Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale w sumie dowiedziałam sie chociaż że w tym szpitalu trzeba mieć chusteczki nawilżane i ewentualnie laktator bo tu ma oddziale są 3 laktatory. No a resztę szpital zapewnia. Po porodzie nie można zakladać majtek nawet tych siateczkowych. Podkłady, podpaski, pampersy zapewniają. No ubranka też swoje. Po porodzie ubierają dziecko w szpitalne a później już ubiera się w swoje. No ale ja ubranek nie muszę mieć bo w razie czego to moja kruszynka w samym pampersie będzie w inkubatorze. Jej mam nadzieję że nie doczekam tego widoku bo to będzie najgorszy widok w moim życiu
-
Jagodowa trzymam kciuki żeby jak najdłużej w brzuszku siedziało . Każdy dzień się liczy.
Myślę że jak powiem że miałam skurcze w nocy jakiś czas temu to mi da A pewnie za 2 tyg będę miała jeszcze jedna wizyte;) W razie czego żebym jechała do niego do szpitala z tym skierowaniemMIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
nick nieaktualnyPaulinqa wrote:Jagodowa współczuję takich przeżyć w szpitalu. Ale może jednak dotrzesz bez problemu jeszcze te parę tyg.
Ja mam jutro wizytę jeszcze muszę męża odebrać z krk z dworca przed wizytą.
Moje dziecko też jakby spokojniejsze ostatnio ale jak kopnie to aż boli. Albo się wypina tak że płakać się chce. Ciekawe czy da mi skierowanie już na cc czy nie. ? Myślę że tak bo ma być koło 20 września.
Wizytujemy jutro razem 😉 i też już jutro dostanę skierowanie na cięcie, ale konkretną datę poznam dopiero w szpitalu na konsultacji, bo rodzę gdzie indziej niż pracuje mój prowadzący. Z tego co się już orientowałam w moim przypadku prawdopodobnie rozwiązanie będzie przed 38tc
-
Bluberry wrote:Wizytujemy jutro razem 😉 i też już jutro dostanę skierowanie na cięcie, ale konkretną datę poznam dopiero w szpitalu na konsultacji, bo rodzę gdzie indziej niż pracuje mój prowadzący. Z tego co się już orientowałam w moim przypadku prawdopodobnie rozwiązanie będzie przed 38tc
A no to ja mam chociaż tyle że on jest ordynatorem tam gdzie rodze . Więc z cc nie będzie problemu raczej;) A też bym wolała cc w 38 ale coś mówił że 39 tydzień ostatnio. Zobaczymu co mi jutro powie.MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Jagoda wyyrzymaj jeszcze trochę. Rozumiem że się denerwujesz i że masz dość, ale jak Cię zbadają i będą chcieli zostawić to mi się wydaje że nie ma co szaleć na własną rękę i wychodzić. Jednak maleńka w szpitalu dostanie natychmiastową, fachową opiekę. Także poprostu trzymaj się, a jesteś dzielna jak mało kto!
Ja za to dostałam końską dawkę leku bo moje ciśnienie uparte jak osioł. Dają mi 4 x 2 tabl. Dopegytu. Do tego też już dzisiaj dostałam zastrzyk ze sterydów,trochę mnie ten lekarz rano nastraszył tym wcześniejszym porodem, bo jak on to powiedział to już wydało mi się takie na prawdę realne. Ale a razie dalej jestem dobrej myśli i jednak staram się nie denerwować, bo przecież inaczej to cisnienie mi nigdy nie spadnie. Wyszło mi też białko w moczu więc kazali przez całą dobę sikać do dzbanka. 🤮 Co za beznadzieja to Wam mówię. No i po obiedzie dostałam strasznej biegunki (chyba po tym leku), mam nadzieję że to jednorazowa akcja bo jeszcze tego mi trzeba tutaj. 😜
Paulina i Bluberry kciki za Wasze jutrzejsze wizyty. Oby wszystko poszło po Waszej myśli.26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Ja wizyte mam we wtorek z duzym poslizgiem
Skierowanie na cc mam juz od 3 tyg
Ale szpital nie chciał wczesniej
zapisac
Lekarza mam w Krakowie porod w katowicach we wtorek musi lekarz konkretnie okreslic kiedy chce cc . bo szpital nie wie czym sie sugerowac nie znajac pacjenta
-
edytkaa93 wrote:Jagoda a wiesz ile mała waży? Ja znam wcześniaka który urodził się z wagą 800 gram, i fajny z niego chłopak teraz, nikt by nie powiedział że był taki malutki jak się urodził
-
Kicior nie no nie będę szalała poprostu wczoraj miałam kryzys bo nikt nie chciał mi nic wyjaśnić. Dziś też mnie nikt nie badał ale już położna mi powiedziała że dostałam tyle ile mogłam no i ta doktórka dała mi jasno do zrozumienia że może dojść do porodu. Pewnie gdyby nie ta położna to dalej bym leżała i płakała z nerw a tak no cóż boję się bardzo ale jakoś spokojniejsza jestem i nie płaczę. Czekam poprostu na jutro żeby dowiedzieć się jak to wygląda u mnie od środka. Jak będę miała usg szyjki to poproszę lekarza żeby zmierzył malutką ile ona waży na tą chwilę. Mam nadziejęże nie będzie problemu
-
Jagoda, trzymam kciuki za Ciebie i Małą. Wspolczuje przeżyć...
Dziewczyny, czy Wy momentami też macie wrażenie jakby Maluch Wam uciskał na szyjkę? Tak jakby główką już mocno Napierał? Aż mam wrażenie momentami, że zaraz wyskoczy. Trochę mnie to stresuje, że tak napiera. Może to też takie wrażenie ale już się stresuje:( -
nick nieaktualnyLena955 wrote:Jagoda, trzymam kciuki za Ciebie i Małą. Wspolczuje przeżyć...
Dziewczyny, czy Wy momentami też macie wrażenie jakby Maluch Wam uciskał na szyjkę? Tak jakby główką już mocno Napierał? Aż mam wrażenie momentami, że zaraz wyskoczy. Trochę mnie to stresuje, że tak napiera. Może to też takie wrażenie ale już się stresuje:(
Też tak mam. Nie dość, że mam obkopany cały prawy bok, to jeszcze gmera mi w dole 🙈 wgl te ruchy są bardzo intensywne i co raz mniej przyjemne
jeszcze trochę.. 😊Lena955 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena mam tak co dziennie, czasem aż utrudnia mi to chodzenie. Raz musiałam usiąść i odczekać aż mały zmieni ułożenie główki bo tak napierał, że chodzenie sprawiało mi ból. Ogólnie już nie mogę się wybrać na spacer z dziećmi bo po paru metrach czuję nie miłe parcie 😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 18:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie odwrotnie. Do połowy ciązy czułam ucisk na szyjkę, a teraz nie
Pół nocy dziś nie spałam, a drugie pół śniły mi się testy na koronoświrusa. Miałam napady paniki i kombinowałam gdzie się schować jak mi będą chcieli dziecko zabrać...
Musze iść na czaszkowo krzyzową, może mnie wyluzuje... -
U mnie już poprawne i po prasowane, ale komody brak. Zamówiliśmy z meble magnat.pl... Masakra! Co Z gówno przyszło. Czekamy na zwrot kasy i muszę szukać czegoś innego.
Torba spakowana.
Najgorzej, że zaczęły mi wychodzić rozstępy. Na pośladkach, czuję jak szczypie brzuch.
Wczoraj byliśmy na mistrzostwach Polski i pochwalę się Mąż Mistrz Polski +35 w skoku wzwyżedytkaa93, Lena955, Jlod, Misia78, Kicior, baby, Wowka, bebetka.b, Freja000, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość