Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka, duży chłopak 😊
Z tymi przepływami jest tak, że raz są lepsze, a raz gorsze. U mnie w ciąży z synem tez zaczęły się sypać na koniec, pojawiło się malowodzie i położyli mnie na patologii. I przepływy się polepszyły, a ja urodziłam bez wywołania 😄 będzie dobrze 😊Emka31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też tak pomyślałam że może cholestaza ale w szpitalu w wynikach by coś wyszło.
Jestem wkurwiona. Moja teściowa jest pojebana ona jie patrzy nato że mam ciąże zagrożoną i mogę w każdej chwili urodzić. Dla niej ważniejsze jest to że jakaś kobita poszła na zwolnienie i ona już nie weźmie zwolnienia. Noasz kurwa mać niech nie robi tego dla mnie tylko dla swojej wnuczki... leżę w łóżku i wyję ze złości i z bezsilności
Emka jak za tydzień to maluszek donoszony będzie więc nie masz się czym martwić. Spokojnie będzie dobrzeEmka31 lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Kicior, super, że dobre wieści, kciuki za dalsze
Pastelova, ja tam normalnie funkcjonuję, goście, spotkania, zebrania i tak dopóki sił starczy. Tyle się naczytałam o kobietach, którym się skracała szyjka a rodziły po terminie, ze się nie zdziwię jak pochodzisz jeszcze sporoo ile tam nie będziesz skakać i szalec, to czemu nie?
Maybelle, ale to od ciąży czy coś się dzieje? U mnie psychika siadła. Nie wiem czemu, chyba stres przed poznaniem synka. I przed porodem... jednak... a taka byłam dzielna i hop do przodu.
Btw dziś wetka, którą pierwszy raz na oczy widziałam, powiedziała, ze mam nisko brzuch.
A ja mam pytanie do Misi, Baby i Joli: czy Wasze dzieciaczki będą miały babcie i dziadków? U nas tylko dwie babcie. Jeden dziadek nie żyje, a drugi jest dupkiem i nie chce nas znać.
Moje dzieci maja babcie i dziadka ale jak to same mówią- nie od pary. Moj tata zmarł jak byłam w ciąży z Miśkąmęża mama w 2017 r. Jakoś sobie radzimy z tymi naszymi „ dziadkami”, pomagają.
To nie są jacyś starzy ludzie, wiesz ze kiedyś wcześnie miało się dzieci, nie to co teraz 😉😉😉
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Kurde, jak to przy kolejnym ujemnym dadzą antybiotyk?? Kotka, jest tak??
A jak im nie powiem o pierwszym wymazie (pod warunkiem, że drugi będzie negatywny)?
Zaopatrzyłam się w probiotyk dopochwowy, czosnek dopochwowo też zamierzam. Do tego citrosept, codziennie probiotyk doustny, kiszonki i czosnek do jedzenia. Odstawiam też ukochaną czekoladę ;( i jeszcze w poniedziałek zadzwonię do homeopatki.
Maybelle, a u Was nie robią chyba gbs, nie?
Jeśli to Cię pocieszy to ja też się boję... bardziej tego co będzie po porodzie niż porodu... a to moje trzecie dziecko przecież... -
nick nieaktualnyEmka31 wrote:Ja mam jeszcze tak dużo do ogarnięcia, że te 10 dni to strasznie małoooo... i jak mnie położą, to mój mąż ma przesrane🙈 akurat na tydzień od 21.do 28. ma z dziećmi dentystę, ortodontę, usg tarczycy u młodego, akrobatykę, angielski i ich szkole na bani 🙈 niech se chłop radzi, ale biedny będzie 😁
Trudno, muszę tylko piżamy dokupić 🙈
I pewnie masz rację, lepiej wcześniej, niż miałoby się coś niedobrego wydarzyć...
Dzięki ❤️
Oj tam oj tam co się mężem przejmujesz 😉 sama ogarniasz to i on będzie musiał, nie ma wyjścia niech poczuje trudy codzienności z dziećmi. A Ty pełen luz i relax. A waga niczego sobie i grunt że dzidziuś ma się dobrze.Emka31, baby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:Kurde, jak to przy kolejnym ujemnym dadzą antybiotyk?? Kotka, jest tak??
A jak im nie powiem o pierwszym wymazie (pod warunkiem, że drugi będzie negatywny)?
Zaopatrzyłam się w probiotyk dopochwowy, czosnek dopochwowo też zamierzam. Do tego citrosept, codziennie probiotyk doustny, kiszonki i czosnek do jedzenia. Odstawiam też ukochaną czekoladę ;( i jeszcze w poniedziałek zadzwonię do homeopatki.
Maybelle, a u Was nie robią chyba gbs, nie?
Jeśli to Cię pocieszy to ja też się boję... bardziej tego co będzie po porodzie niż porodu... a to moje trzecie dziecko przecież...
Freja, musiałabyś nie powiedzieć o wyniku. Moj niestety miał gin w kompie i nie było opcji, żeby zataić. Ale obiecał, o ile zdąży, pobrać gbs ponownie, na moją prośbę, choć w karcie ciąży wstawił wielkiego plusa przy wpisie o gbsie. Wspomniał też o szybkich testach na gbs, na porodówce. Podobno takie istnieją i w razie wątpliwości, sprawdzają w momencie porodu.Freja000 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBluberry wrote:Oj tam oj tam co się mężem przejmujesz 😉 sama ogarniasz to i on będzie musiał, nie ma wyjścia niech poczuje trudy codzienności z dziećmi. A Ty pełen luz i relax. A waga niczego sobie i grunt że dzidziuś ma się dobrze.
Wiem, jakoś sobie poradzimy.. ale wizja zostawienia rodzinki na niewiadomo jak długo mnie przybija... No ale to nie będzie trwało wiecznie. Damy radę 😊
Stary się zajedzie 🤭😂 -
Maybelle wrote:Robią GBS tylko nie przez wymaz, a sprawdzają z moczu przy wizytach w szpitalu. Pytałam o to ostatnio położnej. Ja mam jak narazie ujemny. Ponoć nie robią tu wymazu jednorazowo, tylko sprawdzają przy każdej wizycie, bo w jednym tygodniu może wyjść ujemny, a w następnym dodatni. Więc pobieranie wymazu jeden raz nie ma sensu, tylko trzeba go monitorować do rozwiązania. Przynajmniej tak to rozumiem z tego co mi mówiła.
A gdzie mieszkasz?
Mi niestety tez mowiono, ze jak juz kobieta raz to ma to ma na zawsze zbtym ze czasem moze wychodzic ujemny wynik.
Alenja sobie teraz pomyslalam, ze moze mam ujemny bo przeciez mi podczas porodu je wybili.
Rozwazam powtorzenie wyniku jeszcze przed samym porodem.
-
Słuchajcie a mnie piecze czy to świąd nie wiem sama wszystko wokół wejścia do pochwy, najbardziej wargi sromowe. Nie wiem czy to mocz działa tak drażniąco. W środku nic, 0 uplawow. Majty staram się nosić bez wkładki, śpię tylko w koszulce. Kurcze.... Muszę wytrzymać do czwartkowej wizyty.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
O Jola, witam na nocno/porannej zmianie.
ja nie mogę spać od 2 w nocy...
Ja przedwczoraj tak miałam, że lekko mnie swedzialo i piekło w dzień.
Jeśli to z moczu to ja lekko się podmywalam samą wodą i wtedy przechodziło. Profilaktycznie delikatnie smarowalam się provag żelem. I wczoraj na wizycie lekarz stwierdził, że nie ma objawów infekcji. Też nie miałam upławów. Teraz biorę estabiom pregna i raz dziennie delikatnie tym provagiem. Ja jeszcze biorę luteinę i jestem bardziej narażona na infekcje chociaż Udało się do tej pory tylko z jedna, na początku. Oby już tak zostało. -
nick nieaktualnyWitam się w ciąży donoszonej 😀
Udało się, jeszcze kilka dni w dwupaku
Ale od wczoraj boli mnie gardlo i nos mam jakbh bardziej zapchany niz do tej pory,.co polecacie, zeby szybko sobie pomoc?
W poniedziałek wizyta (ostatnia!), nie chcialabym się całkiem rozłożyć...Misia78, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Lena dzięki za podpowiedź, podejdę dziś kupić sobie ten provag. Ja do podmywania stosuje albo sama woda al o Lacibios femine Pregna, przeznaczona dla ciężarnych więc to chyba nie przez nią.
Natalii zrób sobie naleweczkę. Zalej wrzątkiem kawałek imbiru, że 3 goździki. Przykryj. Jak będzie ciepłe nie wrzące doloz cytryny i miodu tyle żebyś wypiła. Nos możesz mieć zapchany, bo ja mam od ponad miesiąca taki, w ciąży ponoć śluzówka nosa przekrwiona i smarkata.
Ale imbir i goździki to naturalne antybiotyki więc nie żałuj sobie.
Mnie to uzdrowiło w 1 trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 07:56
Natalii lubi tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Natalii super że już ciąża donoszona. Oddałabym wszystko żeby u mnie wybił już 37tc ale to tylko marzenie dla mnie nierealne do spelnienia w tej ciąży
Natalii lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a bierzecie jeszcze witaminy prenatalne? Ja od początku Pregna plus oraz Pregna dha i biorę tez folik.
Niedawno zaczęłam brać dicoflor. Zastanawiam się, czy już przestać brać pregne plus, bo mam straszne zaparcia i zostać tylko przy dha, a skupić się na probiotykach.
Wczoraj powtórzyłam badanie moczu. Nie ma już ketonów, ale za to są leukocyty 5-10. Nie dzwonili tym razem do mnie wiec to chyba mniej groźne. Wizytę mam 21 września, to trochę ponad tydzień, chyba poczekam i nie będę się nakręcać.
Freja widzę, ze zaczynaja się u Ciebie obawy- to chyba normalne po przerwie. Jesteśmy jak młode mamy:) Ja dodatkowo mam obawy czy dostane rzut rzs po porodzie, czy będę mogła zajmować się dzieckiem, czy będę mogła karmić (z powodu lekow, jakby mnie mocno siekło).
Poza tym ja jeszcze nie obkupiona w nic dla mnie, mały trochę ciuszków tylko ma, ale żadnych akcesoriów.
Biorę się w przyszłym tygodniu.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Misia ja biorę cały czas Prenatal Duo i zalecenie od lekarza brać do końca połogu. Na opakowaniu napisane że nawet do końca karmienia piersią.
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.