Raczej nie spodziewam się szybszego rozwiązania ciąży, no chyba że serduszko małej zacznie naprawdę szaleć, to może tak być. Obawiam się, że jednak wyślą mnie do tej Warszawy i tam jeszcze będą obserwować, ustawiać jakieś leki i trochę jeszcze to potrwa.
Powiem Wam, że po cichu zastanawiam się czy nie wyjść na własne rządanie. Mogłabym zaopatrzyć się w detektor tętna płodu, są teraz nawet takie domowe KTG do wypożyczenia i sobie na spokojnie kontrolować sytuację w domu.
Z drugiej strony, to jest szpital w którym chcę rodzić,a teraz już nawet muszę z tak powikłaną ciążą. Nie chcę zostawić po sobie złego wrażenia, bo na pewno tu wrócę. No i tak łamię sobie tym głowę. Na pewno poczekam do poniedziałku z jakąkolwiek decyzją.
Chyba dziś kolejny gorący dzień, co? Leżę sobie w klimatyzowanej sali, ale widzę jak słońce przypieka. A mąż wysyła mi zdjęcia, bo zabrał naszą trzylatkę na lody🍦🌞😊Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Marysia ja dziś w nocy miałam to samo!! Wcześniej mi się nie zdążały skurcze łydek a tej nocy myślałam ze nie wytrzymam z bólu. To jest takie okropne! I tak samo do teraz mnie ludka boli jak poruszam stopą. Muszę systematycznie jesc ten magnez, bo trochę to odpuszczałam ostatnio.
Kicior super ze masz już wózek! My tez się do niego przymierzamy:) gdzie zamawiałas? Na necie cena to 2400 zastanawiam się czy da się gdzieś znaleźć tanieja jak koła i amortyzatory? Amortyzowane są tylko tylne koła? Bo trochę się boje ze amortyzacja będzie gorsza niż z tych pompowanych kołach.
Evoleth ja bym raczej została w szpitalu dopóki lekarze nie zdecydują inaczej... a mowia coś kiedy cię wypiszą?
Kicior lubi tę wiadomość
-
Jestem w drodze do szpitala.
Upadłam z hamaka na brzuch. Zrobił się twardy jak kamień, nie mogłam wstać. Teraz odpuściło, ale boli pod żebrami i trochę w dole brzucha. Na szczęście wody nie poszły i nie krwawię. Jadę sprawdzić.
Później nadrobię, co pisałyście. -
Bebetka, to wszystko u mnie zależy od wyników badań, zwłaszcza USG.
Wowka, pewnie że jedź sprawdzić co z dzidzią. Jestem pewna że będzie dobrze, kciuki za Was✊✊✊Wowka lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️